|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 44 [45] 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
13.1.2013 22:10:25   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: ada_

ne kontam pojedine postove?Ja sam trebala nastaviti trudnocu iako je beba bila bolesna i da je kojim slucajem izdrzala do kraja umrla bi posle poroda ja sam znaci ubila svoje dijete???

ne znaci da si ubila svoje dijete, mojoj prijateljici se dogodilo isto, rodila je mrtvu djevojcic(koja je imala tarnerov sindrom ) prije termina poroda, mislim da nijedna forumasica nije nijednim postom osudila opravdani abortus, za tebeuser posted image jer ti nije bilo lahko, a znam da nije ni sada

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1101
   RE: Abortus
13.1.2013 22:11:06   
morenaa
mrvice ne sudim zene koje su to napravile ,pa tko sam ja da sudim.. svojim postovima sam rekla samo svoje misljenje o tom cinu a to je da taj cin nije nista manje nego ubojstvo kao i svako drugo,a za mene jos gore jer se to malo bice ne moze braniti ni na koji nacin.

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1102
   RE: Abortus
13.1.2013 22:17:34   
minie
IZVORNA PORUKA: Mrvica_83

Teacher mila .. Znas kakav je to sok i trauma bio .. Neopisiv .. Voljeli se .. On mlad / premlad da mu se desi takvo sto user posted image Jedna beba jos u pelenama , ona ne radi , nema rijeseno stambeno pitanje .. Tuga golema .. I ja sam tako pomislila - isto kao ti .. A onda potisnes misli i samo pruzis ruku utjehe .. Uziva ona u svom bebacu kojeg ima i donijela je tu tesku , pretesku odluku koju samo ona nosi na duši user posted image


Danas samo od prijateljice iz djetinstva cula za tugu koja je pogodila ovu mladu zenu i sva sam se najezila kada mi je pricala jer su njih dvije jako dobre prijateljice. Ona mlada ostala bez supruga, sa malim djetetom, a kao dijete ostala i bez svog oca user posted image . Odluku koju je ona donijela bi donijele i vecina da se nadju na njenom mjestu (a od srca zelim da se nikada ni jednoj zeni ovo ne desi). Tuga pregolema.

Abortus iz medicinskih razloga ja opradavam, jer znam kako je zivjeti sa bolesnim djetetom u kuci. Koliko je puta moja mama bez daha ostala, koliko je samo puta u noci strecnula i otrcala da vidi dise li moj brat, koliko samo tuge i neizvjesnoti kada su joj govorili zivjece toliko i toliko godina. Moj brat je preselio na bolji svijet u svojoj 24. godini i ti dani su bili jako teski, tuga i bol neizmjerni (iako sam tada jos uvijek bila curica sve mi je ostalo duboko u sjecanju).
Samo mogu reci da molite dragog Boga da vam se to ne desi i da nikada ne kazete, ja to ne bih nikada uradila jer to covjeka obicno i pronadje.

Svi imaju svoje razloge zasto su nesto uradili ili ce uraditi i nikoga necu osuditi zbog toga.


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 1103
   RE: Abortus
13.1.2013 22:18:39   
ada_
svakako se treba odvojiti namjerni abortus i onaj za koji ne postoji druga opcija,i zene koje odlaze na abortus kao da idu ,kako neko rece,zubaru i one koje dusu i srce ostave na onom stolu,ni posle dvije godine nije mi dobro ali sam u tom trenutku prvenstveno mislila na bebu ne na sebe,nisam htjela da se ona pati...

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 1104
   RE: Abortus
13.1.2013 22:25:56   
Nunny
ovo je vrlo teska tema i iznjecu svoj licni stav ne sa namjerom da nekog uvrijedim...
Nekad kad cujem mah izvrsicu abortus ako zatrudnim ne mogu ostavit posao ili nesto slicno ja se najezim...
Kad sam ja zatrudnila sa mojim 1. djetetom dr. mi je odmah rekla da ocistim trudnocu...razlog 3 puta sam isla na rtg neznajuci da sam trudna...ja sam vidjela svoju malu mrvicu i cula kako srce kuca...nije bilo teoretske sanse da sam uopste pomislila da razmotrim prijedlog...
nemoram vam reci kakvih sam se komentara naslusala..tipa kako ces da se patis kroz zivot sa takvim djetetom...ili jos gore kakav ce to biti zivot za to djete..i sl..
Ja vjerujem da samo Allah daje i uzima zivot...
Meni je dao predivnog sina koji prica 100 na sat, trci, skace, pjeva...apsolutno je razuman i nema nikakvih psihickih i fizickih mana...
ne smijem ni zamisliti sta bi moj zivot bio da ga nemam...

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 1105
   RE: Abortus
13.1.2013 22:59:21   
jasmin

IZVORNA PORUKA: amra_sa


IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: amra_sa


IZVORNA PORUKA: teacher75

a sta je sa silovanim zenama ili djevojcicama koje ne zele da rode dijete sa genima osobe koja ih je silovala?


Dobro pitanje Teacher. To mi nije palo na pamet. U ovom slučaju sam isto za prekid trudnoće, na samom početku. Ne daj Bože, ja se lično ne bih mogla nositi sa ovim.


Prvo,u oba slucaja cu reci:Ne daj Boze iskusenja,nikada!!!
Drugo,nisam ja vlasnik djetetova zivota pa da ja odlucujem hocu li ga ubiti ili ne. amra,bi li ikada ubila to dijete koje gledas i places svaki put kada ga gledas? Ja ne bih...i isto tako ne bih ga ubila ni u stomaku,jer je za mene zivot covjeka isti u utrobi i van nje. Niko ne garantuje da ce dijete s anomalijom da se pati. Niko ne garantuje da ce dugo da zivi. Niko ne garantuje da sasvim zdravo rodjeno dijete nece dobiti neku opaku bolest i patiti se cijeli zivot,da nece na porodu ostati bez kisika pa zivjeti s cerebralnom paralizom. Svjedoci smo da uzv pregled itekako moze biti pogresan. Mojoj drugarici su rekli da ce se beba roditi s teskom anomalijom glave,da nema udova uopce...pa je rodila potpuno zdravu bebu. Ponavljam,vlasnik zivota djeteta nisam JA. I opet kazem,ne daj Boze iskusenja.

Trece,i u slucaju silovanja isto mislim. Mozda ce to dijete biti najbolji covjek na svijetu,iako je zaceto na gnusan nacin. I opet...ne daj Boze iskusenja.


Jasmin, ti u jednom prethodnom postu reče, citiram :" A sto se tice abortusa,opravdavam ga samo u slucaju da je zivot trudnice ugrozen. Dalje ne."
Ovom rečenicom ti opravdavaš abortus u slučaju da je život trudnice ugrožen. Sad ja tebe pitam : Vlasnik djetetovog života nisi ti , pa zašto opravdavaš abortus u ovom slučaju ? Da li bi ti dala svoj život za život svog djeteta ? Ja bih ...

Život, zdravlje, mi ,djeca, ništa nema garanciju, sve je relativno, slažem se. Ne bih ubila dijete koje se pati - NARAVNO, ali bih se potrudila da do tog ne dođe. Ne daj Bože, NE DAJ BOŽE, da mi se to desi, svom djetetu bih pružila svu pažnju ovog svijeta. Za svoje dijete sam puno toga spremna uraditi.
Šta bi ti više voljela, biti živa, patiti se ili biti mrtva ? Ja bih više voljela biti mrtva. Najviše na svijetu se bojim Boga, bolesti, i patnje.



Kod nas postoji pravilo da se sacuva preci zivot. Ne gleda se po osjecajima majke...jer po tome bih spasila djetetov zivot,ali ako je ugrozen zivot majke i njoj nesto bude,bice i djetetu tako da je logicno da se prvi zivot spasi,a ne ugroze oba.
Ne daj Boze.
Sto se tice sta bih voljela...biti ziva i patiti se ili biti mrtva. Nije poenta sta bih ja voljela,radi se o tome da ne bih digla ruku na svoj zivot niti na zivot drugoga.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 1106
   RE: Abortus
13.1.2013 23:02:34   
Mrvica_83
Miniemila .. Svijet je mali user posted image A ova tuga za koju i ti znas ogromna .. Neka joj dragi Bog podari snage .. Da opet bude sretna i da ovaj stres i gubitak ostane iza nje .. Opet kazem - necu da sudim samo sam zamolila Boga da niko ali niko od nas ne dozivi nista slicno tome .. Kao i za pricu za tvog brata user posted image Zao mi je zbog svega .. ali breme koje porodica nosi je samo njen križ .. Nikome nije dopušteno da bude sudija ..
Ada draga .. Zao mi je zbog situacije i gubitka koji si doživjela user posted image user posted image . Od srca ti zelim sve najbolje .. user posted image
Nunny ..Drago mi je da je ta potencijalno opasna situacija za tebe prosla tako sjajno user posted image I hvala Bogu da je djecak zdrav i divan ..

_____________________________

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 1107
   RE: Abortus
13.1.2013 23:22:42   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: jasmin
Kod nas postoji pravilo da se sacuva preci zivot. Ne gleda se po osjecajima majke...jer po tome bih spasila djetetov zivot,ali ako je ugrozen zivot majke i njoj nesto bude,bice i djetetu tako da je logicno da se prvi zivot spasi,a ne ugroze oba.
Ne daj Boze.
Sto se tice sta bih voljela...biti ziva i patiti se ili biti mrtva. Nije poenta sta bih ja voljela,radi se o tome da ne bih digla ruku na svoj zivot niti na zivot drugoga.


Dešavaju se slučajevi da majka umre, podlegne a dijete se spasi. Nije uvijek logično i nije uvijek pravilo da se spasi majčin ili prvi život.
Zato sam i pitala-da mi odgovoriš, šta bi ti voljela, mene zanima konkretan odgovor. A za tu poentu znam, po Islamu, a i po zakonu je da čovjek ne smije dići ruku na sebe i na drugoga. Vjerovatno je tako i kod drugih religija.

_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1108
   RE: Abortus
13.1.2013 23:22:45   
Nunny
hvala mrvice ja uvjek razmisljam sta je sa djecom koja se rode zdrava normalna dozive neku nesrecu ostanu invalidi, poremeceni i slicno...nedaj Boze gledajuci tu logiku i njih treba ubiti da se ne muce kroz zivot...user posted image ..
Majcinstvo je bila oduvjek moja najveca zelja i spremna sam zivjeti i umrijeti za svoje pilice...hvala dragom Bogu da su zdravi i dobriuser posted image

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 1109
   RE: Abortus
13.1.2013 23:43:11   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: teacher75

a mene zanima kad to tako ostavlja trag na psihu i kad to nije odlika moralnog covjeka zasto nikad nisam cula da neki muskarac razbija glavu o tome, najcesce upravo oni zagovaraju abortus ako nisu spremni za ocinstvo, cak i kad zena nece- ipak su i oni ucestvovali u tom zacecu i "ubitstvu"- jesu li onda oni u tom slucaju manje ljudi od zenauser posted image

ja znam za slucaj gdje je muskarac plakao kao kisa zbog abortusa,licno mi pricala zena koja je imala abortus.bila je vec trudna 4 mjeseca a nije htjela da se veze s njim iako su zivjeli skupa.mama joj platila dr da urade abortus u totalnoj anesteziji.dr je rekao da je jedva uradio to koliko je tijelo njeno skakalo.nisu uvijek samo muskarci bezosjecajni,ima i nas

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1110
   RE: Abortus
13.1.2013 23:43:36   
amra_sa
ABORTUS - DNEVNIK NEROĐENE DJEVOJČICE Pogledajte!
http://www.youtube.com/watch?v=JSXDrOo0dg8

_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 1111
   RE: Abortus
13.1.2013 23:46:17   
ada_

IZVORNA PORUKA: Nunny

hvala mrvice ja uvjek razmisljam sta je sa djecom koja se rode zdrava normalna dozive neku nesrecu ostanu invalidi, poremeceni i slicno...nedaj Boze gledajuci tu logiku i njih treba ubiti da se ne muce kroz zivot...user posted image ..
Majcinstvo je bila oduvjek moja najveca zelja i spremna sam zivjeti i umrijeti za svoje pilice...hvala dragom Bogu da su zdravi i dobriuser posted image

takve se stvari nisu mogle sprijeciti i naravno da bi svaki roditelj brinuo o svom bolesnom djetetu ako ga vec nije mogao postedjeti boli....
nasi prijatelji su dobili dijete s deformacijama crijeva i jos nekim popratnim poteskocama,nisu im nista doktori vidjeli na pregledima,maleni je napunio 2 godine i do sada je imao 43 operacije ,ne hoda,ne prica,jedva da pomjera rucice,i jos uvijek se bori izmedju zivota i smrti,a njegovi roditelji vise ne lice na na sebe,obozavaju oni njega i drago im je sto je tu sa njima ali kazu da bi dali sve da su ga mogli sacuvati od svega toga i da se ranije znalo sta ga ceka ne bi se ni trenutka dvoumili nego bi ga postedjeli ove patnje...

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 1112
   RE: Abortus
14.1.2013 0:09:41   
amra_sa
Ovo je ispovijest / govor jedne kršćanke/hrišćanke koja je preživjela abortus. Nakon ovog videa sebi postavljam pitanje, da li je uopšte i jedan abortus moguće opravdati ? I zaista, ko smo mi da jednom nevinom djetetu, fetusu uskraćujemo život ?
http://www.youtube.com/watch?v=czv3nBCmrkY&playnext=1&list=PLD21967FC73ED73B3&feature=results_main

_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 1113
   RE: Abortus
14.1.2013 0:24:18   
amra_sa
Plakala sam sad, gledajući ovaj video ... PISMO NEROĐENOG DJETETA
http://www.youtube.com/watch?v=N2vC2aGLC_s&feature=related


_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 1114
   RE: Abortus
14.1.2013 0:26:47   
Galicia
? I zaista, ko smo mi da jednom nevinom djetetu, fetusu uskraćujemo život


Hm, tesko pitanje. Ali ide protupitanje, ko smo mi da odlucujemo da pravimo nove zivote?

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 1115
   RE: Abortus
14.1.2013 0:31:48   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: Galicia

? I zaista, ko smo mi da jednom nevinom djetetu, fetusu uskraćujemo život


Hm, tesko pitanje. Ali ide protupitanje, ko smo mi da odlucujemo da pravimo nove zivote?


Sva živa bića su stvorena da se rađaju, rastu, razmnožavaju, umiru ... Dakle, stvoreni smo i da se razmnožavamo, tj. pravimo nove živote - to smo učili još iz Biologije. Nismo stvoreni da ubijamo i uništavamo (ni sebe, a ni druge).

_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1116
   RE: Abortus
14.1.2013 0:34:17   
Galicia
Nisam ni rekla da smo stvoreni da se ubijamo. Daleko od toga.
Ali isto tako odakle nam PRAVO da pravimo nove zivote?
Odakle pravo svima da prave nove zivote....Filozofija, al eto.

Nek radi ko sta hoce, nek ne radi svako ko sta hoce, meni svejedno. Meni ni iz dzepa ni u dzep.
A abortus mi je i dalje privatna stvar.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 1117
   RE: Abortus
14.1.2013 0:43:54   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: Galicia

Nisam ni rekla da smo stvoreni da se ubijamo. Daleko od toga.
Ali isto tako odakle nam PRAVO da pravimo nove zivote?
Odakle pravo svima da prave nove zivote....Filozofija, al eto.

Nek radi ko sta hoce, nek ne radi svako ko sta hoce, meni svejedno. Meni ni iz dzepa ni u dzep.
A abortus mi je i dalje privatna stvar.


Čovjek ima reproduktivnu ulogu - nema tu puno filozofije. Pitanje oko abortusa i abortus je veliki problem, sa svakog aspekta (religioznog, moralnog/etičkog, društvenog, psihološkog itd. ) Meni nije svejedno, ja sam protiv abortusa.

_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1118
   RE: Abortus
14.1.2013 0:48:29   
Galicia
Čovjek ima reproduktivnu ulogu - nema tu puno filozofije.


Sa ovim se bas ne bi svako slozio, pa ni ja.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 1119
   RE: Abortus
14.1.2013 0:58:46   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: Galicia

Čovjek ima reproduktivnu ulogu - nema tu puno filozofije.


Sa ovim se bas ne bi svako slozio, pa ni ja.


Možda sam trebala reći: Čovjek između ostalog ima i reproduktivnu ulogu. To je istina tj. činjenica, a mi se možemo slagati ili neslagati, to je naš izbor.

_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1120
   RE: Abortus
14.1.2013 1:02:53   
amra_sa
Na facebooku ima super stranica o abortusu. Jedna od njih je ova Reci "NE" abortusu!!!!! Ima mnogo poučnih tekstova, videa, priča iz svakodnevnog života i sl. Vrijedi pogledati i pročitati.

_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 1121
   RE: Abortus
14.1.2013 1:10:32   
Galicia
Možda sam trebala reći: Čovjek između ostalog ima i reproduktivnu ulogu. To je istina tj. činjenica, a mi se možemo slagati ili neslagati, to je naš izbor.


Tu sam te cekala. Sve je nas izbor, pa i abortus.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 1122
   RE: Abortus
14.1.2013 1:21:27   
ananas_ze
Izbor izmedju zivota i smrti nije isti kao izbor izmedju plavih i zelenih hlaca koje cemo kupiti

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1123
   RE: Abortus
14.1.2013 1:26:08   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: Galicia

Možda sam trebala reći: Čovjek između ostalog ima i reproduktivnu ulogu. To je istina tj. činjenica, a mi se možemo slagati ili neslagati, to je naš izbor.


Tu sam te cekala. Sve je nas izbor, pa i abortus.


Imaš pravo da radiš što misliš da je najbolje za tebe. To je tvoj izbor, naravno. Imaš pravo i da misliš šta želiš, to je isto tvoje mišljenje i tvoj izbor. Ja mogu da se slažem ili ne slažem sa tvojim i sl. mišljenjima - to je moj izbor.

_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1124
   RE: Abortus
14.1.2013 1:27:53   
amra_sa

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

Izbor izmedju zivota i smrti nije isti kao izbor izmedju plavih i zelenih hlaca koje cemo kupiti


user posted image

_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 44 [45] 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 44 [45] 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *