|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
29.8.2008 13:09:11   
Enni
Hvala, Malaja. Svakako ću zatražiti kad odem na pregled da mi se urade brisevi, ako mi sama dr. ne predloži, pa ću i za ovo upitati.
Javim ishod pregleda, svakako.
samo će mi je biti malo neugodno pitati kad mogu ponovno pokušati sa trudnoćom, neznam kako ću ako ona sama ne kaže. Ali ako brisevi budu čisti, ja ću još 2 menzesa čekati.svakako mi ne može nitko  100%reći da će sve biti ok ili da neće nakon 6 mjeseci čuvanja  ili više.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
29.8.2008 16:05:29   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: jabuka1

Drage moje,

Ja sam juče bila na kontroli (tek je 6 dana prošlo od spontanog ) i hvala Bogu sve je ok.Doktorica mi je rekla da poslije tri ciklusa dođem na kontrolu kako bi smo napravili neke male pretrage i kako bih mogla krenuti u akcijuuser posted image .Psihički sam se pošla popravljati iako sam na početku zabranila bilo kakve posjete rodbine i sažaljevanja jer je to u meni budilo još veću bol i bacalo me u depresiju.Danas sam počela raditi i odlučila da okrenem novu stranicu u svom životu jer život teče dalje i moramo se boriti.
Mislim da me je ovo dodatno ojačalo i dalo podstreka za daljne pokušaje.A vjerujte da smo se prije ove trudnoće 6 mjeseci intenzivno trudili i radili na bebi i nije bilo rezultata i onda kada smo se najmanje nadali i kada smo  za čitav mjesec imali samo jedan odnos zbog raznih vaginaleta ,tableta protiv upale ,trudnoća se desila.
Tako da neću uopšte da se zamaram sa činjenicom da li ću ponovo moći ostati trudna jer kao što jedna od vas reče "ako sam uspijela jednom ,zašto ne i drugi put"Držim nam svima fige i ABD da sve bude u najboljem redu.

Molba:Kako da ukinem trudnički kalendar koji mi svaki put pokaže koja sam nedjelja trebala biti.Nešto sam pokušala ali nije uspijelo.

pozdrav svima i čuvajte se.


Ja tek sada procitala...zao mi je...cuvaj se....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jabuka1)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
29.8.2008 20:19:54   
Mika
Drage moje,

Ne stigoh se jučer javiti od silnih obaveza pred toliko željeni i zasluženi godišnji odmor (koji mi je "by the way" državna firma u kojoj radim htjela odbiti jer sam predugo bila na bolovanju user posted image ).
Elem i sad žurim pa ću sve u jednom...
Enni moja, taman bi haman trebale u isto vrijeme završiti sa pretragama pa možda i "uhvatimo" isto tako. U svakom slučaju par mjeseci gore dole nije problem! Ali ovaj put lijepo "poravnimo" i samo ležimo i debljamo se user posted image !
TORCH ti je nalaz krvi koji radiš na DIP-u (mikrobiološka ambulanta u prizemlju), ali prvo uzmeš uputnicu od ljekara opšte prakse. Detalje imaš na internetu a to je test na 4 virusa toxoplasma, rubella, cytomegalo i herpes simplex virus koji mogu izazvati ili spontani pobačaj ili oštećenja na plodu tokom prvog tromjesečja. Inače je jako skup pa ga naši doktori izbjegavaju raditi (kako su mi mnoge žene rekle) ali ako budeš odlučna sa svojim doktorom daće ti uputnicu (ja sam ga radila već tri puta!!!). Što se tiče svega ostalog, nedaj se šaltati Enni, ti imaš pravo na nalaze i briseve i samo se trebaš malo bolje informisati i zahtjevati sve to od doktora. Ja sam postala pravo borbena i do sada sam dobila sve što sam tražila i to bez suvišnih pitanja. Dakle samo im zube pokaži i pitaj sve što te interesuje, a ako ti ne žele reći onda ih podsjeti da imaju i oni šefa. Vjeruj mi to pali u većini slučajeva.

Denka ja sam rodom iz Zenice i poznata mi je situacija tamo. Ipak ti mogu reći da na žalost ni u Sarajevu nije ništa bolje! Preostaje nam samo da tražimo više mišljenja i da se same obrazujemo o nalazima i pretragama i ostalim medicinskim stvarima jer nisam jednom morala "napomenuti" doktora da uradi neki nalaz user posted image Na žalost situacija nam je takva a na nama je da ih počnemo maltretirati isto onoliko koliko oni maltretiraju nas jer oni su tu zbog nas a ne obratno.

I na kraju, Jabuko i Malaja, svaka čast na snazi kojom nastavljate dalje. Tačno je da se na žalost moramo boriti sa ljudima (doktorima) koji bi nam trebali biti najveća podrška i pomoć ali GAZITE IH maksimalno! Ja sam na težak način naučila da samo sila pali i da samo drskim pomašanjem i zahtjevanjem svojih prava možete dobiti adekvatnu ljekarsku pomoć. Vremenom ćemo se sve odlučiti za novu trudnoću a do tada valja razraditi taktiku kojem doktoru ili bolje rečeno doktorima, koje pretrage raditi i u koje vrijeme i naravno ne dati se zbuniti ničim. Svaku ženu koja je prošla ono što smo mi uhvati po nekad strah ali samo hrabro i pozitivno jer ovo iskustvo nas je svakako ojačalo. Ja se sada neću dati maltretirati i zamajavati pričama za malu djecu kao što sam u prvoj trudnoći. Ako sam mogla zatrudniti prvi put moći ću opet i onda DOKTORI ČUVAJTE SE! user posted image


_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
1.9.2008 14:57:56   
Enni
Naručena sam na gin. pregled i vađenje briseva u četvrtak ujutro, 4.9. Zna li netko jesu li ti brisevi bolni, kada budu gotovi, i jel mi ih rano raditi budući da mi je prošla tek prva menstruacija poslje spontanog?Jesam li možda trebala čekati da prođe još jedan ciklus?
Hvala na odgovoru.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
2.9.2008 10:11:09   
Malaja
Draga Eni

Ja sam radila briseve nakon 15-20 dana od spontanog, tako da mislim da nije rano. Sto se tice boli, isto ti je kao na ginekoloskom pregledu kada vade bris. Sto znaci da nije bolno. Najbolniji dio smo nazalost prezivjele. Sve poslije toga je smijesno sto se tice boli. Naravno da je neugodno-kao i svaki ginekoloski pregled. Nalazi budu gotovi za nekih 15 dana. Ja ih jos cekam..

Draga Mika hvala ti puno na rijecima podrske. I u pravu si, dok ne pokazes zube-nista... Prebrodicemo mi ovo i nastaviti dalje. U nove radne pobjede!!

Ljubim vas sve i budite hrabre i jake kao i do sada!!!!user posted image

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
2.9.2008 11:48:03   
Enni
Hvala Malaja, pa javi svoje rezultate!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
2.9.2008 11:55:33   
Enni
Malaja, šta ti je dr. još rekao na prvom pregledu poslje spontanog?Jesi ga ti nešto dodatno pitala?
Ja se pripremam psihički za četvrtak, mada imam blagu fobiju od one sonde, i stalno mi zvone riječi u glavi "ovo je ipak otišlo".Baš me nekad uhvati depresija, posebno kad gledam oko sebe , svaka iznese bebu najnormalnije , rodi bez problema, čak i one koje nemaju pojma ni o čem, a samo ja izgubim svoju, koja sve čitam , pazim na svaki detalj, pregledam se i eto šta bude.

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
2.9.2008 12:41:27   
Malaja
Draga Enni

Ne smijes tako da razmisljas! Nisi sama u svemu. Evo i ja sam isti slucaj kao i ti. Prva trudnoca, ogromna radost.. A ima ih jos za koje ja znam da su isti slucaj kao ti i ja. Kazu da organizam sam odbaci ono sto nije bilo kako treba. Zato trebas razmisljati na nacin da je bolje sada nego poslije... Da se rodilo sa nekom manom ne daj Boze, patnja citav njegov zivot..
Ja te razumijem u potpunosti. I ja imam fobiju od ginekologa, od koseva, od nalaza. Od svega. A nije vala ni cudo!!!
Meni je doktorica na prvom pregledu rekla da imam jos malo da izbacim iz materice sama (vidjelo se i na ultrazvuku) a da je ostalo hvala Bogu sve ok. Ja sam je pitala za odnose sa muzem (da li smijem i kada smijem) za sta mi je ona rekla da ne predstavlja nikakav problem. Da se ponasam normalno, samo da se pricuvam 3 mjeseca i da pijem folnu kao pripremu za narednu trudnocu. Cak je rekla da ukoliko bi se desilo da ostanem trudna poslije mjesec nece biti problem. Ali ja radije cekam da se materica obnovi.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla.

Nemoj padati u depresiju nego glavu gore, na pretrage pa u nove pobjede. Slijedecu trudnocu cemo mi iznjeti kako treba i imati male slatke bebace..
Zelim ti punooo punooo srece u cetvrtak a i inace user posted image


< Poruku je uredio Malaja -- 2.9.2008 12:42:14 >

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
2.9.2008 15:11:20   
denka
Pozdrav, svima!
Ja malo kasnim sa odgovorima ali eto...
Enni, TORCH ti je pretraga krvi na viruse. Toxoplasmosa (mačija zarazna bolest), rubeola (dječija bolest, svi smo ja mislim vakcinisani), citomegalo (dječija ili bolest mladih ljudi) i herpes simplex (to su oni mjehurići po usnama, koji mogu da budu i po genitalijama ali se zovu malo drugačije). Ma to ti se u glavnom smiri do 6 mjeseci, ali kod mene ti je nalaz zadnji u Zenici bio gori nego prije godinu i nešto, poslije spontanog. Glupost! Mislim, laik sam ali kada pogledam nalaze krvi i vidim transaminaze i druge jetrene enzime vidim da je tu mala mogućnost imati neki virus ali, eto... to moja ginekologinja nije vidjela, ili nije ni gledala... Sada smjelo, naprijed u akciju, pa šta Bog da. Sve je ovo opet dobro, iz ove kože se ne može, ne dao Bog gore... Samo sama sebi možeš pomoći a drugi te mogu samo podržati (rekao je neko)!

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.9.2008 11:55:50   
Enni
Malaja, svaki put mi kažeš nešto ohrabrujuće, baš ti hvala. Zanima me kad ti je to dr. rekla da moraš još sama izbacit iz sebe, nakon koliko dana od kiretaže je to bilo? Jer meni je već prošla prva menga, nisam ništa primjetila neuobičajeno, osim četvrti dan je bilo komada kao kad sam krvarila poslije kiretaže, i malo mi je obilnija bila menga nego inače. Valjda mi sutra nebi trebao reći da imam još nešto da izbacim iz sebe?!Čak nisam morala piti ni lijekove za bolove kad sam dobila, inače uvijek, baš uvijek pijem, pa sam mislila da nije to povezano s tim što pijem vit. E i matičnu mliječ, jer sam čitala da ubalažavaju PMS.

(odgovor članu denka)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.9.2008 12:25:48   
Malaja
Draga Enni

Ma tu smo da jedna drugu ohrabrujemo i bodrimo onda kada neka od nas krene da pada...
Ja sam bila kod doktorice 10ak dana poslije ab i tada mi je rekla da u materici postoji jos nesto vrlo malo sto cu ja sama izbaciti. Ja nisam prokrvarila nikako dok me nisu ocistili. Kod mene je plodu prestalo srce da kuca. Tako da nisam bila nista izbacila prije ciscenja... A mislim da si ti sa mengom izbacila i ako je nesto bilo ostalo. Vidjeces sutra sta ce ti reci. Bitno je da si ti dobro, da nisi imala temperaturu ni groznicu-znaci da je vjerovatno sve ok

Mene interesuje nakon koliko vremena od ab si ti dobila? Jer evo 5og je mjesec dana od ab a ja jos ne dobijam,user posted image a nemam ni neke naznake da bih trebala, sem sto me bole jajnici.
Svakako javi kada zavrsis sa kontrolom. Sretno!user posted image


(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.9.2008 14:14:29   
Enni
Ja sam imala spontani i kiretažu, 26.7.Dobila sam 23.8., dakle 28 dan nakon toga. bilo mi je sve uobičajeno, i trajanje 5, dana, samo što je bila malo obilnija, što sam i spomenula. Par dana prije sam imala PMS, blaži neg inače i bolne grudi., s tim što sam četrnaesti dan nakon kiretaže, i prije prve mjesečnice, imala ovulacijsku sluz i bol u jajnicima, tako da se nakraju kad sam dobila 28-mi dan, pokazalo da je zbilja to bilo to. Sutra ujutro ću sve vidjeti, u kojoj je sve to fazi, a najviše me zanimaju ti brisevi i imam li streptoccocus agellatio još u urinokulturi koju sam jutros poslala?
Neznam jesi li i koliko si krvarila poslje kiretaže, ja sam nekih 7 dana, sa užasnim bolovima, i izbacivanjem komadića. Možda ima i to utjecaja,
kakvi su ti ciklusi bili prije, meni nije nikad 28 dana, uvijek 30-35, ali redovno.Piše svugdje da je normalno da dobiješ od 4 do 6 tjedana poslje ab.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.9.2008 14:21:28   
Enni
Još nešto, jesi ti imala anesteziju kad su ti radili kiretažu?Ja nisam, zato me je sutra još više strah otići na pregled, baš mi se ne ide.

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.9.2008 14:45:41   
Malaja
Molim ??? Radili te bez anestezije??? Kod kojeg si doktora? (ako si iz Sa)
Meni su dali lokalnu, a znam cura koje su radile pod totalnom... Ne mogu da vjerujem da ti idioti nista nisu dali.user posted image

A sto se tice ciklusa nisu mi vala bili redovni sada da kazes 28 dana. Nekada 30 nekada bas 28... Nekada znala kasniti po 5-6 dana. Nisam nikada nesto obilno krvarila a ni imala bolove. Poslije kiretaze sam krvarila mozda neka 3-4 dana i to vrlo vrlo malo.. Ma valjda cu uskoro dobiti. Ako ne svakako mi je zakazana kontrola sredinom septembra sa nalazima pa cemo vidjeti..
I nemoj da te biude strah da sutra ides, kao sto sam vec rekla najgore je proslo...

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
3.9.2008 15:08:53   
EDINA G
Draga moja kao što vidiš svi smo mi bili u sličnim situacijama. I sama sam imala spontani u februaru ali hvala Bogu sad sam trudnauser posted image  druga sedmica.Jeste da sad imam neke strahove al nastojim ne misliti na to i biti sretna jer to već dugo priželjkujem.Ništa ne brini sve će to biti ok aB

_____________________________

dina

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.9.2008 9:32:42   
Enni
Evo me, bila sam na pregledu, uzeli su mi briseve- na klamidiju, mikoplazmu, ureplazmu i neke aerobe i anaerobe, (mada mi je reko da se tek nakon drugog spontanog vade brisevi, ali ja sam inzistirala, i nije bilo problema), bit će gotovi nakon 5 dana, i papa test također. Color dopler pokazao sve ok, stanje dobro, organi se vratili u normalu. U urinu nema bakterije streptokok, konačno.
Pitala sam dr. kada se preporuča nova trudnoća, rekao je - nakon 6 mjeseci , neko zatrudni i nakon 3 pa bude sve ok, nema pravila , alikao eto da se hormoni vrate u normalu. Nisam dalje ništa pitala. Malo sam se razočarala, to mi je cijela vječnost čekanja, do prvog mjeseca 2009. 
Mislim da neću poslušati.
Kupila sam jutros multivitamine za trudnice i one koje se spremaju za trudnoću - PREGNITAL- jel neko pio, koštaju 22 km, 60 tableta.

(odgovor članu EDINA G)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.9.2008 9:37:25   
Enni
Da mi je barem rekao dr. kao tebi Malaja, da se pripremam, pijem folnu  i da pričekam 3 mj. Bilo bi mi puno lakše, ali 6?!

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
4.9.2008 10:00:27   
Malaja
Bas mi je drago da je sve okuser posted image Da budes malo mirnija. A bice slijedeca trudnoca onda kada bude sudjeno.. Ni prije ni poslije. Zato se ne opterecuj sa tim, razmisljaj pozitivno - da ce biti. Vidjela si da mozes, pa sada polako.
Zelim ti svu srecu svijeta kao i svima koje su prosle kao mi i koje se trude...user posted image

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
5.9.2008 9:06:57   
Enni
Kakve ste kad čujete da je netko vama blizak trudan, ili vidite trudnicu?Ja sam sinoć saznala da mi je prijateljica koja se idući mjesec udaje trudna i da ima termin baš kao što sam ga i ja imala.Grozno se osjećam. Stvarno mi se sada činio da svi mogu iznjet trudnoću i biti bezbrižno trudni osim mene.
Još mi je juče nešto rekao dr. , da kad idući put budem trudna da od samog početka, valjda od izostanka menzesa ću piti dabroston, sve do 12. tjedna.
Nekad se stvarno izgubim u svom razmišljanju o trudnoći, je da vrijeme liječi sve, puno je lakše neg mi je bilo prije mjesec dana, ali samo mislim o tome, kad će mi vrijeme proći?
Šta mislite, dal da čekam tih preporučenih 6 mjeseci, t. još 5,5, ili da pokušam prije?

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
8.9.2008 14:24:35   
denka
Zdravo, svima!
Ja vam i nisam bas redovna, nemam uvijek pristup internetu.
Samo da vam kažem da sam nekim čudom trudna, iako sam imala i to jako obilnu mjesečnicu 28.08. Zato, ne brinite niti jedna koja je imala spontani, sve će to da bude OK. Kao što je već neko rekao ako sam jednom zatrudnila mogu opet. I mene su na *živo* radili i od bola sam se bila sva oduzela, toliko vremena sam se čuvala i evo prvi mjesec ne čuvanja i ja trudna. Kupila sam 4 testa za trudnoću, različitih proizvođača i svi kažu pozitivno. Srećno vam svima i da akobogda u dogledno vrijeme i vi vidite plusić!
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
8.9.2008 15:01:02   
Enni
Denka, koliko si se čuvala i u kojem tjednu si imala kiretažu? 

(odgovor članu denka)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
8.9.2008 15:01:31   
budućamama
user posted image user posted image user posted image Denka. čestitam od srca user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu denka)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
8.9.2008 15:03:06   
Enni
Naravno, denka i čestitam ti na user posted image !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
9.9.2008 10:19:05   
lida
Denka cestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
9.9.2008 16:05:33   
Sladjusna
Pozdrav svima,
nova sam ovde, 04.09. sam imala kiretazu. Bila sam u devetoj sedmici.

Sada cekam da dobijem slijedeci mjesec, pa onda da radim testove. Poslije tri mjeseca ponovno na posao.
Toliko,
pozdrav


(odgovor članu lida)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *