|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 12 [13] 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
5.2.2016 11:30:09   
AAvalon
Ljubicica11, a zasto clexan primas cijelo vrijeme dok dojis??? to prvi put cujem... po svim smjernicama je 6 sedmica iza poroda za visokorizicne pacijente. sta ako budes dojila recimo 2 godine (evo ja dojim vec 14.5 mjeseci), pa neces valjda cijelo vrijeme biti na clexanima...meni je to malo nigdje veze jedno s drugim

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu Gagulina)
Neposredna veza do poruke: 301
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
7.2.2016 13:28:17   
Ljubicica11
Ja sam iz Sarajeva,kod nas je besplatan

(odgovor članu Gagulina)
Neposredna veza do poruke: 302
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
7.2.2016 13:32:48   
Ljubicica11
Zato sto ne mogu biti bez terapije,inace sam na Xareltu,a posto se te tbl ne smiju piti u trudnoci i prilikom dojenja,onda clexan
Jer sam posle prosle trudnoce,dobila PE,posle sve procedure,bolnice i clexana,na sintromu bila,a pored sintroma ponovo dobila PE,zato su prilikom druge trudnoce mjere opreza bas ukljucene :)
Hematolog tako zahtijeva i sta mogu,bitno mi je da se sve dobro zavrsilo,a sto se tice dojenja ne znam do kad i kako,cemo da vidimo :)

(odgovor članu Ljubicica11)
Neposredna veza do poruke: 303
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
16.2.2016 17:27:35   
Tromba
Pozdrav svima! Od mene zabrinute user posted image
Ja sam nova ovdje pa ukratko... Imala sam dva spontana. Jednom sam se sama očistila, a jednom sam kiretirana. U Mostaru. Nedavno mi je ustanovljena trombofilija. Rečeno mi je da, čim posumnjam na trudnoću, provjerim betu. I onda kad bude ukazivala na trudnoću, odmah početi s NMH (fragmin). Zanima ma ima li netko sa sličnom situacijom a da je s područja ZHŽ-a ili NHŽ-a, tj., orijentiran na bolnicu u Mostaru? I kako to onda izgleda? Treba li se od početka ležati u bolnici ili? I, kako to ide s nabavom injekcija....
Hvala svakako!

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 304
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 8:45:01   
Gagulina
Draga Tromba, dok ti se neko ne javi iz tvojih krajeva da te ja malo utješim. Ja sam iz Banja Luke, ali iste probleme imamo. Naravno da nećeš morati ležati u bolnici od početka trudnoće, naravno ako ne bude nikakvih drugih indikatora za to. Što se tiče trombofilije sasvim normalnu trudnoću imaš, samo što sebi trebaš svaki dan tokom trudnoće i najviše 6 nedjelja nakon poroda da daješ inekcije clexana. I trebaš da se dosta krećeš zbog cirkulacije krvi. Meni su čak rekli da ne moram čim posumnjam na trudnoću mjeriti betu već kad mi test pokaže trudnoću da se javim i krećemo sa bocama. Bila sam uplašena kao i ti ali su me moji doktrori, i hematolog i ginekolog, umirili. Ima zaista puno takvih slučajeva, a prognoze trudnoće su sasvim dobre uz terapiju. Postoje i sasvim zdrave žene koje izgube bebe tako da mi nismo ništa manje niti više ugrožene. Koje ti mutacije imaš??? Ja imam PAI 4G/4G, čekam još uvijek neke nalaze, nadam se da će oni biti dobri.user posted image Evo ti jedan zagrljaj :)

(odgovor članu Tromba)
Neposredna veza do poruke: 305
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 8:47:11   
Gagulina
Za injekcije ni ja baš nisam upućena, nabave se lako, u domu zdravlja, ali da li se plaćaju ne znam, neko kaže da, neko ne. Uglavnom znam da je oko 10 KM jedna, sad da li plaćaju svi ili samo ko nema osiguranje - ne znam. I mene bi to zanimalo ako neko zna da napiše.

(odgovor članu Gagulina)
Neposredna veza do poruke: 306
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 12:43:28   
Tromba
Hvala puuuno! <3
Kod mene je (PAI 1) insercijsko-delecijski genotip (4G/5G) i (ACE) delecijski genotip (DD).
Uz to, imam i hashimotov sindrom s povišenim TSH, ali sam na terapiji pa se nadam da to neće izazivati probleme.
Inače sam ovamo doselila iz ZGa i prilično sam pogubljena kad je zdravstvo u pitanju.
Prošle sam godine ležala zbog kiretaže u MO bolnici i prepalo me koliko toga tamo nema (od lijekova, tople vode, higijenskih potrepština, osoblja kada ti hitno treba...). Mislim, sve to možda nije realno stanje, možda je bilo do određene situacije. Ali vrlo sam uplaešna kad je u pitanju moguće čuvanje trudnoće u bolnici... Tako da, puno si me umirila. user posted image

(odgovor članu Gagulina)
Neposredna veza do poruke: 307
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 12:57:46   
Gagulina
Drago mi je da sam te malo umirila i ohrabrila. Manje-više tako je u većini bolnica u BiH, Banja Luka nije puno bolja, ali ja sam imala sreće jer su me pazili vrhunski stručnjaci. Isto sam zbog trombofilije izgubila bebu u 8. mjesecu trudnoće, porađala se i ležala par dana u bolnici, istraumirala se. Ne znam, ja bih sve nekako istrpila samo da dobijem svoju bebicu živi i zdravu, sve se to zaboravi, a i u tom trenutku čovjek se privikne na svakakve uslove. A i sto puta je bolje znati koji su ti rizici pa poduzeti ono što je u našoj moći nego da se dešavaju ovakvi gubici kao što smo ti i ja doživjele. Tako da, sad znaš dijagnozu, znaš terapiju i sretno!

(odgovor članu Tromba)
Neposredna veza do poruke: 308
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 13:21:38   
Tromba
Ajoooj, žao mi je zbog tog iskustva!!! :(
Naravno, sve to što je potrebno je uvijek zapravo malo, ako znamo da ćemo imati svoju bebicu!
<3 <3 <3

(odgovor članu Gagulina)
Neposredna veza do poruke: 309
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 13:25:06   
anandi
Gagulina, Tromba zao mi je zbog vasih gubitaka user posted image
Ja sam pisala mislim na prethodnoj stranici da imam mutacije na PAI GENU 4G/5G i mutacija na MITHFR. Imala sam spontani prosli mjesec u pet ipo sedmica trudnoce,sve je samo otislo... bila sam pod clexsanima. Dr kaze da je to bila prirodna selekcija ciscenja.
Sto se tice kupovine injekcija, sve zavisi od kantona do kantona...Recimo mi u Tuzlanskom kantonu kupujemo i cijena je cca10KM, dok u Sarajevskom kantonu je besplatno.
Puno srece nam/vam zelim da uskoro budemo debeljuceuser posted image

(odgovor članu Gagulina)
Neposredna veza do poruke: 310
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 13:43:15   
Tromba
Uh, žao mi je! Nadam se da možeš to prihvatiti kao nešto što ima svoj razlog iako ga mi baš nekada i ne možemo shvatiti! Tako barem ja prihvaćam takve situacije.
Hvala ti!
I ja se nadam da ćemo uskoro držati ta mala čuda u rukama! <3

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 311
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 14:07:03   
Gagulina
Mnogo mi je žao anandi zbog tvog gubitka. To se, kao što rekoh, dešava i sasvim zdravim ženama, i to, nažalost, sve više i češće. Jednostavno zagađeno nam je sve, od hrane, vode, vazduha i dešavaju se te stvari, bilo je toga i ranije, ali sad ima više što je, smatram, i posljedica rata. Uglavnom, vjerujem da ćemo uskoro držati svoje srećice u rukama i te srećne vijesti dijeliti ovdje na forumu kako bismo bile podrška i drugim budućim majkama sa istim problemom. I ja imam mutaciju na MTHFR ali sam heterožigor pa to ne treba da zabrinjava. Jeste li vi imale nekih tegoba ranije, ja nisam ništa osjećala, znala sam povremeno imati glavobolje koje bi trajale nekoliko dana, ali nisam tome pridavala važnosti jer imam i bronhitis pa sam to tome pripisivala. U porodici mi niko nije imao srčani ili moždani udar.

(odgovor članu Tromba)
Neposredna veza do poruke: 312
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 14:11:38   
Tromba
Ja osobno i ne znam što je eventualno moglo ukazivati na to da ima trombofiliju... I ja imam česte glavobolje, ali i kroničnu upalu sinusa pa... Bit će to sve dobro user posted image

(odgovor članu Gagulina)
Neposredna veza do poruke: 313
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 14:17:46   
anandi
Curke hajde pridruzite nam se u cekaonici
http://www.ringeraja.ba/forum/m_2735663/mpage_10/tm.htm

Pa ja sam to nekako dobro prihvatila, to mi je prva trudnoca bila nakon 6 godina braka i to ivf. Bila sam sretna sto sam po prvi put ugledala plusic.
Takoder nisam imala nikakvih simptoma. Nakon svihh nalaza utvrdene su one dvije mutacije, i inzulonemija. Na sioforu sam, a za ove mutacije trenutno pijem aspirin.
Sto se tice mozdanih/srcanih udara u porodici ima ih ito s obje strane. Mama mi je umrla prije godinu ipo od udara.
Sad cekam da dobijem, jos nisam a 36 dan je od spontanog, poslije user posted image idem da odradim papu i briseve pa aBd oko prvog maja idem po svoje smrzlice i nadam se da ce tada trudnoca uspjet i iznjet se do kraja

(odgovor članu Tromba)
Neposredna veza do poruke: 314
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 14:35:37   
Gagulina
Anandi drago mi je što si tako pozitivna, i ja sam. Ja ne smijem još raditi na bebi dok mi ne stigne nalaz da vidim imam li još kakvih mutacija. Meni tata jedino ima problem sa proširenim venama, a visok pritisak imaju i mama i tata, tata usljed gojaznosti, a mama naslijeđeno od svoje mame. Pridružujem se i na ovoj temi. Poz

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 315
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
17.2.2016 15:13:08   
anandi
Gagulina draga moja nista nema bez pozitive... Kod mene posto je samo sve od sebe otislo dr nije stavljala zabranu za odnose, bas naprotiv rekla je da se bacamo odmah user posted image Nismo se cuvali ali O smo profulali tako da sad nema nista od T

(odgovor članu Gagulina)
Neposredna veza do poruke: 316
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
28.4.2016 16:31:52   
Bina_90
Kome treba prodajem CLEXANE INEKCIJE 0.40 7 km u Tuzli ostalo od trudnoce 0603585664

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 317
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
29.4.2016 9:11:56   
anandi
Bina imas pp

(odgovor članu Bina_90)
Neposredna veza do poruke: 318
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
6.5.2016 16:36:05   
Gagulina
Drage moje, evo me sa novim informacijama. Hematolog mi je rekao da ponovim neka nalaze, ni njoj nije jasno. Već sam pislala da imam mutaciju na PAI genu 4G/4G homožigot i MTFHR heterožigot, dobila sam rezultate koagulacionih faktora i imam manjak faktora XI što ukazuje na hemofiliju C. Hematologu nije jasno da ovamo imam trombofiliju a na drugoj strani hemofiliju c koja kaže da u krvi nema doboljno faktora koji prilikom krvarenja prirodno zrušavanju krv i onemogućavaju dalja krvarenja. Iz tog razloga isključuje se mogućnost terapije NM heparinom jer može napraviti haos. A šta onda sa trombofilijom jer je obdukcijski nalaz ukazao da je do pobačaja došlo zbog trombofilije. Totalno sam zbunjena, ima li iko da mi malo ovo pojasni, poludjeću dok čekam?! user posted image

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 319
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
24.5.2016 9:25:45   
mimi_2in1
Zenice, ako kojoj treba imam 6 kleksana od 0,6. ostalo mi, od prosle sedmice stoje. ja sam u Sarajevu ako kojoj treba moze se javnuti da uzme il da joj neko preuzme.

_____________________________

Pile moje, pace moje malo....lafce moje :) 05.10.2013

(odgovor članu Gagulina)
Neposredna veza do poruke: 320
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
24.6.2016 23:50:48   
Mika1982
Drage moje zene,ja sam homozigot na MTHFRu i heterezigot PAI I.juce sam bila kpd hematologa koja kaze da mi u trudnoci nije potrebna nikakva terapija.iako sam sama imala spontani u 10ned.a mama i tata imali pre par god. infarkt,deka umro od embolije u plucima a sestra od strica imala tromb u nozi.ja prosto ne znam sta da radim i jako me je strah.hvala vam unapred.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 321
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
29.6.2016 10:17:58   
anidla
kod kojeg hematologa si bila?

_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu Mika1982)
Neposredna veza do poruke: 322
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
23.8.2016 21:57:46   
nanaca
Citaju ovaj i slicen forume, naidjoh i na temu trombofilije i procitah nekoliko postova, koji su me bacili u dilemu: shvatila sam da moj otac pije lijek SINTROM, za razrjedjivanje krvi. Znaci li to da i ja imam trombofiliju?

Gdje u Sarajevu mogu privatno uraditi sve testove vezane za trombofiliju i koja je cijena?

(odgovor članu idas)
Neposredna veza do poruke: 323
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
25.8.2016 10:06:40   
nanaca
Evo na stranici INGEB-a pronadjoh da trombofilni panel kosta 300 KM. Ovo ukljucuje: FV, FII, ACE, PAI-1,
MTHFR, FXIII.

Je li to sve sto treba da se utvrdi kad je rijec o trombofiliji??

(odgovor članu nanaca)
Neposredna veza do poruke: 324
   RE: Trombofilija, antifosfolipidni sindrom i ...
6.10.2016 23:55:41   
Gara92
Cao svima, nova sam ovdje. Mogu li napisati svoje iskustvo? user posted image user posted image

(odgovor članu nanaca)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 12 [13] 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 12 [13] 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *