|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Lekovito bilje
13.12.2008 22:12:07   
emy
toga ima na pretek, od kontracepcije do apstinencije
ne trebaju ti biljke

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Lekovito bilje
20.12.2008 23:56:21   
sabas
medolino hvala na savjetu ali ipak bez obzira sto imam 'uplane procese' vec treci papa ja ipak nebi stavljala unutra nista. Jednom sam stavljala bijeli luk (sa strahom) pa su mi rekli da unistava vaginalnu floru
Ali da se malo pohvalim, posto je vikend imam vremena za sebe pa kombiniram sve sto znam i trebutno imam
Kada god sam u kuhinji a cesto sam uzmem kasiku meda i stavim cimeta , nedavno sam cula da je dobro med staviti na gazu i staviti dole a na jajnike obloge od rakije i dobro se utopiliti i pijem vrkutu mace mi nestalo i pokoji vitamin c iscuclam
Eto barem vama da se pohvalim kako sam vrijedna (sestra mi nije u gradu a mm hm njemu se hvaliti hm )
Pusice moje trudiliceuser posted image

(odgovor članu emy)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Lekovito bilje
25.12.2008 9:36:08   
lejlas30
Napokon smo sinoc otisli kod travara Sadika. Kao sto sam i pisala, MM je dobio tro bocice a ja dvije. To je mjesecna doza, svaki dan po dva puta moramo piti i ja i on. Pa vidjecemo. Sadik nam je pricao i pricao i objasnjavao... Nekako smo, ako nista, od njega izasli malo raspolozeniji nego sto smo inace bili u posljednje vrijeme. Vidjecemo hoce li biti ikakvog ucinka. Vrijedi pokusati. user posted image

_____________________________

Tri godine u braku
1. ICSI = 0

Gospodaru moj
Podsjećaj me stalno
Da je neuspjeh iskušenje
Koje prethodi uspjehu

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Lekovito bilje
31.12.2008 16:44:39   
dana3
macina trava ili kediok je poznat da pomaze kod zatrudnjivanja lijeci upalne procese kao i iscjedke iz rodnice(ispiranj ili parenje na caju)pije se u vremenu do pojave mjesecnice a onda se prekida-med na ulozku stavlja se kao obloga i isto pomaze kod upala.isprobano i pomogo.dijabeticar sam pa sam imala porblema s tim.poslije caja brzo sam i zatrudnila.sretno cure pokusajte svastai SSRetna nova i dabogda sve sa ovog foruma presle na "trudnoca" i kao sto moja kuma kaze dabogda sve one sto zele vidjele kako je ne spavati od bebeuser posted image user posted image user posted image  i doda ama nista ljepse user posted image user posted image user posted image

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu lejlas30)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Lekovito bilje
31.12.2008 19:21:20   
sabas
dana3
hvala na savjetima i da se ispune tvoje zelje nama trudilicama pa makar i bile budne samo da dodje akb
Sretna Nova 2009

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Lekovito bilje
15.1.2009 8:29:03   
Vedica
prijenos posta

IZVORNA PORUKA: toncica

Interesuje me da li je neko koristio biljku konopljiku (divlji biber) ili latinski vitex agnus-castus. Nasla sam na internetu neke informacije da je dobra za PMS probleme ali i da ima uspjeha i kod zatrudnjivanja.

Hvala



_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Lekovito bilje
16.1.2009 21:13:34   
delfin
U zadnje vrijeme osjećam da mi je štitina malo prolupala, osjećam stezanje na vratu, debljam se... A dok dobijem termin opet gore....
Nego našla sam da ima neki čaj od bračića (Fucus vesiculosus) koji pomaže kod hipotireoze, pa ako neko zn agdje ga ima akupiti da javi.

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Lekovito bilje
18.1.2009 16:34:31   
nikka
Za što su dobre smrekine bobice?
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Lekovito bilje
18.1.2009 16:46:12   
mamy Sabina
evo šta ja nađoh


SMREKA ili BOROVICA [juniperus communis]
narodni naziv:
borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča, venja

engleski naziv: JUNIPER

Opis biljke:
Smreka ili borovica raste kao grm. S obzirom na veličinu, oblik, rast i oblik iglica smreka je vrlo promenljiva biljka. Igličasti listovi stoje po tri u pršljenu. U početku su svetlo zelene boje, a posle potamne. Sa gomje strane lista nalazi se plavkasto bela crta. Listovi su dugački 8 do 10 mm. Muški cvetovi su žuti i nalik klasu, a ženski cvetovi su cešeri I izgledaju kao bobica. Plod je crn. Svi delovi smreke ili borovice imaju fin aromatičan miris. »Bobice« su gorko slatkog ukusa, a iglice gorke i smolaste.

Stanište:
Raste po klisurastom neplodnom tlu i belogoričnim i crnogoričnim šumama. Često se nalazi u velikim skupinama na kamenitoj kraškoj podlozi od primorskog područja do brdskih i planinskih predela.

Lekoviti deo biljke:
Za lek se beruse plodovi, iglice, vrhovi grančica i samo drvo. Nakon što se plodovi uberu, suše se u tankom sloju na suvom i svetlom mestu. Plod smreke ili borovice ne sme se sušiti na suncu i umetnoj toploti.

Lekovito delovanje:
Mnogostruka je lekovitost smreke ili borovice. Čaj od ploda jača nerve i želudac, čisti krv, odvodi otrovne gasove, a sa mokraćom i loše sokove, pojačava znojenje, leči vodenu i bubrežnu bolest, čisti jetru, drobi i odvaja kamen i pesak iz žuči, bubrega, mokraćnog mehura. Odlično leči beli cvet, a preporučuje se za lečenje plućnih bolesti posebno astme. Mladi vrhovi kuvani u mleku leče kostobolju, reumatizam, išijas, skorbut, vodenu bolest, nervnu rastrojenost i dr. Pomešana sa drugim biljkama, smreka ili borovica izvrstan je lek za mnoge bolesti. izvor: www.herbateka.com


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Lekovito bilje
18.1.2009 16:51:06   
nikka
Zbunilo me nešto,nemoguće je da je smreka borovnicauser posted image
Smreka je manje drvo ima iglice onako guste i bobice slične ali manje od borovnice i nisu jestive sirove nego se pravi čaj od njih ali neznam za što?

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Lekovito bilje
18.1.2009 16:54:56   
Lilipop
smreka ili boroVICA, ne borovNica , al nema veza, lapsusi se svakom desavaju.
PS, nemoj mi zamerit na ispravku plizz, nisam te htjela uvrediti.user posted image

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Lekovito bilje
18.1.2009 16:59:27   
nikka
Evo našla sam i ja nešto;

Čaj od smreke pijemo protiv kašlja, katara i drugih bolesti dišnih organa. Taj čaj pročišćava krv i liječi katar mjehura, izaziva znojenje pijemo li ga u krevetu. Čaj od smrekinih iglica također otklanja proljetni umor. No moramo ga piti redovito!
Para od smrekinih grančica, zbog toga što sadrži terpentinsko ulje, pročišćava dišne organe, liječi bronhije, bronhijalni katar, upalu grla i pluća.
Kupelji od smrekinih grančica pomažu kod gihta , opuštaju stvrdnute mišice, pojačavaju tjelesnu otpornost i snagu. grančice i iglice kuhamo zasebno i potom dodajemo vodi za kupelj. Ta kupelj djelotvorno liječi i kožne bolesti, kraste, osip i potkožne čireve.
Zrak u smrekinoj šumi izliječio je pluća mnogih bolesnika koji su šećući šumom duboko udisali. Košarica svježih grančica u spavaonici uveliko olakšava disanje plućnim bolesnicima. Trebalo bi po mogućnosti mijenjati grančice svaka dva sata.
Smrekina smola kao sredstvo za mazanje rana (na dva načina): Smolu bez grijanja stavimo na ranu ili je pak smolu polagano kuhamo, potom je ocijedimo, dodamo trećinu maslinova ulja te opet prokuhamo. Tako dobivamo mast.
Odličan sirup možemo napraviti ako zelene, nezrele češere i izdanke kuhamo pet sati u mnogo vode. Potom valja izvaditi češere, a tekućini dodati šećer i kuhati dok se masa ne zgusne. Sirup je veoma ljekovit za dišne organe kod djece.

Sirup protiv kašlja i iscrpljenosti

Vrške smrekinih iglica poslažemo u staklenku široka grla i to naizmjenično red iglica, red šećera. Tako napunjenu staklenku odmah treba staviti na sunce. Nema li sunca, stavimo je na vrlo slabo ugrijanu ploču štednjaka. Ne učinimo li to, šećer će se toliko stvrdnuti da se nikad neće otopiti


Smrekine iglice sadrže mnogo vitamina C. Što je zima hladnija, iglice ga sadrže više.


(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Lekovito bilje
18.1.2009 17:05:10   
nikka
IZVORNA PORUKA: Lilipop

smreka ili boroVICA, ne borovNica , al nema veza, lapsusi se svakom desavaju.
PS, nemoj mi zamerit na ispravku plizz, nisam te htjela uvrediti.user posted image


Ma daj,pa zašto bi se ljutilauser posted image
A sad ima smisla;borovica od bor a borovi spadaju u četinjače kao i smreka.
Hvala na pojašnjenjuuser posted image

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Lekovito bilje
19.1.2009 11:44:00   
delfin
Višnja, ja pijem letrox za hipotireozu (25 mg dnevno) i Bromergon za hiperprolaktinemiju. Ustanovljena mi je hipotireoza, imam povišena antitjela, i kod mene je vjerovatno autoimuna bolest, mada su oni dosta škrti na dijagnozama.

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Lekovito bilje
22.1.2009 15:14:56   
l.branka
prvo zelim da vas sve pozdravim jer sam nova na forumu i da vam svima pozelim velike stomake u ovoj 2009.
eh sad i ja pijem vrkutu i marulju,..samo ne znam kada su mi lodn dani pa sam mislila marulju piti cijeli mjesec izuzev kada imamuser posted image
sad,..sto vi mislite o tome??
molim vas ko zna bilo sto svaka pomoc dobrodosla
jos jednom veliki pozdrav

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Lekovito bilje
22.1.2009 15:18:59   
budućamama
Branka, dobro nam došlauser posted image
Imaš temu o marulji/macinoj travi i tamo ti je sve objašnjeno. Ukucaj u pretražnik na vrhu stranice.
U suštini, ona se pije do O, a nikako poslije jer promoviše krvarenje i može ne dao Bog dovesti do spontanog. Isto vrijedi i za vrkutu.
I mi tebi želimo da uskoro budeš user posted image
Pridruži nam se u čekaonici user posted image , tamo su trudiliceuser posted image

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu l.branka)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Lekovito bilje
22.1.2009 15:28:23   
l.branka
IZVORNA PORUKA: budućamama

Branka, dobro nam došlauser posted image
Imaš temu o marulji/macinoj travi i tamo ti je sve objašnjeno. Ukucaj u pretražnik na vrhu stranice.
U suštini, ona se pije do O, a nikako poslije jer promoviše krvarenje i može ne dao Bog dovesti do spontanog. Isto vrijedi i za vrkutu.
I mi tebi želimo da uskoro budeš user posted image
Pridruži nam se u čekaonici user posted image , tamo su trudiliceuser posted image


hvala od srca na dobrodoslici,..
i na informaciji sada cu se baciti na citanje,....i da,..rado cu vam se pridruziti i na drugim temama,...
do tada,..
pozdrav

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Lekovito bilje
30.1.2009 20:57:18   
Visnja
IZVORNA PORUKA: delfin

Višnja, ja pijem letrox za hipotireozu (25 mg dnevno) i Bromergon za hiperprolaktinemiju. Ustanovljena mi je hipotireoza, imam povišena antitjela, i kod mene je vjerovatno autoimuna bolest, mada su oni dosta škrti na dijagnozama.


Ja se bas bojim da od tih povisenih antitijela ne mognem zatrudniti. U ponedjeljak idem da vadim nalaze pa cu vidjeti rezultate... Neki doktori kazu da hypotieroza nije strasna i da covjek cijeli zivot moze imati povisena antitijela, a opet drugi kazu da antitijela mogu dovesti do steriliteta?
ima li iko iskustva sa ovim antitijelima? Sta ako je tsh i t4 uredu, a povisena antitijela?

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Lekovito bilje
31.1.2009 11:50:07   
brzamala

IZVORNA PORUKA: toncica

Interesuje me da li je neko koristio biljku konopljiku (divlji biber) ili latinski vitex agnus-castus. Nasla sam na internetu neke informacije da je dobra za PMS probleme ali i da ima uspjeha i kod zatrudnjivanja.
Hvala


Pozdrav svima.Ja sam pila jedno pola godine vitex,pomogao mi je u smislu da mi se poboljsala ovulacija i ten mi je blistao.E sad ,ja sam pored njega pila vrkutu i ocajnicu i te travke bih svima preporucila jer su odlicne.Sa ocajnicom sam imala plodne sluzi ko u prici.Nikad prije nisam ni znala da imam ovulaciju jer je nisam osjecala,inace imam pcos teski,a cim sam pocela da ovo pijem odmah prvi mjesec sam je mogla prepoznati i posluzi i po pikanju u jajnicima,po psihi.Vitex vise ne pijem jer sam pocela sa dabrostonom a on tj. vitex se ne smije piti uz hormone

< Poruku je uredio Vedica RR -- 31.1.2009 14:10:52 >

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Lekovito bilje
5.2.2009 19:08:47   
ena0002
A taj vitex jesu li to tablete ili sta user posted image  

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Lekovito bilje
5.2.2009 21:47:45   
brzamala
vitex se moze naci kao tinktura i kao kapsule:Zene najvise piju kapsule od Encijana ,PMS free,koje sadrze nesto vise od 300 mg. vitexa.Ja sam ih kupovala i u obicnim apotekama i u biljnim,kostaju oko 8 km.,24 komada.Ako ih budes kupovala trazi ih kao PMS free kapsule jer kod nas,u Sarajevu rijetko znaju za vitex,pa ce zi u suprotnom reci da nemaju a ono na polici stoje.Drugi naziv za vitex je konopljika.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Lekovito bilje
9.2.2009 10:42:23   
ena0002
Hvala brzamala user posted image

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Lekovito bilje
9.2.2009 20:34:26   
delfin
E ja sam danas kupila neki čaj zove se čini mi se Merjemina ruka, tako nešto i pije se 40 dana. Je li ko od vas čuo za to ili možda pio?

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Lekovito bilje
9.2.2009 21:14:53   
meedic
Delfin sta pise na kutiji zasta je taj caj?

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Lekovito bilje
10.2.2009 12:37:56   
delfin
Prodaje se n akomad (u obliku je ruke) pa se vaga, značu na kg. Kao za plodnost kod žena. Taj jedan komad se razdjeli na 40 dana i pije se čaj pred spavanje. tako mi je rekla prodavačica.To ti je u butiku Badem.

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *