|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folna kiselina i prenatal
13.3.2008 11:53:29   
imanbajramovic
preporucujem feroglobin sirup ili kapsulice.osim sto je izvrsnog okusa,sadzi i masu vitamina,plus zink itd.nije posebno skup.tablete zeljeza za zvakanje uzas boje i ostecuju zube.probaj,super je....pusa

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Folna kiselina i prenatal
13.3.2008 12:41:49   
Okarica
Draga Cvrle, pametna si žena i naravno da ćeš donijeti odluku šta je za tebe bolje da piješ. Ipak, imam potrebu da kažem još nešto u korist Ferum Leka. Dokazano je da je to najbolji preparat za željezo jer sadrži mnogo više željeza od ostalih preparata. O tome možeš naći dosta na internetu. I još nešto, pouzdano znam da ne boji zube. Osim toga, pitaj svog ljekara, jer on o tome mnogo bolje zna od laika s foruma. U svakom slučaju, šta god odlučiš, želim ti da popraviš krvnu sliku. Ja sam ferumom zadovoljna i nemam namjeru da ga mijenjam. Pročitala sam na internetu da se puno lakše podnosi ako ga uzimaš poslije jela uz dodatak C vitamina, može s Cedevitom. Eto, toliko od mene. Puno pozdrava!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Folna kiselina i prenatal
21.4.2008 16:03:42   
idana_85
Ja sam prvih 12 sedmica pila folacin, a zatim presla na prenatal. Doktor je propisao natalactive, ali posto sam vec ranije kupila prenatal rekao je da moze i on, da je sastav isti,samo je natalactive u tecnom stanju. Folacin su tablete koje sadrze folnu kiselinu koja je jako bitna,a moze se tek naci u par vrsti povrca, i sadrzi zeljezo. Folna kiselina je jako bitna radi razvitka bebe, pa se u prva tri mjeseca, kad je razvoj najagresivniji pije,a i  preporucuje se zenama koje zele da zatrudne. Tako je meni moj doca rekao.

(odgovor članu bšimunić)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Folna kiselina i prenatal
22.4.2008 15:05:46   
abh
Cao svima,
ja sam juce bila kod ginekologa da mi potvrdi trudnocu. Po mojim proracunima ja bih trebala da sam 7.sedmica, ali dimenzije ploda odgovaraju 6.sedmice. Doktor mi je rekao da su to mala odstupanja, ali da ipak pijem tablete Dabroston 2x1 i Folacin. A prije 5 mjeseci sam imala spontani pobacaj. Je li neko imao slicnih iskustava? I zasto se piju ove tablete Dabroston? Malo sam zabrinuta da mi se opet ne desi opet spontani.


(odgovor članu bšimunić)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Folna kiselina i prenatal
22.4.2008 15:13:52   
mamina princeza
Tablete Dabroston ustvarisadze progesteron a on je vazan za odrzavanje trudnoce. Ja sam pila na pocetku jer mi se javilo krvarenje a tebije doktor dao zbog ranijjeg spontanog pobacaja - skoro uvijek daju zenama koje suimale spontani.
To ti je kao hormon kao pomoc za odrzavanje trudnoce, ne brin.A pijuga i zene koje nisutrudn e a imaju neredovne cikluse radi normalizacije hormona.

Folna kiselina je vazna na samom pocetku radinormalnog razvaja bebe a onda se nastavi piti nekidrugi vitamin Prenatal, Pregnital,NatalAktiv ili nestostoljekar predlozi
 

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Folna kiselina i prenatal
22.4.2008 19:46:03   
ewica
Folan ili Folacin su bitni 3 mjeseca prije začeća i u prva ti mjeseca trudnoće-spriječavaju nastanak cerebralne paralize bebe.Neki doktori ne preporucuju u prvom trimestru druge vitamine osim folne kiseline.Meni je dr tek u 13 nedjelji dao Prenatal, a od početka sam uzimala Calcium, vit.C,Folan plus ogrooomne doze hormona.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Folna kiselina i prenatal
23.4.2008 8:54:39   
abh
Hvala Lejlaginica na pojasnjenju i utjesnim rijecima.  :-)

(odgovor članu ewica)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Folna kiselina i prenatal
23.4.2008 9:08:38   
lejlaze
Pozdrav,
i meni je doktorica propisala dobraston, nisam imala spontani, a na pregledu na kojem sam bila kada kad mi je propisala isti, bilo je sve uredu.
Bila sam u utorak ponovo na kontroli i rekla mi je da ih nastavim piti, da nemam razloga za brigu sve je u najboljem redu.
pa ne znam sada zasto?user posted image

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Folna kiselina i prenatal
23.4.2008 9:50:33   
ewica
Lejlaze,
Dabroston nee ti nakoditi-iako nije ni stopostotono dokazano, da je efikasan. Ljekari esto ga preporuuju vise kao, kako da kazem ,placebo:)On mozda moze pomoci u insuficijenciji zutog tijela i kod hormonske neravnotee, ali kada se ga uzima od prije trudnoe i tijekom trudnoe.Primjetila sam da se sve ee prepisuje dabroston ili duphaston-a zaista ne vjerujem da ima sada vie ena sa probleatino trudnook nego prije.
U svakon sluaju-preparati progesterona nee ti nakoditi, niti Tvojoj bebi.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Folna kiselina i prenatal
8.5.2008 13:13:45   
*sunce*
odmah na prvom pregledu za trudnice prepisala mi je prenatal nw da pijem, tako sam i kupila odmah i počela piti...

(odgovor članu bšimunić)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Folna kiselina i prenatal
3.6.2008 21:16:42   
ringeraja
Nisam jos imala prvi pregled, pa se pitam do kada nije kasno da se pocne sa ispijanjem folne kiseline i tih vitamina koja pominjete?
Nadam se da ne kasnim puno...user posted image

(odgovor članu bšimunić)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Folna kiselina i prenatal
4.6.2008 9:47:31   
idana_85
Ja sam do 12 sedmice pila folacin, jednom dnevno jer je doktor rekao da nema potrebe za prenatalom jer jos dovoljno unosim vitamina ishranom. Od 12 sedmice sam pocela piti prenatal,a prestala folacin. Pored toga sam jos koristila neke vaginalete zbog bakterija u mokraci. I nakon sljedeceg pregleda sam dobila magnezij sumece jednom dnevno, i apaurin jer sam imala kontrakcije. Ali ipak ti sebi nadji doktora i vidi s njim.

(odgovor članu ringeraja)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Folna kiselina i prenatal
4.6.2008 9:55:31   
mamy Sabina
ja sam prije trudnocepocela piti folnu kiselinu1x1 od 5mg po preporuci mog ginekologa.nastavila da je pijem sad sam 11-a nedelja.moj dr kaze da je prenatal ok ali da se zene sa njim puno vise udebljaju i kao zamjenu preporucio mi je duovit.takodjer uzimam mg 150mg 1x1 i puno svjezeg voca.ks mi nije bas idealna pa mislim da cu morati uzimati i ferum.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Folna kiselina i prenatal
4.6.2008 11:00:51   
idana_85
Moj dr je meni preporucio natalactive, ali je svekar vec kupio prenatal pa je rekao da mogu i njega piti,da je isto,samo je natalactive u tecnoj formi. Vidis, nisam znala to za debljanje,a skontala sam da sam se udebljala vise nego sto bi trebalo,tj nego sto jedem....cim ga istrosim prelazim na natal active.

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Folna kiselina i prenatal
4.6.2008 13:59:05   
malecka60
Ja sam pila folnu kiselinu do 12. sedmice i doktor mi je rekao da pijem Prenatal. U pravu ste! I ja sam primjetila da sam se pocela debljati malo vise, ne mnogo, s obzirom da pazim sta jedem i koliko jedem. Pitacu i ja doktora da koristim druge vitamine umjesto Prenatala.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Folna kiselina i prenatal
8.10.2008 15:32:16   
taze_mlada
pijem FolicPlus (prema preporuci doktora) i sve nekako kao da mi ne lezi...pati me nekako mucnina poslije...pa sve razmisljam haj jos malo cu jer sam u 10-oj sedmici ....a sto neko vec spomenu vec mi ide to na zivce, koristim i utrogestan ali eto sve za dobrobit  bebe... jos nisam vadila nalaze pa cemo jos da vidimo jel treba jos nesto popravljati...iako cisto sumnjam jer sam uglavnom oki sa tim nalazima ali eto jesen je pa je nesto mozda i ispod granice...

(odgovor članu malecka60)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Folna kiselina i prenatal
4.12.2008 11:49:10   
izgubljena
Pozdrav svima.Kao sto vidite ja sam malo "izgubljena" imam toliko pitanja neznam odakle da pocnem.Kao prvo izvinjavam se ako su moja pitanja trebala biti postavljena na drugoj temi a ne ovde.E pa ovako imala sam spiralu 5god.skinula sam je pre 2 meseca ,jer bih htela jos jedno dete.Imam ne redovan ciklus ponekad izostane i 3-4 meseca.Dr mi je prepisao Duphaston=Dobraston,ja pijem 10dana x 1 i dobijem menz.Prosli mesec sam uradila test(kupljen u apoteci),bio je negativan pocela sam Duphaston i nakon njega dobila.Zanima me sta ce se desiti ako test nije tacan,tj ako je pozitivan a ja ponovo popijem tih 10 tabletica?Ti testovi koliko su pouzdani?Hvala vam sto ste odvoili vreme da procitate ovo,ocekujem neki savet.Zivim u FR,slabo govorim francuski tako da mi je komunikacija sa Dr svedena na minimum,srecna sam sto sam vas nasla.

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Folna kiselina i prenatal
4.12.2008 11:54:02   
mamy Sabina
Ne bi se trebalo dogoditi ništa loše,jer dabroston uključuju na samom početku trudnoće
,kod rizičnih trudnoća.
Nema razloga za brigu.Što se testova tiče,postoje različiti tipovi.
Oni koji su osjetljiviji na prisustvo beta HCG -a su pouzadniji.
Želim ti da što prije ugledaš svoj plusićuser posted image

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu izgubljena)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Folna kiselina i prenatal
4.12.2008 14:12:37   
izgubljena
Hvala na lepim zeljam,i na odgovoru.A sto se testa tice izgleda da je jedan od tih koi reaguje na hCG.Hvala jos jednom srdacan pozdrav.user posted image

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Folna kiselina i prenatal
25.2.2009 0:32:15   
cija
Ja sam popila dvije kutije Fersan Forte ,a sad me je doktor prebacio na Pregnital (sadrži dodatno omegu 3 i 6 ) za razvoj mozga bebe.
U vidu kapsula i nisu prevelike user posted image

(odgovor članu izgubljena)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Folna kiselina i prenatal
25.2.2009 7:09:12   
poetesa
IZVORNA PORUKA: malecka60

Ja sam pila folnu kiselinu do 12. sedmice i doktor mi je rekao da pijem Prenatal. U pravu ste! I ja sam primjetila da sam se pocela debljati malo vise, ne mnogo, s obzirom da pazim sta jedem i koliko jedem. Pitacu i ja doktora da koristim druge vitamine umjesto Prenatala.



Kakav vitaminski preparat uzeti umjesto Prenatala jer zadnje što bih ja želila je da mi se JOŠ poveća apetit ako je to uopće moguće user posted image

(odgovor članu malecka60)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Folna kiselina i prenatal
25.2.2009 8:11:42   
mamy Sabina
Meni je dr savjetovao umjesto  prenatala  Hipp Natal  sirupo.
evo link Hipp Natal

< Poruku je uredio mamy2 -- 25.2.2009 8:12:38 >


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Folna kiselina i prenatal
25.2.2009 15:40:40   
poetesa
thanks! samo, pretpostavljam da je skup....

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Folna kiselina i prenatal
25.2.2009 15:57:29   
mamy Sabina
ma nije upošte,u pakovanju su dvije bočice sirupa i košta nekih 8-9 kmuser posted image

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Folna kiselina i prenatal
4.3.2009 8:29:01   
poetesa
Da li je neko gledao, sinoć je bila zanimljiva emisija o ultrazvuku, gostovao je dr. Balić, poznati tuzlanski ginekolog ...On je, između ostalog, rekao za vitaminske dodatke, kao da nisu potrebni ako trudnica se pravilno hrani i ako ima normalnu težinu .. Pa sad, meni čudno... Meni je npr dr. rekla za vitamine, a imam sasvim dovoljnu težinu , sasvim sam " uhranjena" user posted image  i ne živim na fast foodu... Ne slažem se sa dr. Balićem user posted image

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *