|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  777 778 [779] 780 781   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
13.7.2011 2:13:33   
animagical
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Animagical ne paniči sve ok user posted image  to ti je normalno pred kraj i kod mene je počeo negdje sredinom 8 mjeseca i tako je skoro svaki put....................I da ja mislim 90 % po tvom opisu da ti to nije sluzni čep  user posted image

hvala lijepouser posted image e to sam htjela da cujemuser posted image trznulo me, prepadoh se pravo

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 19451
13.7.2011 2:14:09   
malena.
da vam i ja kazem da oprostite na izrazavanju,haha.kod mene je taj sluzni cep izgledao ovako.mozda negdje velicine one velike bobe grozdja.i bas bas gust,znaci ne tecan,nego nesto kao zele na kolacu.jao mene i uporedjivanja.s tim da je kod mene bio skroz providan imao je malo smedjeg u sebi,ne crvenog.al navecer sam ja bas prokrvarila

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 19452
13.7.2011 2:15:41   
malena.
mislila sam napisat kod mene nije bio skroz providan,imao je smedjeg u sebi

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 19453
13.7.2011 2:18:00   
Selma.A.M
Ma ja vodila malca na wc,pa kad je on završio morala ja a komp mi ostao upaljen pa rekoh da skoknem da vidim šta sam propustila user posted image  ...........

A sad opet odoh u krpe ,laku-noćuser posted image

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 19454
13.7.2011 2:18:34   
animagical
nikakve boje nisam primjetila, onako providno i kao zelatin kad se stisneuser posted image i bilo ga je dosta, velicine novcica...c rsto na toalet papiru, nije se razmazalo...kad me nije srce zdrmalo

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 19455
13.7.2011 2:24:10   
malena.
a da li te tablete pijes jer si vec imala kontrakcije?zaista se nadam da to nije porod,jer ti je rano..ali mislim da ti nece nista do sutra biti.lezi i odmori se.nemoj jos sebi psihu nabijati.ako ti bude jos nekih promjena sutra odmah kod doktora.cuvaj se....

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 19456
13.7.2011 2:33:32   
animagical
IZVORNA PORUKA: malena.

a da li te tablete pijes jer si vec imala kontrakcije?zaista se nadam da to nije porod,jer ti je rano..ali mislim da ti nece nista do sutra biti.lezi i odmori se.nemoj jos sebi psihu nabijati.ako ti bude jos nekih promjena sutra odmah kod doktora.cuvaj se....

da, pijem ih od 17 sedmice...nadam se da nije...grlic mi se malkice skratio, pola cm za 4 sedmice, to mjereno neki dan na pregledu...nadam se da nije jos i da nece jos  bar koju sedmicu... hvala puno, odoh spavati, ako sta bude tj ne bude ja se pozalim opetuser posted image

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 19457
13.7.2011 7:40:03   
palachinken
animagical vjerujem da je to samo malo gušća forma iscjedka, ono, usirio se user posted image user posted image Javi draga kako si danas, ima li tog čuda jos . Joj mogu misliti kako si se prepala  user posted image

Dobro jutro! Od sad cu ustajati u 5 i sve obaveze pozavršavati jer onda do 9 navece nema šanse da se išta radi osim lezanja i tuširanja. Jedu li vas komarci? Ja hoću crknut''...neku noć sjedili kod prijatelja u dvorištu i od svih ljudi, mene našli da grizu. Zgulit ću kožu sa sebe user posted image

malena. hvala na detaljnom opisu sluzog čepa, ja svaki put kad odem na wc zagledam ima li šta, ali ništa još user posted image user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 19458
13.7.2011 7:47:01   
vila_7
moram i ja komentirati da napisem za sluzni cep-valljda je on bio jer su tad nekad i bolovi poceli- na papiru poslije kad sam se obrisala bilo bas roza boja,a onda kasnije odmah krene i kao neka sukrvica. Tako da ako je bezbojan ili bijeli iscjedak,to je sve normala.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 19459
13.7.2011 8:01:57   
Skvo RR
Jutro...

Vidim svega sinoc...user posted image
Animagical...ma nije ti to sluzni cep..moj je imao sukrvice u sebi....to ti je samo pojacan iscjedak..em si osmi mjesec, em je vruce...ja neki dan pisah isto da se i meni nesto slicno desilo....ne sekiraj se.

Kako ste mi ostale zenice...?

Ja dobra..trebala bi danas...da zatvorim bolovanje i otvorim godisnji...i da uzmem uputnicu za kardiologa...vakat mi je...da vidim kako mi je srceko...

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 19460
13.7.2011 8:07:49   
malena27 RR
jutro cure...

ja sam grozna jutros, noge tj. otoci s njih mi nisu spali u toku noci....listovi me bole strasno, a nisam imala grceve...  user posted image  
i imam osjecaj da bih vrlo lako mogla povratiti...sinoc sam jako tesko disala... user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19461
13.7.2011 8:09:36   
Skvo RR
Bas mi je zaouser posted image ...to za disanje..sigurno ti je bebac visoko pa ti pritisce pluca, dijafragmu...meni je Uma tako radila...imala sam sa njom prave "disajne" probleme.user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 19462
13.7.2011 8:10:19   
DIJAMANT
Jutro ženice! Ja jutros prva pa pristavljamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sinoć malac nije imao temperaturu hB, ali ja opet svu noć nisam mogla da spavam. Valjda poslije 4 neprospavane noći treba vremena da se vratim na starouser posted image   Još u 5 h jutros sam doručkovala, do 7 h popila kafu. Sad budim muža i dijete da odemo prošetati bar pola sata, jer će kasnije to biti nemoguće. Ali ne mogu ih razbuditi. Mislim se da probam da ih popršćem hladnom vodomuser posted image user posted image user posted image user posted image Šalim se, muža i bih, ali dijete ne bih.........joj jesam nekakva, je l deuser posted image

Animagical- ja ti pojma nemam o tom sluznom čepu, iako imam porod iza sebe. Ja ga nikada nisam primjetila.user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19463
13.7.2011 8:11:26   
Skvo RR
Dijamant super za malenog...user posted image user posted image user posted image I moja Umica nije imala turu..koje olaksanje.user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 19464
13.7.2011 8:13:25   
malena27 RR
tako mi je drago da nema vise ture user posted image user posted image user posted image   

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19465
13.7.2011 8:14:37   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

jutro cure...

ja sam grozna jutros, noge tj. otoci s njih mi nisu spali u toku noci....listovi me bole strasno, a nisam imala grceve...  user posted image  
i imam osjecaj da bih vrlo lako mogla povratiti...sinoc sam jako tesko disala... user posted image  

Ja sam se jučer dobro ispovraćala poslije ručka. Čitav dan mi bilo muka. A ne jedem tešku hranu. Meso ne mogu nikako, samo povrće dolazi u obzir. I opet dok nisam sve izbacila, nisam se smirila. A sinoć kad nisam crkla od vrućine, isto nisam mogla disati. Istuširala se i nisam se ni posušila nego onako legla na krevet (a prije toga otvorila sve prozore u sobi), tek tada sam došla malo sebi. Kod mene isto povelik stomak (Kao u 7. mj. prethodne trudnoće) pa mi valjda pritišće pluća i želudac.

Neposredna veza do poruke: 19466
13.7.2011 8:16:27   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Dijamant super za malenog...user posted image user posted image user posted image I moja Umica nije imala turu..koje olaksanje.user posted image

Super, neka su nam samo prizdravili! A kroz ovo sve djeca odrastaju, ali eto čovjek se brine.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19467
13.7.2011 8:16:51   
vila_7

jutro cure...

a misa mu...probaj kad lezis malo noge izdignuti a isto tako nekako se namjestiti da blago polusjedeci spavas-naoruzaj se jastucima pa vidjet ces da ces moci u takvom polozaju lijepo zaspati i disati.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 19468
13.7.2011 8:18:11   
DIJAMANT

tako mi je drago da nema vise ture user posted image user posted image user posted image   

Injekcija čuda čini. Malac sinoć 2 sata nakon injekcije traži da jedeuser posted image Istina, naumpale mu hrenovke, ali neka je pojeo bilo šta samo da stomak nije prazan ( a za čitav dan prije toga samo pola banane).

Neposredna veza do poruke: 19469
13.7.2011 8:19:06   
Skvo RR
Ma nek rucki sta hoce..bitno je da se apetit javio...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 19470
13.7.2011 8:19:55   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: helena_7

jutro cure...

a misa mu...probaj kad lezis malo noge izdignuti a isto tako nekako se namjestiti da blago polusjedeci spavas-naoruzaj se jastucima pa vidjet ces da ces moci u takvom polozaju lijepo zaspati i disati.

Dobar savjetuser posted image ...ja sam sa Umcetom isto spavala u nekom "polusjedecem" polozaju.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 19471
13.7.2011 8:20:21   
DIJAMANT
Malena - a šta misliš da probaš sa hladnim oblogama oko listova. Škafić hladne vode i dvije pelene, malo digni nogice na tabure i omotaj listove. Možda će i stopalima biti lakše. Vjerovatno su ti i listovi počeli oticati pa te boli.

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 19472
13.7.2011 8:22:14   
palachinken
Malena, to bebač pritišće pluća i želudac. Hoće oni to, i ja sam donedavno kroz isto prolazila. Ako je visoko, ne dišeš, ako je nisko pritisne išijas ili moraš svakih 20min piškiti.

E baš mi je drago što su nam djeca ozdravila!
Dijamante, evo i ja se spremila za šetnju, pa ću do TC da vidim jesu li došle naljepnice u Kidi Oz. Već u 10 je nemoguće hodati user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 19473
13.7.2011 8:25:28   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: palachinken

Malena, to bebač pritišće pluća i želudac. Hoće oni to, i ja sam donedavno kroz isto prolazila. Ako je visoko, ne dišeš, ako je nisko pritisne išijas ili moraš svakih 20min piškiti.

Dijamante, evo i ja se spremila za šetnju, pa ću do TC da vidim jesu li došle naljepnice u Kidi Oz. Već u 10 je nemoguće hodati user posted image

Kod mene nisko..nisam iz hale izasla kako sam zatrudnila i sve je gore i gore..kao da imam neku bolescuru..user posted image user posted image ...em me gospoja boli..udara opasno po cerviksu....i to u zadnje vrijeme moram da cucnem koliko boli...user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 13.7.2011 8:27:11 >

Neposredna veza do poruke: 19474
13.7.2011 8:26:12   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja svoje muškiće ne mogu razbuditi. Izgleda da ću sam u šetnju bar do pekare i voćare. I sada je već prevruće, akamo li kasnije. Blago tebi, ti si već pred porod i završavaš detaljeuser posted image Valja meni 11. mjesec dočekati trbavauser posted image Ma nema veze, neka sam ja dočekala da se mogu ovako šaliti.user posted image
E, da, Palachinken - još 9!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio DIJAMANT -- 13.7.2011 8:27:31 >

Neposredna veza do poruke: 19475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  777 778 [779] 780 781   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  777 778 [779] 780 781   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *