Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ove trudnjače iz Sarajeva mi ne odgovoriše za one farbe BIOKAP Ima li ijedna da ih je koristila da mi kaže ko je proizvođač ili distributer?
Malena farbaš li se ti ?
Dijamant ja koristim od 4.mjeseca Garnierove farbe sa brusnicom bez amonijaka i mislim da nas većina baš te koristi.Te biokap ti je uzimala mea ali je ona sad na odmoru pa kad se vrati pitaj je. Ima li šta za bebicu???
Malena vrlo moguće da se i kod tebe javčljaju klontrakcije jer evo i kod mene a i animadžikal su počele.Mene evo upravo sad leđa probadaju
Hvala na odgovoru, a mogu pričekati i Meu da se vrati (kad sam ovako dugo neofarbana, mogu još koji dan)
Sa Bebicom se čujem svaki dan- još pomalo ima bolove, ali ne onako konstantno. Još uvijek je u bolnici i ne zna do kada, niko joj ništa ne govori o otpuštanju. Prima Progesteron i Dabroston. Jučer je radila UZV pa je bila veselija, kaže da je ušla u 18. sedmicu i da je beba dobro i da je nemirna.
Je li isad u trudnoći koristiš Kanu? ( i koju? Mislim ima li tu neka "marka"?) Ma moram pothitno obojiti kosu i ošišati se, grozna sam sama sebi. A tražim što prirodniju varijantu.
Nije bilo meni upuceno, ali da ja dodam svoj senf...
Ja koristm kanu, kupim na pijaci u kesicama, pise na njoj nesto na harfovima, ja koristim crnu, jer sam tamno smedja a svidja mi se crna, i meni je super, kosa mi je dobro podnosi....i ednom sam se i u trudnoci knila, i sve je ok sad za sad!
Moradoh sinoc popiti tableticu za zgaravicu sto mi je dr.prepisala inace bi crkla...RANOBEL-je li neka nekad pila te...nest me strah jer pise da prolazi placent.barijeru...al kontam valjda dr.zna sta radi...
hvala vam na lijepim rijecima za UZ jucerasnji...
Sretno svima danas na pregledu...i takodje sretno zenicama koje cekaju svaki tren da bebac dodje na svijet...
Animagical-taj djecak je moj buduci zet!!! Ja sam to daaaaaaaaaaaaaavnooooooooooooooo rekla
< Poruku je uredio DIJAMANT -- 5.7.2011 11:29:33 >
Sad mi naumpade jedna moja pripravnica dok je bila kod mene na obuci........Pripremala se na udaju, išla upoznati svekrvu i ova joj se predstavila kao "drago mi je, ja sam "VEGETA", a ova sva u čudu sa "upinikom iznad glave". Kaže njoj svekrva "to ti ja unaprijed govorim da ću u sve da ti se miješam"
Drage moje da vas pitam...kad vi pocnete kupovati stvarcice za bebu...namjestati bebin kutak u stanu...itd.itd. kad udjete u deveti ili??? ja toliko slatkih stvarcica imam i tako bi ih svaki dan prala i peglala,gledala ali mi svi govore da to ne radim prije devetog ( tako da je sva ta odjecica ostala kod moje nane kuci )...
semice ja sam dosta stvari dobila, ali nisam jos rasklopila krevetic i ostale derivate... to cu kad udjem u 9. sve spremiti, robicu sam oprala i popeglala, pa cu oprati jos jednom a zaova jos jednom popeglati (mrzim peglanje i dugo stajanje).....
ja jos uvijek nisam vratila ni stvari sa gornjeg sprata poslije krecenja, nesto mi lijepo sto je siroko pa mi mrsko
ma i ja cu sacekati onda jos koju sedmicu pa se baciti na posao jedva cekam tako me te malene stvarcice oraspolozeeeeeeeeeee..na sve zaboravim kad ih vidim i uzmem u ruke
Malena vidim da deveras sa hemer. ja sam u prvoj fasovala i nikad nisu potpuno nestali..cim imam tvrdu stolicu vrate se ali mi je puuuuunoooo pomogla KANTARIONOVA MAST ...vjeruj to je bas spas...namazes i stavis ulozak da ne prljas gacice i tako i vjeruj da vec sutra se umanje a nakon 3-4 dana potpuno netanu.. mene je to spasilo poslije poroda jer su me vise boljeli nego ista.. nadam se da ces pokusat i da ce ti biti bolje
Semice krevetic i te krupnije stvari sam spremila kad sam usla u 9. kao i torbu za bolnicu za bebu i mene a pranje i to peglanje u 8. mj. sam zavrsila
Drage moje da vas pitam...kad vi pocnete kupovati stvarcice za bebu...namjestati bebin kutak u stanu...itd.itd. kad udjete u deveti ili??? ja toliko slatkih stvarcica imam i tako bi ih svaki dan prala i peglala,gledala ali mi svi govore da to ne radim prije devetog ( tako da je sva ta odjecica ostala kod moje nane kuci )...
Semice radi kad se tebi radi i sta ti se radi i uzivaj u trudnoci a aBd ubrzo i u bebici!
P.S. JA sam kupovala odmah-svaki mjesec po nesto, ali krupne stvari tiipa krevbetic i kolijevka cim sam usla u 9-ti jer nisam htjela da dugo stoji da se prasi.
I ja idem svake 4 sedmice nekad svake druge ako vidi da bebica ne slusa ... Ja jedva cekam da pocnem kupovati stvarcice za sad mi MM neda kaze navalja unaprjed kad udjes u 9-ti ja zbog toga hocu da poludim......
krajem 8. ja sam isla sa mm u Fis Vitez necete vjerovat cojk se prepao ovaj sto je vozio kaze nemoj ti boga ti porodit ces se u putu ..meni bio ogroman stomak kao da sam prenijela cojk se ziv isprepado i tad smo kupili bas sve sto nam je falilo a kad sam se porodila dobbila sam paket velikiii od mm rodice i to smo onda oprali i koristili
ma ja sam kupovala od 18.sed. kad sam saznala da je kad vidim nesto pepo a na snizenju npr. ja kupim i ostavim..pa ja
Vjerovale ili ne ja sam jutros do 3 čitala knjig ali sam zato do 12 i 30h jutros spavala .........Evo sad pijem kafu,malac je sa ocem i milina ..........Imam da odmorim do 2 i 15h pa opet peuzimam smjenu sa malim (jao jesam užasna mama,ali baš mi postaje napšorno sa stomakom i malcem,on hoće da se igra,da trči,da se nosa,a ja ga jedva u krilo mogustaviti od stomaka) ..........
JelenaT sretno na pregledu i javi se što prije...................... Malena mene svako jutro zezaju ali fakat bolne kontrakcije koje mi oduzmu dah (ono kad te stomak prenosi pa trebaš u wc) jedva čekam petak sad da idem na kontrolu......... Semice kod mene je sve bilo spremno još krajem sedmog mjeseca jedino krevetić nisam i neće se ni namještati dok ja ne budem aBd trebala iz bolnice izaći (džabe se praši a i malac bi da skače po njemu) a prvi put sam ga nmjestila po ulasku u 9 mjesec a mogla sam komotno sačekati jer se malac rodio u 39 nedelji
Pročitala sam da je nekom termin prešišao 2 dana ,pa želim da što prije krene i da bude što lakše aBd
gdje ste zenske ja sad ustala i tako sam happy sto sam se jednom naspavala babilon, naravno da moze i muz, moj bude svaki put, dr kad primjeti da je posao kasnije ga svaki put zove kad se ja namjestim na sto...bude cak tu i za pregled grlica
Selma pa dobro jutro nas dvije smo haman pa iste, i ja sam spavala jutros do 12 Muz me nazvao s pauze kaze sta radis, ma reko evo nista, sjedim a ja ne znam na kojem sam svijetu
Vidim pisete o stvarcicama za bebu, e pa i meni govore da ne kupujem nista prije 9 mjeseca al ja stvarno ne mogu vise da izdrzim tako da sam odlucila danas da odem do grada i da kupim nesto svojoj maloj curici... nikome jos nisam rekla da cu danas kupiti prvo odjelce, carapice, kapicu itd. skontala sam da je najbolje da nikome nista i ne govorim i onda kad kupim ne moze mi niko nista
Nista...onda cu ja od onih 10 velikih kesa...ili bolje da kazem vreca sto sam dobila...po jednu svake sedmice donosit u stan hehehehehehe makar malo da gjedaaaaaaaaaaaaaam i da preslozim po 5 puta dnevno
Evo i mene opet, odradila svoju turu hodanja Kod mene je sve što se tiče bebe spremno, ako i šta zafali, kupice se naknadno. A i ja sam odjecu za bebu naslijedila ili dobila na poklon, pa oprala i popeglala one manje stvari, br 56,62 i 68, a ostalo je u kesama. Eto, ja sam ukupno 3 bodija kupila, jer mi je nedostajalo dugih rukava br.62, a i čisto da me želja mine Moram ja još preletiti klipove o previjanju, dojenju, kupanju na jutubu, sve sam zaboravila što su mi govorile u školi Ima jedna forumašica iz komšiluka dobar dvd o dojenju u izdanju hrvatske rode, "mliječna staza" se zove, pa sve se kanim da to prekopiram od nje. Kažu svi da je film odličan, pun korisnih stvari, a ja sam toliko nabrijana na isključivo dojenje da skupljam sva moguća iskustva i informacije Što se tiče tih laznjaka ili bolova, kod mene fakat nista. Ja i dalje sebi umisljam neke simptome, ali nema ih.