|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Strije u trudnoci
2.1.2009 9:42:59   
lejna
zdravo svima, ja sam u sedmoj sedmici trudnoce, i htjela bih poceti da se mazem necim, bas radi preventive.  Cini mi se da dosta nasih mama i mama's-to -be-user posted image  koriste Striement, eh posto sam ja u Njemackoj, zanima me da li je moguce kupiti tu kremu ovdje ili samo na nasem Balkanu?

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Strije u trudnoci
2.1.2009 9:56:47   
larina
i ja sam u njemackoj meni je pomoglo ulje iz apoteke frei oil,nemam strija,a 3 djece.samo se redovno mazi pogotovo stomak.

(odgovor članu lejna)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Strije u trudnoci
2.1.2009 12:01:43   
eniii
Ja sam u 34-toj sedmici i za sada nemam strije pa vidjecemo sta ce do kraja da bude al boze moj ja se tim niti ne opterecujem,od pocetka koristim niveino mlijeko za tjelo i maslinovo ulje koje samo uvece pred spavanje nanosim.......iako je meni dr. rekla da su te strije genetski nasljedne pa sad moguce da ima i toga.........

_____________________________

Nasa sreca Zlatana stigla je 5.02.2009god....

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Strije u trudnoci
23.1.2009 21:06:55   
anuska08
Da li je netko od vas koristio Mustelu  protiv strija u trudnoći? Mene prijateljica uvjerava da nitko koga ona zna ko je koristio tu kremu nije dobio strije??? Meni je to malo čudno, jer puno toga ima u genetici, to kažu i u ljekarni! Dosta je skupa, pa me interesiraju vaša iskustva!

_____________________________

Vjerujem u anđele jer jedan sniva u mom naručju!


(odgovor članu eniii)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Strije u trudnoci
24.1.2009 19:15:19   
Ella_H
Koristila sam proslu trudnocu sve najskuplje kreme u Usa sam i opet dobila ih na vazdan mjesta doduse sad su skoro izblijedile ali primjetne su mom oku....Koristila sam i Strivectin mala kremica 130$ zali para samo sto mogu reci to su samo obecanja luda radovanja i malo srece...Sad se mazem maslinovim uljem i losinom za tjelo a poslije cemo vidjeti sta bude.....Moj savjet je da netrosite previse para na te kreme i koristite ono sto vasoj kozi odgovara a u svakom slucaju savjetujem mazanje cisto radi svrbeza itd i moguceg sprecavanja strija....

(odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Strije u trudnoci
23.2.2009 13:14:00   
Pretty mamma
Ja sam u 25 tjednu i koristim Striement kremu (mlijeko), što li je već. Prije toga sam koristila Afroditinu neku, koja je doduše dva puta skuplja, ali mi se čini da puno više mama koristi Striement pa sam i ja promijenila.
Da li vi mažete i grudi ili samo stomak i bedra? Ja svako veče namažem i grudi i bradavice, može li to šta škoditi dojenju?


_____________________________

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Strije u trudnoci
23.2.2009 15:24:46   
pocahontas
striament je na bazi maslinovog ulja koje je opet puno E vitamina - vise nego bademovo ulje...za ljepotu i elasticnost koze je najvise zasluzan E vitamin tako da ukoliko se mazete maslinovim uljem redovno (ja se nekad mazem 3 puta dnevno - navecer obavezno, ujutro prije posla samo stomak i butine i poslije posla, pred vecernje tusiranje malo se namackam nekim mlijekom ili baby uljem bibi san koje ima E vitamina)...sutra ulazim u 30-tu nedjelju i nemam nigdje striju (hB) a imala bih imam osjecaj sigurno da se nisam mazala jer nekako je ocito da se koza rastegla i da bi popucala da je nisam njegovala...mada moja mama nema strija kad je u pitanju genetika ali ja sam imala par pubertetskih na guzi - kukovima koje su sad bijele i ne vide se bas....tako da mamice buduce navalite na mackanje striamentom jer sigurno da ce te strije sprijeciti ili bar uvelike ublaziti...

a sto se tice stetnosti mazanja po grudima mislim da to nema veze niti da bi imalo ikakvog utjecaja na dojenje.....za ostale skupocijene kreme ne znam, ali striament je po sastavu u velikoj vecini na prirodnoj bazi i nema hemikalija tako da je se bas ne brinem.....da koristim neke chanell ili biotherm ili collistar kreme protiv strija zapitala bih se jer cisto sumnjam da rade svoje proizvode na prirodnoj bazi....

pozzuser posted image

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Strije u trudnoci
23.2.2009 16:20:26   
ena23
Cao mame, ja sam prosle sedmice u apoteci kupila prirodnu bademovu kremu, jer mi je apotekarka rekla da sve te kreme imaju bar malo hemikalija u sebi, a da je vazno samo da je koza dobro "podmazana", a za to izvrsno sluzi ova bademova krema bez hemije.
eto ne znam kolko je u pravu ali reko da i ja dodam svoje iskustvo...
pozdrav svima 

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Strije u trudnoci
27.2.2009 10:19:51   
tweety
oba puta sam se poslije kupanja mazala nivea losionom i nema nijedne strije,a stomak se vratio u normalu.

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Strije u trudnoci
4.3.2009 10:35:02   
alisa grabus
Maslinovo ulje je po mom misljenju zakon protiv strija. Ja sam ga koristila u trudnoci i nemam ni jedne strije.

_____________________________

Ne mijenjaj Svijet, promijeni ljude koji Te okruzuju.

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Strije u trudnoci
4.3.2009 11:33:44   
Ella_H
Jupi za maslinovo ulje :)I ja ga koristim sve se redovnije mazem da kucnem i manje me puno svrbi koza....A za strije vidjet cemo bar neke nove hehe

(odgovor članu alisa grabus)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Strije u trudnoci
4.3.2009 11:48:19   
Apotekarka
ja koristim bademovo ulje svaku vecer i imam po nogama malo strija ostalo nisam primjetila,po grudima mi vise kao po koji kapilar od rastezanja koze...sad su mi grudi za 2 broja vece a tek 24 tjedna trudna ha hauser posted image morala sam obnoviti grudnjake...

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Strije u trudnoci
4.3.2009 12:38:01   
Amela83
Ja koristim Hipp-ovo ulje za masažu od samog početka, al su mi se ipak pojavile strije prije 10-ak dana. Doduše vrlo malo, na dnu stomaka i po bedrima (al ja sam već na kraju, termin mi bio juče a beban neće još napoljeuser posted image ). Mislim da je jako bitno mazati se, bilo kojom kremom ili uljem. Ako ništa, bar će strija biti manje nego kad se ne koristi ništa. Al se protiv gena ne može- ako je neko sklon tome strije će se ipak pojaviti. Doduše, bitno je i ne dobijati naglo na težini- to posebno doprinosi njihovom nastanku.



(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Strije u trudnoci
10.3.2009 22:57:24   
biloko
I ja koristim cisto bademovo ulje i za sada se pokazalo kao efikasno sredstvo u borbi protiv strija user posted image . Jedino sto mi se pojavilo od rastezanja koze je poneki kapilar kao kod Apotekarke. Zanima me hoce li se to povuci kasnije?

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Strije u trudnoci
12.3.2009 18:29:30   
škorpija
I ja koristim hippovo ulje protiv strija i super mi je, brzo se upija, sad sam u 34 sedmici i nemam niti jedne strije, ali kažu da se one ipak pojave kad se beba spusti, pa ne znam, vidjeću, inače moja mama nema strija pa se nadam da ću ih izbjeći. MM me maže svaku večer, stomak i grudi još od drugog mjeseca

(odgovor članu biloko)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Strije u trudnoci
17.3.2009 22:07:13   
zenicanka86
kad ste se pocele mazati?ja sam u 12+4 i bas mislim ovih dana kupit nesto za njih,jer
stomak polako raste,pa da probam sprijecit na vrijeme!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Strije u trudnoci
18.3.2009 12:16:15   
HannaS
Ja se pocela mazat cim sam otkrila trudnocu.Mislim da je to bilo u 8 sedmiciuser posted image Nekako mi se cinilo da je bolje odmah pocet.I evo me u osmom mjesecu trudnoce i jos uvijek nemam strije user posted image user posted image Mazem se svaki dan.Koristim ulje iz DM-a i kremu iz Dm-a i kremu koju sam kupila u apoteci,Pregnacare.Uglavnom svega imam,al nista od ovih proizvoda koje koristim nije skupo.

_____________________________

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu zenicanka86)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Strije...
19.3.2009 16:23:06   
mamin_zivot
ja sam u 28 sedmici i prije sedmicu sam pocela primjecivati sa strane na stomaku popucale kapilare, tj kad izblijedi ostat ce strije, mazem se svaki dan, ali to je genetika BOZE MOJ, to malo bice raste a koza i nije tako elasticna da ne puca. TRUDNOCA JE KAO VOZ; ZAKACIS SE I NEMA TI POVRATKA! user posted image user posted image zivjele zene!!!!

_____________________________

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Strije...
19.3.2009 21:10:33   
Anoniman
Ja nisam ni u prvoj niti u ovoj drugoj trudnoći (do sada, 7-mi mj.) imala strije. Namažem se mlijekom poslije tuširanja i to je sve. Kako reće mamin_život valjda je to genetski.

(odgovor članu mamin_zivot)
  Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Strije...
1.4.2009 11:26:14   
gvendolina
U 36 sam nedjelji trudnoce i od 5-og mjeseca se mazem samo maslinovim uljem.Do sada ni jedne strije hBuser posted image Ako mi se sad ne pojave, kad u zadnjem mjesecu tiba jos vise naraste.Ja se poslije kupanja skoro okupam u maslinovomuser posted image ,dok je koza vlazna.Sve se upije i koza bude fina i glatka. A zatim se svaku vece mazem stomak, grudi i bradavice.



_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Strije...
1.4.2009 12:08:02   
Noor
Ja pomijesam maslinovo ulje i pavlovicevu kremu, malo ugrijem u mikrovalnoj da se smjesa fino ujednaci i svaku noc se mazem. Prezadovoljna sam, a mazem bokove i bedra, stomak i grudi. 

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Strije...
3.4.2009 19:52:19   
pepeljuga
Ja sam onda jedina koja ih je dobila.Mislim da nema t6o veze ni sa genetikom ni sa mazanjem nego zavisi od tipa koze.Moja mama i niko u familiji nema ni jedne strrijea ja sam sva ispucala u zadnjih 15 tak dana.Ma bole i svrbe ko ziva rana.Mazala sam se od prvog dana kako sam saznala za trunocu i eto djaba.Mada sam jako svijetle puti i imama dosta osjetljivu kozu.
Eh blago vama bez strija jer osim sto boli i svrbi jako ruzno izgleda user posted image

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Strije...
5.4.2009 23:54:54   
Sonja
ja sam se mazala od 6.sedmice svaki dan
i nije bilo niti jedne dok nisam sad usla u 9-ti mjesec...
ima ih jako malo i nisu one debele crvene vec kratke i svjetlije su..
al mi je vala krivo
bas sam tobala ona ulja i kreme al eto djabaaauser posted image user posted image


_____________________________

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Strije...
6.4.2009 9:41:09   
idana_85
IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Ja sam onda jedina koja ih je dobila.Mislim da nema t6o veze ni sa genetikom ni sa mazanjem nego zavisi od tipa koze.Moja mama i niko u familiji nema ni jedne strrijea ja sam sva ispucala u zadnjih 15 tak dana.Ma bole i svrbe ko ziva rana.Mazala sam se od prvog dana kako sam saznala za trunocu i eto djaba.Mada sam jako svijetle puti i imama dosta osjetljivu kozu.
Eh blago vama bez strija jer osim sto boli i svrbi jako ruzno izgleda user posted image



I ja isto,sva se prosarla, ali da te utjesim,povlace se. ove sto su bile krupnije i sto su bile ko ranice, vidis e bijelo,a ove sitnije nista nisu ostavile


_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu pepeljuga)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Strije...
6.4.2009 10:42:41   
mala mu
ja sam u 26 nedjelji,strija još uvijek nema-nadam se da neće ni doći.doduše ima nešo od puberteta što se nisu još povukle ali nove se ne pojavljuju.nisam baš nešto ni uredna po pitanju mazanja kremama,sve mi nešto mrsko...znam da se moram sada prihvatiti posla malo ozbiljnije pošto se stomačić već ukazao...

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *