|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolne bradavice i mastitis
5.2.2009 19:44:40   
neki
Hvala ti puno,draga moja...Ali je to jace od mene,isto kao da sam losa majka sto sam ga hranila svako tri sata,a ja sam se toliko borila sa ovim bradavicama,da sam jecala od bolova,ali sam ipak hranila svoju bebu...Bas sam se nasekirala danas,ali sam se vec smirila...Maleni je i danas kao bubica,spava dusha moja,jedva ga probudim da jedeuser posted image Boricu se i dalje,nadam se da ce konacno i dobiti "koji gram".Ali imam mlijeka,tako da ne mislim da mu je potrebna dohrana,a opet sam zbunjenauser posted image Jos jednom hvala svima na podrsciuser posted image

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Bolne bradavice i mastitis
6.2.2009 10:07:08   
trudnica
meni je kod svih ovih pitanja, bolne bradavice, mastitis, pravilno dojenje itd. od ogromne pomoci bila patronayna sestra Azra. Ona je ujedno i angazirana u udruzenju promocije dojenja. Ako zelis mozes je kontaktirati na> 061188892

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Bolne bradavice i mastitis
6.2.2009 12:32:51   
Suzana
IZVORNA PORUKA: trudnica

meni je kod svih ovih pitanja, bolne bradavice, mastitis, pravilno dojenje itd. od ogromne pomoci bila patronayna sestra Azra. Ona je ujedno i angazirana u udruzenju promocije dojenja. Ako zelis mozes je kontaktirati na> 061188892


Meni Azra na svu sreću nije trebala iako sam se osigurala sa brojem telefona za svaki slučaj, ali definitivno sam čula sve pohvale o gospođi i mnoooooogim ženama je pomogla i uspješno su dojile svoje bebe.

_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Bolne bradavice i mastitis
6.2.2009 21:29:29   
Daja_sa
Ja takodje imam sve pohvale za gospodju Azruuser posted image user posted image user posted image .
Dolazila mi je prvih 10 dana kad sam izasla iz bolnice pomagala savjetima oko bebe ali i meni jer sam imala upalu.
Toliko strpljenja je imala...toliko pozitivne energije...lijepih rijeci u najtezim momentima...jednostavno zena zna kako prici problemu...
Ali ja nazalost nisam uspjela sa dojenjemuser posted image user posted image user posted image ...nakon mjesec dana upornosti meni je nestalo mlijekauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Bolne bradavice i mastitis
10.2.2009 13:07:25   
ellla
Zna li neko kako mogu u potpunosti spiječiti nadolaženje mlijeka? Ne dojim nikako i prvih 14 dana sam po preporuci doktora pila bromergon. Dok sam pila tablete sve je bilo u redu. Međutim pet dana nakon što sam ih prestala uzimati, počelo je nadolaziti mlijeko, budila sam se sa mokrom pidžamom, grudi su užaaaasno boljele, a svako nekoliko sati sam morala mijenjati tufere za grudnjak. Sad opet pijem Bromergon, opet po preporuci ljekara (sedam dana) i brinem se da ću opet biti u istim problemima kad prestanem sa tableticama, a ne mogu ih ni vječno piti. Sestra mi kaže da sirće sprečava laktaciju, probat ću i to koliko god gadno bilo. Postoji li neki način da u potpunosti spriječim laktaciju?

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Bolne bradavice i mastitis
4.3.2009 13:57:55   
baklavicaa
Pozdrav svima! Imam probleme sa lijevom dojkom. Bradavica koja nikako da zamladi, velika ragada velicine Grand Kanjona. Curica sisa i dalje, za mene je bolno ali trpim. Prije par dana počelo me boljeti kao da me neko probode iglom i sve propraćeno osjećajem vrućine.Ali ne toliko u bradavici koliko u ostalim dijelovima dojke. Stavljala obloge hladne i malko mi je pomoglo, al od jutros opet isto. Nemam kvržice jer sam sve fino izmasirala prepipala i izdojila poprilično tako da mislim nije ništa začepljeno, ali bol je i dalje prisutan. Sad sam istuckala lisku kupusa i stavila da probam i to al strah me da mi to ne smanji mlijeko pošto sam čula da se to dešava od kupusovih liski. Imate ideju šta bi to moglo biti??? Javite mi please svaki savjet je dobrodošao! Pozdrav!

(odgovor članu ellla)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Bolne bradavice i mastitis
4.3.2009 14:09:29   
ziki
Baklavice, nikako kupus na bardavicu. Ako je bradavica ispucala oda je mazi kremama za bradavice da to fino zamaladi. Ja sam koristila bioclin melem za dojilje. Meni je super pomogao. Nije potrebno da ga uklanjas sa bradavice. Neke od forumasica su  koristile medelinu neku kremicu...u apoteci sigurno oma neka. Takodje posle podoja namazi bradavice svojim mlijekom i ostavi da se prosuse. Sretno dojenje

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu baklavicaa)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Bolne bradavice i mastitis
4.3.2009 15:11:27   
Suzana
Draga baklavice,
 
Ja hB nisam imala tako velikih problema sa bradavicama na početku dojenja, ali jesam preventivno koristila Medelinu kremu PureLan. Mislim da će ti je i druge forumašice preporučiti, pa vrijedi probati.
Sretno!

_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu baklavicaa)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Bolne bradavice i mastitis
4.3.2009 17:09:26   
baklavicaa
koristim kremu PureLan od medele ali mala opet pokvari ono sto krema popravi ali bicu uporna, trudim se da joj bradavicu stavim sto dublje u usta jer je tada manji pritisak na nju. Kupus mi je malo pomogao.Probacu opet sutra jedan sat držati. A taj bioclin cu isto morati reci mm da mi kupi sutra pa da probam možda bude eikasniji. U svakom slučaju velika hvala na savjetima, brze moje:)

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Bolne bradavice i mastitis
4.3.2009 21:48:53   
Amrino
baklavice...a jeli te bradavica cijelo vrijeme boli ili te sika pocne boliti kada beba pocne dojiti....i osjecaj je kao da te neko bode uzarenim iglama? Mene su tako pocele boljeti obe kada smo fasovali krupicu/ soor (to su ustvari gljivice vrlo ceste kod dojilja).
Evo ti neki simptomi krupice/ soora
kod mame:
- zareca bol u dojkama i bradavicama tokom dojenja
- crvenilo dojki i bradavica
- ponekad svrab bradavica i dojki

kod bebe:
- bijele naslage na jeziku
- proljev
- eksplozivne stolice
- coktanje jezikom dok doji
- ojedena guza
- nervoza...

ako prepoznas neke simptome i ako utvrdis da je to u pitanju onda u apoteci kupi Nistatin kapi i najmanje sedam dana mazi sebi bradavice i bebin jezik.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu baklavicaa)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Bolne bradavice i mastitis
19.3.2009 10:19:35   
Rabi
mi smo iskusni u dojenjuuser posted image  dojimo vec 6,5 mjeseci, masalla....ali...
od jutros nikako ne mogu da ispraznim lijevu sikuuser posted image  Kao da mi je pola puno, a pola prazno.... Pola sike je tvrdo k'o kamen, a pola mlitavo! Uzasno me boli! Cijelo jutro stavljam tople obloge, tusirala sam se i masirala...al' nista... Beba doji, ali nista ne izvlaciuser posted image  Sta da radim? Je li neko imao slican problem?
I jos da kazem, kad skinem toplu oblogu, mlijeko izlazi po malo, ali bistro...Najvjerovatnije da se neki kanal zacepio pa ne moze nikako mlijrko da progurauser posted image user posted image user posted image
Sta da radim????

_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Bolne bradavice i mastitis
19.3.2009 12:11:47   
mamina cura
Meni se tako desavalo ako nisam dojila po svom sistemu tj svaki podoj druga dojka. Zaboravim koju sam davala pa dam istu tako da mi mlijeko nadodje i pocinje da otvrdne i bolno je.
Nastoji da ti beba izvuce ako ne stavljaj obloge i budi uporna, nudeci istu dojku. Nemoj zanemariti i drugu jer ce ti se isto ponoviti i na drugoj.

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Bolne bradavice i mastitis
19.3.2009 17:32:30   
boogy woogy
Ako je doslo do zacepljenja mlijecnog kanala, stavljaj obloge od kupusa. Uzmi kupus, ocisti one vanjske prljave liske i stavi one njezne zelene i mekane liske na grudi ali NE na bradavice. Mijenjaj obloge svaki 10 min. Kupus razbija kvrzice i ciste na grudima. Do veceras bi trebala isprazniti dojku, ako beba ne uspije izvuci sve onda izmuzi se ti pumpicom. Budi uporna sa oblogama od kupusa (meni su uvijek pomagali) i obavezno se istusiraj toplom vodom veceras.

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Bolne bradavice i mastitis
28.3.2009 23:30:56   
djavolcica
Ima super mast za bradavice!Zove se Bioklin Multi-Mam!Moze se kupiti u apotekama Buioritam i Crvena apoteka!

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Bolne bradavice i mastitis
3.4.2009 16:38:28   
nita
Dojim više od 4 mjeseca i nisam imala problema sa mastitisom, hB. Međutim, od juče sam na lijevoj dojci osjetila bol na areoli u blizini bradavice gdje su one tačkice (ne znam kako se zovu). Na dodoir bol je bila još veća, a onda sam osjetila malu kvržicu, koja je postala i vidljiva (kao zrno bibera) i crvena. Za nekoliko sati isto se pojavilo i na desnoj dojci, samo ovaj put ispod bradavice. Danas je još i bolnije, posebno dok dojim. Beba je imala soor i koristila sam Nistatin kapi, a poslije se vratilo pa sam nastavila sa Daktarin gelom. Brdavice nisam mazala. Kod bebe izgleda prilično čist jezik, ne potpuno. Molim vas za savjet.

(odgovor članu djavolcica)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Bolne bradavice i mastitis
6.4.2009 14:52:01   
nita
Želim da se zahvalim Bebbe i Anushki koje su mi pokušale dati savjet za moj problem, ali ne na ovoj temi. Iako ovdje nisam dobila odgovor, ipak ću da iskustvo podijelim u slučaju da se neka mama nađe u sličnoj situaciji. Kvržice koje sam u pethodnom postu navela su postajale sve bolnije i crvenije. Masiranje i tople obloge nisu pomogli. Bio je vikend i nisam znala šta da radim. U hitnu mi se nije išlo bojeći se da će odmah pokušati probijati. I dalje sam hranila bebu i trpila bol. Onda sam poslije svakog podoja kvržice mazala čurokotivim uljem. Već sljedeći dan je bilo manje bolno. Evo nakon tri dana bol je potpuno nestala, hvala Bogu, i kvržice su se povukle.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Bolne bradavice i mastitis
6.4.2009 19:50:02   
magde
ja ne doim ali se vec 3 meseci ipo molzim i pumpam i sa ruka i joooooooj ne boli ali treba puno vremena za to.zelim da znam dali sa ovo moze da mi se pojaca mleko ili mora da cica beba.moja beba ne zeli da cica uopste ali zelim da mu dam malo majcino mleko ja ceo dan samo imam za jedan obrok to je malo ali koliko toliko kao lekuser posted image

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Bolne bradavice i mastitis
7.4.2009 8:58:40   
Anoniman
Ja imam temperaturu.
Lezala sam sa kcerkom i htjela joj procitat pricu. Kako mi je dodavala knjigu, posto je bila teska, ispadne joj i mene cosak puf po sredini dojke. Kad se nisam onesvijestila. Dan posle toga bilo je bolno prilikom dojenja, a sinoc je pocelo oticat i temperatura. Stavljam obloge, sve zivo ali temp ne spada.
Sve me boli! Ne znam moram li ici dr?

(odgovor članu magde)
  Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Bolne bradavice i mastitis
7.4.2009 15:38:24   
Suzana
Uh draga Maida, baš mi je žao...
Nisam pametna, ne znam koji bih ti savjet mogla dati...
Možda da vidiš do sutra, ako se stanje ne poboljša da ipak odeš ljekaru.
Nadam se da će ti se još neka majka dojilja javiti...
Puno pozdrava.



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Bolne bradavice i mastitis
7.4.2009 22:01:26   
Amrino
Joj Maida draga- fakat ne znam sta bih ti rekla. Bas mi je zao....Iskreno- nisam nikada cula za slican slucaj...user posted image .
Jesi li sigurna da je zbog udarca?
Mozda ne bi bilo lose da odes sutra doktoru....samo ne znam kojem...
Sretrnoi molim te javi nam se!


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Bolne bradavice i mastitis
7.4.2009 22:55:04   
ziki
Ja sam imala slican ali blazi problem koji se ponavljao nekoliko puta. Zacepio bi se kanal na dojci i to sa unutrasnje strane, odmah bi dojka otekla, postala tvrda na tom mjestu i boljelo je ko u oci- potkosulja me vrijedjala, ali nisam imala temteraturu. Skontala sam da me ustavri Tarik konstantno suta dok doji. Ja sam problem rjesavala margarinom. Okrugli margarin ohladim, i jednu kasiku na grudi tj bolnu dojku i masiram sa obe ruke polukruznim pokretima, ispod dojke od pazuha ka sredini grudnog kosa a iznad dojke obratno, valjda ces razumjet. Tako bih se i izdaja mlijeko. Opet ponavljam da nisam imala temperaturu. Probaj tako ne kosta te nista a ako ne pomogne ranom zorom kod dr. Ja sam se bila prepala sem tako, mislila na najgore al skontala sam od cega je i proslo.  Ti  bar znas od cega je, mogu samo zamislit kako ti je ipak je to ivica knjige, kad male bebele noge nogu takav problem da stvore sta se tek sa tobom desava. U svakom slucaju srteno i javi sta je bilo

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Bolne bradavice i mastitis
7.4.2009 23:06:48   
sanja.sa
IZVORNA PORUKA: ziki

Ja sam imala slican ali blazi problem koji se ponavljao nekoliko puta. Zacepio bi se kanal na dojci i to sa unutrasnje strane, odmah bi dojka otekla, postala tvrda na tom mjestu i boljelo je ko u oci- potkosulja me vrijedjala, ali nisam imala temteraturu. Skontala sam da me ustavri Tarik konstantno suta dok doji. Ja sam problem rjesavala margarinom. Okrugli margarin ohladim, i jednu kasiku na grudi tj bolnu dojku i masiram sa obe ruke polukruznim pokretima, ispod dojke od pazuha ka sredini grudnog kosa a iznad dojke obratno, valjda ces razumjet. Tako bih se i izdaja mlijeko. Opet ponavljam da nisam imala temperaturu. Probaj tako ne kosta te nista a ako ne pomogne ranom zorom kod dr. Ja sam se bila prepala sem tako, mislila na najgore al skontala sam od cega je i proslo.  Ti  bar znas od cega je, mogu samo zamislit kako ti je ipak je to ivica knjige, kad male bebele noge nogu takav problem da stvore sta se tek sa tobom desava. U svakom slucaju srteno i javi sta je bilo


kod mene ista situacija kao kod ziki i uvijek me udari u desnu dojkuuser posted image
zadnji put me udario u subotu, u nedjelju sam vec imala tvrdu oteklinu i boli ko djavo. masiranje, obloge, dojenje, meni je to pomoglo, ali temperaturu nisam imala. sada nemam vise otekline, ali jos boli...


_____________________________

Mark - mamin zivot
29.08.2008.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Bolne bradavice i mastitis
8.4.2009 9:06:27   
Anoniman
Hvala vam svima na brizi.
Kako sam juce bila razocarana u zdravstvo, u sve.
Juce sam imala temperaturu do 7 sati navece. Prvo sam zvala svoju porodicnu ambulantu, naravno nemaju termina a dr samo do 1 prima pacijente, a druga smjena ne radi. U DZ ima narucenih, trebam cekat. Sta da cekam? Imam temperaturu 39, oci mi gore, imam malu bebu, mozda se necete slozit sa mnom, ali nisam mogla pola dana cekat. Odem u hitnu, jer ne mogu skinut temperaturu, dzaba gutam paracetamole, sirce, tusiranje, nista ne pomaze. Njih 4 se izvalilo ondje, znate vec kako u hitnoj izgleda i pitaju sta je. Jedna me salje hirurgu a druga ginekologu jer to nije njihov problem.Ja ih pitam moze li mi samo dati nesto za temperaturu jer ne mogu vise na oci da gledam. Kazu da to tako ne moze vec se mora naci uzrok temperature. Izadjem odatle ljuta, bolesna, nemocna, povrijedjena....
Odem dalje, jos gori slucaj. Stanem s autom, isplacem se i krenem dalje. Kupim cepic voltaren i odma mi spadne temperatura. Jutros rano odem u porodicnu ambulantu naoruzana saburom, a i spremna posvadjat se s nekim ako mi samo spomene narucivanje i to da nisam narucena. Dobila sam uputnicu ginekologu, sad cu kod svoje dr Lejle pa cu vam posle javit sta je bilo.
Jutros ova dr mi je rekla da je najbolje da obustavim dojenje dok ovo ne prodje.user posted image  Kao da je to sad hocu sad necu.
Eto zene tako vam je s ovim nasim zdravstvom. Jedva cekam da se moze birati kome ce se zdravstveno placati pa nek se zapitaju kad budu gubili malo po malo osiguranike.
Ovo je malo off ali eto.

(odgovor članu sanja.sa)
  Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Bolne bradavice i mastitis
8.4.2009 21:39:31   
ziki
Maida drago mi je da ti je malo bolje i da je temperatura spala. Bice sve u redu sa dojenjem, ne brini. Sad nastavi sa oblogama i izmuzanjem, jeste bolno ali bolje je da to sama sebi odrais, meni je bar lakse. Javi kako je proslo kod ginekologa.
Jedno malo pitanjce za mame zubatih beba. Ujedaju li vas dok doje. Tariku su prije 3 dana nikle druga gornja jedinica i dvojke i od kako gore ima 4 zubica po malo me ujeda dok doji, ujeda on namerno kad se igra ali sad konstantno dok doji mene bolucka bradavica. Desava li se to jos nekom i kako ste rijesile problemcic

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Bolne bradavice i mastitis
8.4.2009 22:00:26   
Okarica
Ziki, razumijem te!  Negdje sam našla neki tekst o tim "ujedima" u kojem se kaže da ih ne treba ohrabrivati smiješkom itd. Uglavnom, ako te ujede, daj mu nekako do znanja da to nije ok. Mene je znala ujesti "krvnički" tako da sam jednom jauknula, a ona se prepala i počela plakati. Ujela me par puta i kad je skontala da to ne odobravam, prestala je. Počeli su joj rasti i gornji kečevi, pa će mi vjerovatno opet biti veselo. Najgore je kad te stisne i ne pušta. On je veliki momak, brzo će skontati da to ne treba raditi. Puno te pozdravljam!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *