|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste u Zenici
28.1.2010 13:40:24   
MELLI
ne daju to je 100% provjereno,ali znam i da su ga žene unosileuser posted image
Poneseš 2 jedan pred njima vratiš,drugi ušuškaš u uloške recimo,uključiš samo vibraciju i budeš oprezniji sa pozivima i to ti je to.
Ja bih takouser posted image

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 301
   RE: Porodiliste u Zenici
28.1.2010 13:50:20   
Amrino
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Amrino, hoćeš li se ti poroditi u SA?


Pa hocu- kao i prvi put. Ovdje sam odavno prjavljena i sve ostalo.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 302
   RE: Porodiliste u Zenici
28.1.2010 13:52:13   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

IZVORNA PORUKA: Mya_81

Amrino, hoćeš li se ti poroditi u SA?


Pa hocu- kao i prvi put. Ovdje sam odavno prjavljena i sve ostalo.



U svakom slučaju sretnoooooo....vidim približilo se....user posted image user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 303
   RE: Porodiliste u Zenici
28.1.2010 19:57:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: amelab

Drage moje forumasice,evo po prvi put sam na ovoj stranici  i vidim da ima jako razlicitih iskustava i misljenja...
Imam mnogo iskustva sto se tice nasih dr. i sestara jer sam 2007g. provela puna 4mj. sa njima. U bolnicu sam stigla zahvaljujuci nasem dragom dr. Seji iz poliklinike koji nije ni primjetio probleme koje sam imala u trudnoci.
Dragi Bog mi je stavio na put dr. Sestic Malika user posted image koji mi je jako pomogao i zahvaljujuci kome je (pored dragog Boga) moj maleni ostao ziv.Nisam mu dala ni jednu jedinu marku a ponasao e prema meni kao da sam mu dala 1000.Naime,prokrvarila sam u 3mj. trudnoce i u bolnici me primio dr.Dzemo koji i nije toliko los, i ustanovljen mi je hematom na posteljici koji iz dana u dan raste i moguce da mi osteti posteljicu i da mi ode plodna voda,samim tim i bebauser posted image .Smjestena sam u bolnicu i tu sam promijenila sve moguce doktore...Nazalost,desilo se najgore i sva voda je otisla.Beba je tada imala samo 300gr. i male sanse da ostane.Dr. Karahasan me pregledao i rekao da idem kuci jer je to visoki pobacaj,dr. Mehic(stari)je htio da mi podveze maternicu iako sam krvarila,ostali su imali isto misljenje kao i dr. Karahasan,jedini dr.Sestic je rekao da trudnoca jeste jako rizicna ali i da postoje sanse da beba ostane.Odlucila sam ostati i boriti se za svoju bebu,stalno sam dosadzivala sestrama(i danas me pamte),trazila sam i iskoristavala sva svoja prava kao jedna trudnica.Nijednom doktoru nisam dala da mi pridze blizu kreveta jer sam vjerovala samo svom dr.Usla sam u 6mj. trudnoce i dr.mi je rekao da je beba jos uvije ziva,nema nimalo plodne vode ali se nekako snalazi,ali da me mora poslati za Sarajevo jer ovdje su inkubatori samo za bebe preko 2 kg.U Sarajevu sam bila 20 dana i mnogi su me dr. pregledali jer im nije bilo jasno da beba jos uvijek zivi u meni i kako je to moguce bez vode.Tamo sam dospijela u ruke vjestici zvanoj dr.Dizdarevic koja je ujedno i nacelnica odjela.Na dan poroda 21.09 2007 nisam uopste osjecala svoju bebu.Histerisala sam i trazila da me hitno porode jer sam osjecala da umire u meniuser posted image .Pomenuta dr. mi je rekla da pustimo sve da ide svojim tokom jer je steta da me reze a ja sam kao jos uvijek mlada,imat cu djece ponovo!!!Rkla je da beba i ako se rodi ziva tesko da ce ostati ili ce biti ne daj Boze svakakva...Ja sam onda rekla da cu uzeti noz i sama se razrezati a oni ce morati nastaviti i tako da se smilovala i poslala sestre da me pripreme za c.r.Rodila sam djecaka,imao je 1.140gr. i bio je dug samo 25 cm.Bio je u jako kriticnom stanju,imao je sepsu,pluca se nisu razvila tako da je 2mj.bio prikljucen na respirator i razne aparate.Prvi mjesec je bila samo borba za zivot,kilaza mu je spala na 900gr. svaki dan sam se bojala najgoreg.Danas imam zdravog i jako nestasnog djecaka koji je napunio 2god.i koji kao posljedicu ima samo oziljke od raznih uboda ali sve ostalo je u redu hvala Bogu.Ja imam oboljenje stitne zlijezde  koje je posljedica stresa koji sam dozivjela. Sto se tice dr. za mene postoji samo dr.Malik Sestic,a sto se tice sestara sve su one dobre ako im pristupis svjesna toga da su one tu zbog tebe a ne ti zbog njih,cast izuzetcima!

Poruka svim buducim majkama je da se bore za svoje bebe,da traze svoja prava,da se ne boje pozvati sestru i po deseti put ako je potrebno,da vjeruju doktorima ali nikad prije nego svom instiktu,jer majcinski instikt nikad ne laze....

svaka cast na trudu,i sto si se borila za svoje djete .I sto je zivo i zdravo hb.
I ja pohvaljujem doktora Sestic Malika user posted image user posted image user posted image taj covjek je ZLATAN mene je primio gore jos sam ga ja naz.na mob.imala njegov br.jer sam u 4tom mjes lezala u ZE u bolnici i ostane mi br.
Da nije bilo njega neznam sta bi ovi drugi dok.uradili nebi ni da mislim.
Svaki dan me obilazio,pomagao koliko je mogao-Ma nemam rijeci .Cak i kad sam rodila,,dolazio je gdje su porodilje i svaki,svaki dan me pitao kako,sam trebal mi sta,Donosio mi informacije o bebi jer je bila u inkubatoru.
Kad bi opet radjala njega bi trazila,jer takav covjek se samo jednom radjauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amelab)
  Neposredna veza do poruke: 304
   RE: Porodiliste u Zenici
30.1.2010 15:59:22   
škorpija
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/trudnicama-zabranjeni-mobiteli-da-ne-bi-uznemiravale-muzeve

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 305
   RE: Porodiliste u Zenici
30.1.2010 16:22:33   
lirio
ja nisam imala probleme sa mobitelom...doduše nisam ga ni koristila sve dokse nisam porodila...normalno ga koristila u rađaoni kad sam se porodila... ne vidim svrhu zivkanja mm dok traju kontrakcije...stvarno ne vidim...šta mi može pomoći, samo ga mogu nasekirati...al mislim da nije uredu da ne daju...ma ja mislim da je to više zbog snimanja osoblja jer zaista se svašta dešava...ima dr koji otvoreno bez stida traže pare...a i sestre su iste...vidno pomažu onim ženama koje im tutmu u džep...ja vidila svojim očima kad sam se prvi put porodila...drugi put mi nisu ni trebale, ja se uzdala use i u svoje kljuse, imala školu iza sebe i sve sebi pripremila...od mobitela do pumpice za dojenje...a dr malik, kako sam već par puta pisala, je pravi primjer ljekara...nek mu bog da i na ovom a i na onom svijetu...meni je pomogao  to niko živ pa ni on ne zna koliko...hvala mu beskrajno...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 306
   RE: Porodiliste u Zenici
30.1.2010 17:32:45   
MELLI

IZVORNA PORUKA: škorpija

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/trudnicama-zabranjeni-mobiteli-da-ne-bi-uznemiravale-muzeve

nevjerovatnouser posted image user posted image
kako samo suosjećaju s jadnim muževimauser posted image user posted image user posted image

O.k,a zašto se onda na trudnički odjel ne može unijeti mobiteluser posted image


(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 307
   RE: Porodiliste u Zenici
1.2.2010 14:55:38   
Candy
Ja sam se porodila 17.11.2009. i tada nisam imala mobitel uz sebe, jer sam ga u svoj frci zaboravila. I istina je da ne daju mobitele. I meni je jedna babica ispricala da su ih zabranli zato sto zene zivkaju muzeve, i govore im da ih maltretiraju, pa su imali posla i sa policijom. A svaki put kad su moji nazvali da pitaju za mene, mene su zvali na telefon i sasvim sam normalno pricala,a nakon poroda sam posuđivala mobitel od djevojaka iz sobe, al samo ono najosnovnije sto sam imala reci. I meni je dobro doslo bez mobitela, malo sam se odmorila, jer inace bi mi non stop zvonio, a znam da bi mi to tada islo na zivce...

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 308
   RE: Porodiliste u Zenici
1.2.2010 14:58:35   
škorpija
pa mobitel se hvala bogu može ugasiti ili ugasiti ton, pa ne smeta nikom, ja sam imala mob uz sebe i tek poslije poroda sam zivkala najbliže i naravno slala im fotke unuka MMS-om, živjeli mobiteli

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 309
   RE: Porodiliste u Zenici
1.2.2010 15:04:26   
Nedi
Ma ne bih bez mobitela ušla gore nema šanse - poučena iskustvom ponijela bih i mini kameru, ma ako ništa bar diktafon u čarape sakrila

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 310
   RE: Porodiliste u Zenici
1.2.2010 15:14:35   
škorpija

IZVORNA PORUKA: Nedi

Ma ne bih bez mobitela ušla gore nema šanse - poučena iskustvom ponijela bih i mini kameru, ma ako ništa bar diktafon u čarape sakrila

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 311
   RE: Porodiliste u Zenici
1.2.2010 15:18:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

pa mobitel se hvala bogu može ugasiti ili ugasiti ton, pa ne smeta nikom, ja sam imala mob uz sebe i tek poslije poroda sam zivkala najbliže i naravno slala im fotke unuka MMS-om, živjeli mobiteli
user posted image user posted image user posted image zivjela tehnologija
a mada me jedna zena uzass nerviralauser posted image nikad nije htjela ni smanjit zvono,ni priglusit uvjek me budila a jedva zaspim smirim se..
kus vise jos odma do mene lezala.
Sta sam joj,puta rekla ja cu kad zaspis samo ga siknut kroz prozor,jos jednom zazvonil jakoo al dzaba govorit ...ufff


(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 312
   RE: Porodiliste u Zenici
1.2.2010 15:23:01   
Mya_81 RR
Nikako ne podržavam zabranu, naravnooooo...ali vjerujem da se neke stvari nekad znaju krivo protumačiti...pa, moja sestra je meni u trenutku kad me je šorao trud do iznemoglosti i kad sam stvarno mislila da ću umrijeti od bolova napisala SMS na koji sam ja njoj napisala samo - umirem...jadna cura se skoro onesvijestila...ali ja nisam u tom trenu razmišljala...mogla je i ona dići frku u bolnici, ali sva sreća brzo smo riješile nesporazum kad me je prošao trud...

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 313
   RE: Porodiliste u Zenici
5.2.2010 12:36:59   
cimy
pozdrav svima! Jako mi je drago što vidim da nisam jedina koju muče pitanja što i kako, pogotovo kad čujem sve te ne tako lijepe priče o našim doktorima u Ze, a iskustvo nikakvo! user posted image Inače termin je 19.06.! Pa drage moje, držit fige!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 314
   RE: Porodiliste u Zenici
6.2.2010 9:20:01   
Ljubičica ze
Pozdrav drage moje!
Nemojte se drage moje sekirati,a ponaročito vi koje očekujete prvu bebicu!Trebate biti svjesne da doktor ne određuje kakav će porod biti,nego to određuje Uzvišeni...Kada bi bili svi najbolji i najstručniji dr pored vas,džaba je ako je On odredio drugačije...
A što se tiče naših dr.pa nisu oni ni toliko loši...Ne kažem da su svi naj,naj...ali u svakom žitu ima kukolja!Sve je to individualno iskustvo.Ja ih ne krivim,jer smo upravo mi doveli do situacije ovakve kakva jeste.Naučili smo ih na davanje,i šta sada...Jedan određeni broj njih i traži,a šta je sa onim brojem koji ne traži,a mi ih nagrađujemo,pa pričamo kako su uzeli novac,poklone itd.?Ono što se daje kao nagrada i zahvala za trud,ne treba ni spominjati!Dešava se u većini slučajeva da žene daju svojevoljno nagradu,pa poslije pričaju kako je dr tražio i uzeo novac!Svakog koji traži novac,treba obavezno prijaviti,a ne okolo pričati,jer od toga nema ništa...Ne slušajte negativne priče drugih žena,jer ćete time nauditi samo sebi!Uslovi u bolnici su daleko od idealnih,ali svaka se može strpiti nekoliko dana do polaska kući!Bitno je samo da i sa majkom i sa bebom bude sve uredu.Ako su moji stavovi prestrogi,izvinite!Mislim da je ovo zaista naša realnost i da ne vrijedi bježati od nje...

(odgovor članu cimy)
Neposredna veza do poruke: 315
   RE: Porodiliste u Zenici
6.2.2010 10:14:04   
cicimici
user posted image user posted image user posted image user posted image ,upotpunosti se slažem

_____________________________

Ne mogu vam dati recept za uspjeh,ali vam mogu reći formulu za neuspjeh : NASTOJTE SVAKOM UGODITI

(odgovor članu Ljubičica ze)
Neposredna veza do poruke: 316
   RE: Porodiliste u Zenici
8.2.2010 7:00:13   
cimy
Znam da nije sve onako kako se kaže, al kad s s nečim prvi put susrećeš i ne znaš šta očekivati,onda sve pitaš i na kraju krajeva svemu i vjeruješ! I hvala Bogu, pa nije kod svih isto i nije sve do doktora, to me tješi, pa se nadam da će sve biti OK! Sad trenutno zavidim svima što su to prošli i već u naručju drže bebice i u onako usput, tješe nas! I ja bih voljela da mogu druge tješiti, da sam to već prošla! 

(odgovor članu cicimici)
Neposredna veza do poruke: 317
   RE: Porodiliste u Zenici
8.2.2010 11:03:05   
niki83
draga cimy nemas potrebu da se uzalud brines i razmisljas!! mi vas uopce ne tjesimo, samo iznosimo svoja iskustva, koja ma kakva bila, zaista se jaaaako brzo zaborave!!! zato uzivaj u trudnoci i raduj se aBd dolasku na svijet svoje bebice!! user posted image user posted image user posted image zelim ti sve najbolje!user posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu cimy)
Neposredna veza do poruke: 318
   RE: Porodiliste u Zenici
8.2.2010 11:05:57   
zeni
vala nije hotel A kategorije ali nije ni strasno,,ima puno zena,sve prolazite kroz isto,niko ne moze za nas napinjati,zato ne brini,kad vidis bebicu sve drugo nije ni vazno.uzivaj u trudnoci i ne zamaraj se pricama

_____________________________

KADA PROMJENIS NACIN KOJIM GLEDAS NA STVARI,STVARI KOJE GLEDAS SE MJENJAJU

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 319
   RE: Porodiliste u Zenici
8.2.2010 13:20:32   
cimy
hvala na lijepim riječima potpore niki83user posted image Kažu kad vidiš bebu, sve zaboraviš i opet bi ponovo, ma samo da beba bude dobro, a nekako će i ostalo proći! Nadam se dobro! user posted image  

(odgovor članu zeni)
Neposredna veza do poruke: 320
   RE: Porodiliste u Zenici
8.2.2010 13:23:54   
dinaa
Cimy ne brini,kao sto neko rece nije hotel ali bolnica kao i svaka druga.Ja imam stvarno pozitivno iskustvo iz Zenickog porodilista.Tebi neka je sretno i trudi se sto manje razmisljati o tome,kad stigne beba sve ces brzo zaboraviti.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu cimy)
Neposredna veza do poruke: 321
   RE: Porodiliste u Zenici
8.2.2010 17:32:37   
yiayia
Drage moje,
na porod cu početkom 4.mjeseca, ako sve bude ok... To mi je drugi porod, prvi put sam rodila u svom gradu, porodio me lijecnik koji mi je vodio trudnocu, taj porod i boravak u rodilistu su mi bili iskustva kao iz bajke: porod jest bio bolan (a koji nije!?), ali je trajalo kratko i u trenutku kada sam vidjela svoju bebicu sva bol je kao rukom odnesena. Nisam isla ni na kakve pripremne skole disanja,  ali mi je tjekom samog poroda lijecnik objasnio kako da disem, kad da "tiskam"...Porod tajao 15 min!
Beba je bila uz mene, kako je to malo rodiliste bili smo samo nas dvoje u sobi, tek je na dan kad sam odlazila kuci dosla druga zena na porod. Babice super...
To rodiliste je ukinuto (blabla...finansije...politika...sta je znam zasto) i ovaj porod moram ici u Zenicu.
 Cula sam takve price da bih se najradije porodila  sama kod kuce na svom kauču!!!
Užas živi: od spavaćica koje nemaju dugmad, liječnika koji bukvalno zahtjevaju novac od rodilja, babica kojima ispadaju djeca dok ih kupaju, otečenoj plodovoj vodi, zenama kje su trebale na carski ali je lijecnik "zaboravio" i otisao kuci po zavrsetku smjene, ostavio ih pa onda nisu bile "ni tamo ni amo", o radanju beba od 5kg bez carskog pa je rodilji pukla pubicna kost,... Horor!

Ne znam je li to istina...
Znam da zene nekad preuvelicavaju, da od muhe prave slona, ali kad od 10tak razlicitih cujes slicne price...


(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 322
   RE: Porodiliste u Zenici
8.2.2010 17:54:39   
Hannica

IZVORNA PORUKA: yiayia

Drage moje,
na porod cu početkom 4.mjeseca, ako sve bude ok... To mi je drugi porod, prvi put sam rodila u svom gradu, porodio me lijecnik koji mi je vodio trudnocu, taj porod i boravak u rodilistu su mi bili iskustva kao iz bajke: porod jest bio bolan (a koji nije!?), ali je trajalo kratko i u trenutku kada sam vidjela svoju bebicu sva bol je kao rukom odnesena. Nisam isla ni na kakve pripremne skole disanja,  ali mi je tjekom samog poroda lijecnik objasnio kako da disem, kad da "tiskam"...Porod tajao 15 min!
Beba je bila uz mene, kako je to malo rodiliste bili smo samo nas dvoje u sobi, tek je na dan kad sam odlazila kuci dosla druga zena na porod. Babice super...
To rodiliste je ukinuto (blabla...finansije...politika...sta je znam zasto) i ovaj porod moram ici u Zenicu.
 Cula sam takve price da bih se najradije porodila  sama kod kuce na svom kauču!!!
Užas živi: od spavaćica koje nemaju dugmad, liječnika koji bukvalno zahtjevaju novac od rodilja, babica kojima ispadaju djeca dok ih kupaju, otečenoj plodovoj vodi, zenama kje su trebale na carski ali je lijecnik "zaboravio" i otisao kuci po zavrsetku smjene, ostavio ih pa onda nisu bile "ni tamo ni amo", o radanju beba od 5kg bez carskog pa je rodilji pukla pubicna kost,... Horor!

Ne znam je li to istina...
Znam da zene nekad preuvelicavaju, da od muhe prave slona, ali kad od 10tak razlicitih cujes slicne price...

Drag yiayia nemoj puno da brines....situacija nije bas tako strasna.Ja sam prosle godine rodila u zenickom porodilistu i jos sam tu,ziva,zdrava bas kao i moja beba.Mislim da nema potrebe da brines.Sto se tice spavacica-istina je da su poderane i bez dugmica al su bar ciste ako nista drugo.Osim toga kad krenu bolovi,vjeruj mi,to ti nece biti ni na kraj pameti.Moj savjet ti jeda,za svaki slucaj ,pripremite jednu stoju za doktora u slucaju da bude trazio i sve ce biti savrseno.Ja nisam nista htjela unaprijed da placam al ipak je sve proslo savrseno pa smo zbog toga doktoru poslije dali "poklon",mene je porodio dr.Ribic koji je takodjer vodio moju trudnocu.Ne poznajem sve doktore ali mislim da su uredu uglavnom.U svim porodilistima ima nesretnih slucajeva pa tako i u zenickom.Zelim ti pino srece i da aBd sve prodje u najboljem redu.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu yiayia)
Neposredna veza do poruke: 323
   RE: Porodiliste u Zenici
8.2.2010 18:14:09   
MELLI
Draga yiayia,
ja sam rodila dvoje u Zenici,bez štele,bez davanja novca ikome,niti sam nudila, niti mi je to ko tražio.Obe trudnoće zbog prelaska preko termina,ležala sam u bolnici po nekoliko dana,tako da me ,čini mi se , sve i jedan doktor pregledao.
Nemam zamjerke ni jednom.Možda su mi malo " napuhani" bili doktori Mehići (otac i sin ).Svi ostali su bili baš ljubazni i uslužni.Sestre takođe.Ovo govorim o trudničkom odjelu.Na porođajnom odjelu,sestre ,jesu bile onako , opet kako koja, neljubazne,užurbane ,ali opet nije to bio nikakav horor.
Presvlačile su nas po nekoliko puta na dan,a i žene same su mogle uzeti i posteljinu i spavaćicu i presvući kada god bi htjele,mogle...(ako je bilo čistih i slobodnih)
Ja nisam vidjela ni jednu poderanu spavaćicu, bez dugmeta.Osim toga to i nije toliko bitno,jer , svakako ležiš,dojiš i ta ista spavaćica, ti uglavnom, bude raskopčana.
Toliko te porod,beba,osjećaji...okupiraju,da ti je u tom momentu,najmanje bitno u čemu ležiš.
Kada sam rodila u junu,bila bih najsretnija ,da sam mogla gola ležatiuser posted image
Nemoj da brineš unaprijed.
Svaki porod,svaka žena drugačije doživljava.Uvijek se duže prepričavaju loša iskustva.
Takvi smo.
Lijepe stvari nas kratko interesuju.
Ne kažem ja da su uslovi idealni,može bolje,trebalo bi da je bolje, ali može se podnijeti.
Mislim da je puno više pozitivnih iskustava, samo se o njima manje priča.Svi smo skloni duuuuuugo pamtiti loše ,strašne horor priče,pa dok one tako obiđu nekoliko usta,nešto se izostavi,nešto doda,i ispadne da žene tamo jedva živu glavu izvlače.Ima i toga na žalost,ali nisu svi slučajevi takvi.

Uživaj mi u trudnoći i ako ti mogu pomoći nekom informacijom pitaj,rado ću ti pomoćiuser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 324
   RE: Porodiliste u Zenici
8.2.2010 18:38:11   
Hannica

IZVORNA PORUKA: MELLI

Draga yiayia,
ja sam rodila dvoje u Zenici,bez štele,bez davanja novca ikome,niti sam nudila, niti mi je to ko tražio.Obe trudnoće zbog prelaska preko termina,ležala sam u bolnici po nekoliko dana,tako da me ,čini mi se , sve i jedan doktor pregledao.
Nemam zamjerke ni jednom.Možda su mi malo " napuhani" bili doktori Mehići (otac i sin ).Svi ostali su bili baš ljubazni i uslužni.Sestre takođe.Ovo govorim o trudničkom odjelu.Na porođajnom odjelu,sestre ,jesu bile onako , opet kako koja, neljubazne,užurbane ,ali opet nije to bio nikakav horor.
Presvlačile su nas po nekoliko puta na dan,a i žene same su mogle uzeti i posteljinu i spavaćicu i presvući kada god bi htjele,mogle...(ako je bilo čistih i slobodnih)
Ja nisam vidjela ni jednu poderanu spavaćicu, bez dugmeta.Osim toga to i nije toliko bitno,jer , svakako ležiš,dojiš i ta ista spavaćica, ti uglavnom, bude raskopčana.
Toliko te porod,beba,osjećaji...okupiraju,da ti je u tom momentu,najmanje bitno u čemu ležiš.
Kada sam rodila u junu,bila bih najsretnija ,da sam mogla gola ležatiuser posted image
Nemoj da brineš unaprijed.
Svaki porod,svaka žena drugačije doživljava.Uvijek se duže prepričavaju loša iskustva.
Takvi smo.
Lijepe stvari nas kratko interesuju.
Ne kažem ja da su uslovi idealni,može bolje,trebalo bi da je bolje, ali može se podnijeti.
Mislim da je puno više pozitivnih iskustava, samo se o njima manje priča.Svi smo skloni duuuuuugo pamtiti loše ,strašne horor priče,pa dok one tako obiđu nekoliko usta,nešto se izostavi,nešto doda,i ispadne da žene tamo jedva živu glavu izvlače.Ima i toga na žalost,ali nisu svi slučajevi takvi.

Uživaj mi u trudnoći i ako ti mogu pomoći nekom informacijom pitaj,rado ću ti pomoćiuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *