Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pa i nije plaho mirniji, naštima se par puta dnevno, ali i nema više mjesta za divljanje Sumnjam ja da cu prije termina. Možda tebi zakažu sekciju prije nego ja dođem do teme za čestitanje
I meni. Bezze mi onaj preiod kad nisam osjecala bebe a mucnine prestale .Ja volim kad me nesto stalno podsjeca da sam .
Da vam mahnemo pa da idem u horizontalu, krepana sam... cijeli dan na nogama, nesto cisti, nesto spremaj, nesto kuvaj...dovoljno da sam svojoj ceri pravila tri vrste, a ona nije ni jedan htjela ni primirisati, a ne probati ili pojesti i tako ja iznervirana njenim nejelom popenjem se kuhinju cistiti i padnem sa stolice, sreca nisam se puno udarila, nekako se na ruke docekala...onda sam se isplakala kao malo djite kakvo... pa je dosao mm i okupali malu, spremili je za spavanje, smjestili u krevet i nas dvoje izasli malo do Carsije prosetati, a tetka dosla da ostane sa curom. Nisam mogla ni deset metara hodati toliki mi pritisak na gospodju i debelo crijevo, tako da smo se aman brze vratili kuci nego sto smo otisli.
Nije me bilo par dana jer me sve nešto ufatilo bilo ,počev od kontrakcija do prehlade i ušteknutih leđa.Malo je bolje ali eto samo da insan nije rahat. Zna li neka od vas da li je moguće da i pored gyniprala već imam lažnjake?
Bebice nadam se da će sve biti ok i da ćeš nam se uskoro pridružiti ponovo u mahalanju.
Jelena i čuvaj se koliko možeš,vidim da ti krvna slika nije najbolja.Ja sam Selmi govorila za onaj tonik Floradix od pharmameda koji sam pila prije trudnoće i koji mi je u kratkom roku popravio kks pa ako su ti ružne te ampule da probaš i sa ovim.
Vidim Selma opet izaziva sa kuhanjem ,ali neka neće još dugo ona na ovoj temi .
Sljedeći vikend aBd krečimo kuću pa da polako raspoređujem i pokupujem još šta mi fali jer nkako imam osjećaj da neću dočekati termin ni blizu.Neku noć dok sam šetala m toliko skočilo da sam pomislila gotovo je
Ostalim trudnicama čestitke na novim sedmicama,mjesecima i svemu ostalom ako sam nešto propustila.
Nije me bilo par dana jer me sve nešto ufatilo bilo ,počev od kontrakcija do prehlade i ušteknutih leđa.Malo je bolje ali eto samo da insan nije rahat. Zna li neka od vas da li je moguće da i pored gyniprala već imam lažnjake?
Bebice nadam se da će sve biti ok i da ćeš nam se uskoro pridružiti ponovo u mahalanju.
Jelena i čuvaj se koliko možeš,vidim da ti krvna slika nije najbolja.Ja sam Selmi govorila za onaj tonik Floradix od pharmameda koji sam pila prije trudnoće i koji mi je u kratkom roku popravio kks pa ako su ti ružne te ampule da probaš i sa ovim.
Vidim Selma opet izaziva sa kuhanjem ,ali neka neće još dugo ona na ovoj temi .
Sljedeći vikend aBd krečimo kuću pa da polako raspoređujem i pokupujem još šta mi fali jer nkako imam osjećaj da neću dočekati termin ni blizu.Neku noć dok sam šetala m toliko skočilo da sam pomislila gotovo je
Ostalim trudnicama čestitke na novim sedmicama,mjesecima i svemu ostalom ako sam nešto propustila.
ako nije kome mrsko da odgovori i mene ovo zanima...ne znam ni kakvi su ti laznjaci ali nesto me ukoci u stomaku, stvrdne se ko drvo i ne mogu da disem kako treba...traje kratko nekih 10-ak sekundi i prodje...ali desilo mi se juce jedno pet puta a danas vise...ako npr hodam, moram sjesti iste sekunde...idem sutra divanovicu pa cu ga pitati u svakom slucaju odoh sad spavati, moram sutra ujutru ici vaditi aptt da ponesem taze nalaz laku noc
28.10.2008.,jedna ptičica:( 07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:) 'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.
Jao kako te lažljivice znaju biti bolne i jake (barem kod mene) a meni se sve česšće javljaju dok ležim,baš ono kao kad trebam dobiti stisne me negdje u stomaku i udari u leđa pa sve do desne noge,a tal kva mi je običn bol kad dobijem....................................................
enci jesam i na ginipralu i na utrogestanu ali njega vala sad ponekad promasim...trebam biti i na apaurinu ali i tu lazuckam i stalno imam osjecaj da moram u wc ako me razumijete...a nekad uopste ne moram, nego samo sjedim ko budala na solji.... hvala, a pitacu sutra pa i tebi javnem
enci jesam i na ginipralu i na utrogestanu ali njega vala sad ponekad promasim...trebam biti i na apaurinu ali i tu lazuckam i stalno imam osjecaj da moram u wc ako me razumijete...a nekad uopste ne moram, nego samo sjedim ko budala na solji.... hvala, a pitacu sutra pa i tebi javnem
Ja sam čak ovih dana imala i 2-3 puta stolicu dnvno i imama baš taj pritisak na debelo crijevo.Glupo je što pitam a već imam jednu trdnoću iza sebe ali stavrno ja nisam imala nikakvih bolova dok nisam otišla u bolnicu ša me nisu na silu otvorili .tako da ne znam razliku između prirodnih i bolova izazvanih dripom ili gelom.Jedino se sjećam da sam tada 3 sedmice prij poroda imala baš dijareju i bukvalno nisam silazila sa šolje
Ja sam čak ovih dana imala i 2-3 puta stolicu dnvno i imama baš taj pritisak na debelo crijevo.Glupo je što pitam a već imam jednu trdnoću iza sebe ali stavrno ja nisam imala nikakvih bolova dok nisam otišla u bolnicu ša me nisu na silu otvorili .tako da ne znam razliku između prirodnih i bolova izazvanih dripom ili gelom.Jedino se sjećam da sam tada 3 sedmice prij poroda imala baš dijareju i bukvalno nisam silazila sa šolje
Da se i ja upišem na spisak ovih sa pritiskom A ta dijareja bila pola dana i od tad opet ništa. Stomak zaboli samo kad legnem. Čim promijenim položaj, prođe. Ja se sve ponadala da imam neke simtome poroda, ali haman ništa još. Sve mi je teže namjestit se za spavanje, ali opet odvalim 8-10 sati hahaha Joj kako će mi san nedostajati
I meni je ovo bas bez veze, nemam nikakav apsolutno osjecaj da sam trudna, sem kad mi se uvecer napuse stomak kao da sam u 6 mjesecu trudnoce...jedva cekam abd da osjetim prve pokrete i udarce bebice...
Ja vas ujedno sve i pozdravljam ujutro idemo na more abd, ali vas obavezno budem citala...veliki pozdrav svima
Jutro drage moje! Evo kafica jutarnja i od mene (ne znam kako se slike postavljaju, pa može i ovako ). Vidim neke se "moraju", neke iščekuju porod..............eh ti "blaženi" dani. Palachinken i Selma kod vas će to brzo aBd!Ja sve nekako mislim sad ću i ja (a ne daj Bože još). Ali valjda kako sam prvog sina rodila u julu, pa sad mi sve nekako nevjerovatno da ću ovo dijete tek pred zimu roditi (aBd). Valja čitavo ljeto "trbava" hodati A neka se samo hoda, sve je odmah lakše. Ja sam sinoć malo izašla u čaršiju na kaficu (nisam imala bolove jučer, pa se žena odmah okuražila) Inače i malca sam vodila dr. i nalaze mu vadila, kaže dr. potpuno zdravo dijete (kks super, ne može biti bolja). Kaže da je vjerovatno temp. bila od enteroviroze sa kojom se on preko noći izborio Tako da sam i ja "ko nova"
P.S. Bebicu ću zvati malo kasnije pa vam javim i šta je snjom.
Dijamant draga, evo da ti javim, jutros sam radila TAT, KG i Torch. Njega sam radila na mikrobiologiji. Ima reagenasa, rekla mi je da nazovem u petak da vidi je li gotovo, jer kao ako je jedna pacijentica onda ne ukljucuju aparat zbog jedne. Tehnicar mi je rekao da kao ne zna ima li reagenasa, ali sam onda sestri rekla da me salje ginekolog, da sam trudna i sve ok. Ja sve mislim, da njima kada je mrsko kazu da nemaju..bvar u vecini slucajeva. E kao sto palacinka rece, besplatno je za , ja sam samo kopirala nalaz ginerkologa i prilozila uz uputnicu .
pusa idem da vas citam
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Dobro jutro,samo da vam mahnem..........Animagical sretno danas ............Ja sam ustala sa ukočenom komplet desnom stranom,kako sam legla tako sam i ustala i okretanje sa desnog na ljevi bok je postalo preteško pa onda nemrdam izjedne poze
Jutro,jutro! Danas ste mi malo aktivnije,juce nigdje nikog.Ja jutros isla po uputnice za urinikulturu i UZ bubrega.Imala termin u 8 a dosla na red u 9. Bas sam se nacekala,otisla a ni kafu nisam popila.Ja napravila caj kad sam krenula,kontam taman ce ohladit malo dok se vratim,ali sipak,skroz ohladio,moram novi pravit. Zenicanke jel neko od vas radio UZ bubrega,jel se to radi u poliklinici ili stacionaru? Danas sam saznala da se heferol moze uzeti na recept,i cefalexin,a ja budala sve kupovala.
Dijamant draga, evo da ti javim, jutros sam radila TAT, KG i Torch. Njega sam radila na mikrobiologiji. Ima reagenasa, rekla mi je da nazovem u petak da vidi je li gotovo, jer kao ako je jedna pacijentica onda ne ukljucuju aparat zbog jedne. Tehnicar mi je rekao da kao ne zna ima li reagenasa, ali sam onda sestri rekla da me salje ginekolog, da sam trudna i sve ok. Ja sve mislim, da njima kada je mrsko kazu da nemaju..bvar u vecini slucajeva. E kao sto palacinka rece, besplatno je za , ja sam samo kopirala nalaz ginerkologa i prilozila uz uputnicu .
pusa idem da vas citam
Hvala ti puno na informaciji! Vidiš ti bezobrazluka A nisam morala govoriti da sam trudna kada je stomak i te kako uočljiv. Još mi tehničar kaže kako je to skup nalaz i da ću mnogo platiti
Jutro,jutro! Danas ste mi malo aktivnije,juce nigdje nikog.Ja jutros isla po uputnice za urinikulturu i UZ bubrega.Imala termin u 8 a dosla na red u 9. Bas sam se nacekala,otisla a ni kafu nisam popila.Ja napravila caj kad sam krenula,kontam taman ce ohladit malo dok se vratim,ali sipak,skroz ohladio,moram novi pravit. Zenicanke jel neko od vas radio UZ bubrega,jel se to radi u poliklinici ili stacionaru? Danas sam saznala da se heferol moze uzeti na recept,i cefalexin,a ja budala sve kupovala.
Joj kako sam ja ogorčena na naš zdravstveni sistem! Toliko mjesečno plaćamo zdravstvo da bi trebali da me "nose kao kap na dlanu", a gdje god odeš svuda čekaš i nailaziš na neugodnosti! Pogotovo porodična medicina, pa to nije ni blizu onome što bi po definiciji trebalo da bude. Nažalost, ne znam gdje se to radi. Ja sam nekada daaavno radila u Stacionaru UZV stomaka, ali ne znam jesam li išla sa uputnicom ili sam plaćala.
< Poruku je uredio DIJAMANT -- 4.7.2011 10:57:22 >
Ma kod nas sve naopako.Do sada nikad nisam imala termin,samo odem i puste me,dodjem na red za 15-ak minuta,a danas.... Doktorica cjelo vrijeme razgovarala s nekim tel.,a problem je bio sto je nekoj vjestici koja je u parlamentu ili sta vec ( ) napisala bolovanje dan prije nego sto doticnoj gospoji odgovara.