|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
2.4.2009 15:09:58   
emma.L
maminka, kao da sebe slušam prije par mjeseci. Mada mislim da pored umora i iscrpljenosti, kod tebe malo i depresije ima, a ona nikako nije bebi dobra. Ta misao me je držala u takvim trenucima. Ako možete to urediti, neka TM svako drugi dan uzme bebu na sat, a ti lezi u kadu, ponesi kavu i priguši svjetla (ja sam mogla sve ispočetka nakon tog rituala, hehe). Mogu zamisliti kako ti je, naša curica je spavala cijelu noć od 10. dana, a svejedno sam bila iscrpljena jer je ostatak vremena većinom plakala. I bila mirna dok cupkam na nogama, čim bih sjela na fotelju, iako sam je i dalje cupkala, počinjala bi plakati.
Idana ti je napisala sve moje savjete. Držala sam je svaki dan po malo duže budnu, često smo je puštali da otplače, ali nikada je nismo ostavili samu, nego sjednem pored nje i mazim je i pričam joj. Vjeruj, to je teže (tortura prava je slušati svoje dijete kako plače user posted image ) od nosanja i nespavanja, ali nakon par mjeseci imamo bebu koju spustimo u krevet i ugasimo svjetlo.
Kako Idana reče, u startu sam odustala od otkuhavanja flašice. Vrela voda i jači mlaz čuda rade.
Kad tebe nervoza uhvati, otvori prozor i udahni jako par puta, a i naša Ema bi se često umirila čim prozračimo stan. I mani se čišćenja i peglanja.
A ako trebaš plakati, čim je uspavaš, mužu u zagrljaj i plači. U tim trenucima, vjeruj mi - bolje od bilo čega drugog user posted image . Kod nas je uvijek završavalo smijehom. I baš sinoć razgovaramo kako je to težak period, ali je zaista jako jako kratak i može fino poslužiti da se veza još više učvrsti.
Želimo ti svu sreću.
I još nešto, mene je Višnja RR utješila kad rekla da je njena beba bila muhanata baš kao moja (a izgleda i tvoja), a sad obje imamo dobre i vesele bebe. Kažu da se u većini slučajeva desi totalni preokret user posted image .

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
2.4.2009 15:48:37   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: maminka

drage moje... ja bih vas molila da mi date neki savjet ili napisete u cemu mozda grijesim JER SAM NA RUBU DA DOZIVIM NERVNI SLOM...

nasu malu, kojoj je 2 mjeseca i 10 dana je jako tesko nocu uspavati... od samog pocetka je tako.
cuclu nece, nema sanse.

kupamo je svaku noc izmedju 8-9 navece. do tada nekad spava ili se igra u krevetcu sa medama koje vise u kreveticu. jako je nemirna svaku noc. grcevi nisu u pitanju jer ih mogu prepoznati. ovo su mlataranje rukicama i nogicama.

dojila sam je mjesec i onda je sika presusila, tako da jede humanu, pripremljenu u humaninoj vodi.

juce sam je okupala u podne, kontam hajd mozda ce tako uvece spavati ali ona sinoc nije zaspala do 4 ujutro. naravno, spavala je skoro cijeli dan. inace zna biti preko dana u kreveticu i po 5 sati, igra se sa ti,m medama, upalim joj radio i onda tako udara te mede a oni zvece. ipak, nece zaspat sama, samo ako je mi uspavamo. hoce da se nosa, da se nina i ljulja a meni ju je tako zao uspavljivati jer odmah zamislim njen mozak kako se preljeva na sve strane...

muz nikako ne spava, jedva ustane na posao a mene sve boli. ruke ne osjecam, vec me i zglobovi pocinju boliti na rukama, pa ih mazem kremama kao kakva nena.

dok vam ovo pisem, malo mi fali da zaplacem, jer mi je ono bas svega dosta.

prvo mi je porod bio tezak jer je med. sestra iskljucila greskom indukciju pred sam porod, tako da su me laktovima porodili i izrezali dole na tri strane. beba se nije rodila ziva i sve zbog greske te rospije. nakon reanimacije beba je dobro i napreduje evo masala super. vec se i smjeska ali navece da zaspi nema sanse.
najgore u svemu je sto razi da jede svaka 2 sata i pojede oko jedno 60 ml. ja sta radim samo pravim hranu i perem i otkuhavam flasice.

nemam vremena za sebe i svog muza. nemam vremena da odem da se osisam. kontam bit ce bolje kada budemo navece setali, kad malo otopli jer ne smijem s njom po ovim hukama nigdje...

ne xznam sta da vam vise pisem kako bih opisala sta prozivljavamo ali znam samo da su mi zivci postali jako jako tanki a tek nam je prvo dijete. zato molim vas dajte mi neke savjete da ne idem jos psihijatru jer sam skoro senula

nakon kupanja i flasice je moram nosati po pola sata da podrigne a to je totalno razbudi ili je staviom da lezi na stomak i onda se toliko uznervozi da pocne ubrzano disat i odmah poslije toga pocne stucat a to ne prestaje nekad ni po pola sata. isto tako ako je zaspala tokom hranjenja i ako je ubacim samo onako u krevet, vrisne poslije jedno pola sata i toliko nas prepadne svojim placom da kada je podignemo ona se smiri jer je samo zeljela podrignuti...

dajem joj isto i vodicu sa komoracem ili malko zasladim smedjim secerom. popije toga oko 100 ml dnevno ono na par puta.

POMOZITE MI MOLIM VAS NEKIM SAVJETOM STA DA RADIM ... GDJE GRIJESIM


Evo par savjeta od mene:
1. Pisi dnevnik spavanja par dana...da vidis koliko ona spava;
2. Dnevno spavanje ukini na najmanju (nuznu) kolicinu (to ti je 2-4 h dnevno) u par intervala
3. Ja Umu nikada nisam nosala navece da podrigne (po savjetu pedijatrice), bebe ne jedu halapljivo nocu i nema potrebe, samo je stavi na bok da spava;
4. Drzi je budnu od 16:00, zlatno pravilo maximum je 2,5-3 h da ce izdrzati jer poslijepodne su bebe umornije i nervoznije, kupanje , flasica i spavanje;
5. Vezano za humanu...kada vec nema grceva probaj joj promijeniti hranu ( mozda joj bude ukusnija i mozes komotno koristiti janu za hape)...ja nikada ne prokuhavam janu i sve je 5!
6. A to sto vristi netom kada zaspe, to ti je zato sto ti je zaspala negdje drugo, a ne u krevetcu, mislim da je to sasvim ok! Ne moras je odmah dizati ceskaj je, budi uporna pusti joj svaku noc istu muziku..npr. od rodjenja ja kada Umi pustim Mostar Sevdah ona se smiri...
8. Flasice jednom sedmicno sterilisem, samo vrela voda i to je to....
7. I uvijek je vazno ritual spavanja ponavljati u isto doba i kada je mir u kuci...ona mora da zna sta je noc, sta dan.



A vezano za zahtjevne bebe, moja po danu trazi 100% mog vremena....ali zato noc imam za sebe....bila sam uporna i uspjela.... user posted image  




_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu maminka)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
5.4.2009 22:19:51   
amela.srce
Cao moje drage,
 
Ja vas stalno pratim i u toku sam ali eto nemam bas mnogo vremena da vam pisem, ali eto nekokilo recenica....
 
Moja Amela je prvo samo na ruke bila navikla pa sam je polako odvikavala lezala sam pored nje jedno 2 nedelje i tako posle sam je stavila u krevetac da zaspe sama i uspelo je, jeste da je malo njucala ali je videla da nema drugog izborauser posted image  Hvala bogu od tada lepo spava i retko kad se budi nocu da pije mleko. 
 
Bas pre nedelju dana bio je mm navikao pored nas da spava pa se jedva navikla opet da spava u svoj krevetac jedno dva dana je plakala i posle opet sve po starom hvala bogu!!! Dam joj flasicu i poljubac i laku noc.....
 
tako drage moje pozdravljam vas ..........caooooooooo

_____________________________

NASA PRINCEZA JE RODJENA 28.10.2007
AMELA:LJUBAV MOJA NAJVECA!!!

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
5.4.2009 22:27:01   
žana o8
maminka , nedaj joj da spava dugo poslijepodne. Ja Žanu pustim maximalno do pola 6, a onda , ako sama ne ustane ja je probudim. I onda opet  8 -8,30 legne i spava do 7 ujutro.

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu amela.srce)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
27.4.2009 16:45:22   
Gigana
ja želim da Vedada naučim opet da sam zaspe u krevetiću.  Tako sam ga i bila naučila od rodjenja, ali negdje u 11 mjesecu je dobio jaku upalu uha i po cijelu noć nije spavao (to je trajalo 3 dana) i ja sam ga držala uz sebe, na mom krevetu.  Od tada, ni pod razno neće da zaspe sam, već ja legnem pored njega na veliki krevet, on zaspe i onda ga prebacim u njegov krevetić.
Ovo mi nije naporno, ali bih voljela da ga naučim, sad kad je malo stariji, da opet sam zaspe u krevetiću.  Ovako nekad zna da se valja po velikom krevetu i po sat i po vremena dok ne zaspe.  Šarmira me, smješka mi se, mazi se sa mnom, ali nikako da zaspe.  Ja iskreno uživam u njegovom maženju, ali ipak bih voljela da ga osamostalim s te strane, pošto planiram da ga uskoro odvojim u njegovu sobu (krevetac mu je još uvijek u našoj spavaćoj).

Imate li kakvih pametnih savjeta?


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
27.4.2009 16:47:30   
veeseelaa
moja beba ima 4 mjeseca kad joj se spava zaspi sama, nekad kad vidim da se vrti ja je malo zaljuljam u ljulji al uglavnom nemam nekih problema u vezi uspavljivanja.

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
27.4.2009 17:03:17   
Anoniman
eh evo moj upravo sam zaspa, ne mogu da vjerujem, inače je to ljuljanje ili sika. Uključila grijalicu, utoplila ga pošto su nam isključili grijanje, on malo kmeko i sklopi okice...mašallah.
Neznam Gigana kakav savjet da ti dam kad su promjenjivi ko i vrijeme

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 82
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
29.4.2009 1:16:32   
Chuchi

IZVORNA PORUKA: Gigana

ja želim da Vedada naučim opet da sam zaspe u krevetiću.  Tako sam ga i bila naučila od rodjenja, ali negdje u 11 mjesecu je dobio jaku upalu uha i po cijelu noć nije spavao (to je trajalo 3 dana) i ja sam ga držala uz sebe, na mom krevetu.  Od tada, ni pod razno neće da zaspe sam, već ja legnem pored njega na veliki krevet, on zaspe i onda ga prebacim u njegov krevetić.
Ovo mi nije naporno, ali bih voljela da ga naučim, sad kad je malo stariji, da opet sam zaspe u krevetiću.  Ovako nekad zna da se valja po velikom krevetu i po sat i po vremena dok ne zaspe.  Šarmira me, smješka mi se, mazi se sa mnom, ali nikako da zaspe.  Ja iskreno uživam u njegovom maženju, ali ipak bih voljela da ga osamostalim s te strane, pošto planiram da ga uskoro odvojim u njegovu sobu (krevetac mu je još uvijek u našoj spavaćoj).

Imate li kakvih pametnih savjeta?



Gigana, da li ti Vedad spava po danu? Ako da, onda probaj po danu ga uciti da sam zaspi,
to je puno efikasnije nego ga nocu uciti, kada si i ti umorna, i kada svi u kuci trebate biti u krevetu.
Probaj po danu ostaviti ga da zaspi sam, ali nikako nemoj ostavljati kraj njega neke njegove omiljene
igracke, da bi kao fol imao drustvo i to, jer to ima kontraefekat, neka sam lezi, i pusti mu neku
finu muzikicu ili pricu, nek slusa, to bi ga trebalo uspavati, a ipak ce imati osjecaj da nije sam, jer to
je ono sto je bitno...

_____________________________

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 11:40:11   
selma.d
Ja imam bebu od va i po mjeseca. Kad treba da spava puno plaće. nigdje iz kuće ne mogu d izađem. da li će to proći? zna li neko rješenje mog problema?user posted image

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 12:00:59   
dana3
moj sin je sad 6 i po mjeseci i dalje ne spava navece i budi se svako dva do dva i po sata da doji.

savjeta koje sma ovde procitala sam primijenila ali ni jedan na njega ne utice.drzati ga budnog po danu je nemoguca misija.zaspe sjedeci ili igrajuci se na podu,a navece podje se igrati kao u po bijela dana.ja sam promijeila taktiku s tim da ne sjedim s njim vise niti hocu.lezi izmedju mene i MM,igra se i sam zaspi a za to vrijeme ja se odmaram  a nekad i zaspem prije njega.znam da se ne moze ugusiti dekicom,ne moze da padne sa kreveta i to je to.do kad ce tako vidjecemo.

preko dna spava u svom kreveticu i to nije njegov problem ali navece igra se sa dekicom pa se zapetlja.

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu selma.d)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 12:45:48   
Amrino
IZVORNA PORUKA: selma.d

Ja imam bebu od va i po mjeseca. Kad treba da spava puno plaće. nigdje iz kuće ne mogu d izađem. da li će to proći? zna li neko rješenje mog problema?user posted image


Kako je uspavljujes?
Bebe obicno mnooogo placu kada su mnoooogo pospane. Probaj skontati znake po kojima ces vidjeti da joj se spava pa je odmaj probaj uspavati. Ja- cim bih vidjela Hamzu da zijeva odmah bi ga presvuka (ako treba)- i probala da ga uspavam...bez obzira ko mi ima u kuci ili gdje se nalazila. Ja njega i dan danas uspavljujem dojenjem...ne znam kako ti to radis ali mnogo place zato sto bude previse pospana. Nemoj dozvoliti da dodje do toga. I beba od dva i po mjeseca spava otprilike na svaka 2-3 sata...koliko se sjecam...Ako treba- zapisuj sebi na papir sve i uprati njen ritam i ravnaj se po njemu.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu selma.d)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 13:56:03   
selma.d
Ljuljam ga na rukama i u kolicima ali najčešće mora dobro oplakat da bi zaspao. U toku noći ne plaće samo jede i nastavi spavati. U toku dana dosta spava.Misli ma su ga dosta budili još odkako se rodio. Znate kad navale dolaziti a nerazumiju da je to beba koja samo rućki i spava. hvala na savjetu pokušat ću i to

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 13:58:02   
Rina26
ja svoje samo stavim u krevetić i ostavim da sami zaspu

(odgovor članu selma.d)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 14:21:39   
Amrino
IZVORNA PORUKA: selma.d

Ljuljam ga na rukama i u kolicima ali najčešće mora dobro oplakat da bi zaspao. U toku noći ne plaće samo jede i nastavi spavati. U toku dana dosta spava.Misli ma su ga dosta budili još odkako se rodio. Znate kad navale dolaziti a nerazumiju da je to beba koja samo rućki i spava. hvala na savjetu pokušat ću i to


Cim zijevne- probaj se osamiti na tiho mjesto, lagano ga ljuljuskaj i pjevusi mu...Nosaj i lupkaj ga lagano po guzi...Mog je to znalo uspavati.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu selma.d)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 21:19:15   
Ilhana RR
nasa mala srecom "nije navikla" na jedan te isti nacin uspavljivanja... ona voli to po razpolozenju da nas malo dribla...

nekad hoce da se ljulja... vecinom zaspi uz flasicu... kad je preumorna i bez cuce i ljuljanja zaspi... sve zavisi od njenog razpolozenja...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 22:51:53   
Rina26
Nemoj joj davat tako kada je uspavljuješ flašicu kasnije ća ti non stop tražit i moja sestra je isto to radila pa pusti problemi uvijek se propišaju

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 23:05:21   
juni
Obicno zaspe uz dojenje ali ne uvijek, ako ne zaspe valja se po nasem bracnom krevetu , malo sjedne  pa padne user posted image i sve tako dok ne zaspe. Ponekad mu pjevusim pa i tako zna zaspati. Nismo ga navikli na ljuljanje i nosanje, on i ne zna sta je to. Zaspe u 21:00 , probudi se oko 8-9, s tim da u toku noci doji.

_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 23:05:31   
teta berta
bas kao i KAZA samospustim u krevetic i pustim da zaspe... malo se vrti, igra, nekad i zove mama mama ali ja je pustim i zaspe user posted image

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 23:07:32   
Rina26
Moji oboje tako ligaju u 9h tada je meni odmor

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
10.5.2009 23:09:55   
anitaMO
moja isto sama samo se popne na dvosjed i ja je prebacim kad pojede bocu.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
20.5.2009 13:01:10   
Nadja08
ne znam da li ce nekome koristiti, ali s obzirom da nasa bebica danas ima 5 mjeseci i 20 dana, a vec skoro tri mjeseca nemamo problema s njom prilikom uspavljivanja, nadam se da ce nekome pomoci nas "sistem".

kako nisam osoba koja ce sve prepustiti slucaju i nadati se da ce to nekako proci s vremenom, ne znajuci zasto je nesto tako kako je (u ovom slucaju problemi sa uspavljivanjem), detaljno sam danima iscitavala o tome kako rijesiti problem da beba lijeze kasno i uz to tako ide na spavanje da smo na kraju i muz i ja na izmaku snaga i nemamo volje ni da jedno drugo upitamo za zdravlje...

prvo sto sam uradila bilo je uvesti red u dnevna spavanja. bebi je potrebno dnevno vise sati sna i ako mi to ne vidimo, to je nas propust. za uzrast bebe od 5 mjeseci to je san od oko tri sata po danu. kazu da bebi dan treba da traje od 7 - 8h do 19 - 20h. kako je inace bila pospana svako prijepodne oko 9 sati, to smo ostavili kao kratki prijepodnevni san koji ne treba da bude duzi od jednog sata.
kako sam zakljucila da je vazno da djeca (pa i starija, ne samo bebe) imaju popodnevni san koji traje oko 2 sata, insistirala sam da to bude nekad izmedju podne i 15h. jednostavno bih je spustila u krevetac (ona svakako vec pokazuje znakove pospanosti tada) i s vremenom se naucila da je to vrijeme za odmor. nekad bi spavala jedan sat, pa prekine i opet zaspi, nekad se ne bi nikako vise smirila nakon prvog budjenja nakon 45 minuta (navodno vrijeme kad se vecina beba budi jer zapada u lagani san), ali najcesce je to dobar, dug i zdravi san od oko 2 do 2,5 sata, nakon cega se budi nasmijana i sretna i pomalo gladna i spremna za dobru klopu.
ako je pospana kasnije, ne bih joj dala da spava dugo nakon 17h, jer to utice na dobar nocni san, a posebno vrijeme uspavljivanja. u krevet se ide oko 19h. podojim je jos jednom prije moga spavanja oko 22-23h, najkasnije 23h i ona spava do ujutro, 06, 06.30, 07h. i dan opet ide iznova. 
u pocetku nije tako mirno htjela ostati u krevetu sama, ali sam svaki put kad bi plakala, povremeno ulazila u sobu da je smirim. nakon par dana nisam ni to vise trebala. ona nesto sebi prica i pjeva i sama se uspava. naravno, ovaj sistem se samo prenio na nocni san i kad se probudi sama u toku noci, u 99% slucajeva sama nastavi da spava bez nase pomoci, a da ne spominjemo ljuljanje, nosanje, siku i slicno.
ne znam da li ce ovo ikome pomoci, ali mozda vrijedi pokusati.
inace, cini mi se da su roditelji cesto povrsni u stvaranju navika kod beba i misle da se to ili brzo moze rijesiti ili nikako, ali mislim da je potrebno danima i sedmicama ponavljati odredjene stvari i tako stvarati asocijacije za bebe. negdje sam procitala da bebe ne razlikuju dan od noci, nego samo asocijacije vezane za dan ili noc, pa eto, nije lose imati ih. za dan - igra, pjesma, hranjenje, za noc - kupanje, masiranje, hranjenje, muzika, mazenje... za dnevni odmor - zamraciti prostoriju malo, pustiti laganiju muziku, pomaziti se kratko s bebom. eto, to je nas metod i pali. rezultat svega je da bepce napreduje, da je jako vesela, samo nesto prica, voli da joj se pjeva i da seta i odlicno jede.
ne trebam ni spominjati da muz i ja sada imamo vremena za sebe, za prijatelje, za kino, za pice, jer bebica spava oko 19h vec. mi smo, doduse, jedan od parova koji nije mogao vjerovati u to da je svaka beba u toj mjeri drugacija, da se s njom ne moze nikad nista isplanirati i u to smo se i uvjerili. nadam se da ce se naci jos neko ko ce biti uporan i odmoran i (uglavnom) naspavan sa bebom.  

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
20.5.2009 13:17:02   
lejlaze
Nadja08, to je super. Darisu je sada 8 mjeseci i on ima svoje termine spavanja. Ujutru je budjenje oko 6,30. onda prijepodnevno spavanje oko 9,30, tada spava od 20 minuta do 1 sat, kako kada. i poslijepodnevni termin je oko 13,30. tada isto spava oko 1 sat.
navecer je spavanje oko 20 sati, ali on se budi preko noci da doji i to je ono sto mene iscrpi. tako da ja u komadu nisam odspavala duze od 2 sata punih 8 mjeseci, ali organizam se vec navikao na to.



_____________________________

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
20.5.2009 13:49:37   
mnn
Nadja08 super savjet. naš maleni se budi po noči dva puta prvo oko 3h a onda pred jutro negdje u 6h.takav ima ritam spavanja ako zaspi u 22h navečer ako zaspi prije onda se probudi i ranije po noči.za sada sam zadovoljna sa spavanjem jer se i ja i mm uspijemo nekako naspavati.ali maleni ima tek 18dana tako da se nadam da če mu se raspored spavanja promjeniti.dosta jede tako da kad se probudi hranjenje traje...
po danu spava 2-3 h kako kada...ali kažu mi da je još maleni tako da ima vremena da se prilagodimo.


_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
20.5.2009 14:05:20   
Nadja08
lejlaze, mene taj ritam jako podsjeca na nasu nadju ranije. isto se tako budila u toku noci, ali sam joj par puta u noci (receno mi je da ne mora biti gladna nego se budi iz navike oko 01h ili 02h) davala malo vode (ili moze razblazenog soka) prije dojenja i ona se vrlo brzo prestala buditi u ta doba (tri ili cetiri noci). ovo kasnije budjenje je onda pomjerila jos malo. imamo mi jos nekad situaciju gdje nam dan pocne sa prvim svitanjem, ali je jako rijetka i to se stvarno moze lagano prezivjeti. mislim da se to sa darisom isto moze pokusati, on je sada veliki bebac mashala.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
20.5.2009 14:09:14   
Nadja08
mnn, hvala! po mom misljenju, maleni je jos bas malen :). super spava vec, cini se. nadja je spavala jos vise po danu u toj dobi i isla jos kasnije na spavanje. srecom, sve se to dalo izmijeniti, cini se, na vrijeme. sretno!

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *