Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
uh ja ne bih u onu vodu sta ja znam ko je sve krvario u taj bazen prije mene....a znas kako su azurni oko dezinfekcije, puna bolnica mrse...pih...a i te nalaze sto poneses za kadu, uradis puno ranije...poslije pokupiti sta hoces...a vala ni epiduralna mi ne treba-jednom radjam prvo dijete, necu crknut ako osjetim jesam hrabra, ha? ovo ja ne bi li krenulo...
uh ja ne bih u onu vodu sta ja znam ko je sve krvario u taj bazen prije mene....a znas kako su azurni oko dezinfekcije, puna bolnica mrse...pih...a i te nalaze sto poneses za kadu, uradis puno ranije...poslije pokupiti sta hoces...a vala ni epiduralna mi ne treba-jednom radjam prvo dijete, necu crknut ako osjetim jesam hrabra, ha? ovo ja ne bi li krenulo...
svaka cast , ni ja se nesto ne bojim poroda , nece ni to vjecno trajati, a bol se mize izdrzati pa prema tome..laganini
meni je bilo leukocita oko 20 malo eritrocita i bakterija pa su mi rekli samo brusnicu, sad je malo bolje al nisam se rijesila toga jos...nekad i bubreg ono malo osjetim...zato pitam
ih nije to nista dzabe ti brines...da su bubrezi bakterija bi pisalo masa i bilo bi bas puno eritrocita...a ustalom ne treba ti nikakav nalaz da znas da je to-to...ja sam zadnju upalu bubrega imala u trudnoci, piskila krv...ma to je moras svako sekund piskiti a ono nista ne ide, ledja se znoje od muke, i krv ide...inace najlakse je skontati jel imas kakvu ipalu mokracnih kanala, pece kad piskis, ko da vatra ide...a leukocite onako same, ni u urinu ni u krvi ne gledaj puno, njih svaka trudnica ima a brusnica je svakako dobra...kao i potkosulja ovo za potkosulju mozda zvuci ko nane kad navale s tim,ali ja stvarno vjerujem da treba cuvati bubrege
A vidi ti ovih hrabrih zena...Animagical, nemoj da kasnis sa porođajnom ...i nema uljepsavanja hahaha
ž
ja cu uz porodjajnu aBd da okacim sliku bebijevu, pa ti vidi jel uljepsavanje hajde bona gledaj koliko ljudi hoda ulicom, sviju je neko rodio... od koga god cujem o porodu svako kasniej kaze da sebe najgore mozes zeznuti strahom...zakocis, prepadnes se, sve radis sto ne treba...znaci-samo hrabro i pozitivno
A vidi ti ovih hrabrih zena...Animagical, nemoj da kasnis sa porođajnom ...i nema uljepsavanja hahaha
ž
ja cu uz porodjajnu aBd da okacim sliku bebijevu, pa ti vidi jel uljepsavanje hajde bona gledaj koliko ljudi hoda ulicom, sviju je neko rodio... od koga god cujem o porodu svako kasniej kaze da sebe najgore mozes zeznuti strahom...zakocis, prepadnes se, sve radis sto ne treba...znaci-samo hrabro i pozitivno
jes'
stisni animagical kad bude, ima da malecki izleti kao metak
drznice kad nam bude vakat aBd ja cu nas ohrabrivati na ovoj temi
Bebice, pazi sta si rekla ja se drzim ovog od danas hehe.
Joj ja cu poceti plakat sto radim, ne mogu vise na ovoj stolici ne mogu hodati ko luda po centru, nigdje nikog...Nedjelja me slomi od 12-20h. Hocu na trudnickooooo
Aaaaa evo jedna trudnica prolazi pored mene, slatka buckasta...meni se cini samo sto nije
ma ja nisam pekava zena, ali mi oci zasuze kad pomislim da ce za koji dan moj misurko biti u rukama, da ga razmotavamo, pregledamo, mazimo, ljubimo....igracka nasa mala uh zene moram da idem, nemam vise igala, sve otezem da se bocnem, jer moramo do dezurne apoteke da kupim....hajd vakat je, odoh ako sta krene naletim ja maksuz da javim... hug milkite te trbice
ma ja nisam pekava zena, ali mi oci zasuze kad pomislim da ce za koji dan moj misurko biti u rukama, da ga razmotavamo, pregledamo, mazimo, ljubimo....igracka nasa mala uh zene moram da idem, nemam vise igala, sve otezem da se bocnem, jer moramo do dezurne apoteke da kupim....hajd vakat je, odoh ako sta krene naletim ja maksuz da javim... hug milkite te trbice
felix idi tamo zatrudni pa onda plasi zene bocama ccc sve nijedna lafo nece a svima slatko navrataiti medju trudnice...hajde bona zaleti se, evo skvo upraznila mjesto na temi, sad cu i ja...dok imas gdje stati
hvala draga doce druge sigurno nove trudnice ja cu cekat tam cetvrto peto kolo , neka lijepo je meni i vako. Samo vi......
da dodam jos zimska Moj tajo je sve meni govorio eto nece vam biti dosadno imat cete zimsku igracku zimi taman imao oko 7mjes. Najljepse tad .....I stvarno su slatke igracke bilo zimske il ljetne .....
Hvala na odgovoru Drznice...Jos jedno pitanje mozda glupo,ali...Smijem li ja ikakav posao nocas raditi sa mm, jer cu sutra na pregled???Bojim se da zeni ne zamaglim pogled, pa belaj...
Nisam upratila neko je pisao o kreveticu iz cileka mislim da je Drznica o onom sto se ogradica skine i latice sklone i dobijes krevet za veliko dijete !Ja sam taj kupila ustvari taj baby dream cijelu sobu , i prezadovoljna sam kreveticem , ne znam da li su vam rekli da uz njega dodje komplet poseljina i dva anatomska madraca oba se odmah montiraju na krevet .. po meni zaista vrijedi !!
Mamolina koliko ste platili tu sobicu i sta sve dodje ?
Hvala na odgovoru Drznice...Jos jedno pitanje mozda glupo,ali...Smijem li ja ikakav posao nocas raditi sa mm, jer cu sutra na pregled???Bojim se da zeni ne zamaglim pogled, pa belaj...
Pa vjerovatno smiješ ako nemaš nikakve bolove, krvarenje i sl. ...
ja sutra moram raditi urinokulturu tako da ti ja nista ne znam o tome.. samo jednom u zivotu sam radila kad sam prvi put bila trudna i znam da je nalaz bio ok. nije bilo baja
sad ne znam sta ce biti ..nadam se najbljem
mene krsta 2 dana bole ono podmuklo
cestitam sed. mj. i ja napokon usla u 7. polje na tickeru
I meni je ovo drugi put da radim UK,u prvoj trudnoci nisam imala tih problema. Prvi put radila jer mi je nalaz urina bio los,pisalo da imam mnogo bakterija,pila antibiotik i sad trebala da uradim da vidim jel sta pomoglo. Sad mi nalaz urina dobar,mislilm nemam bakterija (tako pise) a kad sam uradila UK ipak ima. Sreca pa ih nema puno i ne smetaju mi uopste,mene nista ne boli,ne pece,nema nikave sluzi,bijelog pranja itd,ma sve super hB,ja stalno ponovljam da ne bi ni osjetila trudnocu da ne moram obuvati carape i patike. Cestitam na sedmom mjesecu,vrijeme stvarno brzo prolazi,i ja cu u 8. za 10-ak dana.
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
Sonjaaaaaaaaaaa ja cu trazit da te skinu sa teme kad mi se priblizi termin hahaahhhaa. Mene sve tjesi kad vidim vas koje ste rodile jedno,dvoje...pa evo tu ste opet
Sonjaaaaaaaaaaa ja cu trazit da te skinu sa teme kad mi se priblizi termin hahaahhhaa. Mene sve tjesi kad vidim vas koje ste rodile jedno,dvoje...pa evo tu ste opet
pusti ih bona, ne bi opet zabebile da je tako strasno
strasno je kad te struzu nazivo bez anestezije i bez nekih lijekova protiv boliva nozevima maternicu pa odes PRAZAN kuci, a da izdrzis bolove za jedno maleno pa izdrzacemo ako Bog da