|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  735 736 [737] 738 739   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
4.7.2011 14:26:03   
Silver
IZVORNA PORUKA: Silver

Tikvenica user posted image bar za mene...

Ali sam zato upravo smazala

ali je brate mala samo 4 komada...nesto me krenulo zadnjih sat vremena, mogla bi sveeeee, narucila sam pizzzuuuu mmmmm

fali mi ovdje slika kinder cokoladee user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 18401
4.7.2011 14:51:01   
gerberka
zene s obzirom da ja nikad nisam koristila farbu nego kolor sampone, mozda da probam one garnier bez amonijaka??? sta mislite?

palacinko, ti kako9 sam upamtila sutra ides kod ajana?? pa sretno mila user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 18402
4.7.2011 15:00:45   
palachinken
Gerbo, ja sam se farbala tim Garnierovim bez amonijaka. Moj ti je savjet da se strpiš do 4. mjeseca, tj nek prođe prvo tromjesečje, pa onda ožeži. I ako možeš, izbjegavaj i frizeraje, zbog tih isparavanja i kiselina s kojima rade.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 18403
4.7.2011 15:09:24   
gerberka
hocu draga, hvala ti. I mislila sam da izguram 3 mjeseca - ova kriticna.
A ja se sama farbam odkako znam za sebe. hoho

ti jos sutra kod ajana? i torba spremljena user posted image  pitaj ga, ako ti se on ne potrefi moze li te nekom "ostaviti"

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18404
4.7.2011 15:13:58   
animagical
mi bili kod doktorauser posted image malo imam kontrakcije i malo mi se grlic skratio, ali nije strasno, pojacao mi je ginipral i rekao da malo vise lezim...ugl ne otvaram seuser posted image
imamo 3d slikicu bebana, presladak je, ima buckaste obraste, napucene usnice i cak i trepuskeuser posted image ma ko med je user posted image kaze dr napredna beba, buckast, sav ko lopticauser posted image mama dobila kilu za mjesecuser posted image

eh da i po onoj tabeli-usli smo u osmi mjesecuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio animagical -- 4.7.2011 15:14:26 >

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 18405
4.7.2011 15:25:08   
gerberka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 18406
4.7.2011 15:35:31   
ciciban26
IZVORNA PORUKA: animagical

mi bili kod doktorauser posted image malo imam kontrakcije i malo mi se grlic skratio, ali nije strasno, pojacao mi je ginipral i rekao da malo vise lezim...ugl ne otvaram seuser posted image
imamo 3d slikicu bebana, presladak je, ima buckaste obraste, napucene usnice i cak i trepuskeuser posted image ma ko med je user posted image kaze dr napredna beba, buckast, sav ko lopticauser posted image mama dobila kilu za mjesecuser posted image

eh da i po onoj tabeli-usli smo u osmi mjesecuser posted image user posted image user posted image

Superiska user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Postavi nam slikicu da i mi vidimo te buckaste obraze user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 18407
4.7.2011 15:48:58   
Anoniman
Ne mogu nikako da vas upratim...cestitam sve sto se ima cestitati user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ciciban26)
  Neposredna veza do poruke: 18408
4.7.2011 16:04:47   
palachinken

Drago dijete debelo! HEj, meni je sav drag ko da je moj, mogu mislit kako si se ti razniježila user posted image

Gerberko, jesam, sutra aBd u 18.00 idem Aji, pa ću vidjet šta ima reći za CTG i godišnji.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 18409
4.7.2011 16:13:45   
Anoniman
Animagical cestitam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Maleni bucko je tu negdje sa mojom bebicom, on malo napredniji, kod mene kasnila ovulacija tako da ne idemo na carski onda bi se mozda u isto vrijeme poradjale user posted image
Ja sutra u 10h idem kod dr...jedva cekam da vidim mog pisuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 18410
4.7.2011 18:12:33   
Semica
Hello zene moje drage...

I ja jutros isla na UZ...bebica je sedmicu i po naprednija nego sto je trudnocauser posted image Dusa moja draga haman je na taju (koji se rodio sa preko 4kguser posted image )..

Uglavnom pregledala je doktorica komorice i kaze da ne vidi asimetriju i da joj se cini da je sve ok---s tim da je UZ u domu zdravlja losiji pa dr.kaze da se ne vide sve komponente mozga bas najjasnije...ali da po mjerama i s obzirom da je nalaz amniocenteze oki,ona smatra da je ovo jedna napredna, zdrava bebica hB user posted image user posted image

Tako da nam je danas pao kamen sa srca...i sto mi je jos draze i mm je mogao da prisustvuje UZ-kuuser posted image user posted image

Dobila sam 2,5kg za mjesec dana...i sad sam na +12...al hajd...nije me toliko briga za kile...happy sam i to mi ne moze pokvariti dan...Tothemu moram piti do kraja trudnoce...dobila sam tabletice neke za zgaravicu (koja me vec 3 dana ubijaaaauser posted image ) i neke vaginalete -nisam zapamtila kako se zovu...uglavnom,da imam fabriku para ne bi bilo dovoljnouser posted image ali za bebicu moju dragu-SVE!!!

nadam se da ste mi sve dobrooooo...i ako se neka porodila CESTITAM od sveg srca....takodje cestitam na novim sedmicama,mjesecima...

pozzich

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18411
4.7.2011 18:13:39   
DIJAMANT

user posted image user posted image user posted image Još malo i kod tebe ostalo. Sad se malo primiri ovaj 8. mj., a kad uđeš u 9. radi šta hoćeš user posted image

Nego žene, hajmo savjet....Reći ćete "ja lude žene".....Pisala sam da sam prošle sedmice trebala raditi TORCH, ali navodno nisu imali reagensa. Sad imaju reagensa, ali mene jaaaaaaaaaaaaako strah. Šta da radim? Bojim se kakav bi bio nalaz, ipak su to bolesti koje ostavljaju posljedice. Je li bolje živjeti u neznanju, ili pak rizikovati i uraditi.? Ipak sam ja "pola puta prešla", nisam mjesec-dva trudna user posted image user posted image user posted image Odluka mora pasti večeras!

Neposredna veza do poruke: 18412
4.7.2011 18:28:35   
palachinken
Da li misliš da si tokom trudnoće došla u dodir s nekim ko je bio zaražen nekom od bolesti koje se testiraju TORCH-om (toksoplazma, rubeola, herpes i ostale)? Tipa, ako si jela sirovo voće, povrće, meso, bila u odoiru sa mačijim izmetom...Da li si ti imala neke simptome ovih infekcija (blago povišena temperatura, osip, slabost - ali to je svaka trudnica osjetila pa ovo i nije baš relevantno user posted image ) onda uradi.
Tokom trudnoće se može reagovati ako se pokaže da imaš toksoplazmu, a za ostale ne znam da li se šta može učiniti kao što je moguće da ako si ti ne daj Bože zaražena da će biti ikakvih posljedica po bebu.
Te bolesti su danas stvarno rijetke, tako da su baš male šanse da si odbolovala neku u proteklih 20 sedmica trudnoće.
Eh sad, ja bih ipak otišla, jer volim znat' na čemu sam user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18413
4.7.2011 18:32:31   
sweet insanity
Pozdravcic zeneuser posted image

Ja sma TORCH kao i brdo jos nekih nalaza uradila na svoju ruku cisto da ne bi bilo "a trebala sam ili sto nisam..." Bolje ti je po meni uraditi jer nedaj Boze da je nesto ljekar moze reagovat koliko ja znam......

Semice, animagical super za UZuser posted image

Cestitam ako ima jos sta da se cestita, samo sam upratila ovu stranicu, N mi se probudi pa zapi i sve tak, a sad odoh i ja prilec s njom, valja snage za veceras prikupit jer tajo radi pa mi nece moc pomagat puno,a inace ne znam kako bih bez njega, stvarno se trudi i zahvalna sam mu na tome...

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18414
4.7.2011 18:33:51   
DIJAMANT
Hvala Palachinken!

Nisam osjetila ništa od navedenih simptoma, a da sam jela sirovo voće i povrće - jesam, kao i svaka od nas. Istina da sam prije 7-8 dana došla u kontakt sa bebom koja je imala temp. i osip, iako je njen pedijatar rekao da se ne radi o rubeoli, ja imam strah. user posted image

Neposredna veza do poruke: 18415
4.7.2011 18:37:41   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Pozdravcic zeneuser posted image

Ja sma TORCH kao i brdo jos nekih nalaza uradila na svoju ruku cisto da ne bi bilo "a trebala sam ili sto nisam..." Bolje ti je po meni uraditi jer nedaj Boze da je nesto ljekar moze reagovat koliko ja znam......

Semice, animagical super za UZuser posted image

Cestitam ako ima jos sta da se cestita, samo sam upratila ovu stranicu, N mi se probudi pa zapi i sve tak, a sad odoh i ja prilec s njom, valja snage za veceras prikupit jer tajo radi pa mi nece moc pomagat puno,a inace ne znam kako bih bez njega, stvarno se trudi i zahvalna sam mu na tome...

Hvala Sweet! Ma da sam i ja ranije, ali eto nije mi naumpadalo.

Blago tebi, ti si se bar riješila ovih naših briga i neizvjesnosti, strahova koji muče svaku trudnicuuser posted image I kad neko kaže "pusti mozak na pašu".......uvijek se nešto mota po glavi....

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 18416
4.7.2011 18:39:34   
sanela.asja
Dijamant samo ti uradi nalaze..
Sweet neka pisulje nek zeza jesi jedva cekala da izadje user posted image user posted image sad te ona malo zafukava kosto moja A kaze...
Animagical user posted image user posted image user posted image za bucu malu..
Ostale user posted image user posted image user posted image user posted image ja sam danas nesto preumorna user posted image jedva gledam na oci ...

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18417
4.7.2011 18:53:00   
palachinken
Što nam se malena ne javlja ovih dana?

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 18418
4.7.2011 19:01:45   
Semica
Neko je stavio link calculatora tezine bebe na osnovu podataka sa UZ...ali ne mogu da nadjem sad...pa ako moze opet da stavi...jer me bas sad zanimauser posted image

Hvala!!

Neposredna veza do poruke: 18419
4.7.2011 19:27:21   
Semica
Nasla saaaaaaaaaaaaam user posted image

Po ovome bebica ima 1743,4 grama user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 18420
4.7.2011 19:27:24   
Sonja
drago mi je da su sve bebe ok
semice nek si se sad razrahatila..znaj da si mi bila na umu..
a 12kg..ma nista sve to ode poslije..ti meni super izgledasuser posted image
koja dr. ti je radila uzv..
joj meni valja cekati cijeli mjesec da vidim svoje pileuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 18421
4.7.2011 19:30:04   
Semica

IZVORNA PORUKA: Sonja

drago mi je da su sve bebe ok
semice nek si se sad razrahatila..znaj da si mi bila na umu..
a 12kg..ma nista sve to ode poslije..ti meni super izgledasuser posted image
koja dr. ti je radila uzv..
joj meni valja cekati cijeli mjesec da vidim svoje pileuser posted image

Eeee hvala Sonja user posted image

bila je dr.Mahira i svidjela mi se...ispricale smo se bas bas...
mjesec ce zacas proci no sikirikiuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 18422
4.7.2011 19:32:33   
Sonja
user posted image user posted image
ja vama kazem da je zena fina user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 18423
4.7.2011 19:36:32   
Semica
ma svaki doktor ima svoj los dan...kao sto kazes-ne moze svakome isti doktor odgovarati...i meni npr.doktorica Balic nije odgovarala...a neki je dizu u nebesa...sve je to od osobe do osobe...

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 18424
4.7.2011 19:42:16   
gerberka
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

Nego žene, hajmo savjet....Reći ćete "ja lude žene".....Pisala sam da sam prošle sedmice trebala raditi TORCH, ali navodno nisu imali reagensa. Sad imaju reagensa, ali mene jaaaaaaaaaaaaako strah. Šta da radim? Bojim se kakav bi bio nalaz, ipak su to bolesti koje ostavljaju posljedice. Je li bolje živjeti u neznanju, ili pak rizikovati i uraditi.? Ipak sam ja "pola puta prešla", nisam mjesec-dva trudna user posted image user posted image user posted image Odluka mora pasti večeras!

Joj Dijamant, de šuti malo ..meni nema povratka, ja sam dala krv user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  735 736 [737] 738 739   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  735 736 [737] 738 739   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pikovit
Alisa.

Kada dijete popije jednu bocicu pikovita,koliku pauzu napraviti(dana,ili mjeseci) da pocne piti drugu bocicu.

Mjesec dana (76%)

Dva mjeseca (3%)

ili..... (21%)

Broj svih glasova: 33

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *