Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:23:10
Sensia
IZVORNA PORUKA: babilon
Animagical nisam znala da imaju tu rooming, nisam ni cula za to da ti pravo kazem, to je super zaista. Mene straj jezera najvise zbog mrsa ;/ joj ne znam kako to da ne rijese Boze dragi? Znam u inostranstvu kad se pojavi mrsa u bolnici ta se zgrada rusi i nikad se vise na tom mjsetu ne pravi bonlica. cccc uh! Moracu vidjeti lagano kod kojeg doktora sta i kako pa da i tamo pocnem da idem na preglede usput..
Meni se sestra porodila u vojnoj i zadovoljna je ali kada jezero nije bilo pusteno u rad.... međutim meni je samo jedna prepreka u vojnoj ako bilo sta krene po zlu salju na jezero, opet ne mogu zbrinuti bebicu ako nesto nije ok, na jezeru opet ta mrsa... ma ne moze covjek biti pametan al samo pozitiva ljudi sve se prezivi i losi uslovi i sve.... samo treba biti hrabar
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:30:03
animagical
ma ne daj Boze potrebe za pedijatrima, ja sve mislim pozitivno, a za vojnu sam se odlucila iz navedena dva razloga...rooming in i pomoganja oko dojenja...moja sestra je rodila na gaku i danima nije vidjela bebana, iza carskog....njeno iskustvo mi je veliki minus za osoblje na jezeru...ma nek su bebani ok a uz Boziju pomoc, radjaju se zdravi i zivi u u kuci...sve ce to biti ok aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:31:21
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sensia
Animagical nisam znala da imaju tu rooming, nisam ni cula za to da ti pravo kazem, to je super zaista. Mene straj jezera najvise zbog mrsa ;/ joj ne znam kako to da ne rijese Boze dragi? Znam u inostranstvu kad se pojavi mrsa u bolnici ta se zgrada rusi i nikad se vise na tom mjsetu ne pravi bonlica. cccc uh! Moracu vidjeti lagano kod kojeg doktora sta i kako pa da i tamo pocnem da idem na preglede usput..
Meni se sestra porodila u vojnoj i zadovoljna je ali kada jezero nije bilo pusteno u rad.... međutim meni je samo jedna prepreka u vojnoj ako bilo sta krene po zlu salju na jezero, opet ne mogu zbrinuti bebicu ako nesto nije ok, na jezeru opet ta mrsa... ma ne moze covjek biti pametan al samo pozitiva ljudi sve se prezivi i losi uslovi i sve.... samo treba biti hrabar
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:32:29
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Animagical nisam znala da imaju tu rooming, nisam ni cula za to da ti pravo kazem, to je super zaista. Mene straj jezera najvise zbog mrsa ;/ joj ne znam kako to da ne rijese Boze dragi? Znam u inostranstvu kad se pojavi mrsa u bolnici ta se zgrada rusi i nikad se vise na tom mjsetu ne pravi bonlica. cccc uh! Moracu vidjeti lagano kod kojeg doktora sta i kako pa da i tamo pocnem da idem na preglede usput..i
pojavila se sad MRS i u vojnoj bolnici...bas od mm kolege zena se porodila prije jedno mjesec i dobila je i ona i beba , a vidim na forumu sve vise slucajeva da se tu pojavila...tako da se u sarajevu ne moze izbjeci ako je kome sudjeno
Bebica11 e sad cu se porodit kod kuce .Ja planirala Vojnu upravo da izbegnem mrsu sa Jezera
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:33:07
mea29
ej drage...ja se vratila sa pauze, bukvalno sam otrcala do bbi da kupim bademe, zamalo mi oci nisu ispale od kiseline, i odmah sam stala glođati do posla, a kako sam bila gladna, pojedem neko povrce, i brzo ga zatrpam bademima...sad tinja unutra...ne smijem vode da se napijem...sta je ovo ovako
neko pita za porađanje, ja cu u vojnu, iako me nisu primili da mi vode trudnocu regularno, jer se bune domovi zdravlja, rekli su mi tamo negdje 36-38 sedmica da dodjem, ja cu sacekati nekih 30 sedmica aBd pa upasti na pregled u dezuru kod dr. Puzica ili Masica, tako sam cula da vecina radi...pa ici parlaelno u Skerlicevu i u vojnu..i kod cika Divanovica :)
babilon slike stvari su na mom profilu, kao moj album, nisam mogla da trazim kako se stavlja na temu a inace ja jos nista nisam kupila...ne hodam po radnjicama, ali sljedece sedmice kad budem na godisnjem sta mi se svidi to kupim, moram lagano rasporediti troskove da ne bude sve u 8 mjesecu pa da se za glavu uhvatim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:37:33
Bebica11
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Arina
gerberka draga i ja pijem folacin i to je to....nemoj zajedno s prenatalom...to poslije kad prestanes s folacinom.... ima li mucnina...kako si nam.......ja sam nekako puno pod nekim musicama ....danas meme manje napete ja odma kontam da nije sta ...zasto su prestaale boliti...uffff
DIJAMANT-u su prestale mucnine u 9.-toj sedmici i simptomi pa se sekirala a eno je jucer bila kod dr. 20-ta sedmica, sve ok....mene su isto oko 10-11.-te sedmice prestale i ja sam se sekirala al bilo je ok hB...NEMOJTE SE SEKIRATI, to je sve promjenljivo
Jao, Bebice kako me iznenadi sa ovim. Ja pojma nemam kad su mi prestale mučnine, ti si to bolje zapamtila. Ali to je valjda ova trudnička zaboravnost. Uh, kako sam samo bila opterećena što su simptomi prestali..........A čini mi se kad se čovjek oko nečeg brine (kad će se ponovo javiti mučnine), ono kao za inat se i ne dešava. Razumijem svaku trudnicu koja se zabrine oko bilo čega, to je valjda instinktivno.....želiš da zaštitiš dijete (nema veze što mu je veličina u milimetrima, to je za sve nas dijete od trenutka kad ugledamo plusić na testu). Uglavnom, kada se uđe u drugo tromjesečje oni strahovi malo popuste, apogotovo kad se osjeti mrdanje bebe. Zato ženice, strpite se malo, odsustvo simptoma ne znači ono najgore. To je 99% tijelo postalo malo prilagodljivije prema novom biću. Nastojte biti opuštene koliko možete!
to sam zapamtila jer si ti tad jedina bila MENI BLIZU pa sve sto si pisala a par sedmica si ispred mene bilo je meni interesantno pa kad se meni isto desilo SJETILA sam se tebe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:38:29
palachinken
Uh, jesam se nahodala, čitav grad sam uzduž i poprijeko obletila. Pokušala izvaditi CIPS, ali nisam uopšte mogla u salu ući, kolika je gužva, tako da se taj poduhvat mora bolje organizovati. I drage moje kroksice, koliko god smiješno izgledaju, onako crvene i br.39, ko čamci, leđa me uopšte ne bole! A u baletankama nakon 15 minuta šaljem muža kući po auto. Samo slijedeći put idem bez para i bez kartice Hajd da vas sad pročitam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:39:32
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Gucci
Jeste i u vojnoj se pojavila mrsa, licno znam zenu koja se porodila u vojnoj bolnici prije neka 2 mjeseca otprilike i beba joj je dobila mrsu
eto od mm kolege s posla zena je dobila i beba...a citala sam na onoj temi vezano za MRS da ima jos slucajeva...tako da sto se toga tice opet bih prije Jezero izabrala...al eto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:46:25
Sensia
Ma ima je svuda, a opet covjek od sudbine ne moze pobjeci gdje god da se porodi....pa i u kuci hajte necemo kvariti raspolozenje losim temama gdje god da odabreremo bice ok ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:47:46
zumbulcica
IZVORNA PORUKA: Sensia
Ma ima je svuda, a opet covjek od sudbine ne moze pobjeci gdje god da se porodi....pa i u kuci hajte necemo kvariti raspolozenje losim temama gdje god da odabreremo bice ok ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:48:32
Bebica11
Zenice samo da vam kazem da smo usli u 17. sedmicu hB
a veceras idemo aBd na kontrolu u pola sedam, nadam se 1. da ce bebi biti ok aBd 2. da nije jaka ova upala i da nije za antibiotika 3. da me nece cackati dole s obzirom da me gospoja bolila...nesto me strah da me u trudnoci cackaju dole 4. da cu saznati spol
uhhh bas sam malo nervozna pred pregled, nadam se da cu vam uz Boziju pomoc javiti lijepe vijesti i to da li je ili
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:51:35
zumbulcica
a veceras idemo aBd na kontrolu u pola sedam, nadam se 1. da ce bebi biti ok aBd 2. da nije jaka ova upala i da nije za antibiotika 3. da me nece cackati dole s obzirom da me gospoja bolila...nesto me strah da me u trudnoci cackaju dole 4. da cu saznati spol
uhhh bas sam malo nervozna pred pregled, nadam se da cu vam uz Boziju pomoc javiti lijepe vijesti i to da li je ili
Bice sve ok ,Meni su spol rekli tek u 20.sedmici kaze dr. sjedi beba ko turcin,nista se ne vidi dole ,ono ispade turkinja. Sretno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 12:59:45
zumbulcica
Ja mislim da svaka zena osjeti sta nosi.Ja sam bila 100% sigurna da nosim culicu,ali me zenturace ubjedise da je momcina,bas mi je bilo drago kada se ispostavilo da sam ja a ne one u pravu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 13:01:23
Sensia
Bebice bice sve ok, svi imamo tremu pred preglede i na kraju kad ugledamo bebanu svoju ne slusas doktora sta prica ja sam isto u 17 sedmici saznala spol jer je ova moja pisuljica sjela na ultrazvuk pa se sve fino vidjelo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 13:03:11
Sensia
IZVORNA PORUKA: mea29
i ja sam u 19 sedmci saznala spol ne bi ni tada da ne odoh kod privatnika jer koza u Skerlicevoj nije vidjela nista...
ej ja se napila vode...mislim da cu sada opet poceti bljuvati vatru ...
Mea uzmi donat mg ili solju slatkog mlijeka sobne temperature. vjeruj mi meni je to nekoliko puta pomoglo al stvarno. ja kad je pojedem nesto za sta znam da bi me moglo uhvattiti zgaravica ja preventivno nakon toga casu do dvije donata mg popijem i nista
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 13:03:34
Bebica11
IZVORNA PORUKA: zumbulcica
Ja mislim da svaka zena osjeti sta nosi.Ja sam bila 100% sigurna da nosim culicu,ali me zenturace ubjedise da je momcina,bas mi je bilo drago kada se ispostavilo da sam ja a ne one u pravu
i ja mislim da je curica
eno nedavno su anica i ja mislim drznica isle na ultrazvuk, jednoj su saznale jer je beba otkrila a drugoj nisu jer je beba sakrila a bile su otprilike mojih sedmica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 13:13:07
Sensia
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ja sam se porodila na starom GAK-u i odmah su mi donijeli bebu, a i u Vojnoj ti ne daju bebu odmah ako je carski, vec posle 24h.
i mojoj kolegici koja je isla na carski na GAk-u su donijeli bebicu kad se ona probudila i dosla sebi (tako u nekih 24 sata) a ova sto se prirodno porodila prvo su joj kratko pokazali bebu odmah a onda je donijeli kroz nekoliko sati nista dugo..... a to za dojenje kazu da na GAK niko nista nece da pokaze i pomogne ako se covjek ne pokaze novcano..... pa sad iskustva su različita
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 13:14:21
animagical
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ja sam se porodila na starom GAK-u i odmah su mi donijeli bebu, a i u Vojnoj ti ne daju bebu odmah ako je carski, vec posle 24h.
ovo je bilo upoznavanje poslije tri dana, bez nekog narocitog razloga, na starom gak-u u vojnoj, porodila mi se neki dan rodica na carski, ujutru, bebu joj donijeli nakon 4-5 sati, da se vide...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 13:21:59
Anoniman
Ma sve je to individualno od osoblja u smjenama izgleda. Ja sam se porodila u 1.15 u noci, odmah mi dali bebu da se malo mazimo i odnijeli je. Mene prebacili u sobu i posle dva sata mi je donijeli, bila sa mnom malo i sestra dosla i pitala me da je odnese u box jer sam ja bas, bas tezak porod imala kao da meni daju terapiju i da odspavam malo, jer se ova malena derala neprestalno. To bilo oko pola pet ujutru odnijeli je i oko pola sedam mi je vratili i odmah mi sestra pokazala kako se doji, ma sve mi pomogla, masirala mi grudi, objasnjavala mi. Ja sam vidjela na GAK-u starom da je dostaq od zena, ista ta sestra je mojoj cimerki htjela objasniti za dojenje, ona joj je rekla pa tek sam se porodila nije mi nadoslo mlijeko a grudi su mi osjetljive i normalno da je sestra izasla, sta treba da joj kida spavacicu da bi joj pokazala.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 13:25:55
animagical
joj jelo ja bih bas voljela da sto priej vidim bebu i da mi pomognu oko dojenja, bas si me utjesila...ma izgleda i to ko i sve ostalo, ko te potrefi i na koju je nogu ustao...znas i sama kako je gore...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 13:33:04
Anoniman
Pa to i govorim, bas sve zavisi ko te potrefi, a Boga mi i kako se ti postavis. Ja kad sam posle ta dva sata ustala da se operem, sestra me povela u wc i sama sam se oprala, koliko god tesko bilo lakse je nego da te neko drugi dole trlja i pere a imas preko 20konaca, a dok je druga zena zapomagala iz boxa da joj pomogne sestra u wc da ustane i sestra se tu izdera na nju, kao peti dan kako si se porodila moras sama ustati, moras se navikavati, posle ta ista zena se dere i zove sestru da joj dofati dijete iz krevetca koji je njoj pored kreveta, pa da joj dohvati vode itd...ja sam nervni slom dobijala od njenog dozivanja sestre, ma da imas konske zivce, a da si sestra poludila bi. Tako da je i za ocekivati od te zene da ce reci kako je ta sestra odvratna, a ja cu reci da je divna. Kazem sve zavisi ko te potrefi u smjeni, a kako se i ti sam postavis. Vjeruj mi draga bilo je zena sto su vristale i govorile nosite ovo dijete nahranite vristi cijelu noc, a kad su sestre dolazile i govorile da pokusa na grudi da stavi bebu nisu htjele, kao nema mlijeka rano je, a nisu ni pokusavale.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 13:36:13
animagical
e svakakvog svijeta...doduse neke zene ni u trudnoci nece sebi dohvatiti casu vode, pa valjda misle tako moze i u bolnici...ja vala nisam razmazena, nadam se da cu dobro proci