|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  284 285 [286] 287 288   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.2.2015 17:55:16   
harmonika
Oh ringer,to su baš ohrabrujuće vijesti. Tvoja drugarica je slučaj kao ja,jedino što sam ja imala jednu vanmateričnu. Ma rekla je meni dr da nastavim da se trudim,da se često desi prirodno poslije vto. Daj Bože... Usvakom slučaju lijepo je čuti tako nešto!

(odgovor članu Maksi13)
Neposredna veza do poruke: 7126
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.2.2015 19:43:03   
ringer
Sve je moguće,čuda se stalno događaju.
Soma brzo će to proći da nas obraduješ.
Pozdrav svima

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7127
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
14.2.2015 21:46:37   
mionab
Harmonika,

Bila sam na uz, imam cistu malu na ijevom jajniku ( folikul koji nije pukao u prošlom ciklusu), vjerovatno jer sam microgynon počela piti 7 dan a do tada je vodeći folikul narastao.2.dan ciklusa moram doći ponovo na UZ, ako je pukao krećem sa terapijom( na kratkom sam protokolu).Napisala mi je dr, krećem sa gonalom ( 3 x 3 pa nastavljam sa menopurom).Danas sam išla u ZG po terapiju.Ako folikul ne pukne čekaću sledeći ciklus, daće mi tablete za pucanje( mislim da je rekla dabroston).Sve se nadam da će pući i da krećem.....
Vrijeme brzo proleti, ne znači mjesec gore dole, tako da vidi šta ti je bolje.Ma da je maj lijep mjesec.Ja sam bila prošle godine u junu a sestra koja mi je vadila krv za betu kaže da su imali dosta uspjeha u majuuser posted image .

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7128
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
15.2.2015 9:40:35   
harmonika
Mionab,draga,kada si toliko čekala,sačekaj joč malčice. Baš se sad ta cista morala napraviti,jojo,joj uvijek neki za..b
Može li meni neko objasniti kako izgleda UZ u ciklusu,ja to ne mogu zamisliti? A zašto ga trebaš raditi 2.dan ciklusa,je li to inače praksa kod kratkog protokola ili zbog te ciste? Moraću onda i ja u maju,nema druge. Negdje sam našla da su ti ti topli mjeseci (maj i jun ) statistički najuspješniji. Mislim da će i mene ovaj put na kratki protokol. To bockanje počinje 2.dan ciklusa?

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 7129
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
15.2.2015 9:56:05   
mionab
Harmonika, to je zbog ciste.Da vidi hoću li krenuti sa injekcijama.Ako pukne sa ciklusom, krećem.Inače kod kratkog protokola je uz normalno , ne u ciklusu.Ni ja to ne mogu zamisliti.Ali kad piješ microgynon menst.su manje obilne tako ta je vjerovatno moguće uraditi UZ.Uvijek nešto što kažeš.Ja sve kontam da će puknuti cista jer je baš mala.Brankica kaže da ode to sa ciklusom.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7130
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
15.2.2015 10:05:20   
harmonika
bili kako bilo neka ti je sa srećom! Nadam se da će te Bog nagraditi za sve muke koje si prošla pa da dodješ do cilja kojem svi težimo!

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 7131
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
15.2.2015 10:08:06   
mionab
I ja se nadam.Ranije kas sam radila folikulometrje , isto mi nije folikul pukao u ciklusu i pređe u cistu i ode sa sledećim ciklusom.Moja dr iz Deameike kaže da se to normalno dešava u odeđenim ciklusima ali ko ne prati ne zna.Pošto mi sve pratimo znamo svaki mjesec šta nam se dešavauser posted image

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7132
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.2.2015 10:06:53   
artist
Evo i mene tu sam pratim ja vas.Kod mene nista novo svaki mjesec se vuclam po BL i jos nista uganjati.Imam i ja ciste na jajniku pa sad valjda ganjaju ta te ciste nestanu ko će ga više znati šta hoće već četvrti mjesec pijem cyclo-progynovu a teško ih naći.Problem je u tome kad god odem u BL primi me uvijek druga doktorica jedan mjesec Sanja drugi Brankica.Sanja ima jedni mišljenje Brankica drugo i ajde ti tu budi pametan.Sanji je bitan fsh da je dobar a Brankica kaže da je njoj bitan uz.U decembru kad sam bila kod Sanje sjećam se bio je petak ona mi reče posle pregleda idi kući i ako nađeš tablete cyclo-progynovu da pijem ali ako ne nađem da se vratim odmah sutra kod nje da počnemo sa protokolom,ja našla tablete i tako ništa nismo počeli,a sada kad sam bila zadnji puta Brankica reče nije to još za protoklol.I tako ja sad opet pijem cyclo i opet sledeči ciklus 2 dan na uz i tako ko zna do kad.Toliko od mene za sad . Pozdrav za sve ženice i želim svima puno sreće

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 7133
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.2.2015 12:34:16   
harmonika
Kakvi smo mi baksuzi...osim što nam ne ide na prirodnjaka sad treba da se osposobimo da uopšte uđemo u postupak. Meni nije jasan taj stav-ako nadješ ciklo počni da piješ a ako ne nađeš dodji pa počinjemo sa postupkom!???

(odgovor članu artist)
Neposredna veza do poruke: 7134
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.2.2015 13:41:29   
artist
ah nije ni meni tu još puno stvari jasno ali šta sad da radim.Izgleda da ja baš nemam sreće.Ima tu još šta da se priča ali neću da obeshrabrim druge žene , ma biće to valjda dobro pozitivno razmišljamo i biće ok

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7135
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.2.2015 21:15:02   
mionab
Da vam javim, cista je pukla i smanjila se duplo. kaže Brankica da je to bio folikul koji nije pukao u prošlom ciklusu , da će otići i ne smeta ništa.Sinoć sam krenula sa bockanjem.Gonal 2 dana a onda menopur.Kako napreduju ženice koje su u postupku ???
Harmonika imaš li šta dodatno uraditi od nalaza u odnosu na prošli ?

(odgovor članu artist)
Neposredna veza do poruke: 7136
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.2.2015 21:17:06   
sesilija
Dobro veče, ja sam nova ovdje. Zamolila bi ako neko zna gdje se može nabaviti intralipidna infuzija i koliko košta?
Hvala!!!

(odgovor članu artist)
Neposredna veza do poruke: 7137
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
19.2.2015 11:22:50   
harmonika
Sesilija,rado bih ti pomogla ali ne znam ni šta je to.
Mionab srećno ti bilo.meni je dr od dodatnih analiza rekla da uradim samo trombofilije (pošto sam imala spontani i vanmateričnu) i ništa više. znaš kako to ide kod nas,ništa ne kontrolišeš a kad ispucaš postupke koje ti fond plaća i kad moraš sam plaćati onda se sjete da ti urade štošta. ali nema veze,odlučila sam ovaj put ne nervirati se. u prvom postupku sam konstantno bila pod stresom a sada ću se pokušati opustiti.
reci mi koliko si platila terapiju? pretpostavljam da ćeš primati gonal f,menopur i cerotide?

(odgovor članu sesilija)
Neposredna veza do poruke: 7138
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
19.2.2015 13:29:11   
ringer
Mionab sretno.
Sesilija pojma nemam šta je to.
Pozdrav svima

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 7139
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
19.2.2015 14:39:36   
mionab
Harmonika, uradi obavezno trombofiije, to je baš bitno da uspije(ko god je imao nešto od trombofilija i uključili mu terapiju uspjelo je) , ako ti nije napisana insulinemija uradi i to.Meni je to blago povišeno i Sanja mi rekla da pijem Siofor.Možda nisam ranije pisala na forumu.
Terapija: Gonal je 52 KM ( meni je 6 ampula propisano), menopur je 39 KM ( ne znam kliko će trebati , oko 20 tak), i cetrotide je u Hrvatskoj 86 KM a u Medicu 88 KM.Nije velika razlika a trebaće od 3 do 5 ampula pa to nisam kupila u mediku ću.I još će trebati injekcije za pucanje folikula( oko 150 km).
To je od terapije a postupak : 1300 aspiracija i 1200 et .Na folikulometrije će sigurno otići 200 km.
Samo da uspije, skupo je .
Sesillija nazovi apoteku Prvi maj Banja Luka pa ih pitaj , broj telefona je 051 223 540.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7140
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
19.2.2015 16:16:50   
harmonika
Mionab niko mi nije spominjao insulinemije,pitaću dr da i to uradim. Trombofilije ću raditi za par dana. znam da one dovode do spontanih ili do uginuća ploda,a s obzirom da sam 2 puta ostajala trudna pitam se zašto me nisu poslali da ih i ranije radim...naša posla. kada budem radila trombofilije radiću i hormonalni status a onda trebam briseve,papu i jedan UZ i u maju ili junu ću u postupak. vrijeme leti.
Sve u svemu to je ukupno oko 4-5 hiljada?
šta nam je sa ninom?

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 7141
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.2.2015 12:26:04   
nina 79
Evo i mene...Imala sam cistu,pa nisam znala hocu u postupak ili nece.Danas imala uz i cista pukla,od veceras bockanje...Isti slucaj kao i mionab.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7142
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.2.2015 13:14:07   
ringer
Nina sretno i tebiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nina 79)
Neposredna veza do poruke: 7143
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.2.2015 13:48:09   
harmonika
Nina srećno i od mene. Nego žene HELP! ima li neka koja je pila mikroginon duže od jednog ciklusa? ja naručena za maj,rekoše mi da trebam sa sljedećim ciklusom na kontracepciju. s obzirom da dobijam na samom početku ciklusa ispade da ću piti 2 mjeseca. dakle,treba da dobijem oko 1.marta pa ako ću u postupak u maju onda je to puna dva mjeseca. sve mi se nešto zakomplikovalo. na poslu mi je haos u aprilu pa se nadam da ću u postupak kada oko 1.maja dobijem pa nadalje a ne da počnem sa bockanjem u aprilu.nadam se da ste me shvatile.
mionab kako podnosiš boce? kada ćeš na uz?
nina na kakvom si ti protokolu? čime se bockaš?

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7144
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.2.2015 16:19:10   
nina 79
Hvala,hvala heroine moje.Harmonika ja sam pila mikroginon 2 meseca.Pocela sam 26.12 do 19.01 pa 7 dana pauza,onda nastavila trebala sam piti do 19.02 al kad sam bila na pregledu rekla mi je da pijem do 16.02.Eto nije strasno samo ja ne volim piti tablete pa mi naporno bili.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7145
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.2.2015 19:43:50   
dobro
Drage moje evo i mene..pratim vas cijelo vrijeme,pisala nisam,jer se nista nije desavalo..uglavnom u uto.idem u bl ponoviti briseve za bakterije..jer su mi stari nalazi nazalost zastzastarjeli..pitanje?da li je neko radio u konzilijumu briseve i koliko kostaju?u medico s cu se javiti u sledecu subotu kako bih od sledeceg ciklusa krenula sa mikroginonom..bar mi je tako dr sanja rekla..zakazana sam za postupak u maju..trenutno sam totalno psihicki rasterecena..i ne razmisljam o tome..mada kad procitam da malo kojoj od vas koje ste zdrave potpuno je uspjelo..sta da ja ocekujem sa svojom endometriozom a i vec mi je 30 godina..mada necu odustajati..ispucacu sanse sa fondom,ako ne uspije idem dalje..pozz za sve

(odgovor članu nina 79)
Neposredna veza do poruke: 7146
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.2.2015 20:14:47   
mionab
Harmonika ja sam u prošlom postupku pila microgynon 2 mjeseca.Znam curu koja je 2 puta išla i oba puta pila 2 mjeseca.Bolje je da se jajnici odmore.Nema to veze , nije microginon loš.Obična kontracepcija.
Dobro , mislim da u konzilijumu ne rade briseve, koliko ja znam jer nemaju ginekologa.Jedino da privatno uradiš a kod njih može analiza da se uradi, mora ti ginekolog uraditi bris.
Najbolje ti je uzeti uputnicu i uraditi u državnoj da ne plaćaš.Skupi su brisevi jako.Ne isplati se privatno raditi.
Ne znam odakle si, ja sam jednom na higijenskom u BL uzela materijal i privatno mi dr odradila bris ( 15 km) i vratila uzorak na higijenski.Sretno,
Radujem se zbog Nineuser posted image .Neka su ciste pukle user posted image

(odgovor članu dobro)
Neposredna veza do poruke: 7147
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.2.2015 20:22:36   
mionab
Harmonika dobro podnosim, sutra u 9 i 15 imam UZ pa ću vam pisati.
Dobro sad sam postavila upit u Konzilijum da li rade briseve, napisaću šta mi odgovore.

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 7148
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
20.2.2015 21:18:01   
harmonika
Dobro pa ti si moja drugarica-družbenica u maju! Baš mi je drago da neću biti sama,pratićemo se! Što se tiče tih briseva,ovako-ja sam ih prije 2 godine radila u medicu ( tada sam bila običan pacijent ) platila sam 210 km. oni to rade u konzilijumu. konzilijum je samo laboratorija,nemaju oni doktore. ja sam danas uzela uputnice za institut zdravlja u bl. u pon.ću otići kod njih i uzeti one epruvete pa sa njima idem u medico da mi dr uzme te briseve a zatim se vraćam na institut sa uzorcima. u medicu naplate samo uslugu,rekli su mi da košta 10 km ali ne znam da li je to svih 5 briseva ili svaki po 10.
inače ti brisevi se rade ponedjeljkom,utorkom i srijedom i ne moraš se u medicu naručivati ubace te preko reda jer do 10 sati moraš vratiti uzorke na institut.
nadam se da sam ti pomogla. meni nije niko imao reći pa sam oladila silne pare.

(odgovor članu mionab)
Neposredna veza do poruke: 7149
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
21.2.2015 10:21:41   
harmonika
http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=45992
evo jedan link iz emisije na rtrs-u,tema VTO.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  284 285 [286] 287 288   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  284 285 [286] 287 288   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *