Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ma ja na poslu i ne mogu nista stavljati na none... svaku ja noc dignem noge na 2 jastuka velika od ugaone, zagrlim banana jastuk, ali nikad ne spadne otok do kraja... i ja kontam da je beba visoko, bas osjetim kad udara nogicama u gornjem dijelu, odmah ispod cicki...pa mi se zbog toga povraca...a vala mi se nista i ne jede...
spricam se ko luda nekim sprejem za hladjenje nogu na bazi aloa vere i zelenog caja, ali pomaze trenutno i onda opet po starom....
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Probudise me roditelji telefonom-kao da su morali ...zvali na kucni -ja se nisam javila,spavala...pa zovu na mob-odmah se prepali (ne smije covjek ni spavat )...Juce mi nesto nije dobro bilo (od jedno pola 6 pa do pola 8 popodne )...nekakve nalete vrucine sam imala..preznojavala se...neku napetost u ledjima i stomaku osjecala...i totalno malaksala...bez snageee...i tesko sam disala,pritislo me u prsima...pa su se vjerovatno zbog toga prepali...
Nego-juce zvoni meni tel (kucni) i ja se javim...kad ce ti meni neka gospodja-dobar dan sine..ima li ti mame ili tate...a ja onako " u huji" (jer mi je dojadilo ljudima objasnjavat da nisam dijete) ni pet ni sest odgovorim -nema!!! hehehehe isto tako neki dan kad sam isla krv da vadim-gleda neka starija gospodja meni u stomak i kaze : pa ti to trudnaaaa??? reko aha...kad ce ti ona meni: aaaa dijeeeete drago pa imas li makar 16? I tako da mi je doslo licnu da zalijepim na celo
danas sam konacno odlucila da ucim malo-imam ispit u subotu...pa valjda sta ostane u glavi....osim ako ne bude-hajd sutra cu...imam ja vremenaaa
Sve vas pozdravljam...nadam se da ste dobro ( nisam vas citala )...i zelim vam ugodan ostatak danaaaaaa!!!
S užitkom vas čitam, svugdje s epomalo nađem. :-D
Što se otečenih nogu tiče savršeno vas razumijem, ja svaku večer peglam mm da mi donese lavor mlake vode s onom solju iz DM-a i banjam tako par minuta i namažem onim gelom za hlađenje, dignem na jastuk i nekad pomogne a nekada nažalost ne :-(
A vrućine su paklene, Bože pomozi, najbolje ne izlazit tko ne mora.
Gledam nešto kolica i auto sjedalice pa mi treba savjet, budući da je dr. rekao da očekujem od 16.10. porod pitam s etrebaju li mi uopće kolica do proljeća. Auto sjedalica ok, ali sad sam u dilemi oko kolica, pa me zanima što vi mislite o tomer.
Palachinken teb je pravo usitnilo blago tebi. Uskoro ćeš imati svoju bebicu u rukama.
još sam vas htjela pitati, da li je neka od vas imala bijelo pranje u trudnoći, meni je zadnjih dana pojačano ništa me ne boli, ne svrbi i ne peče pa ni sama ne znam šta da radim. Da li s emsiju neke vaginalete na svoju ruku koristiti ili ne???
Gledam nešto kolica i auto sjedalice pa mi treba savjet, budući da je dr. rekao da očekujem od 16.10. porod pitam s etrebaju li mi uopće kolica do proljeća. Auto sjedalica ok, ali sad sam u dilemi oko kolica, pa me zanima što vi mislite o tomer.
Nisam trudnica, al sam se našla Moj se sin rodio 13.10. Pošto je drugo dijete imali smo kolica ali ih nismo koristili. AS smo naravno koristili od početka (i nju smo imali ).
A odluka ti zavisi najviše od vaših prilika. Ja npr. stanujem na lokaciji odakle večinom idem kolima gdje god da pođem. Nemam nekih mogućnosti da sa kolicima u zimskom periodu idem na kraće relacije, a ni u šetnje (na žalost) tako da mi kolica zaista nisu trebala do proljeća. Beba se jako lijepo može ušuškati i zimi u kolicima ako imate gdje prošetati u blizini mjesta stanovanja.
Kad sam rodila stariju kčer (01.01.) nismo imali kolica, kupili smo ih tek na proljeće.
U svakom slučaju, iz dosadašnjeg iskustva, ja bih rekla da nema potrebe kupovati kolica prije rođenja bebe (plus što će te ih kasnije moći kupiti od babina ili dobiti na poklon). Jedino zašto bi ih trebalo kupiti prije je slučaj kad buduća mama zapika neka i želi ih, e onda neka ih obavezno kupi da ne nestanu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 10:06:49
Gift
Ivanaiva i ja sam u istoj nedoumici za kolica, jer cu abd imati zimsku bebicu... a sto se tice sekreta, to bi najbolje bilo da odes kod dr., nikako uzimat vaginalete na svoju ruku..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 10:18:34
Ivanaiva1
IZVORNA PORUKA: Gift
Ivanaiva i ja sam u istoj nedoumici za kolica, jer cu abd imati zimsku bebicu... a sto se tice sekreta, to bi najbolje bilo da odes kod dr., nikako uzimat vaginalete na svoju ruku..
idem slijedeći četvrtak dr. pa ćuz ga pitat, neki govore da je bijelo pranje normalno e sad ajde ga znaj, sad mi kolegica govori da su joj kolica ekstra došla i po kući beba savršeno bila mirna. Gift mi smo s terminima tu negdje nas dvije. Šta ti misliš smije li se izlaziti s bebom po zimi. Mnei mama govori da je samnom izlazila, a ja sva paničar ionako pa ne znam. pogledat ću još pa ću skontat. Kontam kako sui 3 u 1 nekako najidealnija ili?
Šta misliš za krevetac, drveni ili sklopljivi, meni s eonaj graco sklopljivi čini idealnim a žene koje ga imaju kažu da su jako stabilni i da se beba nema sod što udariti i da je to najbitnije.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 10:23:01
animagical
evo me ziva sam ali kad me srce nije strefilo... odoh na endokrinu dok popijem kafu, da vidim sta oni imaju da kazu, nisu me odavno vidjeli...ono vise nije ispadalo onako...sreca jer bi ja zavrsila na podu wc-a od hercike
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 10:45:48
drznica
Dobro jutro Brzinski malo da se javim, posla preko glave, samo zvoni telefon huh Trebala sam ove sedmice na pregled, ali sad saznam da mi je dr.na godisnjem Posto se vraca tek 25.7. mislila sam da iskoristim to i odem na 4D UZV u Agram-poliklinika sunce. Jel neka od vas bila kod dr.taiba Delića i u kojoj sedmici ste isle na 4D? ja sam sad 20.sedmica?!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 10:49:24
Gift
Ivanaiva, moze se s bebom izlazit po zimi, ali je ne vjerujem da cu to cesto, jer nemam bas gdje a ne planiram zimovanje.. meni se iskreno najvise i svidaju kolica 3u1, a citala sam ovdje da se zenicama to bas i nije isplatilo, jer onu kosaru nisu koristile..pa sad ne znam ni ja, ja sam kontala, posto moji roditelji kupuju kolica za unuka, uzet chiccova 3u1, kvalitetna su i mogu ostat i za dr. bebu abd...al vidjet cemo jos... krevetac drveni u svakom slucaju..onaj putni uzet kad beba bude veca, i stavit u dnevnu da se moze tu igrati...a sad ne znam da li bi uzimala onu komodu za presvalacenje i da li je uzet s kadicom ili ne..imamo sobu za bebce i planiram je onako pravo srediti, al svakako ce beba prvih mjeseci bit s nama u sobi, pa ne znam trebali mi uopste ta komodica...
Animgical, drago mi je da je bila lzna uzbuna..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 10:58:59
Semica
ivanaiva i kod mene je pojacan sekret..isto tako ne svrbi nista...ne pece...nije crveno...ali mi je dr.dala vaginalete...kaze da to treba da se lijeci jer bebica mora izaci kroz to...pa joj moze u okice,nosic i usta otici pa da ima infekcije...nije nista strasno uglavnom,i skoro svaka trudnica to ima...tako da ne brines...samo reci doktoru za to...
Sto se krevetica tice ja cu da uzmem onaj sto ga zovu "putnim"..sto je kao mrezica...necu drveni jer se bebici moze zacas nogica,rukica ili ne daj boze glava zaglaviti izmedju pregrada...a i prijateljica mi pricala kako je kod nje bebica zivahna kad spava pa se zna udariti glavicom ( i pored zastite...)...pa ne bih da rizikujem...
Jel ima neka neki link gdje mogu pogledati posteljine za bebice i madrace...bila bih vam zahvalna kad bi mi dale link da pogledam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 11:01:12
Selma.A.M
Jutro žene
Moje muškinje jutros otišlo na Panonsko jezero,a meni se srce stisnulo i ja bi evo sad sjedim pijem kafu i još bolujem zbog ne mogućnosti kupanje i plivanja
Animagical sretno danas kod endokrinologa,ja svog neću posjećivati do 31.10 tad me tek naručili .............. Palachinken još 9 dana
Meni se čini da ne pijme ove Buskopane komotno bi mogla ići da se porodim,jer mi kontrakcije postanu baš redovne i učestale.........A dole za gospođu da ne pričam,već dva dana hodam kao da sam konja jahala jer ne mogu skupiti noge u hodu baš sam se rasklopila.......................A i primjetila sam da mi je se bebica umirila pa me to ponekad zabrine
Skvo,Dijamant baš mi je drago da nema više ture............
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 11:05:44
palachinken
Hej žene! Vidim svaka u svojoj muci Sad sam hodala po gradu i na povratku kući skužim da su mi prsti po rukama otekli i trnu. Pogledam noge, nisu ni one baš kao inače. Tačno me neki strah uhvatio. Nisu mi još prsti po rukama oticali, a meni odmah preeklampsija na pameti, iako je to vjerovatno od hodanja. Otići ću kasnije izmjeriti pritisak, za svaki slučaj
Ivanaiva, to bijelo pranje koje spominješ, ako nema neugodan miris, nije sirasto ili neke žućkasto zelenkaste boje je najnormalnija stvar u trudnoći. Ali opet ti spomeni ginekologu.
Gift, ja koliko sam se raspitala, ta kadica koja dođe na komodi je promašaj, jer je beba brzo preraste, mi imamo sve odvojeno, krevetić, komodu, kadu i podlogu za presvlačenje koja se nasloni na krevetić.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 11:06:24
Gift
Semice ukucaj u pretracivac ima tema Krevetac a i Kolica, pa tu mislim imas i linkove za duseke.. pa kako pored zastitne ogradice da se beba udari ili zaglavi nogicu, ti mene sad prepade...
< Poruku je uredio Gift -- 13.7.2011 11:09:37 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 11:07:24
Gift
IZVORNA PORUKA: Gift
Semice ukucaj u pretracivac ima tema Krevetac a i Kolica, pa tu mislim imas i linkove za duseke.. pa kako pored zastitne ogradice da se beba udari ili zaglavi nogicu, ti mene sad prepade...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 11:11:16
Anoniman
Mahanje i od nas...ja sam kao pregazena macka, cijelu noc nisam mogla spavati, a danas sam kao zombi, jedva na nogama stojim. Selma tacno znam kako se osjecas, ista sam
Ljubimo vas
ps. dijamant i skvo drago mi je sto nema temperature, sto su pilići bolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 11:15:24
palachinken
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Jutro žene
Moje muškinje jutros otišlo na Panonsko jezero,a meni se srce stisnulo i ja bi evo sad sjedim pijem kafu i još bolujem zbog ne mogućnosti kupanje i plivanja
Animagical sretno danas kod endokrinologa,ja svog neću posjećivati do 31.10 tad me tek naručili .............. Palachinken još 9 dana
Meni se čini da ne pijme ove Buskopane komotno bi mogla ići da se porodim,jer mi kontrakcije postanu baš redovne i učestale.........A dole za gospođu da ne pričam,već dva dana hodam kao da sam konja jahala jer ne mogu skupiti noge u hodu baš sam se rasklopila.......................A i primjetila sam da mi je se bebica umirila pa me to ponekad zabrine
Skvo,Dijamant baš mi je drago da nema više ture............
Kod tebe se tijelo baš pripremilo! Ovdje ništa, ni lažnjak, ni pritisak na gđu, nit beba miruje, ništa. Ja kao da sam šesti mjesec Još 9 dana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 11:18:08
Anoniman
Gift moja je skidala ogradicu, onda progura nogicu ispod iste dok je bila manja, a kad je bila veca prvo sto bi radila cim je stavim u krevetac je bilo skidanje ogradice. Znala sam i na cvor vezati, ali dzaba to njoj nije bila prepreka da je odveze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.7.2011 11:25:27
emma.L
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Ivanaiva1
Nisam trudnica, al sam se našla Moj se sin rodio 13.10. Pošto je drugo dijete imali smo kolica ali ih nismo koristili. AS smo naravno koristili od početka (i nju smo imali ).
A odluka ti zavisi najviše od vaših prilika. Ja npr. stanujem na lokaciji odakle večinom idem kolima gdje god da pođem. Nemam nekih mogućnosti da sa kolicima u zimskom periodu idem na kraće relacije, a ni u šetnje (na žalost) tako da mi kolica zaista nisu trebala do proljeća. Beba se jako lijepo može ušuškati i zimi u kolicima ako imate gdje prošetati u blizini mjesta stanovanja.
Kad sam rodila stariju kčer (01.01.) nismo imali kolica, kupili smo ih tek na proljeće.
U svakom slučaju, iz dosadašnjeg iskustva, ja bih rekla da nema potrebe kupovati kolica prije rođenja bebe (plus što će te ih kasnije moći kupiti od babina ili dobiti na poklon). Jedino zašto bi ih trebalo kupiti prije je slučaj kad buduća mama zapika neka i želi ih, e onda neka ih obavezno kupi da ne nestanu
Ivanaiva, zavisi gdje živiš a i kakva će bebica biti. Mi smo u Sarajevu i prvi mjesec po Eminom rođenju je bio baš sunčan i topao, pa sam ja poletjela kupiti kolica 25.dan da nas dvije možemo u šetnju. Pokušaj šetnje je bio . Toliko je urlala kad je stavimo u kolica da smo došli samo do ispred zgrade i popeli se nazad . I takva je bila dok nije počela sjediti, jednostavno nije podnosila ležeći položaj osim kad spava i do proljeća su nam stajala na balkonu. Da ne govorim da je onda zapadao i snijeg i ne možeš se probijati kolicima po ledu, tako da nismo imali fajde od njih. A ako si negdje gdje nema snijega, možeš pokušati, možda će to biti jedna dobra bebica koja se voli vozati ili spavati u kolicima. A druga stvar je što sam potrčala i kupila prva na koja sam naišla i debelo se pokajala jer su teška, točkovi su blokirali par puta, nezgrapna za rastavljanje, i ne mogu se okrenuti prema meni (možda bi bilo drugačije da me je mogla vidjeti dok je vozim). I to sam poletjela da ih kupim kao da sam iz zatvora puštena, a fino sam iščitala sve savjete kakva trebaju biti. Glupa mama .