Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 17:04:47
DIJAMANT
Nego žene, kad počinju te žgaravice? Ja to nikad nisam imala, pa ne znam ni kako izgleda Ali me nešto stomak muči evo poslije jela, imam osjećaj kao da sam se sapuna najela Da neće ručak u šolji završiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 17:14:10
palachinken
Ovo za grudnjake, to su pijačni brojevi Zadnji koji sam kupila, negdje u 5. mjesecu bio je taj sa obimom i slovom za dubinu košarice, a onda sam prešla na te pijačne jer su najmekši a kako ove dame bujaju, ni ne isplati se davat neke pare za grudnjake. Elem, meni je ova 105-ica velika, mogla bih ja i manji, ali ova nigdje ne steže, što mi je na ovim vrućinama spas. A opet kontam, kad nadođe mlijeko, taman cu ga popuniti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 18:23:03
enči80
IZVORNA PORUKA: Hannica
Gdje ste pobjegle? Ja svratila da mi ubijete dosadu dok cekam muza,u pola 7 idemo doktoru,bas sam nervozna. Valjda je sve uredu.
Bit će to sve ok aBd
SRETNO!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 19:21:49
Selminja
Aman kolike vi grudnjake, tj sike imate Ja jos uvijek stojim na 80B, mozda cu kupiti par 85B jer se obim grudi povecao, a same grudi slabo, jedino su bradavice narasle i izbocile se, podsjecaju me na novorodjenu čunicu Ja cekam da voda dodje, kad god je lijep dan nestane nam vode, a bas sam htjela da se tusiram, i uvijek se unervozim kad nema vode, a bog zna kad ce doci Animagical, reci mi je li lijepo vrijeme bilo na moretu, i jeli hladna voda? Mi cemo aBd sad za vikend jedno 7 dana pa se bojim da voda ne bude hladna, nikada nisam ranije isla na more, vecinom je kraj jula bio nas, medjutim sad ne bih da me zakace one ogromne vreline i bolje je dok mi je stomak manji. Selma, bas mi je drago da je sve ok, bit ce to zdrava i lijepa curica kao i svoja mama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 19:27:50
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Selminja
Aman kolike vi grudnjake, tj sike imate Ja jos uvijek stojim na 80B, mozda cu kupiti par 85B jer se obim grudi povecao, a same grudi slabo, jedino su bradavice narasle i izbocile se, podsjecaju me na novorodjenu čunicu Ja cekam da voda dodje, kad god je lijep dan nestane nam vode, a bas sam htjela da se tusiram, i uvijek se unervozim kad nema vode, a bog zna kad ce doci Animagical, reci mi je li lijepo vrijeme bilo na moretu, i jeli hladna voda? Mi cemo aBd sad za vikend jedno 7 dana pa se bojim da voda ne bude hladna, nikada nisam ranije isla na more, vecinom je kraj jula bio nas, medjutim sad ne bih da me zakace one ogromne vreline i bolje je dok mi je stomak manji. Selma, bas mi je drago da je sve ok, bit ce to zdrava i lijepa curica kao i svoja mama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 20:46:29
Bebica11
Zdravo zenice
eh evo mene s pregleda...
kao prvo pregled je bio jaako brz i ugalvnom bebi je ok hB, odgovara sedmicama, dinamika i morfologija uredni hB, ALI
IMAM KONTRAKCIJE na prednjem zidu pa su malo pritisnule bebija, rekla mi je dr. DA MIRUJEM i da i dalje koristim utrogestan samo sad 3 puta 1, i da mi nece davati onaj neki drugi lijek sa g... dok ne predjem 20.-tu sedmicu, ono za urin je ok onaj nalaz, i dala mi je samo neku mast PLYMICOL da mazem spolja, jel iko koristio to, nije mi rekla ni koliko dugo ni nista a i ja sam bila malo , gledala je spol bebe i rekla da nije bas sigurna i da ne bi nagadjala da cekam iduci pregled aBd, eto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 21:01:01
Anoniman
Bebice bas mi je zao, ali ako ce te utjesiti i malo ja cijel vrijeme imam kontrakcije na prednjem zidu, a iskreno da mirujem ne mirujem ni malo, ne sto necu vec sto ne mogu od malene. Bitno je da bebi bude ok, a da li je ili manje je bitno, mada si sigurno nestrpljiva.
Meni maloprije zamirisao rostilj kod komsija, pa kako nisam vjesta sa paljenjem vatre da palim onaj bastenski odem i kupim elektricni , sad cekam zaovu sa fitnesa da dodje i Anuska da zaspi i na balkonu da se stacioniramo, pa bujrum vam drage moje , a toliko sam povrca i mesa pripremila kao da ce nas desetoro biti, a ne nas dvije, plus ribu i sampinjone
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 21:06:30
Bebica11
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Bebice bas mi je zao, ali ako ce te utjesiti i malo ja cijel vrijeme imam kontrakcije na prednjem zidu, a iskreno da mirujem ne mirujem ni malo, ne sto necu vec sto ne mogu od malene. Bitno je da bebi bude ok, a da li je ili manje je bitno, mada si sigurno nestrpljiva.
Meni maloprije zamirisao rostilj kod komsija, pa kako nisam vjesta sa paljenjem vatre da palim onaj bastenski odem i kupim elektricni , sad cekam zaovu sa fitnesa da dodje i Anuska da zaspi i na balkonu da se stacioniramo, pa bujrum vam drage moje , a toliko sam povrca i mesa pripremila kao da ce nas desetoro biti, a ne nas dvije, plus ribu i sampinjone
Bilo mi je zao sto je zid nekako pritisnuo bebija a i sto moram jos 4 sedmice lezati, al eto strpicu se za mog bebija aBd
Rekla mi je da pijem Ca i Mg, pa pijem sad po jednu dnevno, jel to dovoljno? Mg 200mg a Ca 500mg
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 22:14:29
Hannica
Evo mene. Sve ok,bebice zive i zdrave.Velicina beba odgovara sedmici trudnoce.Beba (tzv beba A) je teska 336 gr a beba (tzv beba B) 289. Noge,ruke,prstici...sve na broju. Plodove vode dovoljno,posteljica sprijeda.To je sve sto sam shvatila s nalaza. Mama mora antibiotik piti Cephalexin 500 mg 4x1 10 dana,moram uraditi urinikulturu u UZV bubrega. Eh zanima me caj od brusnice,koji vi pijete i kako se priprema,koliko ide brusnice na 1 l vode? Da li napravite caj ujutro pa pijuckate cijeli dan ili pravite svaki put kad zelite (citaj morate) da pijete? Ko bi rekao da se za zbog caja od brusnice moze postaviti ovoliko pitanja? Pitali smo mozemo li ici na more i dobili smo pozitivan odg,samo je rekao da ne idem na plazu od 10-17. Mislim da ce to biti divan odmor,nek se mz i Hana brckaju po cijeli dan a ja cu pajkit u sobi. Vec me neka milina hvata.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.6.2011 22:34:14
Bebica11
Hannice cestitam, ja sam pila onu obicnu brusnicu, caj sto se kupi u prodavnici jer me malo i bilo strah neku jacu piti jer ima razlicitih misljenja i uvijek sam je spremala svjezu a dr govori da to sto sam imala malo bakterija nije opasno i tako...pij dosta i vode