|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
5.8.2009 15:16:39   
Azure
Evo i moje iskustvo, pa mozda pomogne da se odlucis. Prvu trudnocu sam vodila u Skerlicevoj kod dr. Maje Slakovic. Bila sam prezadovoljna. Nista nije propustala slucaju. Bili su pazljivi prema trudnicama (bar je moje iskustvo takvo). Sada sam ponovo trudna i htjela sam opet kod dr. Slakovic, ali su mi rekli da ona vise ne radi u Skerlicevoj vec kod dr. Mehmedbasica. Posto vec imam povjerenje u nju otisla sam kod nje privatno i obavila prvi pregled. Sve je bilo ok, ali sam pocela da razmisljam, zasto da dajem novac ako ne moram, jer sam i tokom prve trudnoce bila u Skerlicevoj zadovoljna. Medjutim prokrvarim i odem odmah u Skerlicevu. Primila me mislim da se zove Vesna. Sem par informativnih pitanja nikakav pregled nije obavila. Niti je provjerila tezinu, niti pritisak, sve nekako sturo. Poslala me kod dr. Boloban na ultrazvuk. Dr. Boloban mi je pocela pricati o "uterus bicornis", a nije htjela reci sta je to, pa sve nesto ni tamo ni vamo. Uglavnom vidjela je jedan plod, nije vidjela ni krvarenje, dok joj ja nisam rekla. Ma da ne razvlacim. Vratim se kod dr. na prijemno i prepise mi terapiju i kaze 15 dana na mirovanje i to je to.
Nakon povratka kuci vise sam krvarila pa sam zvala Skerlica i pitala ih da li to moze biti od pregleda, rekli su mi ne i pitali da li su mi rekli i dali uputnicu za kosevo ako budem vise krvarila. Uglavnom drugi dan odem dr. Slakovic i fino mi sve objasni. Kaze dva ploda, krvarenje ispod ploda (hematom), bolovanje do kraja trudnoce. Srogo mirovanje i pojacana doza lijekova. Shvatila sam da mi je draze dati i novac (ako vec mogu) nego se kasnije kajati. Ja licno zaista imam odlicno iskustvo sa njom, a moja prijateljica sa dr. Mehmedbasicem.

Cinjenica da je neko zadovoljan nekim dr. a neko ne. Sve je individualno. Ali ti za kojeg god dr. se odlucis ako budes ne zadovoljna mozes ga promijeniti.

Sretno u biranju dr.


_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
5.8.2009 15:18:56   
veeseelaa
ma u redu kad trudnoća ne ide glat al da si počastila nekog na Koševu isto bi ti sve objasnio a i mogao bi te poroditi sve u skladu s dogovorom


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
5.8.2009 15:27:35   
mamin sin
Meni je gore to čašćavanje  (čitaj mito) po državnim ustanovama, a od plate mi se redovno odbija mjesečno za njihove plate, eto da bi me neko pripazio. Niko neće uraditi ništa bolje ni više nego što zna! Oni primaju platu za svoj posao!
Bila u Vojnoj, porodila se i nikome niti jedne jedine marke nisam dala, niti sam pomislila da dam!

Ako ću već plaćati, onda ću platiti privatniku...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
5.8.2009 15:31:39   
veeseelaa
ma ja

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
5.8.2009 15:47:43   
semmy
ne pada mi napamet placati kad vec primaju plate i to se meni od moje plate odbija redovno svaki mjesec...jos mi se nije desilo da me pregledaju za 5 min, u kumrovcu mi dr.redzepi radi uz i fino mi sve pojasni a dr.cehajic pregled i isto tako mi se posveti kao stobi mi se i privatnik posvetio...u vojnoj sam radila 4d kod dr masica, otisla iza 13h i nisam cekala...sve mi fino objasnio, dao mi savjete sta i kako...

_____________________________

bebach 09.01.1999 ;)
mala princeza nam se pridruzila 02.02.2010 ;)))

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
5.8.2009 22:50:13   
Amrino
I ja iz istih razloga ne zelim da idem privatnicima. Meni je naprosto svejedno koliko dugo pregled traje, svejedno mi je i hoce li mi se doktor tokom pregleda smijesiti i muhabetiti samnom...Bitno mi je da se redovno pregledam i to je to - ako Bog da ako sve bude uredu. U prvoj trudnoci sam prvo isla u Skerlicevu a onda zbog guzvi i zbog cinjenice da cu svakako kad- tad trebati u Vojnu- na kraju tamo i otisla....i svaki put kada bih zakazivala pregled naglasila da mi je svejedno kod kojeg doktora- samo da sto manje cekam. Na taj nacin sam ih skoro sve "upoznala" i bilo mi je vala svejedno ko ce me poroditi. U smjeni se zadesio Masic koji me i porodio. Nisam nikaoga ni castila niti bilo sta drugo.
Nadam se samo da ce i ovaj put sve biti uredu.
Ma valjda su hormoni ali bas mi je nekako teretno razmisljati o doktorima i pregledima a stvarno bih vec trebala da odem....ovako sam skroz neozbiljna...
Jos kada pomislim na cinjenicu da vecina ne gleda blagonaklono cinjenicu da trudnica doji...uf....
Vjerovatno mi ne gine Vojna...(mada mi i taj Kumrovac zvuci primamljivo...pogotovo jer mi je mnogo blize- ja sam na Dobrinji).


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu semmy)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
12.8.2009 8:44:16   
poetesa
Evo riječ-dvije na ovu temu o privatnim doktorica i doktoricama.

Ja sam trudnoća gotovo izvela kod jedne poznate i navikane dr. u Tuzli, koju su mi zaista mnoge mlade žene preporučivale, ali sada na kraju, ja u kompletnom utisku nemam ništa pohvalno i NIKAD više ne bih išla kod nje. Cijelo vrijeme inzistirala je samo na težini i stvorila mi pritisak tako da sam ( i ona i ja) jedino pratile koliko dobijam, dok mi je mnoge druge stvari "zaboravila" reći. U 33 tj. me nije pregledala vaginalno, odnosno nisam imala takav pregled od 5 mjeseca mada sam u I tromjesečju imala gljivice i stavljala vaginalete.Zaglavila sam colpitis sad pred kraj a ona je čak bila uspostavila drugačiju i netačnu dijagnozu.

Sve u svemu mislim da se uopšte nije dovoljno potrudila oko mene s obzirom da je plaćam. Ne znam da li je to slučaj samo samnom, možda joj nešto nisam odgovarala... ali puno je više trebala biti angažirana kad pregled od 15 min naplati 30 km. user posted image  

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 207
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
12.8.2009 9:15:30   
seli
Šta bi sa sarajčicom?zna li neko?

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
12.8.2009 13:03:16   
Soleil
Ja sam se odlučila ići privatnom doktoru isključivo zbog gužve koja me svaki put dočeka kod državnih doktora, jer stvarno ne mogu zbog posla. I još nešto, da vas ne iznenadi...Pošto sam u 33. sedmici, vadila sam ponovno nalaze (urin, krvna slika, Fe, itd) da bi se ispostavilo da su mi zeznuli kompletan nalaz a mene samo što nije strefio fras kada sam vidjela nalaze. Čula sam da se to relativno često dešava, da su pojedini reagensi (pogotovo na Fe) skupi, tako da znaju zbrljaviti praveći uštede na reagensima.

Trudnoću vodim kod dr. Vernesa Begovića i stvarno sam zadovoljna. Jako je prijatan, obavezno porazgovara o svakom UZV, otvoren je za pitanja (jer ja svaki put dođem sa listom user posted image ). Jeste da je to duplo davanje novca, ali... Ima to svojih prednosti.

(odgovor članu seli)
Neposredna veza do poruke: 209
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
28.8.2009 17:26:50   
tonkica_balonkica
di je tonkica?
jeli rodila?user posted image

(odgovor članu Soleil)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
28.8.2009 19:29:27   
Lulu_
ja sam se pravo zabrinula za nju...user posted image user posted image

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu tonkica_balonkica)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
7.9.2009 11:39:16   
Tajno moja
Veliki pozdrav svim forumašicama!
Istu poruku sam ostavila i na temi "gdje ginekologu",pa evo,opet se ponavljam sa nadom da će mi neka od vas uskoro odgovoriti.
Ovdje sam nova i čitam vas tek unazad par dana,zapravo otkako sam otkrila prve simptome trudnoće (izostanak menstruacije koja je uvijek bila redovita,nadutost,bolne cice),a jučer mi se pojavila i smećkasta krv( malkice sam se i prepala) na gaćicama,jutros uradim test i potvrdim svoje sumlje-pozitivna.
Dakle,odmah bih željela ići ginekologu,da mi i on lično potvrdi trudnoću i vidi da li je sve u redu,baš  zbog tog iscjetka u vidu sukrvice ( kao pred završetak menstruacije).
Do sada sam išla na redovne kontrole kod dr.Begovića i bila njime zadovoljna,ali pošto sam dosada pročitala kako pozitivnih tako i negativnih komentara o njemu,odlučila sam da ovaj put promijenim dr.-a,koji će mi dosljedno voditi trudnoću ukoliko se ona potvrdi,a Bogme dosadilo mi je više puniti džepove privatnicima,ako već imamo i dobrih i hvaljenih doktora u državnim klinikama.
Evo,moja odluka je pala na dr.Sanjina Dekovića....Interesuje me kako se do njega može doći,da li je potrebna neka veza ili se sve može samostalno obaviti putem telefona kako bi se naručilo na pregled?!? Ukoliko se može naručiti telefonski,molila bih vas da mi ostavite i njegov broj....
Molim vas da mi pomognete sa ovom informacijom kako bih se što prije uputila na prvi pregled.
Puno vam hvala,pišemo se i dalje ;)


(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
7.9.2009 19:20:18   
Chuchi
tonkice jos nema? i ja se sada vec brinem, citav mjesec se nije javila.. user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu Tajno moja)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
18.9.2009 14:45:59   
matea_89
uh što se načita...mislim da 2sata čitam ove komentare jer sam se tek uključilauser posted image vidim da se tonkica nejavlja dugo pa me baš zanima sta se dešava, a druga tonkica me je rasplakala svojim postom-tj.šta joj se desilo u životu uffff
svaka ti čast!ja ne znam kako bi sve ovo uspjela sama...
Ja sam prije 3sedmice saznala da sam trudna, i da nisam imala pored sebe momka koji mi je toliko pomogao ne znam kako bi sve uspjela, jer sam bila u šoku kad sam saznala jer mi je 20 god,sve je on završio(zakazivanje pregleda, obavještavanje-tj.nočna mora sa roditeljima mojim,...) Zato kažem, svaka ti čast!!!!
Drago mi je što ćemo se družiti ovdje, samo čitanje ovih postova mi je puno pomoglo...
samo me još neke stvari interesuju ako nije problem!
Doktorica mi je rekla da mogu imati keksuser posted image  ali samo "sa strane", a to mi je nelogično pravo jer je sve uredu!!???
I još nesto, koliko se zadnjih plata gleda za odredivanje prihoda koje se isplačuju na trudničkom?

Hvala vam curke puno!

Već ste mi sve drage a ukljucila sam se prije 2satauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: Molim vas za pomoć
19.9.2009 14:17:53   
Yuna
Razočarana sam doktorima. Bila sam kod trojice i nijedan mi ni ne da priliku da postavim pitanja koja imam.

To mi stvara napetost.

Mislim da ću ipak otići kod Nejre Pašić, tamo cure uvijek lijepo razgovaraju i upute ti smiješak.


(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 215
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
19.9.2009 14:19:39   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Lulu_

ja sam se pravo zabrinula za nju...user posted image user posted image (tonkicu)

mislim da je promijenila nickuser posted image

< Poruku je uredio acudesa -- 19.9.2009 14:30:04 >


_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 216
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
19.9.2009 15:28:23   
idana_85
Tonkica palonkica je dobro,rekla je da nece imati pristup netu pa se ne brinite

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
19.9.2009 21:08:41   
tonkica_balonkica
jel rodila? jel zna iko??????user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: Molim vas za pomoć
20.9.2009 12:24:30   
matea_89
IZVORNA PORUKA: Yuna

Razočarana sam doktorima. Bila sam kod trojice i nijedan mi ni ne da priliku da postavim pitanja koja imam.

To mi stvara napetost.

Mislim da ću ipak otići kod Nejre Pašić, tamo cure uvijek lijepo razgovaraju i upute ti smiješak.


Ja idem kod nje, i super je stvarno, jako sam zadovoljna, na sva pitanja ceš dobiti odgovoruser posted image


(odgovor članu Yuna)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
20.9.2009 16:09:00   
Lulu_

IZVORNA PORUKA: idana_85

Tonkica palonkica je dobro,rekla je da nece imati pristup netu pa se ne brinite

hajd budi tako drga pa nam baci jos koju informaciju.jel se porodila...

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 220
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
3.10.2009 20:47:01   
nerkica
hvala bogu trudnocu vodim u vojnoj bolnici,i imam
pohvale za sve od sestrica do doktura,pogotovo masica.
prvo sam probala ici u lokalni dom zdravlja na vojnickom polju kod dokturice
SADRUDINE LACEVIC,ali ta njena isfrustiranost,neljubaznost prema
pacijentu me je totalno odbila.
kod te krave vam toplo preporucujem nemojte nikada ici
radije prebacite karton u drugi dom zdravlja
ili dokturice.jer mi nismo tu dosle da se iko dere na nas
i prosipa svoje frustacije.
velika psa za sveuser posted image user posted image  i nedajte da vas niko iznervira

_____________________________

rodila se mala Nedzolina 19.12.2009
prvi zubic dobili 5.6.2010 sa 5 mjeseci i 17 dana

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 221
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
3.10.2009 21:00:25   
teacher75
Ja sam vodila trudnocu kombinirano- u Skerlica kod rodice koja je tamo ginekolog, pa mi je davala uputnice za nalaze i tako to i privatno kod Maje Slakovic kod Mehmedbasica- tamo sam isla na ultrazvuk. to je tako trajalo do 8. mjeseca pa sam sada presla kod doktora MUrtezica jer namjeravam da se porodim na Kosevu za koji dan. Moram istaci da su pregledi kod privatnika bili puno detaljniji nego ovi sada u bolnici

(odgovor članu nerkica)
Neposredna veza do poruke: 222
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
3.10.2009 21:04:51   
istra09
Rukovođena vlastitim iskustvom, za vođenje trudnoće toplo preporučujem dr.Jadranku Dizdarević-Stojkanović.
Divna žena, veliki stručnjak u svom poslu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nerkica)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
3.10.2009 21:10:34   
salmy
Slazem se sa Vama da su detaljniji..........sto bi nas narod rekao
"koliko para toliko muzike" ali cinjenica je da privatnici oderase kozu..........narucuju i kad treba i kad neuser posted image user posted image user posted image
Ja sam misljenja da za privatnika nema potrebe, a dr. na klinikama su pretezno normalni ( naravno uvijek ima izuzetaka).Na pocetku sam isla kod Nejre Pasic ODERALA me narucivala svakih 10dana,nigdje veze.I naravno da ce biti  detaljaljna jer kad ti naplati 50 km za svaki pregled mora ti pricati.Na zadnjem pregledu je bila uzasnauser posted image user posted image user posted image da je MM poludio.Propisala mi dobroston i sad MM pita????????? ima pravouser posted image user posted image  jeli te tablete mogu da skode bebi??????????
A ona se okrene i kaze: Vidite li ovu sliku bebe? Ovo je beba od zene koja je prije Vas bila ovdjeuser posted image user posted image user posted image user posted image  i isto je trudna kao i Vasa supruga,ali kod ove zene je beba MRTVA,znaci ako Vasa supruga ne bude pila tablete desice Vam se isto ovako Mi smo se sokiraliuser posted image user posted image user posted image user posted image
Poslije toga odemo u Vojnu kod dr.Masica koji me je pregledao najnormalnije,covjek je uradio sta je trebalo jer to mu je posao zato ga placaju.Zato toplo preporucujem idite u drzavne ustanove tamo su placeni da Nas pregledaju.Pustite privatnike samo gledaju kako da nas oderu A sto je najveci crnjak nemaju nikakvu odgovornost za bilo kakve posljediceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 224
   RE: Trudna sam... Kojem doktoru?
3.10.2009 21:53:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: salmy

Slazem se sa Vama da su detaljniji..........sto bi nas narod rekao
"koliko para toliko muzike" ali cinjenica je da privatnici oderase kozu..........narucuju i kad treba i kad neuser posted image user posted image user posted image
Ja sam misljenja da za privatnika nema potrebe, a dr. na klinikama su pretezno normalni ( naravno uvijek ima izuzetaka).Na pocetku sam isla kod Nejre Pasic ODERALA me narucivala svakih 10dana,nigdje veze.I naravno da ce biti  detaljaljna jer kad ti naplati 50 km za svaki pregled mora ti pricati.Na zadnjem pregledu je bila uzasnauser posted image user posted image user posted image da je MM poludio.Propisala mi dobroston i sad MM pita????????? ima pravouser posted image user posted image  jeli te tablete mogu da skode bebi??????????
A ona se okrene i kaze: Vidite li ovu sliku bebe? Ovo je beba od zene koja je prije Vas bila ovdjeuser posted image user posted image user posted image user posted image  i isto je trudna kao i Vasa supruga,ali kod ove zene je beba MRTVA,znaci ako Vasa supruga ne bude pila tablete desice Vam se isto ovako Mi smo se sokiraliuser posted image user posted image user posted image user posted image
Poslije toga odemo u Vojnu kod dr.Masica koji me je pregledao najnormalnije,covjek je uradio sta je trebalo jer to mu je posao zato ga placaju.Zato toplo preporucujem idite u drzavne ustanove tamo su placeni da Nas pregledaju.Pustite privatnike samo gledaju kako da nas oderu A sto je najveci crnjak nemaju nikakvu odgovornost za bilo kakve posljediceuser posted image user posted image user posted image



Molimmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????
Pa ja bih je zadavila, uh i ja sam na pocetku trudnoce isla par puta kod nje i onda cula svasta i pobjegla, al' je profesionalna vidi se iz boldiranog, ccccccccccccuser posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *