Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Mislim da ovo moje dijete u stomaku ima nešto protiv mojih bubrega,pogotovo desnog ubi me laktom
Neka samo lupaju, izdržat ćemo mi
Evo vas Bebica pozdravlja! Kaže da je bolje nego što je bilo, ali da nije baš potpuno bez bolova. Nalazi su joj uredni (krv). Sad čeka da dođe dr. koji je primio, pa da vidi šta će dalje i do kad ostaje u bolnici.
P.S. Htjela sam zamoliti sarajevske trudnice koje koriste BIOKAP farbe da mi daju opis kutije, ili još bolje naziv proizvođača i distributera. Kod nas u Ze nisam ih nigdje našla u prodaji, ali mi je jedna apotekarka rekla da pokušam saznati ove informacije pa bi ih oni pokušali nabaviti. Kao velika je potražnja za farbama na biljnoj bazi, ali oni nisu našli od koga da ih dobavljaju.
Dijamant tnx ali ja ti nebi mogla progutati mineralnu, odmah krenem povracati, ne volim je inace, ima li nesto drugo da funkcionise? Inace mi se zelja za hranom u zadnje dvije sedmice promjenila, slatko nikako, voce - kiselina, meso fuuuuuj, tako da sam vecinom gladna trudim se makar malo reda radi da jedem ali nemam zelju i imam mucnineee...
ja nisam cijelu noc oka sklopila koliko me zub bolio i evo tek sad mi je malo bolje..zvala sam bolnicu i pitala da li smijem vaditi sa inekcijom i rekli su da mogu ako bas ne mogu izdrzati pa vidjet cu ako bas bude opet bolio zbogom zubicu svakako se ne moze popraviti
drago mi je da je bebica bolje. nadam se da ce uskoro izaci iz bolnice
Silver i ja tu muku mucim od pcetka..muka sa zeludcom i sa probavom..meni rijetko sta pomogne..valja trpit
Heeej djevojčice, vidim svaka u svojim problemima. Ja jutros od 9 hodam, obišla sam svu čaršiju, kupila pelene Uzela sam babylove br2, od 3-6kg, kontam, ako budu velike, uvijek se može kupiti br1, a ove ostaviti za kasnije. Kupila sam krekera, snickers i sokiće, tako da je torba napokon spremna. Jedino ako mi snickers ne naumpadne u međuvremenu ihhiihih. A krcata mi torba, ne znam gdje ću papuče ugurati, njih cu haman u kesi ponijet'
Ah palachinko, blago tebi, ti ces uskoro svoju bebicu imati u rukama....uzivaj u tim sitnim pripremama...i pisi i nama ovdje....da i mi uzivamo sa tobom...bar jaa...meni je to sve slatko i zanimljivoo...
Heeej djevojčice, vidim svaka u svojim problemima. Ja jutros od 9 hodam, obišla sam svu čaršiju, kupila pelene Uzela sam babylove br2, od 3-6kg, kontam, ako budu velike, uvijek se može kupiti br1, a ove ostaviti za kasnije. Kupila sam krekera, snickers i sokiće, tako da je torba napokon spremna. Jedino ako mi snickers ne naumpadne u međuvremenu ihhiihih. A krcata mi torba, ne znam gdje ću papuče ugurati, njih cu haman u kesi ponijet'
Super za pripremanje Malo si me nasmijala sa ovim krekerima i snickersom Meni hrana nije naumpadala da ponesem kada sam ze za prvi porod pripremala. Jedino su mi bile napameti mamine riječi : "kad te zaboli, a ti jedi, trebaće ti snaga." Tako da sam ja , iako nisam bila gladna jela između bolova dok nisu bili na 5 minuta. Sjećam se bila tikvenjača (mama mi taj dan razvila). Ja se tušim pitom, a mm nije jasno kako mogu jesti a on sav u panici i samo govori "mani se pite, idemo". A ja punih usta reko "čekaj da se ja najedem, zlu ne trebalo" I stvarno, kad sam se napatila, moj porod se zvrši CR -om umjesto prirodno. Tako da je prošlo tri dana od te noći do novog pravog obroka.
I da, snimila sam muzike za opustanje na ipod. Pošto ja bez muzike maltene ništa ne radim, čak i u halu nosim neko sviralo hahaha, ponijeću ja svoje zike u porodilište. Kaže muz da ću biti prva zena što se porodila sa slušalicama u usima elem, jutros sam saznala da je kolegica dala otkaz na poslu. posto smo nas dvije jedine u firmi te struke, sad mi nesto frka da me nece zvati i prije onih 6 mjeseci porodiljskog. Mislim, ne opterecujem se time, ali mi je opet tamo negdje na pameti, ne da mi da se skroz opustim. Ma biće sve ok samo da ja bebija dočekam
DIJAMANTE, priča meni jedna prijateljica kako je poslije poroda prvo mahnula snickers pa onda sve ostalo obavljala. A druga opet jadna ostala dugo u bolovima, nikako da se otvori, izgladnila pravo, pa sam se ja pripremila . Mene nekako gladi najvie strah Poguzija.
< Poruku je uredio palachinken -- 4.7.2011 12:36:29 >
Jesam!
A palachinken kod tebe bas usitnilo . Brzo ces ti svoju bebicu u rukama drzati,a daj Boze da taj snickers do veceras izdrzi u torbi . Javise mi da se kolegica sinoc porodila,sve bilo gotovo za 4 sata,bez ikakvih problema,lagan porod a prva . Kako je lijepo cuti ovako nesto,ohrabri odmah.
I ja sam jutros ,isla po uputnicu za UK i teta iz kartoteke me stvarno prijatno iznenadila,uze moju knjizicu,kaze sacekajte vi tu da se ne gurate ipak ste i vraca se s uputnicom za 2 min.
Ja kako se blizim ovom 7 mjesecu sve gora i gora,pocela sam bas oticati,posbno u licu ali sto mi se nos rasirio to je cudo . A uvijek bio mali nosic,haj sto je sirok ali sto je crven,majko moja babura prava.. Jel koja deverala s ovakvim promjenama Zeza me muz da ako odemo na more ni slucajno ne plivam ledjno pomislit ce ljudi-ajkula pa eto belaja zloco
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
ja pijem svaki dan..nekad manje nekad vise al uglavnom unosim
ja sam cula da zene koje doje bi trebale manje mlijeka piti jer mogu izazvati grceve kod bebe.. sad ne znam da li je to tacno..moj A je samo 2-3 dana imao grceve
Sad si me zabrinulaa...ja nepijem uopste...nimaloo...hmmm moram odmah poceti...
Selma , zadevera ti nas sa ovim mlijekom. Ja isto skoro da ga ne pijem. A i dijete moje ga neće. Odbio je mlijeko sa 4,5 mjeseca i to u bilo kojem obliku ( muku sam mučila, mogla bih knjigu napisati o tome). Ni sada ga ne voli, ali nekako ga sad uspijem ubijediti. (Zato mi je zeleno povrće maximalno zastupljeno, radi Ca). Jedna dr. u savjetovalištu me je pitala ko od nas roditelja (ja ili mm) ne voli mlijeko i mliječne proizvode. Kaže dijete ne mora biti alergično na mlijeko, tj. ne mora ispoljavati nikakve simpt. alergije, jednostavno ako ne želi mlijeko ni ništa mliječno- to je neka vrsta intolerancije na mlijeko koja je NASLJEDNA. Ali je isto tako rekla da do godine dana moram naći način da ga dijete pije (ja sam svog znala hraniti špricom) i to najmanje 700 ml dnevno, a kad navrši godinu da se mogu opustiti, da tada mesom i povrćem može nadoknaditi sve iz mlijeka. Tako da sam prošla "tantalove muke" dok malac nije navršio godinu. Uglavnom, sebi sam tada govorila da ću u slijedećoj tr. piti mlijeko na silu u ogromnim količinama, i to je trajalo 10 dana. Jednostavno ga ne mogu smisliti. I sve mliječno jedem na silu. Jedino bih mogla mladi kravlji sir (ali ne od svakog), ali se on nikako ne preporučuje u trudnoći.
Dijamant ni ja nisam baš sklona pijenju mljeka,ponekad popijem sa nesquikom i to je to ,ali zato jogurt i kefir pijem oduvjeka uz skoro svaki obrok........A vidiš kod svakog različito,ja opet muku mučim jer malac pije puno mljeka on bi mogao dva litra dnevno popiti bez problema i svako malo traži mljeko ali nesmijem mu davati jer velika količina kalcija ubija gvožđe tj slabi krvnu sliku. I baš čovjek nemože biti pametan
ma drage moje trudnjacice nista vi ne vjerujte - ja kad sam bila trudna bili su clanci da se ne bi trebalo mljeko u trudnoci piti ili bar smanjiti kolicinu - kao beba ce iamti vise sanse za alergiju na isto! JA sam ga ipak pila - i evo "OVE GODINE" sam u pravu sto jesam,a sljedece ko zna
Hej zenice samo da vam mahnem Ne mogu da vas citam, put do mora je prosao ok, juce se nisam kupala jer je bio vjetar neki ali danas jesam sreca nam je pa nije prevruce ali smo opet pobjegli u sobu..... nadam se da ste sve ok i da vas bebice slusaju
Hej cure! ja radila antitijela , sve ok hehe, bravo mi
Dijamant, pls javi mi ako negdje naletis na farbe
pusa
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Ih moja palacinka mijenjala bih se ja s tobom da sam u 9. i da cu svaki cas ugledati svoju bebi aBd..... Ma ovdje je bezveze, vriste cesi, djeca zovu babu, mora malo hladnjikavo, sve skupo uzas.... (nadam se da sam malo ublazila JACMIR Sve mi ona Selmina tikvenica na pameti cak i ovdje
Hej cure! ja radila antitijela , sve ok hehe, bravo mi
Dijamant, pls javi mi ako negdje naletis na farbe
pusa
Super za antitijela (TAT) I meni je već vrijeme ponovo da radim i taj nalaz.
Javiću ako šta saznam ili nađem, nema problema. Ali, kakav nam je to grad kad nam je Loreal bez amonijaka jedina "farba na biljnoj bazi" Gdje god pitam za farbu na biljnoj bazi, nude mi ovi Lorealovu.
Kad smo kod Čeha, meni je vazda bilo fascinantno kako oni onako čoporativno idu na plažu (od beba do djedova, tri generacije) i onda sve žene budu toples, a muškadija bijele guzice izvali pa ih sunča. Ja se crvenim ispred njih, čim zamislim da hodam pred tatom ili ujakom golih sisa. Hajd dobro, eto neću ti poslat jačmir Uživaj i drži se hlada, jeste li u Tučepima?
Gerberko, za antitijela!