|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
19.10.2009 12:33:14   
nikita
Evo da se javim nakon dugo vremena na ovoj temi...
nisam se javljala ni dolazila ama nisam ni povirivala jer znam da ce me rastuziti a mislim da nisam dovoljno jaka (kao sto sam i pretpostavljala evo suze same idu niz lice ).
Ja se divim mojoj prijateljici Malaji koja je iza sebe imala 2 spontana i hB sad gura dobro trudnocu i ima snage i hrabrosti da se javi i da potporu, ja mozda jesam po tom pitanju sebicna jer ne dajem potporu iako sam je i sama primala ali nek mi i dragi Bog i vi oprostite , nije sto vas ne razumjem nego jednostavno uvijek se rasplacem i kao dejavu mi je automacki sve pred ocima...
Svima vama "novim" medenim ( mi s ove teme smo se prozvae medene jer smo stavljale dole med radi bijelog pranja i onda smo se zezale da nam je muzevima dole slatko user posted image ) zelim da sto prije preprode ovo razdoblje i da postane "stare "...Imajte vjere u sebe, u Boga, dajite potporu jedne drugima i bit ce vam lakse i aBd jednog dana cete majke, u to budite sigurne...Samo neka vam to bude pred ocima, i neka vas to gura dalje...Svoje anđele nikad necete zaboraviti al nekad vam oni budu motiv da idete u akciju za novim +....
Pozdrav veliki Malaji, Miki, Happy, mamy, aqurius ...

P.S: lida trebat ce ti par metarauser posted image Private tebi od srca cestitam , uzivaj sa svojom bebicom...



_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 1501
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
19.10.2009 20:25:33   
aicha
drago je i nama novim medenim hehe da cujemo da se sa vama sve tako lijepo zavrsilo i da i mi preselimo sa ovih na ljepse teme za par mjeseci inshaAllah....gdje su mi fatimica i mrvica...ima li vas?kako ste mi?

_____________________________

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 1502
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
20.10.2009 8:50:49   
fatimica09
Hej.......ja sam tu, virim redovno....batrgam se ko riba na suhom.......ko fol idem u nove pobjede, pa onda otplacem turu, pa opet kao dignem glavu i sve tako u krug! Ali nadam se i vjerujem!

Gdje ste vi, kako ste....Mrvice....radis li? Nadam se da si bolje, a i da je sveki sada po straniuser posted image
Aicha....kako si ti, vidim boris se....nadas se,super....samo takouser posted image user posted image user posted image , valjda cemo aBd uskoro promijeniti temu....

Nikita, hvala ti i kao sto sam vec rekla....razumijemo mi zasto je tesko vratiti se na ove stranice, mozda cemo i mi tako jednom aBd....Pusica za tvoju bebicuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 1503
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
20.10.2009 9:43:17   
Private
Fatimice 09 znam da je tesko,al ces uspjeti.Ne kazu za daba da ono sto zena moze podijeti,rijetko bi ko.A Bog nikom nije dao iskusenje za koje on nece moci podnijeti.Sto je meni moj muz rekao poslije spontanog,ma ne sikiraj se zeno-necije amin ce upaliti.Tako je i bilo,samo ti sabura treba.

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 1504
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 3:44:17   
Aquarius

Evo i jedne od ˝starih ˝ medenih. user posted image    
Drage moje Malaja i nikita,  kako se obradujem kad pročitam svaki vaš post.  I ja  se sad rijetko javljam, ali mi je prvih nekoliko mjeseci poslije spontanog ovaj forum života značio.

Prošlo je više od godinu dana  od mog drugog spontanog ( tačno 23.9.  i taj mi je datum  urezan u memoriju više nego ijedan drugi ).  Kod mene se nažalost nešto zakomplikovalo sa hormonima štitne, pa sam morala čekati dodatnih 6 mjeseci da dovedem hormone u normalu.  I taman kad sam to sredila vaginalni bris pokaže prisustvo ešerihije.  Ovih dana trebam ponoviti bris i molim Boga da ovaj put sve bude OK i da i mi konačno krenemo u akciju. Ja sam ( čudim se sama sebi iskreno )  postala smirenija, spremnija, naoružana strpljenjem, snagom.user posted image   Mada mi i danas zasuze oči kad pročitam neki vaš post. Zato u zadnje vrijeme rijetko posjećujem ovaj forum. Jednostavno mi se srce kida kad pročitam nove postove i ponovo proživljavam sve ono što mi se desilo kroz vas.

Svima vama želim sve najbolje, a najviše strpljenja.  Vremenom će sve zaista biti lakše. Ni ja nisam u to vjerovala, ali zaista je tako. Bitno je da ne pokleknete i da se ne zatvorite u sebe. Prihvatite sebe i svoje osjećaje, jer sve je to normalno.  Mislim da bi bilo nenormalno da ne plačemo i ne tugujemo poslije gubitka djeteta. Zar postoji jača veza od veze majke i djeteta?  Zato otvorite se, razgovarajte, plačite kad vam se plače, sve je to dio procesa koji je sasvim normalan. Meni su puno značili razgovori na ovom forumu, jer ko bi me bolje shvatio od žena koje su doživjele i prošle kroz isto  kroz šta sam prolazila i ja.

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 1505
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 13:27:26   
gana
drage moje imam jedno pitanje za vas!!!!posle koliko vremena od spontanog pobacaja mozemo  planirati trudnocu??????????????????????molim vas reci te mi da znam .meni je vec prosle dvije menstruacije dali bi sada smjela ponovo da planiram trudnocu!unapred hvala

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 1506
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 13:32:28   
vila_7
Gana, ja sam imala spontani prošle godine u 7 mjesecu i meni je moj ginekolog rekao 3 mjeseca pauze, s tim da sam nakon 2 ciklusa popila neke jake antibiotike i ja i mm ( to nam preporučio za svaki slučaj), i 3.mjesec smo mogli u akciju mada smo odvukli na 5 mjeseci (tako se potrefilo), i evo sad od Nove godine pokušavamo.
Mislim da sve zavisi od slučaja do slučaja i da ti najbolje može reći onaj ko je vodio tvoj slučaj.

(odgovor članu gana)
Neposredna veza do poruke: 1507
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 13:44:45   
gana
draga moja helena...........kad me je ocistio moj doc koji me vodio rekao mi je da mogu odma posle prve mens.ali sam isla i kod doktorice vrlo fine privatno i ona mi je rekla da sačekam 3 do 4 mjeseca i sad me to sve zbunilo ne znam ni sta ni kako!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1508
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 13:49:35   
vila_7
gana....znam da nestrpljivo čekaš kad ćeš ponovo krenuti , ali eto moj ti je savjet kad ti osjetiš da si spremna ali da to bude minimalno 3 mjeseca. Tako da ako si sad spremna , sačekaj još 1 mjesec....čisto da daš malo vremena i duši i tijelu.Čisto da se ne misliš.  No ne vjerujem ni taj tvoj doktor da bi ti pogrešno rekao , ipak je upoznat kako i na koji način je bio spontani. Ima žena koje imaju baš težak spontani pa im kažu da čekaju i po godinu dana. A ima koje zatrudne nakon samo 1 ciklusa i sve bude OK. 

(odgovor članu gana)
Neposredna veza do poruke: 1509
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 13:51:59   
gana
hvala ti draga moj ada znas da si mi mnogo pomogla!!!1hvala punoooooooooooooo od srca  veliki pozzzzzzzzzzz

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1510
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 13:52:16   
MineLaa
e drage moje samo da vam cestitam na tolikoj snazi, imajte vjeru u Boga i dat ce Bog...od sveg srca se nadam da cete jednog dana bit mame...molim samo ako ima na ovom forumu selmu iz sarajeva upoznale smo se u bolnici lezala je dva mjeseca da nebi izgubila bebu jer je krenula bila van prije vremena upoznale smo se 11.06.ove godine ja sam rodila 13.06. voljela bi da se cujem s njom da vidim sta je bilo kako je sad...u to vrijeme dok smo boravile zajedno u bolnici nisam se ni sjtila da uzmem br a kamol e-mail...et ako iko zna selmu s tim slucajem koja je lezala na kosevu nek mi javi....pussa svima i molit cu se i za vas sve....  user posted image


_____________________________

13.06.2009. Daris mamina srecaaa

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 1511
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 13:55:13   
ivana st
Draga Gana mislim da nema potrebe za žurbom i svakako nije pametno ići na bebu odmah poslje prve menstriacije.I doktori u bolnici i moj ginekolog rekli su mi da je dobro napraviti pauzu od pola godine,ali svakako barem 3 mjeseca nakon kiretaže.Puno je veći rizik od spontanog pobačaja ako se ne napravi pauza i tijelu treba dati vremena da se oporavi.Prije nego opet krenete raditi bebicu bilo bi dobro napraviti papu i briseve. Ovo vrijeme iskoristi  za pripremu tijela za novu trudnoću,dobro ti je piti folacin i vitamine,i naravno nastoj se opustiti.

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu gana)
Neposredna veza do poruke: 1512
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 13:56:12   
gana
hvala minelaa puno i mi se sve nadamo i molimo za bolje da i mi budemo jednog dana mame nasim user posted image malim!!!!!!

(odgovor članu MineLaa)
Neposredna veza do poruke: 1513
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 13:59:54   
gana
stvarno hvala vam od srca ivani i heleni puno vam hvala!!!mene malo kriza hvata ovako mi naidje i sjetim se svega da bi mogla svasta sam sebi uraditi ali onda dodjem ovdje i dobijem vrlo dobrih savjeta koji me smire i vrate u normalu....mnogo vam hvala

(odgovor članu gana)
Neposredna veza do poruke: 1514
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 14:00:08   
vila_7
gana želim ti puno puno sreće i da što prije budeš user posted image i da sve bude super i trudnoća i porod, tako da ubrzo držiš svoju slatku user posted image u zagrljaju! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gana)
Neposredna veza do poruke: 1515
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 14:03:00   
vila_7
Gana samo ti pozitivno razmišljaj, vjeruj mi vrijeme liječi sve! Ja se i sad često (ali rijeđe nego u početku) sjetim, i nikad neću zaboraviti ali trenutno je tugu zamijenila borba za user posted image , a aBd uskoro će mi se želja i ostvariti pa ću biti zaokupljena mijenjanjem pelena. Tako i ti samo gledaj naprijed! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gana)
Neposredna veza do poruke: 1516
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 14:03:05   
MineLaa
fatimice ja ja nema rijeci toliko su me zabolile ove tvoje rijeci placem kao kissa stvarno zelim ti mnogo snagee da istrajes i da se iboris s boli...tebi i tvom muzu zelim da ... nezz sta da napisem jer nemam ni rijeci poslije onog sto procitah stvarnooo ... moja mamaje imala 2 spontanaa i rodila je poslije tog nas troje djece zato negubi nadu bit ce jos djece i naravno uvijek to tvoje dijete sto si izgubilaa nek bude broj 1 uvijek prvaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

13.06.2009. Daris mamina srecaaa

(odgovor članu MineLaa)
Neposredna veza do poruke: 1517
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 14:03:19   
Doraa
Tačno tako sve je to individualno i ako nema nekih posebnih zdravstvenih prepreka nijedan doktor ti ne može reći kad je pravo vrijeme. Ja sam se porodila i nakon 2mj.zatrudnila.Bio je spontani ali kad sam išla na kontrolu prije spontanog doktor mi reče da jest malo rano ali nema veze za trudnoću jer se tijelo za 40dana spremilo za ponovni ciklus.Kad sam imala spontani doktor koji mi je radio kiretažu napao me kao što sam požurila normalno da će se to desiti.Poslije mi treći doktor (moj sadašnji i po meni najispravniji)reče da se to desilo zato što je došlo do greške u oplodnji i da to nema veze sa vremenom od poroda do ponovne trudnoće (i sa spontanim je slično) jer organizam odbaci plod ako uoči nepravilnosti.
Tako da sam otad sačekala 9mj.iako su mi preporučili 6mj. jer sam ipak mislila da moje tijelo nije spremno na trudnoću prije nakon poroda i spontanog u 3mj. Sada sam trudna i hB sve je kako treba ali opet niko ne garantuje da će biti ok do kraja jer nedavno mi prijateljica izgubi bebu u 9mjesecu trudnoće(ne daj Bože nikome) iako je nakon spontanog čekala više od godinu.
Dakle sve je individualno i ti ćeš najbolje znati kad si spremna a uvijek postoji rizik bila prva ili 10.trudnoća isto je.


_____________________________

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1518
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 14:04:26   
Doraa
...i  SRETNO!!!user posted image

_____________________________

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1519
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 14:04:41   
ivana st
Gana veliku ti pusu user posted image šaljem i želim ti puno snage jer znam kako se osjećaš,ali vjeruj mi proći će bol i naravno javit ćeš nam lijepe vijesti nadam se uskoro!

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1520
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 14:04:50   
gana
ako bog da bice !!hvala ti puno i ja tebi zelim sve najbolje u zivotu i da imas punooooooooooooooo malihuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image od srca!

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1521
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 14:27:47   
MineLaa
nikako nemogu da prestanem citati vase postovee ganulo me mnogo i suosjecam s vamaaa...  user posted image   i molim vas neposustajte i ni u jednom trenutku nemojte gubit vjeru i nadu.... 

_____________________________

13.06.2009. Daris mamina srecaaa

(odgovor članu gana)
Neposredna veza do poruke: 1522
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 14:31:38   
aicha
gana..nemoj zuriti...potpisujem sto su prethodne rekle...

meni su rekli 6mj i na Kosevu i moja dok...i evo izdrzalo se..malo te ponekad kriza uhvati user posted image ali se izdrzi...
moje dvije drugarice su odmah poslije 2mj (jedna poslije mjesec a jedna poslije 2) zatrudnile..iznijele su al UZ DOSTA PROBLEMA...sekiracija,krvarenja (bukvalno odljeva krvi), lijekova, predpobacajnih stanja (jedna imala takvo u 5mjesecu) i sekiracija, kontrakcija (non stop i pumpanja lijekovima), i slicno....sto sebi da to radis? sve isto da prolazis..sekiracije,krvarenja...ja ne bih imala snage da u to svjesno upadnem...a vjeruj mjesec, dva ti nista ne znaci (a tvom tijelu mnogo) da jos sacekas...kao sto ivana rece povadi nalaze i onda u akcijuuser posted image

_____________________________

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu gana)
Neposredna veza do poruke: 1523
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 16:51:45   
fatimica09
Drage moje, hvala vam svima od sveg srca....zaista mi toliko znaci vasa podrska! Jednostavno me ohrabruju vasa iskustva i savjeti, sta drugo mogu nego boriti se nekako i nastaviti dalje....Priznajem da,kako vrijeme prolazi, sve manje pisem a i pricam o svojoj boli....valjda je to neki odbrambeni mehanizam, a znam da cu cijeli zivot zivjeti s tim u srcu! Nekada mi opet dodje pa jednostavno moram nesto reci, moram izbaciti to iz sebe....emocije budu prejake, a zao mi je vjerujte kad rastuzim bilo koju od vas.
Sve mi koje smo dozivjele ovakav gubitak imamo istu sjenu na dusi....treba nekako progutati i nauciti zivjeti s tim! Ja sam sebi obecala da necu odustajati bas zbog tog divnog osjecaja koji je u meni probudila moja djevojcica....koje nazalost vise nema. Necu ni pokusavati da zaboravim, da potisnem....jer ona to nije zasluzila! Kod mene je malo specificna situacija, jer sam ja na samom kraju trudnoce izgubila svoju bebu....vidjela sam je....Ali eto moramo se boriti!
Moja djevojcica ce uvijek zivjeti u meni, u mom srcu, razgovaracu s njom kao i do sada u mislima...ali zivot ide dalje i nadam se da ce mi dragi Allah uskoro podariti novu trudnocu....

Hvala vam jos jednom.....i borimo se zajedno, ne odustajmo, dajmo sve od sebe da uskoro nekom poklonimo svu ljubav koja je ostala u nama....nakon gubitaka....

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 1524
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.10.2009 18:32:51   
Private
Nebih da me neke od vas pogresno razumiju,jer kao sta se javljam kad imamuser posted image .I ja sam prosla kroz spontani,tacnije 17.10.2008 god. u X na XI sed,a 16.9.2009 god.rodila sam sina.Doduse termin je bio tek 3.10.al eto njemu se pozurilo na ovaj svijet.Sve vam je individualno,koliko ste spremne na novuuser posted image

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *