|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  733 734 [735] 736 737   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
3.7.2011 21:42:21   
palachinken
Pa i nije plaho mirniji, naštima se par puta dnevno, ali i nema više mjesta za divljanje user posted image Sumnjam ja da cu prije termina. Možda tebi zakažu sekciju prije nego ja dođem do teme za čestitanje user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 18351
3.7.2011 22:18:35   
Sonja
kad vec spomijete mrdanje bebica
meni je tek sad onaj pravi osjecaj dosao da sam stvarno trudna kad vise osjetim bebu
pravo me udari bas kao da mi se javljauser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18352
3.7.2011 22:48:36   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Sonja

kad vec spomijete mrdanje bebica
meni je tek sad onaj pravi osjecaj dosao da sam stvarno trudna kad vise osjetim bebu
pravo me udari bas kao da mi se javljauser posted image

I meni.user posted image Bezze mi onaj preiod kad nisam osjecala bebe a mucnine prestaleuser posted image .Ja volim kad me nesto stalno podsjeca da sam user posted image .

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 18353
3.7.2011 23:02:56   
Anoniman
Da vam mahnemo pa da idem u horizontalu, krepana sam... cijeli dan na nogama, nesto cisti, nesto spremaj, nesto kuvaj...dovoljno da sam svojoj ceri pravila tri vrste, a ona nije ni jedan htjela ni primirisati, a ne probati ili pojesti i tako ja iznervirana njenim nejelom popenjem se kuhinju cistiti i padnem sa stolice, sreca nisam se puno udarila, nekako se na ruke docekala...onda sam se isplakala kao malo djite kakvo... pa je dosao mm i okupali malu, spremili je za spavanje, smjestili u krevet i nas dvoje izasli malo do Carsije prosetati, a tetka dosla da ostane sa curom. Nisam mogla ni deset metara hodati toliki mi pritisak na gospodju i debelo crijevo, tako da smo se aman brze vratili kuci nego sto smo otisli.

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 18354
3.7.2011 23:47:11   
enči80
Haj cureuser posted image

Nije me bilo par dana jer me sve nešto ufatilo bilouser posted image ,počev od kontrakcija do prehlade i ušteknutih leđa.Malo je bolje ali eto samo da insan nije rahat.
Zna li neka od vas da li je moguće da i pored gyniprala već imam lažnjake?

Bebice nadam se da će sve biti ok i da ćeš nam se uskoro pridružiti ponovo u mahalanju.

Jelena user posted image i čuvaj se koliko možeš,vidim da ti krvna slika nije najbolja.Ja sam Selmi govorila za onaj tonik Floradix od pharmameda koji sam pila prije trudnoće i koji mi je u kratkom roku popravio kks pa ako su ti ružne te ampule da probaš i sa ovim.

Vidim Selma opet izaziva sa kuhanjemuser posted image ,ali neka neće još dugo ona na ovoj temiuser posted image .

Sljedeći vikend aBd krečimo kuću pa da polako raspoređujem i pokupujem još šta mi fali jer nkako imam osjećaj da neću dočekati termin ni blizu.Neku noć dok sam šetala m toliko skočilo da sam pomislila gotovo jeuser posted image user posted image

Ostalim trudnicama čestitke na novim sedmicama,mjesecima i svemu ostalom ako sam nešto propustila.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18355
3.7.2011 23:54:32   
animagical
IZVORNA PORUKA: enči80

Haj cureuser posted image

Nije me bilo par dana jer me sve nešto ufatilo bilouser posted image ,počev od kontrakcija do prehlade i ušteknutih leđa.Malo je bolje ali eto samo da insan nije rahat.
Zna li neka od vas da li je moguće da i pored gyniprala već imam lažnjake?

Bebice nadam se da će sve biti ok i da ćeš nam se uskoro pridružiti ponovo u mahalanju.

Jelena user posted image i čuvaj se koliko možeš,vidim da ti krvna slika nije najbolja.Ja sam Selmi govorila za onaj tonik Floradix od pharmameda koji sam pila prije trudnoće i koji mi je u kratkom roku popravio kks pa ako su ti ružne te ampule da probaš i sa ovim.

Vidim Selma opet izaziva sa kuhanjemuser posted image ,ali neka neće još dugo ona na ovoj temiuser posted image .

Sljedeći vikend aBd krečimo kuću pa da polako raspoređujem i pokupujem još šta mi fali jer nkako imam osjećaj da neću dočekati termin ni blizu.Neku noć dok sam šetala m toliko skočilo da sam pomislila gotovo jeuser posted image user posted image

Ostalim trudnicama čestitke na novim sedmicama,mjesecima i svemu ostalom ako sam nešto propustila.

ako nije kome mrsko da odgovori i mene ovo zanima...ne znam ni kakvi su ti laznjaci ali nesto me ukoci u stomaku, stvrdne se ko drvouser posted image i ne mogu da disem kako treba...traje kratko nekih 10-ak sekundi i prodje...ali desilo mi se juce jedno pet puta a danas vise...ako npr hodam, moram sjesti iste sekunde...idem sutra divanovicu pa cu ga pitati u svakom slucajuuser posted image odoh sad spavati, moram sutra ujutru ici vaditi aptt da ponesem taze nalazuser posted image laku noc

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 18356
3.7.2011 23:56:46   
enči80
Jesi li ti još uvijek na gynipralu???

Sretno kod Divanovićauser posted image

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 18357
4.7.2011 0:01:49   
Selma.A.M
Jao kako te lažljivice znaju biti bolne i jake (barem kod mene) a meni se sve česšće javljaju dok ležim,baš ono kao kad trebam dobiti stisne me negdje u stomaku i udari u leđa pa sve do desne noge,a tal kva mi je običn bol kad dobijem....................................................

Animagical sretno sutra..................Enči user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 18358
4.7.2011 0:03:49   
animagical
enci jesam i na ginipralu i na utrogestanu ali njega vala sad ponekad promasim...trebam biti i na apaurinu ali i tu lazuckamuser posted image i stalno imam osjecaj da moram u wc ako me razumijete...a nekad uopste ne moram, nego samo sjedim ko budala na solji.... hvala, a pitacu sutra pa i tebi javnem

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 18359
4.7.2011 0:12:16   
enči80

IZVORNA PORUKA: animagical

enci jesam i na ginipralu i na utrogestanu ali njega vala sad ponekad promasim...trebam biti i na apaurinu ali i tu lazuckamuser posted image i stalno imam osjecaj da moram u wc ako me razumijete...a nekad uopste ne moram, nego samo sjedim ko budala na solji.... hvala, a pitacu sutra pa i tebi javnem

Ja sam čak ovih dana imala i 2-3 puta stolicu dnvno i imama baš taj pritisak na debelo crijevo.Glupo je što pitam a već imam jednu trdnoću iza sebe ali stavrno ja nisam imala nikakvih bolova dok nisam otišla u bolnicu ša me nisu na silu otvorili .tako da ne znam razliku između prirodnih i bolova izazvanih dripom ili gelom.Jedino se sjećam da sam tada 3 sedmice prij poroda imala baš dijareju i bukvalno nisam silazila sa šolje user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 18360
4.7.2011 2:13:27   
Anoniman
Mogu biti laznjaci i pored giniprala, a ne mora uopste biti da su laznjaci vec kontrakcije...ne mislim porodjajne... drage moje lijevi bok i neko lako stivo...

(odgovor članu enči80)
  Neposredna veza do poruke: 18361
4.7.2011 8:30:17   
palachinken

IZVORNA PORUKA: enči80

IZVORNA PORUKA: animagical

Ja sam čak ovih dana imala i 2-3 puta stolicu dnvno i imama baš taj pritisak na debelo crijevo.Glupo je što pitam a već imam jednu trdnoću iza sebe ali stavrno ja nisam imala nikakvih bolova dok nisam otišla u bolnicu ša me nisu na silu otvorili .tako da ne znam razliku između prirodnih i bolova izazvanih dripom ili gelom.Jedino se sjećam da sam tada 3 sedmice prij poroda imala baš dijareju i bukvalno nisam silazila sa šolje user posted image

Da se i ja upišem na spisak ovih sa pritiskom user posted image A ta dijareja bila pola dana i od tad opet ništa. Stomak zaboli samo kad legnem. Čim promijenim položaj, prođe. Ja se sve ponadala da imam neke simtome poroda, ali haman ništa još.
Sve mi je teže namjestit se za spavanje, ali opet odvalim 8-10 sati hahaha Joj kako će mi san nedostajati user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 18362
4.7.2011 8:33:33   
palachinken
I da, jutros sam ja pristavila:

user posted image

Neposredna veza do poruke: 18363
4.7.2011 9:51:16   
Nina_Lana
I meni.user posted image Bezze mi onaj preiod kad nisam osjecala bebe a mucnine prestaleuser posted image .Ja volim kad me nesto stalno podsjeca da sam user posted image .

I meni je ovo bas bez veze, nemam nikakav apsolutno osjecaj da sam trudna, sem kad mi se uvecer napuse stomak kao da sam u 6 mjesecu trudnoce...jedva cekam abd da osjetim prve pokrete i udarce bebice...

Ja vas ujedno sve i pozdravljam ujutro idemo na more abd, ali vas obavezno budem citala...veliki pozdrav svima

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

Neposredna veza do poruke: 18364
4.7.2011 9:59:28   
DIJAMANT
Jutro drage moje! user posted image user posted image user posted image user posted image Evo kafica jutarnja i od mene (ne znam kako se slike postavljaju, pa može i ovako user posted image ). Vidim neke se "moraju", neke iščekuju porod..............eh ti "blaženi" dani. Palachinken i Selma kod vas će to brzo aBd!Ja sve nekako mislim sad ću i ja user posted image (a ne daj Bože još). Ali valjda kako sam prvog sina rodila u julu, pa sad mi sve nekako nevjerovatno da ću ovo dijete tek pred zimu roditi (aBd). Valja čitavo ljeto "trbava" hodati user posted image A neka se samo hoda, sve je odmah lakše. Ja sam sinoć malo izašla u čaršiju na kaficu (nisam imala bolove jučer, pa se žena odmah okuražila)user posted image
Inače i malca sam vodila dr. i nalaze mu vadila, kaže dr. potpuno zdravo dijete (kks super, ne može biti bolja). Kaže da je vjerovatno temp. bila od enteroviroze sa kojom se on preko noći izboriouser posted image Tako da sam i ja "ko nova"

P.S. Bebicu ću zvati malo kasnije pa vam javim i šta je snjom.

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 18365
4.7.2011 10:15:14   
animagical
da vam mahnemuser posted image isla, vadila krv, cekam nalaz pa cu s njim kod druser posted image nadam se da ce biti dobar... javnem iza pregleda...pozdrav svimauser posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18366
4.7.2011 10:20:22   
gerberka
Dobar dan curice!

Dijamant draga, evo da ti javim, jutros sam radila TAT, KG i Torch. Njega sam radila na mikrobiologiji. Ima reagenasa, rekla mi je da nazovem u petak da vidi je li gotovo, jer kao ako je jedna pacijentica onda ne ukljucuju aparat zbog jedne. Tehnicar mi je rekao da kao ne zna ima li reagenasa, ali sam onda sestri rekla da me salje ginekolog, da sam trudna i sve ok. Ja sve mislim, da njima kada je mrsko kazu da nemaju..bvar u vecini slucajeva.
E kao sto palacinka rece, besplatno je za user posted image , ja sam samo kopirala nalaz ginerkologa i prilozila uz uputnicu .

pusa idem da vas citam

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18367
4.7.2011 10:34:08   
Selma.A.M
Dobro jutro,samo da vam mahnem..........Animagical sretno danas user posted image  ............Ja sam ustala sa ukočenom komplet desnom stranom,kako sam legla tako sam i ustala i okretanje sa desnog na ljevi bok je postalo preteško pa onda nemrdam izjedne poze user posted image

Još 5 dana do 9 mjeseca user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 18368
4.7.2011 10:34:58   
Hannica
Jutro,jutro!
Danas ste mi malo aktivnije,juce nigdje nikog.Ja jutros isla po uputnice za urinikulturu i UZ bubrega.Imala termin u 8 a dosla na red u 9.user posted image Bas sam se nacekala,otisla a ni kafu nisam popila.Ja napravila caj kad sam krenula,kontam taman ce ohladit malo dok se vratim,ali sipak,skroz ohladio,moram novi pravit.
Zenicanke jel neko od vas radio UZ bubrega,jel se to radi u poliklinici ili stacionaru?
Danas sam saznala da se heferol moze uzeti na recept,i cefalexin,a ja budala sve kupovala.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 18369
4.7.2011 10:39:30   
Hannica
Jel se jos uvjek djele oni banana jastuci u 6 mjesecu trudnoce,bas bi mi dobro dosao jedan.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 18370
4.7.2011 10:49:51   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: gerberka

Dobar dan curice!

Dijamant draga, evo da ti javim, jutros sam radila TAT, KG i Torch. Njega sam radila na mikrobiologiji. Ima reagenasa, rekla mi je da nazovem u petak da vidi je li gotovo, jer kao ako je jedna pacijentica onda ne ukljucuju aparat zbog jedne. Tehnicar mi je rekao da kao ne zna ima li reagenasa, ali sam onda sestri rekla da me salje ginekolog, da sam trudna i sve ok. Ja sve mislim, da njima kada je mrsko kazu da nemaju..bvar u vecini slucajeva.
E kao sto palacinka rece, besplatno je za user posted image , ja sam samo kopirala nalaz ginerkologa i prilozila uz uputnicu .

pusa idem da vas citam

Hvala ti puno na informaciji! Vidiš ti bezobrazlukauser posted image A nisam morala govoriti da sam trudna kada je stomak i te kako uočljiv. Još mi tehničar kaže kako je to skup nalaz i da ću mnogo platitiuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 18371
4.7.2011 10:55:12   
animagical
uspjedoh se nekako depilirati...uh posla, majko draga, crkla sam...i kupanje postalo posaouser posted image odoh po nalaze pa kod dr, u 12 sam narucenauser posted image  

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18372
4.7.2011 10:55:38   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Hannica

Jutro,jutro!
Danas ste mi malo aktivnije,juce nigdje nikog.Ja jutros isla po uputnice za urinikulturu i UZ bubrega.Imala termin u 8 a dosla na red u 9.user posted image Bas sam se nacekala,otisla a ni kafu nisam popila.Ja napravila caj kad sam krenula,kontam taman ce ohladit malo dok se vratim,ali sipak,skroz ohladio,moram novi pravit.
Zenicanke jel neko od vas radio UZ bubrega,jel se to radi u poliklinici ili stacionaru?
Danas sam saznala da se heferol moze uzeti na recept,i cefalexin,a ja budala sve kupovala.user posted image

Joj kako sam ja ogorčena na naš zdravstveni sistem! Toliko mjesečno plaćamo zdravstvo da bi trebali da me "nose kao kap na dlanu", a gdje god odeš svuda čekaš i nailaziš na neugodnosti! Pogotovo porodična medicina, pa to nije ni blizu onome što bi po definiciji trebalo da bude.user posted image Nažalost, ne znam gdje se to radi. Ja sam nekada daaavno radila u Stacionaru UZV stomaka, ali ne znam jesam li išla sa uputnicom ili sam plaćala.

< Poruku je uredio DIJAMANT -- 4.7.2011 10:57:22 >

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 18373
4.7.2011 11:00:52   
Hannica
Ma kod nas sve naopako.Do sada nikad nisam imala termin,samo odem i puste me,dodjem na red za 15-ak minuta,a danas....user posted image Doktorica cjelo vrijeme razgovarala s nekim tel.,a problem je bio sto je nekoj vjestici koja je u parlamentu ili sta vec (user posted image ) napisala bolovanje dan prije nego sto doticnoj gospoji odgovara.user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18374
4.7.2011 11:27:58   
Selma.A.M
Mislim da ovo moje dijete u stomaku ima nešto protiv mojih bubrega,pogotovo desnog user posted image  ubi me laktom user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 18375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  733 734 [735] 736 737   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  733 734 [735] 736 737   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

MAMA
smajli80

Da li sebe smatrate strogom mamom?

Da (15%)

Ne-previše sam popustljiva (18%)

Zavisi od situacije (59%)

Neznam neka to ocijene drugi (9%)

Broj svih glasova: 94

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *