|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
1.9.2013 19:10:42   
Nunichi

IZVORNA PORUKA: zeleno

Pozdrav, ako je nekome potrebna teta cuvalica voljela bih da mi se obrati, jer mi je potreban posao, a takodje imam iskustva s djecom. Jer sam cuvala dvoje djece od samog rodjenja kojim je sada 7i6 godina..


Moja preporuka za ovu tetu cuvalicu, poznajem nju licno i malisane koje je odgojila u krasna stvorenja.
Mlada, expeditivna maximalno, vrijedna i jako dobra osoba.

(odgovor članu zeleno)
Neposredna veza do poruke: 551
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
2.9.2013 8:13:02   
veeseelaa
zeleno javi se meni na pp

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 552
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
18.9.2013 18:46:38   
Dalil@
Ako je nekome potrebna teta cuvalica, imam preporuku za jednu tetu. Zadnju je cuvala jednu djevojcicu koja sada polazi u vrtic. Teta je jaako fina i odgovorna i dosta pazi i na taj odgojni segment. Djevojcica koju je cuvala se jako vezala za nju i imaju prisan i lijep odnos.

Navela sam neke stvari koje bi meni bile bitne da trazim nekoga za svoju djecu..ali sve u svemu, topla preporuka za ovu tetu :)

_____________________________

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 553
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
20.9.2013 15:22:10   
Dalil@
refresh user posted image

_____________________________

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 554
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
26.9.2013 10:05:45   
Jaca.M
Dragi roditelji,

Ja sam teta Jaca, teta cuvalica sam vec 13 godina i za to vrijeme odgojila sam tri prekrasne princeze. Ukoliko vam je potrebna teta koja ce se u potpunosti posvetiti odgoju vaseg djeteta uz svakodnevne osmisljene edukativne i kreativne aktivnosti prilagodjene uzrastu i afinitetima djeteta mozete mi se javiti na boj telefona 063 513 796. Zivim na Dobrinji, nepusac sam i slobodna sam vec od danas :)

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 555
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
27.9.2013 18:05:08   
bagy
Drage mame,
Na ovim stranicama vam ostavljam preporuku za teta Jacu-"tetu cuvalicu", iako ja nikad nisam voljela koristiti taj izraz, bar ne za tetu Jacu, jer je ona vise od toga.
Najiskrenije zalim sto mi vise ne uzivamo u njenom doprinosu za odgoj nase djevojčice, ali kako nas zivotni putevi vode na različite strane, tako se na ovoj raskrsnici razdvajamo od nje nakon 3 prelijepe godine.
Ne postoji ni slika ni riječ koja bi opisala ovu predivnu zenu i osobu, njene kvalitete i dobrotu. Dovoljno je da pogledate u svoje dijete i vidite da je nakon 9 do 10 sati provedenih sa tetom toliko sretno, spokojno i trazi jos njenih toplih rijeci i mirnog glasa.. Nezasitna ostaje do sljedećeg dana kada je zeljno iscekuje i raduje se sto ce joj nesebično prenijeti svu ljubav i znanje, sve pjesmice koje sam i ja zaboravila pa se ozarim kada me moja djevojčica podsjeti na bezbrizno djetinjstvo.
Teta Jaca vam je jedna topla osoba koju ne mozete, a da ne osjećate kao svoju majku, pa pretpostavljam da je i djeca, koja najbolje prepoznaju dobrog čovjeka, zbog toga i vole. Mi odrasli se rijetko kad znamo spustiti na nivo razmisljanja malog djeteta i katkad nemamo strpljenja od silnih obaveza i stresnog zivota. Ali od ove zene treba učiti!!!Ona je apaurin za svakoga!!!
Teta Jacu poznajem dugi niz godina i svoje osobno misljenje zelim da vam iznesem jer se nikad nisam uvjerila u suprotno. Nikad mi nije dala povoda da pomislim drugacije. Noru je počela čuvati sa njenih 10 mjeseci. Polako su se upoznavale, iako je osvojila Noru na prvi pogled. Za mene je, kao i za svaku majku pretpostavljam, odvajanje od djeteta radi posla, bilo vrlo stresno, mada sam nastojala da to ne pokazujem. Ali vrlo brzo sam uz teta Jacinu pomoć to i prevazisla, jer kad bih dosla kući i vidjela da je moje dijete sretno i ja sam se sve vise opustala.
Moda je ruzno s moje strane, ali najiskrenije govorim, ni ja Noru ne bih znala tako dobro paziti kao ona. Njene delicije sam i sama vise puta jela, jer u slučajevima kad ne bih stizala napraviti nesto za malenu, ona je bila ta koja je rado izlazila u susret i zamjenila me i na tom polju, a da nikad nisam osjetila nametljivost ili podrugljivost s njene strane. A da ne govorim kakva su nas iznenađenja docekivala kada bi se vratili s posla, jer kako je Nora rasla tako je nasa Jaci na nju prenosila i svoju kreativnost. Pa kad prepoznate djelo tih malih rucica koje je s ljubavlju napravljeno za mamu i tatu.....ne trebam vam dalje pričati.
Drage moje, koja od vas prije stupi u kontakt sa tetom Jacom, vjerujte mi, kao da ste osvojili nagradnu igru, koju ne bi mogao zamijeniti ni jedan novčani dobitak.
A vama teta Jaco zelim dug i zdrav zivot i da usrecite jos puno malenih srdasca i porodica, kao i i nase drustvo koje ce vam biti zahvalno jer ste nam pomogli da odgojimo djecu u prave ljude.

VOLIMO VAS

P.S. Oprostite sto se nisam mogla suzdrzati u opisu svojih osjećaja, ali ovo je zaista iskrena navala rijeci koje ne mogu prestati da pisem.

(odgovor članu Jaca.M)
Neposredna veza do poruke: 556
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
9.10.2013 14:24:30   
Bobica2
Tražimo tetu čuvalicu za 2 dečka (7 godina i 9 godina).
Potrebno je odvest/pokupiti ih iz škole i poludnevni boravak s njim (5 sati dnevno), kuhanje jednostavnijih obroka za djecu, pomoć njima s zadaćama i manja pomoć u kući.

Naš stan i škola su u Dubravi.
Čuvanje bi bilo 2 tjedna mjesečno (jedan tjedan ujutro i drugi popodne) budući da je takva i nastava.

Nadamo se dobroj teti čuvalici za dečke, 20-30 godina, nepušać, vozačka dozvola, s iskustvom i preporukama.
Nudimo 25 kn po satu, s mogućnošću dugoročnog angažmana.
Početak rada studeni/2013.

Molim prijave s kratkim životopisom na anacota@gmail.com


< Poruku je uredio Bobica2 -- 9.10.2013 14:27:03 >

(odgovor članu bagy)
Neposredna veza do poruke: 557
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
10.10.2013 16:29:27   
malicuko
Nase bolno iskustvo,
Nikad ne pisem na forumima ali ovaj put mislim da je vazno da podjelim svoje bolno iskustvo i tako upozorim druge roditelje. Sigurna sam da ima finih teta čuvalica ali mi smo dobili preporuku za zenu monstruma. Nismo se jednostavno odlucili na taj korak da nam neko nepoznat cuva bebu. Bili smo oprezni i trazili preporuke koje su bile sjajne. Morala sam se rano vratit na posao i teta nam je trebala vec kad je nasa djevojcica imala 3 mjeseca. Međutim naredna tri mjeseca sam radila dosta od kuce i bila skoro stalno da tetom i mojom bebom i sve sam dobro i pazljivo nadgledala i ucila tetu kako ce raditi s njom. Cinila mi se divna. Fino smo je placali i imali maksimalno razumjevanje za njenu dosta tesku materijalnu situaciju. Nakon toga sam pocela cesce ici na posao,ali su nane svracale svaki dan i provodile dosta vremena s njima. Nasa curica je fino napredovala, bila vesela i radovala se teti. Komsije su nam govorile kako cuju tetu da joj pjeva, tepa i stalno prica s njom. Sve je bilo idilicno, ali nas je ipak povremeno hvalata neka zebnja. Kad je nasa pahuljica imala oko 10 mjeseci pocela je da place kad krenem iz kuce, a mi smo mislili da je to zato jer razvija separacijski strah normalan za njenu dob. Onda je pocela da place i kad nane odlaze i vise se nije radovala kad vidi tetu. Bez obzira s nama je uvijek bila sretna i vesela i fino je nepredovala. Ona je jedno izuzetno umiljato djeto s koji je uzitak provoditi vrijeme. Neki dan sam se odlucila da snimim jedan njihov dan kad nisam kod kuce. Sakrila sam diktafon i otisla na posao. Navecer sam pocela preslusavati snimak i imala sam sta cuti. To je bio uzas nevidjeni. teta je vikla na moju curicu, govorila joj da je majmum, da ce dobiti po guzici, psovala je s tolikom agresijom i mrznjom i nije htjela da je uzme kad place. Cak je u jednom momentu udarila. Onda bi se odjednom promjenila i pocela joj tepati. Sve je zvucalo kao iz nekog strasnog filma o teskom psihopati. Preslusala sam 90 minuta snimka i dalje nisam mogla. Nisam cijelu noc oka sklopila oz uzasa, straha, krivice itd. Nisam muzu tu noc ni rekla jer sam se bojala da u afektu ne nasrne na nju ujutro. Otisao je na posao a ja sam sacekala tetu u kuci sa mamom i sestrom i suocila je sa snimkom a ona je sve uporno negirala. Otjerala sam je od kuce. Muz i ja ne znamo kako da se nosimo sa ovim. ne mozemo dalje da slusamo snimak jer je previse bolno. kad cujem kako postupa sa mojim djetetom srce mi uzasno lupa i gusim se. ne znam koliko dugo je moje dijete zlostavljano, i ne znam sta joj je sve radila, ali iz tona sam shvatila da se radi o psihopati. Zamolicemo prijatelja da preslusa snimak i da nam kaze sta je na ostatku i u skladu s tim pokrecemo tuzbu.
Moj savjet svim roditeljima je da snimite tete tajno odmah u startu, ili da odmah postavite kameru i joj to otvoreno kazete. Niposto se ne obazirete na to kako su krasne, divne i tople. Zlostavjaci se tesko prepoznaju. Ja sam psihologinja i nju nisam prepoznala, a stalno sam analizirala i nju i svoje dijete. Osjecamo se grozno jer smo malo dijete, nasu najvecu ljubav prepustili azdaji. Nikad sebi necemo oprostiti sto je odmah nismo snimili. Ona se zove Jasmina i sad trazi posao i niposto je ne uzimajte. Krupna je zena, 52 godine i ima crnu kratku kosu. Ne znam da li prije tuzbe i zbog pravila ovog foruma smijem staviti njenu sliku i prezime ovako javno pa to sada ne cinim. Moja mrvica spava dok ja ovo pisem, a kad se probudi mazicemo se i veseliti prvim koracima. Jutos je rekla jasno svoje prvo pa-pa, a meni su samo tekle suze. Nas u ovom trenutku jedno moze umiriti njen smijeh i radost.

Tuzna mama

< Poruku je uredio malicuko -- 10.10.2013 16:34:21 >

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 558
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
10.10.2013 22:37:06   
Neca xxx
Tuzna mama, vjerujem da ti je tesko. Ostvarila ti se jedna od najvecih mora svakog roditelja koji svoju bebu ostavlja na cuvanje nepoznatoj teti. Nemoj sebi prebacivati, sigurna sam da si ucinila sve sto si mogla da provjeris tetu. Jednostavno je nemoguce predvidjeti takve stvari. A i malena ce biti ok. Brzo ce ona to sve zaboraviti. Samo je ljubite i mazite.

Ja sam nedavno gledala video na kojem je snimljena dadilja iz Rusije kako zlostavlja malog djecaka. Mene je lijepo od toga glava zaboljela i ozbiljno razmisljam da drugu kcerku, umjesto na cuvanje teti, povjerim jaslicama. Stariju kcerku je cuvala teta i bili smo zadovoljni. Ali sada vec imam problem da opet nekoga nepoznatog pustim u nase zivote.

Nadam se da cete biti ok i da ce cijela snimka pokazati da se nije desilo nista strasnije od onoga sto ste vec culi.

_____________________________

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

(odgovor članu malicuko)
Neposredna veza do poruke: 559
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
10.10.2013 22:44:34   
teacher75
user posted image user posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 560
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
11.10.2013 20:26:57   
Jaca.M
Upravo sam procitala post tuzne mame, i zaista mi je zao zbog svega sto joj se dogodilo. Posto je post direktno nadovezan na preporuku koju sam dobila, a sasvim slucajno imam nadimak Jaca, zelim da se predstavim punim imenom kako ne bi bilo zabune za eventualno zainteresovane roditelje. Moje ime je Jadranka, imam 60 godina i plava sam, a djeca me zovu Jaca :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 561
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
12.10.2013 9:45:50   
Vinetu
I na drugim temama je pisano o sličnim ili istim iskustvima mama sa tetama čuvalicama... neka iskustva su i sa onim tetama za koje su dobili preporuke. Složila bih se sa mamom koja je prošla kroz sve ovo. SNIMAJTE!!! To je ipak za dobrobit vašeg djetata. Neka ne zamjere i tete čuvalice koje se javljaju na ovu temu. Naravno, nisu sve tete takve.
Malicuko, nadam se da je malena dobro i da nema tragova fizičkog nasilja... ono psihičko će ona brzo zaboraviti jer je još mala. Mazite je i ljubite, a vama želim da imate snage...
Mislim da dobro postupate, ne slušajte ostatak snimke, neka to odradi neko treći.
Sretno!

(odgovor članu Jaca.M)
Neposredna veza do poruke: 562
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
12.10.2013 10:01:17   
canim
malicuko user posted image zao mi je da ste prosli kroz sve to, bas je danas tesko naci pouzdanu osobu.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 563
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
12.10.2013 10:33:53   
sabinos
Jaca meni treba hitno teta za cuvanje dva djecaka na Dobrinji.ne mogu prva da posaljem privatnu poruku pa te molim da mi se javis

_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 564
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
18.10.2013 23:47:36   
suzy blue
Zdravo svima

obzirom da znam kako je tesko naci pouzdanu tetu za cuvanje djeteta i kakva je to briga roditeljima
zelim preporuciti tetu koja je cuvala moe dijete. Odgovorna, pouzdana, vesela, ozbiljna teta koju nisam morala da
nazovem s posla cak i kad je dijete prehladjeno, jer se perfektno brinula o njemu.
Ja bih cesto rekla "kao vojnik" kada su u pitanju moje zelje i instrukcije....
Trenutno je slobona, pa ako je nekome potrebna neka se javi za kontakt informacije

pozzz


< Poruku je uredio suzy blue -- 18.10.2013 23:50:28 >

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 565
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
19.10.2013 0:17:15   
Full Moon
malicukouser posted image user posted image , dusa mala draga, uhhhh, grozno zaistauser posted image , hB pa ste to otkrili ipak na vrijemeuser posted image
Iskreno ni sama vise ne bih uzela neku tetu da cuva moje dijete, nekako kao sto Neca rece nisam spremna pustiti nekoga ponovo u nase zivote, odabrala bih jaslice ako ne bih imala drugo rjesenje...naravno da vjerujem da i dalje ima dobrih teta ali eto...

(odgovor članu suzy blue)
Neposredna veza do poruke: 566
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
19.10.2013 0:22:11   
Medić*
O Tuznamama user posted image user posted image user posted image Strasno i pertuzno. Dusa mala user posted image user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 567
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
22.10.2013 21:02:39   
Dalil@
Ima li neko da mu treba teta cuvalica?

_____________________________

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 568
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
23.10.2013 20:14:15   
cvijetak_zanovjetak
Meni će uskoro biti potrebna teta čuvalica na puno radno vrijeme.

U pitanju je beba od godinu dana.

Zamoliću da mi preporučite nekoga, ali samo ako je osoba zaista fina i odgovorna.user posted image

Može i u pp.


(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 569
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
28.10.2013 18:24:48   
mossar
Potrebna teta čuvalica od januara....
Ako je neko zainteresovan vrlo rado ćemo se upoznati i obaviti detaljan razgovor....

(odgovor članu cvijetak_zanovjetak)
Neposredna veza do poruke: 570
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
28.10.2013 18:45:30   
mamaajna

ja bi je zadavila
ma trebate samo banuti u park na dobrinji mali mekani.ljetos sam visila tamo i posmatrala tete hihi,uglavnom ima jedna cuva djecaka oko godine i po,a ona ima izmedzu 40 i 50g,pusi,smedza na paz osisana.sta ona djetetu govori uuuu,uzas javno.

< Poruku je uredio mamaajna -- 28.10.2013 18:48:41 >


_____________________________

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu bagy)
Neposredna veza do poruke: 571
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
1.11.2013 22:04:50   
Lavica28
Znate li kolika je sada prosjecna mjesecna cijena cuvanja djeteta?

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 572
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
2.11.2013 14:14:26   
Pikapolonica

IZVORNA PORUKA: Lavica28

Znate li kolika je sada prosjecna mjesecna cijena cuvanja djeteta?


U mojoj blizoj okolini koga god sam pitala krece se oko 400 maraka.
Par ljudi mi je reklo da zene cuvaju i za 300 (ja na njih jos nisam naletila).
Ovo govorim za Sarajevo...
Mada tu puno faktora igra ulogu. Prije svega radno vrijeme (nije isto kad se cuva dijete
od 7-pola8, pa do pola 5-5 i kad se cuva recimo od pola 9-9 do 4. Pa onda udaljenost (ulazi
li prevoz u cijenu), pa je li mozda jedno ili dvoje djece, pa obaveze oko djeteta/kuce.

_____________________________

The world is mine!
A. 21.08.2011.

(odgovor članu Lavica28)
Neposredna veza do poruke: 573
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
2.11.2013 20:39:04   
Lavica28
Da, i ja sam tako cula da ispod 400 KM nema, jer su porasli troskovi zivota. Davno je ta cijena bila 300 KM, kad pogledate pocetak ove teme 280 KM 2008. godine...a privatne jaslice vjerovatno isto tako. da li neko zna koje su najbolje? Ili smatrate da je za bebu od godinu dana ipak bolje da je neko vrijeme uz tetu cuvalicu?

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna veza do poruke: 574
   RE: teta cuvalica - imate li koga?
4.11.2013 15:07:54   
tadudinka
Pozdrav
Preporuke za tete čuvalice, Ilidža (naš stan) dječak 1 godina. Hvala

(odgovor članu Lavica28)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *