|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  734 735 [736] 737 738   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
4.7.2011 11:34:10   
Silver
Selma predobra mi je tvoja profil slika ovdje, i ja sam je jendo vrijeme ima, cak skoro istu sliku!

Curke, ima li ko savjet kako poboljsati probavu...kod mene je uzas, bas se mucim...user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 18376
4.7.2011 11:38:24   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Mislim da ovo moje dijete u stomaku ima nešto protiv mojih bubrega,pogotovo desnog user posted image  ubi me laktom user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Neka samo lupaju, izdržat ćemo mi user posted image

Evo vas Bebica pozdravlja! Kaže da je bolje nego što je bilo, ali da nije baš potpuno bez bolova. Nalazi su joj uredni (krv). Sad čeka da dođe dr. koji je primio, pa da vidi šta će dalje i do kad ostaje u bolnici.

P.S. Htjela sam zamoliti sarajevske trudnice koje koriste BIOKAP farbe da mi daju opis kutije, ili još bolje naziv proizvođača i distributera. Kod nas u Ze nisam ih nigdje našla u prodaji, ali mi je jedna apotekarka rekla da pokušam saznati ove informacije pa bi ih oni pokušali nabaviti. Kao velika je potražnja za farbama na biljnoj bazi, ali oni nisu našli od koga da ih dobavljaju.

Neposredna veza do poruke: 18377
4.7.2011 11:39:30   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Silver

Selma predobra mi je tvoja profil slika ovdje, i ja sam je jendo vrijeme ima, cak skoro istu sliku!

Curke, ima li ko savjet kako poboljsati probavu...kod mene je uzas, bas se mucim...user posted image

I kod mene stomak teško probavlja hranu, sve me živo muči. Ali ja popijem po čašu mineralne vode poslije obroka i bude lakše user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 18378
4.7.2011 11:44:54   
Silver
Dijamant tnx ali ja ti nebi  mogla progutati mineralnu, odmah krenem povracati, ne volim je inace, ima li nesto drugo da funkcionise? Inace mi se zelja za hranom u zadnje dvije sedmice promjenila, slatko user posted image nikako, voce - kiselina, meso fuuuuuj, tako da sam vecinom gladna user posted image trudim se makar malo reda radi da jedem ali nemam zelju i imam mucnineee...user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18379
4.7.2011 12:02:10   
Sonja
vidim danas se mahala malo viseuser posted image user posted image

ja nisam cijelu noc oka sklopila koliko me zub bolio i evo tek sad mi je malo bolje..zvala sam bolnicu i pitala da li smijem vaditi sa inekcijom i rekli su da mogu ako bas ne mogu izdrzati
pa vidjet cu ako bas bude opet bolio zbogom zubicu svakako se ne moze popravitiuser posted image

drago mi je da je bebica bolje. nadam se da ce uskoro izaci iz bolnice

Silver i ja tu muku mucim od pcetka..muka sa zeludcom i sa probavom..meni rijetko sta pomogne..valja trpit

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 18380
4.7.2011 12:23:11   
palachinken
Heeej djevojčice, vidim svaka u svojim problemima. Ja jutros od 9 hodam, obišla sam svu čaršiju, kupila pelene user posted image Uzela sam babylove br2, od 3-6kg, kontam, ako budu velike, uvijek se može kupiti br1, a ove ostaviti za kasnije.
Kupila sam krekera, snickers i sokiće, tako da je torba napokon spremna. Jedino ako mi snickers ne naumpadne u međuvremenu ihhiihih. A krcata mi torba, ne znam gdje ću papuče ugurati, njih cu haman u kesi ponijet'

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 18381
4.7.2011 12:28:54   
Silver
Ah palachinko, blago tebi, ti ces uskoro svoju bebicu imati u rukama....uzivaj u tim sitnim pripremama...i pisi i nama ovdje....da i mi uzivamo sa tobom...bar jaa...meni je to sve slatko i zanimljivoo...

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18382
4.7.2011 12:29:59   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: palachinken

Heeej djevojčice, vidim svaka u svojim problemima. Ja jutros od 9 hodam, obišla sam svu čaršiju, kupila pelene user posted image Uzela sam babylove br2, od 3-6kg, kontam, ako budu velike, uvijek se može kupiti br1, a ove ostaviti za kasnije.
Kupila sam krekera, snickers i sokiće, tako da je torba napokon spremna. Jedino ako mi snickers ne naumpadne u međuvremenu ihhiihih. A krcata mi torba, ne znam gdje ću papuče ugurati, njih cu haman u kesi ponijet'

Super za pripremanje user posted image Malo si me nasmijala sa ovim krekerima i snickersom user posted image Meni hrana nije naumpadala da ponesem kada sam ze za prvi porod pripremala. Jedino su mi bile napameti mamine riječi : "kad te zaboli, a ti jedi, trebaće ti snaga." Tako da sam ja , iako nisam bila gladna jela između bolova dok nisu bili na 5 minuta. Sjećam se bila tikvenjača (mama mi taj dan razvila). Ja se tušim pitom, a mm nije jasno kako mogu jesti a on sav u panici i samo govori "mani se pite, idemo". A ja punih usta reko "čekaj da se ja najedem, zlu ne trebalo" user posted image user posted image user posted image
I stvarno, kad sam se napatila, moj porod se zvrši CR -om umjesto prirodno. Tako da je prošlo tri dana od te noći do novog pravog obroka.

Neposredna veza do poruke: 18383
4.7.2011 12:33:51   
palachinken
I da, snimila sam muzike za opustanje na ipod. Pošto ja bez muzike maltene ništa ne radim, čak i u halu nosim neko sviralo hahaha, ponijeću ja svoje zike u porodilište. Kaže muz da ću biti prva zena što se porodila sa slušalicama u usima user posted image
elem, jutros sam saznala da je kolegica dala otkaz na poslu. posto smo nas dvije jedine u firmi te struke, sad mi nesto frka da me nece zvati i prije onih 6 mjeseci porodiljskog. Mislim, ne opterecujem se time, ali mi je opet tamo negdje na pameti, ne da mi da se skroz opustim. Ma biće sve ok user posted image samo da ja bebija dočekam user posted image

DIJAMANTE, priča meni jedna prijateljica kako je poslije poroda prvo mahnula snickersuser posted image pa onda sve ostalo obavljala. A druga opet jadna ostala dugo u bolovima, nikako da se otvori, izgladnila pravo, pa sam se ja pripremila user posted image . Mene nekako gladi najvie strah user posted image Poguzija.

< Poruku je uredio palachinken -- 4.7.2011 12:36:29 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 18384
4.7.2011 12:35:23   
Selma.A.M
Palachinken moj savjet ti je da ubaciš sebi paklo žvaka ili još bolje onih npr airwaves bonbona trebat će ti nakon porođaja vjeruj user posted image ......................

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18385
4.7.2011 12:37:12   
palachinken

Palachinken moj savjet ti je da ubaciš sebi paklo žvaka ili još bolje onih npr airwaves bonbona trebat će ti nakon porođaja vjeruj user posted image ......................

Jesam! user posted image

Neposredna veza do poruke: 18386
4.7.2011 12:42:13   
Selma.A.M
Palachinekn user posted image user posted image user posted image user posted image  (jesi ?!) user posted image

Evo žene pa vi nemjte piti mljeko user posted image
http://www.mojabeba.com/sadrzaj.php?id=912&nivo=2&idr=45

Neposredna veza do poruke: 18387
4.7.2011 12:46:37   
ciciban26
A palachinken kod tebe bas usitnilo user posted image . Brzo ces ti svoju bebicu u rukama drzati,a daj Boze da taj snickers do veceras izdrzi u torbi user posted image user posted image user posted image .
Javise mi da se kolegica sinoc porodila,sve bilo gotovo za 4 sata,bez ikakvih problema,lagan porod a prva user posted image . Kako je lijepo cuti ovako nesto,ohrabri odmah.

I ja sam jutros ,isla po uputnicu za UK i teta iz kartoteke me stvarno prijatno iznenadila,uze moju knjizicu,kaze sacekajte vi tu da se ne gurate ipak ste user posted image i vraca se s uputnicom za 2 min.

Ja kako se blizim ovom 7 mjesecu sve gora i gora,pocela sam bas oticati,posbno u licu ali sto mi se nos rasirio to je cudo user posted image user posted image user posted image . A uvijek bio mali nosic,haj sto je sirok ali sto je crven,majko mojauser posted image user posted image user posted image babura prava.. Jel koja deverala s ovakvim promjenamauser posted image user posted image
Zeza me muz da ako odemo na more ni slucajno ne plivam ledjno pomislit ce ljudi-ajkula pa eto belaja user posted image user posted image user posted image zloco

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18388
4.7.2011 12:47:36   
Sonja
ja pijem svaki dan..nekad manje nekad vise al uglavnom unosimuser posted image user posted image user posted image

ja sam cula da zene koje doje bi trebale manje mlijeka piti jer mogu izazvati grceve kod bebe..
sad ne znam da li je to tacno..moj A je samo 2-3 dana imao grceve

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 18389
4.7.2011 12:54:21   
Silver

Palachinekn user posted image user posted image user posted image user posted image  (jesi ?!) user posted image

Sad si me zabrinulaa...ja nepijem uopste...nimaloo...hmmm moram odmah poceti...

* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 18390
4.7.2011 13:20:52   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Silver

Sad si me zabrinulaa...ja nepijem uopste...nimaloo...hmmm moram odmah poceti...

Selma , zadevera ti nas sa ovim mlijekom. Ja isto skoro da ga ne pijem. A i dijete moje ga neće. Odbio je mlijeko sa 4,5 mjeseca i to u bilo kojem obliku ( muku sam mučila, mogla bih knjigu napisati o tome). Ni sada ga ne voli, ali nekako ga sad uspijem ubijediti. (Zato mi je zeleno povrće maximalno zastupljeno, radi Ca). Jedna dr. u savjetovalištu me je pitala ko od nas roditelja (ja ili mm) ne voli mlijeko i mliječne proizvode. Kaže dijete ne mora biti alergično na mlijeko, tj. ne mora ispoljavati nikakve simpt. alergije, jednostavno ako ne želi mlijeko ni ništa mliječno- to je neka vrsta intolerancije na mlijeko koja je NASLJEDNA. Ali je isto tako rekla da do godine dana moram naći način da ga dijete pije (ja sam svog znala hraniti špricom) i to najmanje 700 ml dnevno, a kad navrši godinu da se mogu opustiti, da tada mesom i povrćem može nadoknaditi sve iz mlijeka. Tako da sam prošla "tantalove muke" dok malac nije navršio godinu. Uglavnom, sebi sam tada govorila da ću u slijedećoj tr. piti mlijeko na silu u ogromnim količinama, i to je trajalo 10 dana. Jednostavno ga ne mogu smisliti. I sve mliječno jedem na silu. Jedino bih mogla mladi kravlji sir (ali ne od svakog), ali se on nikako ne preporučuje u trudnoći.

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 18391
4.7.2011 13:29:41   
Selma.A.M
Dijamant ni ja nisam baš sklona pijenju mljeka,ponekad popijem sa nesquikom i to je to ,ali zato jogurt i kefir pijem oduvjeka uz skoro svaki obrok........A vidiš kod svakog različito,ja opet muku mučim jer malac pije puno mljeka on bi mogao dva litra dnevno popiti bez problema i svako malo traži mljeko ali nesmijem mu davati jer velika količina kalcija ubija gvožđe tj slabi krvnu sliku. user posted image  I baš čovjek nemože biti pametan

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18392
4.7.2011 13:34:10   
vila_7
ma drage moje trudnjacice nista vi ne vjerujte - ja kad sam bila trudna bili su clanci da se ne bi trebalo mljeko u trudnoci piti ili bar smanjiti kolicinu - kao beba ce iamti vise sanse za alergiju na isto! user posted image user posted image user posted image user posted image
JA sam ga ipak pila - i evo "OVE GODINE" sam u pravu sto jesam,a sljedece ko zna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18393
4.7.2011 14:04:51   
Sensia
Hej zenice samo da vam mahnem user posted image user posted image user posted image
Ne mogu da vas citam, put do mora je prosao ok, juce se nisam kupala jer je bio vjetar neki ali danas jesam user posted image user posted image user posted image
sreca nam je pa nije prevruce ali smo opet pobjegli u sobu..... nadam se da ste sve ok i da vas bebice slusaju

Mea hoces li ti na more?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 18394
4.7.2011 14:06:01   
palachinken
Sensia, za tebe imam samo jednu riješ: JAČMIR!
user posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 18395
4.7.2011 14:06:55   
gerberka
Hej cure!
ja radila antitijela , sve ok hehe, bravo mi

Dijamant, pls javi mi ako negdje naletis na farbe

pusa

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 18396
4.7.2011 14:10:45   
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken

Sensia, za tebe imam samo jednu riješ: JAČMIR!
user posted image user posted image

Ih moja palacinka mijenjala bih se ja s tobom da sam u 9. i da cu svaki cas ugledati svoju bebi aBd.....user posted image user posted image user posted image user posted image
Ma ovdje je bezveze, vriste cesi, djeca zovu babu, mora malo hladnjikavo, sve skupo uzas.... (nadam se da sam malo ublazila JACMIR user posted image user posted image
Sve mi ona Selmina tikvenica na pameti cak i ovdje user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 18397
4.7.2011 14:17:20   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: gerberka

Hej cure!
ja radila antitijela , sve ok hehe, bravo mi

Dijamant, pls javi mi ako negdje naletis na farbe

pusa

Super za antitijela (TAT) user posted image I meni je već vrijeme ponovo da radim i taj nalaz.

Javiću ako šta saznam ili nađem, nema problema. Ali, kakav nam je to grad kad nam je Loreal bez amonijaka jedina "farba na biljnoj bazi"user posted image Gdje god pitam za farbu na biljnoj bazi, nude mi ovi Lorealovu.user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 18398
4.7.2011 14:18:32   
Silver
Tikvenica user posted image bar za mene...

Ali sam zato upravo smazala

ali je brate mala samo 4 komada...nesto me krenulo zadnjih sat vremena, mogla bi sveeeee, narucila sam pizzzuuuu mmmmm

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 18399
4.7.2011 14:18:55   
palachinken
Kad smo kod Čeha, meni je vazda bilo fascinantno kako oni onako čoporativno idu na plažu (od beba do djedova, tri generacije) i onda sve žene budu toples, a muškadija bijele guzice izvali pa ih sunča. Ja se crvenim ispred njih, čim zamislim da hodam pred tatom ili ujakom golih sisa.
Hajd dobro, eto neću ti poslat jačmir user posted image Uživaj i drži se hlada, jeste li u Tučepima?

Gerberko, user posted image za antitijela!

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 18400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  734 735 [736] 737 738   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  734 735 [736] 737 738   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Zensko muslimansko ime
adissa_

Koje je najljepse zensko ime?

Adla (22%)

Ajsa (42%)

Halima (9%)

Adna (17%)

Zerina (10%)

Broj svih glasova: 161

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *