|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
11.12.2011 16:59:23   
treće
koliko ja znam trebaš provesti 24 h u bolnici od vakcinisanja bebe tako da ako rodiš dok je neonatolog tu dapregleda i vakciniše bebu i sve ostalo je o.k. izlaziš sutra

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 626
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
11.12.2011 18:54:03   
bambi7
Zavisi kad se porodis! al minimalno ces biti 24h
Moja je primila bocu ali sam onda cekala taj fuj pregled posle poroda i tek su me onda otpustili.


_____________________________

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 627
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
26.1.2012 14:09:59   
KupusLivada
ja iscitah ovo pa mi opet nije jasno: mogu li ja sad dobiti tu veliku uputnicu (36/37 sedmica) i od koga?

od ove sedmice idem na CTG, ali da li ce me neko do termina i pregledati ili se za to moram naruciti, a u medjuvremenu ce mi samo citati CTG?

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 628
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
6.2.2012 13:21:09   
misty
Ja sam tražila uputnicu u DZ gdje sam vodila trudnoću prvih 6 mjeseci, a moja jedna prijateljica kaže da može i kod doktora opšte prakse.

i ja se isto pitam u vezi CTG...user posted image ...niko mi nije uradio UZ pa se pitam treba li to tako

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 629
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
6.2.2012 20:04:23   
mminche
uputnicu uzmete kod ljekara opste prakse u ambulanti kojoj pripadate, pa treba tako, mislim i meni su samo radili CTG nisu mi radili UZV :) a kad bude vrijeme pred porod ljekar ce vas pregledati ginekoloski, bar je meni tako bilo, puno srece vam zeli :)

(odgovor članu misty)
Neposredna veza do poruke: 630
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
6.2.2012 20:05:22   
mminche
mislila sam UZ umjesto UZV :) da te ne zbunim posto si ti napisala UZ :)

< Poruku je uredio mminche -- 6.2.2012 20:08:34 >

(odgovor članu mminche)
Neposredna veza do poruke: 631
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
6.2.2012 20:40:00   
SREĆNA
Ja kad sam išla na CTG u vojnu , prije oko 5 mj. uputnica mi nije trebala, kažeš koja si sedmica, uđeš , snime ti ctg, izađeš u čekaonicu, čekaš da te prozovu opet, ideš kod dr.koji je tu obično rade po dva doktora, ako želiš kod nekog određenog, kažeš im da ti kjnižicu stave kod tog doktora, kad te prozovu odnosno više žena , onda sestra ide sa vama do kabineta doktora kod koeg ćete obaviti pregled.Meni je uzv urađen jednom u devetom mjesecu, nisam ja traižla, nego je dr.predložio, a vi tražite uzv pregled, budite uporne i zahtijevajte uzv, kad uđeš kod dr. samo pogleda ctg, ako je ok, kaže dođi za 5-7 dana, ma ni ne pogleda te, zato tražite uzv, radi svojih bebica.Gore se čeka obično po 1,5-2 sata.

(odgovor članu mminche)
Neposredna veza do poruke: 632
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
29.2.2012 9:19:20   
mamaibabo
drage moje ,ja lično bih rado svima preporučila vojnu bolnicu,nemam nikakve štele,nisam nikome ništa dala,od prvog dana me vodi dr.Masič i da mu dragi Allah dž.s. da svako dobro! Nedavno sam i ležala u istoj bolnici,tako su svi fini i ljubazni da zaista nemam riječi...oni možda nemaju najsavremeniju opremu ko oni na GAK-u al oni svi imaju divnu riječ što je daleko vrijednije! Sad sam u 32- nedelji i samo molim Boga dragog da sve prodje dobro i da innsAllah se porodim u vojnoj bolnici,nebitno koji dr.svi su divni,recimo dr.Puzić me cijelo vrijeme mog boravka u bolnici zvao "sine moj",sve sestre su zaista za svaku pohvalu,hvala osoblju ginekoloskog odjela vojne bolnice!!!!!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 633
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
8.3.2012 11:00:33   
treće
KUPUS LIVADA hajde javi nam nekad te procedure s ovom bolnicomuser posted image

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 634
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
8.3.2012 12:40:11   
M kao Mama
I ja potpisujem svaku riječ pohvale za Opću bolnicu dr. prim Abdulah nakaš, ljekari su skoro svi odlični, kažem skoro svi, ima jedan, al nije vrijedn priče, hahaha, dr. Mašić, taj čovjek da mi je otac ne bi me bolje pazio i pamet mi sačuvao u ovoj trudnoći, dr. Nakaš, nasmijan, kad je on u dežuri, veselo je pravo, dr. Drljević po sto puta sa osmjehom pita kako ste, i dr. Puzić je ok, ma svi sestre nemam riječi, Velida, Samra, Almina, Indira, Branka, Amine obje, Mirela, zaista za svaku pohvalu, ali zaista, ja sam u decembru ležala 7, i jučer izašla nakon 10 dana, zaista su sve predobre.

Ja znam da je na Jezeru možda novije i opremljenije, ali meni je ova bolnica nekako pitomija i akobogda ako sve bude kako treba, a hoče inšala i ovaj put se planiram poroditi u Općoj.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 635
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
8.3.2012 18:34:21   
Hurma
ja takođe, ostalo kako Bog da... kakva god bila oprema i bolnica nama se valja napatiti i moliti Boga da sa bebom bude sve ok... tako da...

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 636
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
28.3.2012 11:33:42   
Misty_mama
Pozdrav. Da li mi iko može poslati na pp (ili ovdje staviti) broj doktora Puzića? MM je imao njegov broj, oslanjali smo se na to da ćemo ga zovnuti da se posavjetujemo kad se treba prijaviti u bolnicu (jer sam inače kod privatnika), i neki dan uzeo MM da zove, kad na novom telefonu nema broja... user posted image Ukoliko neka od vas zna, bila bih jako zahvalna user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 637
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
7.4.2012 10:11:11   
KupusLivada
ajde da nabacam na brzinu par svjezijih informacija

prvo, velika je razlika izmedju patologije gdje su uslovi za 5 i porodilista koje je dok sam ja bila uzasno prljavo, sestre nisu iste, jos sam ja bila blizu njihove sobe pa sam se svega naslusala, pusi se, kafenise i tako... mada je to vjereovatno sto im je sefica bila na bolovanju, sad se vratila.

sve se moze unijeti, obaveznoponesite tecnosti i neka vam neko donese hranu nakon poroda (ako nije carski) i za ostatak vremena u bolnici, vjerovatno necete moci ustati, a obroci se sluze u trpezariji, za razliku od patologije niko vam nece unijeti u sobu.

ponesti sto vise sredsatava za dezinfekciju, sto za ruke, sto za wc.

polozaj pri porodu je lezeci, sa nogama u onim drzacima, zaboravite sta su vas ucili na vjezbama.

u sobi se ostaje dok ne krene porod, u salu vas vode kad krene izgon.

beba je vecinu vremena sa vama, pomoc pri dojenju nije velika ako ne insistirate i morate takodjer insistirati da je ne hrane oni ako smatrate da vec mozete poceti dojiti (a mozete)

za bebu mi nista nije trebalo do izlaska, ali preporucujem da ponesete nesto da stacite ispod bebe kada bude sa vama na krevetu i u njrn krevetic, ako zelite da bude na cistom. ponesite i koju sterilnu gazu da joj mozete obrisati bar lice ako bljucne i sl.

na papirnim gacama se ne insistira, ali ja preporcujem, bolje je nositi sve sto mozete poslije baciti u smece. mrezaste gace su meni bile super kada sam dosla kuci, za ranu, avo nikako da se odvojim od njih hehe...

eto ne mogu sad na brzinu da se sjetim sta je jos vazno, pitajte?

(odgovor članu Misty_mama)
Neposredna veza do poruke: 638
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
14.4.2012 10:59:36   
Miimy
pozz zenice imam jedno pitanje za Vas koje ste se porodile u Opcoj bolnici... ja trudnocu vodim kod njih i kad idem na kontrole samo zadnji nalaz i upadas... i neki dan mi jedna zenica rece da za porod treba velika uputnica od ginekologa uz Doma zdravlja , i pita ona mene u kojem sam domu zdravlja ja je blijedo gledam, reko nigkojem, e pa jedino s tom uputnicom mozes na porod, a ja sve mislila dr.. opce prakse moze dati tu uputnicu, interesuje me jel to istina jer ja nisam imala razloga ici u Dom zdravlja ginekologu nezaposlena sam netreba mi bolovanje, doznake nista , ako neko zna da mi kaze da se narucim da tu brigu rijesim... Hvala

_____________________________

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 639
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
14.4.2012 11:05:16   
animagical
inace ide od ginekologa,ali ti nema sanse da sad dobijes tu uputnicu...ona se uzima kad si 37 sedmica, tako da ti ne treba jos... ja sam ej npr uzela od dr opste prakse,ali ja se lijecim na studentskoj poliklinici, pa je to vjerovatno razlog... oni imaju ginekologa,ali mu ja nisam htjela iciuser posted image mozes bez problema otvoriti karton u skerlicevoj, oni ce ti onda dati uputnicu

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 640
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
14.4.2012 11:15:43   
Miimy
ma nisam ja htjela sad da da dobijem uputnicu samo reko da otvorim karton da kasnije nebude frka pa tek pred porod ako Bogda bi uzela.... al raspitacu se na informacijama u Opcoj jel moze od dr. opce prakse hvala Ti puno

_____________________________

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 641
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
14.4.2012 11:18:52   
animagical
reci ce ti isto sto i ja-ne moze od dr opste prakse... karton mozes otvoriti i na Otoci ako ti je lakse, tj blize, to ide zacas... a uopstalom, uputnica se u krajnjem slucaju moze donijeti i naknadno, iza poroda....

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 642
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
14.4.2012 11:42:35   
bellla
Ja sam veliku uputnicu(za porod)koju dobijes zadnji mj trudnoce,odnosno trazis je,dobila od svoje dr,opce prakse u svojoj ambulanti,kojoj i inace idem kad sam bolesna.Tako da Mimmy,u ambulanti kojoj pripadas(po mjestu stanovanja),uzmes tu uputnicu,ako nemas otovren karton otvoris,i to je to.,stim da je nemoj traziti skroz do pred porod:)

_____________________________

Be happy,it drives people crazy!

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 643
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
14.4.2012 12:31:08   
Miimy
Hvala Vam puno.... imam karton i idem kod opste prakse redovno mi daje uputnice za vadnjenje krvi isl.

_____________________________

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 644
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
14.4.2012 14:25:06   
nadiaa
meni je doktorica opše prakse dala veliku uputnicu kad sam ušla u 8. mjesec, svakako išla po dr uputnice i usput pitala da napiše i nju za svaki slučaj.

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 645
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
14.4.2012 17:54:05   
novi kolacic
Ne trebate otvarati karton radi uputnica! Ja redovno idem po uputnice za preglede i sl.na Otoku kod ginekologa, samo se uvijek narucujem kod jedne dr.koja je u toku sa mojim uputnicama. Cak sta vise, ja od pocetka trudnoce radim UZ na svakih 15 dana i ona to zna pa mi da odmah dvije uputnice za taj mjesec. I kaze da ne moram otvarati karton jer svakako trudnocu vodim na Jezeru. Ona samo prosljeduje uputnice na osnovu onoga sto je ginkos sa Jezera napisao.

(odgovor članu nadiaa)
Neposredna veza do poruke: 646
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
26.8.2012 13:38:54   
elecsys
Evo jedna novopečena porodilja.Porodila sam se 17.08.2012.g.,porodio me dr. Nenad Mišeljić,tj.operisao pošto sam rodila na carski.Sve pohvale za Dr.Mišeljića,prvo kao čovjeka a onda kao stručnjaka.Beba i ja smo proveli u bolnici 4 dana tj.izašli iz bolnice 5 dan.Sve proteklo besprijekorno.Osoblje od spremačice do načelnika krajnje profesionalno.Ovo mi je drugi porod,prvi je bio u staroj očnoj na koševu i to iskustvo i ovo prije par dana neuporedivo.

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 647
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
28.8.2012 18:59:20   
pralinaa
pozz,,trenutno sam u 35-sedmici trudnoce i jos uvijek se dvoumim gdje da se abd porodim.Inace sam iz Ilijasa i trudnocu sam vodila u Domu zdravlja Ilijas i privatno kod dr. Begica ....Medjutim procitala sam na forumu grozote o njemu pa sam se uplasila.Sada ne znam sta da radim.Nadam se da mi neko moze pomoci......user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu elecsys)
Neposredna veza do poruke: 648
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
28.8.2012 19:14:38   
sunce27
pralinaa prije svega dobro dosla mi smo tu negdje sa sedmicama trudnoce ja se aBd planiram poroditi u Opcoj bolnici, prije 18 mjeseci sam kod njih i rodila moju djevojcicu, zaista imam divno iskustvo, sve pohvale za ljubazne doktore a naravno i sestrice.

_____________________________

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu pralinaa)
Neposredna veza do poruke: 649
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
28.8.2012 19:27:57   
pralinaa
Hvala na odgovoru,a kakva slucajnost i meni je termin 5.10.abd,,,,user posted image user posted image ....

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *