|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  362 363 364 [365] 366   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
26.5.2017 15:27:53   
Srcejunacko
Radila sam betu I negativna. Vise srece drugi put. Drzim ti fige I jedva cekam da me obradujes. Ja sam ok...I idem naprijed u nove pobjede...nema predaje.user posted image user posted image

(odgovor članu Razmazena)
Neposredna veza do poruke: 9101
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
26.5.2017 21:18:50   
Razmazena
Srce nema predaje i samo guraj
Odma predaj za fond jos jednu da vam odobre
Ja idem u ponedeljak pa javljam
😍😘😍😘

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 9102
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
26.5.2017 22:32:21   
mexin
Srcejunacko zao mi je sto nije uspjelo, nedaj se gore glavu i idemo dalje. uporni objedjuju.
Razmazena hajde ti nas obraduj user posted image user posted image

(odgovor članu Razmazena)
Neposredna veza do poruke: 9103
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
29.5.2017 12:39:12   
Razmazena
Cao zene
Negativno i kod mene 😣

(odgovor članu mexin)
Neposredna veza do poruke: 9104
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
29.5.2017 14:05:27   
Srcejunacko
A jebem ti...bas sam sad tuzna. Cekala sam da me obradujes. Ali nema stajanja idemo dalje....znas li ti kolika se pravi pauza izmedju ivf, cula sam da je pozeljno bar tri mjeseca...Nemoj biti tuzna tek si pocela zivjeti, ja sebe smatram mladom a mladja si od mene 5godina.

(odgovor članu Razmazena)
Neposredna veza do poruke: 9105
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
30.5.2017 9:03:44   
Razmazena
Plakala sam juce citav dan glava me boli od placa ali sam sada dobro
Zvala sam medico s i rekli su 4 do 6 mjeseci pauza
Mlade smo valjda ce biti drugi put
Kakva ti je mjesecnica ? Bene boli sve raspadam se od bolova

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 9106
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
30.5.2017 9:29:54   
Srcejunacko
Pa mene je malo boljelo msm nije sad toliko ali mi je islo obilno. Nemoj da paces samo gore ti moze biti, mi ne znam iz kog ce nam puta uspjeti, jednostavno se pripremi da su ti postupci kao dobar dan. Ja sam sama sebi rekla da ako treba I na 20 ici. Pa ja ne znam da li cu ove god ici opet, mozda od novembra ali prije tog ide sve I jednom mogucem ginekologu Bl. Sad idem kod Ceric Banicevic pa cu kod E cim.

(odgovor članu Razmazena)
Neposredna veza do poruke: 9107
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.6.2017 18:21:46   
Razmazena
Ja cu odma traziti sto prije drugu
Kazu treba pauza 4 mjeseca
Taman da opet povadim nalaze i u fond da posaljem

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 9108
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
1.6.2017 21:34:34   
Sunašce2015
Mozda nije tema, ali samo da podijelim iskustvo svoje rodice... sedam godina nije mogla da zatrudni, pila od macine trave do x, ona se dosjeti kako zene pricaju da su cim bi ostavile pilule za kontracepciju ostale bi trudne, i ona tako pila "JAZZ" dva mjesecam treci prekinula, ostala trudna, rodila curicu

_____________________________

Imas ti tako doktora, za male pare poslati ce te na carski rez, al pisati knjige kako dijete treba dojiti. jer je to prirodan, pravilan i zdraviji nacin bebine ishrane

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 9109
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
3.6.2017 21:57:59   
Srcejunacko
Ja uzasno reagujem na pilule odmah mi tsh skoci. Vidjecemo sta I kako ali uglavnom kroz ove mjesece pauze potrazicu drugo misljenje ali u svakom slucaju planirala sam opet na vto u decembru.
Razmazena ja I ti cemo zajedno ove godine da nosamo stomacice I nikako drugacije ne dolazi u obzir. Nije bitno na koji nacin. user posted image

(odgovor članu Sunašce2015)
Neposredna veza do poruke: 9110
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.6.2017 11:14:24   
lavsaturn
Cao mile moje, nazalost ni kod mene nije uspjelo. Isli smo sa kratkim protokolom, i bilo je sve OK do 11 dana od et, kad sam prokrvarila, a jutros tek dobila user posted image . Vracena 3 embriona, 3 dan. Inace vec sam to prije napisala, imala sam 4 spontana i dvije vanmatericne, tako da sada mogu samo sa VTO. Ovo je inace bio treci postupak. Prvi je bio dugi protokol, ali desio se spontani u 11 nedelji, a ova dva kratki i u oba su mi vraceni 3 dan, a prvi put smo dogurali do blastica. Ali sta cemo, idemo dalje, u svakom slucaju opet cemo probati i pitati za dugi protokol, jer ne mogu nista izgubiti. Ali prvo odmoriti
Puuuno, puuno svima zelim srece, i bila sam ubijedjena da ce kod vas uspjeti, pratila sam vas, ali nisam imala snage pisati, nisam se dugo ovdje ni javljala. Inace imam svasta po malo, i trombofiliju, reumatoidni artritis, inzulinsku rezistenciju, svasta se nesto nakacilo kroz ove godine borbe za potomstvo.

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 9111
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
9.6.2017 11:17:33   
Srcejunacko
Zelim da vam ispricam sve u cjelini
prvo smo pokusavali i nije davalo rez i odem drzavnom dr. kaze sce ok i da mi fenisan a kapi. nastavimo pokusavati jos oko god i nista. odem u medikos. uradim nalaze- hormoni i spermiogram. ustanove mi pcos inverzija fsh i lh, da nemam ovulaciju na osnovu uzv jednog tada uradjenog. muzev sgram slaba pokretljivost i upala. obije antibiotike. kazu pravac ivf. posalju me endokrinologu i ona mi ustanovi blagu inzulinsku rezistenciju i za to propise siofor 2x500 i kaze da ima pcos po hormonima i pita me kakve su mi menst - uvje uredne u dva dana tacne 28 ili 29. hm sumljivo joj i nije sigurna da je ivf najbolje rijesenje..posto mi je tsh 3 ona mi da eutiroks da ga spusti na 1 da bude idealno i kaze kile moraju dole. to je bilo kraj decembra i sa 68 dodjem do maja na 57. savrseno.
u meedikosu mi daju da uradim trombofilije i ustano vi mi hematolog pai i mthfr oba heterozigot, nista strasno i ne utice na zacece. u slucaju trudnoce mozda cu na heparin.
moj muz uradi ponovo s ram, nalaz fenomenalan 180 miliona od tog 50% progresivni i morf. odlicna. u feb daju mi mikroginon i hormonipolude ne odg mi. u martu idem na uzv opet ne moze jer imam malu cistu, cekaj da nestane. u aprilu uskrs pada pa ne moze. u maju odemo i ne uspije. vracena dva osmostanicna 3 damn.

u medjuvremenu ja nekako nisam se mogla pomiriti sa njhovim misljenjem narucim se kod dr ceric banicevic. odem juce...zena dobije nervni slom od mene. nije mogla vjerovati svojim usima.
razlozi: nikad ne odradjen hsg i histeroskopija, pcos i uredne menst, ne ide zajedno i nikad nije radjena folikulometrija da bi se ustanovilo da nemam ovulacije ciklus se mora pratiti dva mjeseca. nikad klomifen jer ako nemam ovulacije mogu ih time imati jer suprugov nalaz odlican. moje godine 27.
uradi mi uzv folikuli 18 mmm i 21 mm znaci ima o. kaze seks dva puta danas i sutra. cim dobijem zovem je jer idem posle ciklusa na histeri i hsg. vitamini se moraju mijenjati kakav femibion vec omega, q10 i vit d. ustanovi mi mali polip.
kaze mi da odavno nije imala ovakav slucaj i ne moze vjerovati kakav je nemarluk jer niko se ne salje na ivf sa samo 4 nalaza na papiru.
sta dalje. poluila sam i rekla joj da ce mi zivci otici.
radila sam prije par dana nalaz na ir mjerenje inzulina i sve je ok. u utorak idem na kontrolu endokrinologu pa cu vidjeti sa njim da li je stanje sada ok a mislim da jeste.

ovoj dr dajem pola godine i vidjecu kakva ce saradnja biti. a sto se tice dr u medikosu ne znam sta bi rekla necu da grijesim dusu ali msm da oni nemu vremena da se posvete pacijentima. ja ima jos jedn pokusaj preko fonda i msm da necu kod njih, para nemam ignucu kredit. a ko ide treci put kod njih msm da imalo grijesi jer za pare koje date mozete otici u sloveniju ili negdje drugdje. obro je promjeniti sredinu.
mozda sam ja previse optimisticna ali msm da su u mom slucaju bas brzali i u nekim stvarima pogrijesili. neka nam je bog na pomoci i neka nas bar u ovom pogleda a za sve ostalo nije bitno.
nadam se da nisam nikog smorila samo sam zeljela iznijeti moj slucaj koji je bas za uhvatiti se za glavu..nista nisacim

user posted image

(odgovor članu lavsaturn)
Neposredna veza do poruke: 9112
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.6.2017 8:28:06   
lavsaturn
I mene cudi da nisi nikada prosla folikulometriju, hsg i drugo.
U braku sam evo 14 godina, iza mene svega i svacega, dva hsg-a, svaki radjen prije vanmatericnih naravno, jer imam i pcos. Prvi radjen nakon dve godine braka i odmah poslije njega ostala trudna ali bio spontani, drugi radjen poslije vanmatericne ( operisan desni jajnik i jajovod, tj odstranjeni ), ali do trudnoce doslo prirodnim putem tek nakon punih 6 godina, bila operacija laparaskopski ( vidio doktor ali me poslao kuci da cekam bolove, a kad sam se ponovo vratila s bolovima onda hitno sanitetom prebacena iz Doboja za Banja luku da se spasava sto se moze spasiti, odstranjen lijevi jajovod ). Tako da sad htjela ne hjtela imam samo jednu opciju i to VTO. Prije prve vanmatericne imala sam tri spontana, a cetvrti spontani bio poslije prve VTO, 2013 godine. A jedna je samo trudnoca iznesena do 20 nedelje ( treci mjesec pod klomifenom ostala trudna ), druge su 11 nedelja i manje. Bilo je to i klomifenskih stimulacija i pracenja folikulometrije. Svi moguci nalazi uradjeni, od geneticara, briseva, torc nalaza, inzulinska rezistencija, trombofilije itd. Bili s nalazima u Beogradu u Jevremovoj kod dok. Cuturila. Nas je problem kad ja ostanem trudna, znaci na samom pocetku pocinje krvarenje i ako se ne stavi kako treba pod kontrolu desi se spontani. Tako da ako budem ikad vise ostala trudna ne idem vise ni blizu Doboja i njihove bolnice, vec Banja luka. Imala bi svasta jos nesto napisati, sta se sve proslo. U Medico-s sam zadovoljna s doktoricom Brankicom, i ne bi je napustala, jer dosta je dobro upoznata sa mojim problemom, e sad sto nisam ostala trudna, to vec nije njihov problem, vec je to do mene, a ipak imam i godina itd. Nekad se zamislimo MM i ja da smo mozda za Ginisovu knjigu rekorda. Evo samo jedan primjer koliko smo baksuzi, dve vanmatericne su se odigrale u razmaku od ravnih 6 godina i jedan dan, tj. prva operacija bila 13.06.2010, a druga 14.06.2016. Ali treba se boriti dok god se moze i fizicki i psihicki.

< Poruku je uredio lavsaturn -- 11.6.2017 8:30:05 >

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 9113
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.6.2017 11:59:14   
Srcejunacko
Ja para nemam ali kad dodjem u situaciju da moram placati vantjelesnu e to nece biti medikos. Ja znam masu zena kojima su oni valjali medju njima je I moja rodica. Ali kod njih je postotak uspjeha 20% a ne 30%kako pricaju.
Mada I ja sam kriva sto nisam insistirala na nekim stvara ali sve kontam nisam ja ta koja je zavrsila medicinu. Sad se nadam da su jajovodi prohodni. Ako jesu ja sam u velikom plusu. Treba se boriti za sebe,definitivno ili smo nacisto propale.

(odgovor članu lavsaturn)
Neposredna veza do poruke: 9114
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.6.2017 21:05:39   
Razmazena
Ja se nadam da cemo setati sa stomacicem
Ja se ne predajem odma trazim i idem na drugu
Ali prvo pauza par mjeseci

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 9115
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.6.2017 10:46:22   
Srcejunacko
Dtaga vi bar imate dijagnozu a ja ne znam nista dzaba me prosle dvije god. Samo sam zivce pogubila, glupaca, ali bogu hvala dodjoh do pameti. mada bez obzira uvjek glava gore user posted image I navijam za tebe I taj drugi put. Obavjestavaj ovdje.

(odgovor članu Razmazena)
Neposredna veza do poruke: 9116
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
27.6.2017 10:31:09   
Srcejunacko
Kao sto znate prosli mjesec sam isla na ivf...juce uradila test I user posted image odem izvadim betu 788, ni u snu da pomislim na trudnocu. Kasnilo mi ali sver kontam opet se nesto poremetilo...nisam mogla da vjerujem I jos uvjek sam u soku...u petak idem dr I jod samo da sve bude ok.

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 9117
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
9.8.2017 8:58:06   
Razmazena
Srcejunacko neka je srecnoo
Ja sam neki dan uradila test i user posted image
Presrecna sam bila
Ja ne osjecan nikakve promjene ni mucnine
Kako se ti osjecas ?

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 9118
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
11.8.2017 9:22:27   
Srcejunacko
Imala sam mucnine I malo povracala ali proslo me mora da je od ovih vrucine.. jesi ti isla opet na ivf ili je kao kod mene iznenadjenje. Samo nemoj se sikirati ne vrijedi, ja sam sad sve zaboravila svu tugu I strah.

(odgovor članu Razmazena)
Neposredna veza do poruke: 9119
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.8.2017 13:46:51   
Razmazena
U maju isla na vjestacku nije mi uspjela i spremala se za drugu u decembru mi je bili zakazali i eto iznenada user posted image
Mene samo cice bole i imala sam zatvor par dana ali sto se mucnine tice nista

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 9120
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.9.2017 14:10:14   
betty bb
Pozdrav od mene ;)
Da li neko zna sta je sve neophodno od papirologije za VTO koja treba da se preda u fond PIO?
Konkretno, da li traze vjencani list?
Pored sve muke jos ce me prisiliti da se vjencam user posted image user posted image

(odgovor članu Razmazena)
Neposredna veza do poruke: 9121
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.9.2017 17:48:34   
Razmazena
Cao draga
Dobro dosla
Kopija zdravstvene knjizice tvoje i suprugove
Kopija vasih rodnih listova
Kopija nalaza
I kopija vjencanog lista

(odgovor članu betty bb)
Neposredna veza do poruke: 9122
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.9.2017 12:57:42   
betty bb
Hvala ti Razmazena. Nisam znala sta je sve potrebno od papirologije. Sledece sedmice imam zakazan prvi termin u medico s pa cu vidjeti sta dalje i kako. user posted image

(odgovor članu Razmazena)
Neposredna veza do poruke: 9123
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
27.9.2017 21:01:39   
Suncica 34
Sta poslije neuspjesne VTO? Gdje okrenuti?

(odgovor članu betty bb)
Neposredna veza do poruke: 9124
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
29.9.2017 9:35:02   
Razmazena
Ne znam
Odmah zakazati drugi ja bih tako

(odgovor članu Suncica 34)
Neposredna veza do poruke: 9125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  362 363 364 [365] 366   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  362 363 364 [365] 366   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *