|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
20.3.2009 20:06:04   
mamin_zivot
ja sam bila odusevljena kad sam cula za porod u vodi, medjutim bilo je predavanje u Domu zdravlja na Otoci, nista SPEKTAKULARNO, POSTOJI MOGUCNOST DA SE RADI EPIZIOTOMIJA ISTO KAO I NA STOLU KAD ZENA RADJA, ETO JEDINO STO JE MANJI SOK ZA BEBU JER IDE IZ VODE U VODU, I TOPLA VODA OPUSTA MISICE! A I NISU VAM NASI DOKTORI BOG ZNA OBUCENI ZA TO, UOSTALOM NISU IMALI NI PRILIKE ZA TO... PA SAM SKEPTIK JA LICNO STO SE TICE TOGA!! user posted image

_____________________________

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

(odgovor članu mukica)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
20.3.2009 20:22:02   
Amrino
Evo jedno iskustvo poroda u vodi user posted image .

http://djeca.org/site//index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=36


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu mamin_zivot)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
9.5.2009 18:54:39   
jagodicabobica
Drage moje danas sam isla na neko predavalje u vezi poroda, i isla sam  u porodjajne sale da vidim kako to sve izgleda. Medjutim jako mi se svidjela pomisao da bi se mogla poroditi u vodi jer mogu mjenjati polozaje i cini mi se da bi mi bilo lakse.
Kakvo je vase misljenje ili iskustvo?

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
9.5.2009 22:11:21   
Visnja RR
u razgovoru sa glavnom sestrom akuser s Koseva prije  emisije Zabranjeni forum ona je rekla da nikom ne bi preporucila porod u vodi... jer iako je neko osoblje osposobljeno za tu vrstu poroda svasta se moze lose desiti jer oni nemjau nikakvo iskustvo...zar da se uce na buducim mama.... user posted image
dakle kategoricno je rekla NE

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu jagodicabobica)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
9.5.2009 22:19:43   
Anoniman
Meni jedino nije jasno zasto se trudnica pusta u kadu/baze tek kada je porod vec krenuo...dakle same trudove provodi van vode. To mi je nekako nelogicno. 

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
10.5.2009 0:49:22   
Anoniman
Slažem se dadada s tobom. Logičnije mi je da je u kadi dok su bolovi a kad porod krene van user posted image  

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
10.5.2009 0:50:27   
Anoniman
E da zaboravih napisati, naša forumašica mustafica se porodila u kadi al se nikako ne javlja.... Nadam se da će nam ona prenijeti njeno iskustvo.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
10.5.2009 0:55:13   
remzy
drage moje da vam se i ja malo pridruzim ,s obzirom da sam se prije skoro 9mj porodila u opstoj bolnici,pa sam i vidjela kako oni to rade!!!

ja se licno nisam imala porod u vodi ,ali mi je dr Masic predlagao da idem u vodu ,ako hocu,dok imam bolove ,ali ja nisam htjela,jer oni te puste samo da ti oni talasi ublaze bol,naravno da se mozes i poroditi ,ako si im vec najavila porod u vodi,..
tu vece su se 2 zene porodile u vodi ,a ja mislim i da je par njih islo u kadu da ublazi bol!!!
eto ,nadam se da sam vam imalo pomogla!!!

ali sve u svemu ,opet mora ici na sto da bi se sve zavrsilo sto i treba,poslije izlaska bebe!!!!


_____________________________

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
10.5.2009 1:04:19   
Anoniman
Da bi se neka porodila u vodi mora biti zdrava 100% i trudnocu bez ikakvih komplikacija. Meni je bio malo skakljivo kad sam cula da jedna babica, sestra, nije bitno sta, mora biti u vodi s bebom i drzati bebu pod vodom dok sva ne izadje i onda je brzo podici iz vode, jer ako beba samo jednim djelicem koze osjeti zrak, moze udahnut i napit se vodeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu remzy)
  Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
10.5.2009 1:05:49   
Anoniman
Znaci mora ostati u vodenom okruzenju, koje je isto kao ono gdje beba jeste bila do poroda, da ne bi naglo udahnula.


Sitni su sati i mislim da sam ovo spetljala ali eto skontacete me

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
24.5.2009 11:58:57   
Anais

ja sam se prije 4 mjeseca porodila u vodi u vojnoj bolnici i u principu imam jako pozitivno iskustvo!
nebih rekla da je osoblje neobuceno, naprotiv, barem kad je dr. nakaš u pitanju koji je bio dežurni kada sam se ja porađala ... ti sa koševa su malo ljubomorni inače pa vole svašta pričati ...

generalno govoreći zaboravite priču da se radi o "bezbolnom porodu" kako ga promoviraju .. ja nemam iskustvo poroda na stolu, pa ne znam koliko to boli, ali u vodi boli također user posted image ... bila sam sve ukupno nekih 2,5 sata u vodi, malo izađeš malo legneš ponovo u kadu, sve kako ti odgovara ... i sam izgon je bio u kadi i mislim da je polozaj koji tu zausmes puno prirodniji nego onaj na stolu gdje te polegnu, ovdje se dosta mozes nageti naprijed ....
meni su radili epiziotomiju u vodi, sto me je najvise iznenadilo jer sam i ja mislila da to bas i nije moguce, al eto capnu te nekako :D
posteljica takodjer izadje u vodi, a zatim ides na stol na sivanje ... meni nije bilo problem ustati poslje poroda, kada sve prodje ionako si ko leptir :) ... e sivanje me je ubilo, al to je druga prica user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
6.6.2009 1:32:11   
naidab
e drage moje procitala sam ovu temu pa sam pozelila sa vama podijeliti svoju pricu.prvi svoj porod sam imala prirodni u bolnici kosevo 19.8.07gdje sam recimo dobro nadrapala,svu su me izrezali,a tek kad je sivaanje nastupilo to je bio haus pravi i ako je porod trajao mi svega 5 sati sto je super za prvi porod.e kad je doslo do drugog poroda 13.12.08 odlucila sam malo promjene i porodila sam se u vodi u opstoj bolnici i odusevljena sam njime.prije toga sam trebala samo testirati krv na Hepatitis C i B, HIV, Klamidiju.ostali uskovi su ti da je to zelja porodilje,zdrava žena sa urednim tokom trudnoće,jednoplodni vaginalni porod u stavu glavice,prirodni trudovi.razlika izmedzu ova dva poroda je ta da kod poroda u vodi moras vise da se otvoris  neki 7-8 prstiju i tek tada sjedas u kadu i ja sam od ulaska u kadu porodila se u roku od neki 10 minuta i to da rijeci nisam pustila dok sam prvi put vristala toliko da me je poslije stid bilo.i sivanje je duplo me manje bolilo jer su me naprskali nekim sprejem,vjerovali ili ne pjevala sam dok su me sili uz muziku koju imate u sobi,cak vas pitaju imate li vi neki cd da zelite pustiti,muz mi je bio tu kao i prvi put sto meni je puno znacilo.sto se tice osoblja sta reci nego da im kapu dizem,sve pohvale dok imam suprotno misljenje o osoblju sa koseva,sto se tice higijene sobe,svako 2-3 sata su mi cistili wc dok ga na kosevu i nemate vec imate zajednicki koji je jos prije ratni.ako vas nesto zanima samo recite,tu sam ako mogu pomoci :)

< Poruku je uredio naidab -- 6.6.2009 1:33:44 >

(odgovor članu Anais)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
6.6.2009 1:39:32   
milenium
u mostaru neće bit poroda u vodi za 100goduser posted image

(odgovor članu naidab)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
17.7.2009 15:36:19   
sofia
Draga Naidab, mene interesuje kada moras da se najavis za porod u vodi? Ja nemam osiguranje, htjela bi da se porodim u vodi. Rekli su mi da u bolnicu treba da se javim tek kada porod pocne da ponesem novac i to je to. Kada sam pitala za porod u vodi rekli su mi da moram da uradima jos neke nalaze u 36. nedelji, ali to ce mi sve objasniti dr koji mi vodi trudnoci (idem kod privatnika). Da li ranije treba da se najavim u bolnici za porod u vodi i ko od doktora bude na porodjaju ili su svi obuceni za to?
Interesuje me jos sta od odjece imas na sebi kada si u kadi i da li mozes ulaziti i izlaziti iz kade kada ti hoces ili samo kada ti oni kazu?
Puno pitanja sam postavila,ali ja se nadam da ce se naci neko da mi odgovori na ovo.

(odgovor članu naidab)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
13.8.2009 13:04:33   
ada033
Evo da malo podignem ovu temu jer i mene zanima sve ovo sto je Sofia pitala user posted image   Nadam se da ima neko ko je prosao to iskustvo!

(odgovor članu sofia)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
13.8.2009 13:29:22   
gorbija
Ja sam prije par dana cula grozote o tom porodu u vodi u Sarajevu...
Naime od moje zaove prijateljica se odlucila za taj famozni porod (tako da sam pricu cula iz druge ruke,ali se nadam da sam sve upamtila) u vodi i naravno muz joj se slozio sjenom odlukom.
Kada je doslo do poroda babica koja ju je primila i sve joj objasnjavala zavrsila je svoju smjenu tako da su je na porod odvele druge dvije...toplu vodu su donosile u kantama i sipale u kadu a posto se bebi nije zurilo nisu mogle sjediti kod nje i cekati tako da su je ostavile samu i otisle ko zna kud jer su na nju i zaboravile ...u kadi je bila par sati sama ...voda se potpuno ohladila a ona se smrzla od hladnoce i ukocila od bolova ...kad su se vratile izgalamile su se na nju zasto nije ustala iz vode i zasto ih nije zvala ... pozvali su i doktora izvukli je na stol i tu je porodili ...zavrsilo je sa groznom prehladom i upalom pluca ...

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
13.8.2009 13:36:00   
emma.L
Isti dan kad i ja, porodila se moja cimerica iz Opće bolnice, drugi porod i u vodi. Prvo što mi je rekla bilo je- drugi put planiraj u vodu. Njoj je, kaže, bilo puno lakše nego prvi put, išla je u kadu tek pred kraj, s njom je bila babica, a dr. kao i uvijek dođe na kraju. Elem, po njoj je to jedno skroz pozitivno iskustvo, a planiram i ja pokušati drugi put, ako bude moguće. A i jako sam radoznala, probali smo ovako, hajd' sad nešto novo user posted image . Dok sam šetkala okolo i hvatala se za što sam stigla kad naiđu trudovi, ona prostorija mi je baš primamljivo izgledala- nova i čista i mogu se vrata zatvoriti da nikoga ne vidiš.  

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu gorbija)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
17.8.2009 14:56:02   
Marina939
Procitala sve od prvog do poslednjeg posta i cini me se da ima vise pozitivnih nego negativnih iskustava. Naime meni je termin 20.10. i razmisljam o ovom nacinu poroda. Za sad sam sigurna da cu se poradjati u Opstoj bolnici jer sam nedavno lezala na Kosevu i ne pada mi na pamet da idem tamo.Uzasno je prljavo a da ne pricam o drugim stvarima, da ima jedan wc koji je uzasno prljav a tople vode nema nikako da se mozete istusirati. Jos uvijek se raspitujem o ovom nazovimo vodenom porodu i zanimaju me iste stvari kao i sofi, mada sam ja cula i da se placa 200km pa bih molila da one koje imaju iskustva da mi odgovore.

_____________________________

Jedno oko plavo prvi put me pogledalo 20.10.2009.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
27.8.2009 18:44:56   
sofia
Ja sam bila u Opcoj bolnici,pitala za cijenu. Ako imas osiguranje porod u vodi se nista ne placa. Ako nemas osiguranje a drzavljan si BIH porod se placa 500KM bez obzira da li je u vodi ili ne. Suprug moze prisustvovati porodu i biti tu citavo vrijeme. U bolnicu se treba javiti do 37. nedelje i objasniti da ste zainteresovani za porod u vodi. Uradice vam odmah CTG i uzeti vaginalni bris,zatim vam napisati uputnicu sta sve trebate uraditi od nalaza. Poslije sa rezultatima tih nalaza ponovo se javljate u bolnicu da ih pogledaju i pisu uputnicu na kojoj naznace da su nalazi uredu i da je dogovoren porod u istoj bolnici. Ukoliko nemate osiguranje u bolnicu dolazite po preporuci vaseg ginekologa ili kada pocne porod.


< Poruku je uredio sofia -- 27.8.2009 18:53:48 >

(odgovor članu Marina939)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
24.2.2010 4:59:53   
Husic10
http://www.youtube.com/watch?v=wmaC8yAEibY

Ovo je super.Mislim da cu i ja ovako aBd.


_____________________________

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu sofia)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
12.7.2010 11:03:20   
Skvo RR
Prenos postova
 
[quote]IZVORNA PORUKA: drasan

Ne znam da li se negdje već pojavljivala ova tema, al ja sam tek danas u Državnoj bolnici ( A. Nakaš) vidjela da imamo mogućnost poroda u vodi i na stočiću (šta god da je to).
Pa molim vas ako neko ima neka iskustva o tome da mi pošete, ja vidim u drugim zemljama pozitivna iskustva...pošto kod nas to sve nekako traljavo ide...malo sam skeptična!
Hvala!


 
IZVORNA PORUKA: /MMK/

Ja sam recimo zainteresovana aBd za taj na stočiću, samo da sve bude ok.
Za kadu ti ne znam ništa reći iz prve ruke, mislim da je kod nas narod pomalo skeptičan, pa broj ovakvih poroda nije preveliki.
Ako imaš želju, zdrava si, položaj bebice ok. i brisevi i nalazi koje trebaš uraditi oko 36-37 sedmice budu ok. zašto da ne.



IZVORNA PORUKA: drasan

ja tek ulazim u 17. nedjelju. I sa prvom bebom sam se porodila u Državnoj i bilo sve super, prirodno samo je to bilo prije skoro 6 god. nisam imala pojma da ovo može kod nas...nisam čula niko da je to već radio. moram reći da sam se prijatno iznenadila kada sam to juče pročitala. Mislim da ću već sljedeći pregled pitati doktora Nakaša ( on mi izgleda normalno i opušteno). Do sada sam bila na Otoci kod Vesne Bralo, al mjesec čekaš na narudžbu, ovoga prvi put vidim i izgleda super. što je najvasžnije mužic može samnom sve da gleda na UZ.
Valjda neko i kod nas ima iskustva sa ovom kadom...fino bi bilo znati kako to izgleda.
Stočić mi ne zvuči primamljivo.user posted image



IZVORNA PORUKA: Srculence

Ja ne bih da nekog odgovaram od poroda u vodi ali imam potrebu da napišem iskustvo jedne moje prijateljice koja je željela da se porodi u vodi.Porodila se u Državnoj bolnici.
Ona mi je ispričala da je kad je došla da se porodi pitala babicu da li može da se porodi u vodi i babica je rekla da nema problema.Odveli su je u sobu sa tom kadom za porođaje i pošto je muž bio s njom a porod još nije bio ni blizu znači žena se tek otvarala,ostavili su ih tu..a one otišle svojim poslom.Nakon nekog vremena ...kako mi je ona ispričala voda se ohladila i njoj je postalo hladno,uhvatila je groznica....zvali su sestricu i kad je ona došla...pomogli su joj da izađe iz kade...kaže da su se valjda krvni sudovi skupili i onda se porađala  na stolu....kaže da je na kraju stojećki rodila....ja sam samo napisala ono što je ona meni rekla...znači nisam bila tu.
Međuim čula sam isto tako i za dobra iskustva prilikom poroda u vodi....jedne prilike je gostovala na nekoj radio stanici žena koja se porodila u vodi isto u Državnoj bolnici ali drugorodka i rekla je da je sve proteklo super i da je ona zadovoljna.



IZVORNA PORUKA: /MMK/

Srculence nije isključeno da se porod dovrši van kade.
Porod u kadi mora biti unaprijed dogovoren ( porodilja se mora testirati na hepatitis, klamidiju itd, trudnoća treba biti uredna, jednoplodna, beba u položaju glavicom.

U kadu se ulazi kada je porodilja otvorena cca.8 cm.nikako ranije i u kadi se može ostati max 2 sata. Znači ako porod potraje duže porodilja izlazi van, gdje može izaći i prije ako želi ili se ne osjeća prijatno.



IZVORNA PORUKA: drasan

O Bože! Užas! I ja sam shvatila MMK da se u vodu ulazi tek kada si skoro potpuno otvorena i skoro spremna za porod. Nikako nisam mislila da se leži 2-3 sata u vodi dok se sva ne smežuraš. Ako Bd i moj muž će biti samnom na porodu (kao i prvi put), al sva se naježih od pomisli da se žena smrzla, ostavljena u toj sobi. Kod nas uvijek neke takve gluposti. Imam osjećaja da se to samo kod nas može desiti, toliko nemar!user posted image



IZVORNA PORUKA: Pretty mamma

Drage moje,
ja sam rodila u kadi, prošle godine i ponovit ću to sa narednom trudnoćom. Ne samo da je ambijent opuštajući, sami ste u sobi, možeš donijeti svoj cd, zidovi su veseliji nego u rađaoni, a vodu su mi mijenjali tako da se nije ohladila. Istina je da su me pustili u kadu kad sam bila 8 cm otvorena, ali muž je bio sa mnom i masirao mi leđa, polijevao vodom tako da je puuuno ugodnije i lakše nego otvaranje u sobi. Položaje možeš mijenjati, a ne kao na stolu kad si u buba položajuuser posted image .
Ako imate kakvih pitanja, slobodno mi pošaljite na pp. Rado ću odgovoriti.



_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
12.7.2010 11:12:29   
Anoniman
Moja drugarica se porodila par mj prije mene u vodi i super joj bilo, preporucila i meni i ja sam bila za medjutim posto sam radjala pod temperaturom i upalom mokracnih kanala koju su otkrili taj dan nisam mogla jer bila sam prikljucena na sve moguce monitore....al mogu recci dok sam imala kontrakcije, kuci sam se tusirala toplom vodom i to me je opustalo. Cula sam i od drugih da im je super bilo

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
14.7.2010 14:27:59   
drasan
Pretty mamma,
jesu li ove babice i doktor tu negdje...posmatraju li te sobzirom da u kadu uđeš kada ti je skoro vrijeme za porod, već si skroz otvorena. Jesu li ti radili cak-cak kada je beba krenula da izlazi? Ja sam svih 10 prstiju bila otvorena na prvom porodu...bebica je bila 3400 g (normalna, ne previše krupna) i caknuli su me. Gore mi je bilo šivenje od poroda, naprskali su me al ništa...oči ispadajuuser posted image
Ovom porodu u vodi sam se nadala da nema toga...kod nas nepisanog praVILA...ONI ZASJEKU PA KAKO GOD.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
12.8.2010 9:52:39   
ada033
Evo ja se prosle godine u ovo doba interesovala za ovaj porod u vodi a u medjuvremenu se tako porodila :)  Doduse ne do samog kraja ali skoro!  Evo ukratko:  u kadu sam usla kad sam bila 6-7 cm otvorena. Tada su pustili u tu prostoriju i mog supruga koji je samnom ostao do samog kraja. Bilo mi je veoma ugodno pod vodom, temperaturu su mi sestre podesavale kako mi je pasalo, pustili su nam muziku i uglavnom nas ostavili same gotovo 2 sata.  Dr. Nakas je samo povremeno ulazio i provjeravao kako sve napreduje.  Ja sam se u kadi namjestala kako mi je godilo i mogla sam jesti (cokoladice, keks) i piti vodu koliko sam htjela.  Naravno, bolovi nisu nestali ali su mi u poredjenju s onima van vode bili daleko laksi za izdrzati.
Dr. je pitao zelim li da i sam izlazak bebe bude u vodi (u kom slucaju bi on usao samnom u kadu) ili da to zavrsimo na stolu i ja sam izabrala ovo drugo jer mi je nakon 2 sata u toploj vodi vec pocelo malo da se vrti u glavi i bila sam malaksala.
Kad sam bila potpuno otvorena presla sam na sto koji se nalazi odmah pored kade, vrlo zgodna sprava, moze se pomjerati na razne strane, gore-dole, nije onaj klasicni porodjajni sto.  Do kraja sam tu provela jos nekih 20-ak minuta, beba je malo zapela pa su me na kraju morali rezati iako moram napomenuti da su se i dr. i sestre svo vrijeme trudili da prodjem bez toga, ali eto... U svakom slucaju imala sam super tim oko sebe svo vrijeme, a porod u vodi mogu samo preporuciti!  Ako nekom trebaju jos neki detalji, tu sam :)

(odgovor članu drasan)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Porod u vodi - Sarajevo
28.8.2010 17:33:02   
drasan
ada033, baš ti hvala! Oduševljena sam, mene vodi Nakaš u Državnoj al ne mora značiti da će biti u smjeni kada se budem porađala,jel!?
Inače koleginica mi se za koji dan treba poroditi, i baš čeka rezultate nalaza da vidi može li voda!
Pošto sam ušla tek u 6. mjesec imam još vremena do toga pa se javim sa puno pitanja, vjerovatno kada se sve primakne!
Pozdrav!

(odgovor članu ada033)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *