Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
hajd ti sad odi njemu pa reci a kako druge zene mogu doduse ovo prvi put od decembra, jos sad stomak ogroman...sva sam se zbunila i ne, sada se ne racunaju zene od 27 u starije prvorotke...
Pa gdje ste žene,jesam falila Ja evo čitav dan u skitnji,sad okupala malca i stavila ga na spavanje pa ću i ja na tuširanje i lagano u krpe....
Kupila sam danas odjelce bebi za izlazak iz bolnice i još 3 pamučne pelene neka ima .... Kupila sam i podlogu za presvlačenje,ee kome treba u Azelu kod Omege jedinstvena prilika došle sve po 5 km ja kupila ovakvu
Pravo jeftino .....
Šta se radi kod vas ??
Da si mi javila pa da i meni uzmes jednu Imam ja jednu bijelu, valjda je dosta hehehe.
Nego da vas pitam, nesto s ekontam, ako mi sutra kazu da sma blizu poroda al bez regularnih bolova i ako mi ponude da izazovu porod da krene kako treba, ja se kontam sta bih....u jendu ruku bih pristala, a u drugu ne bih.......u cet. su mi rekli da je lagano krenulo i sutra kontrola......
Nađaa ma kakva mlada ja sa 21 godinu ljuljala jedno na nogama sa 25 ću drugo i taman za mene treće ću možda za 10 godina dok ove odškolujem user posted image user posted image user posted image ...
dobra si! ja se jos psihicki pripremam za 1., 2. ne razmisljam sad za sad...vidjet cemo...
Sweet mila mislim da ti je dovoljno ta jedna osim ako ne misliš ih bušiti sa čim a nije problem ako treba budem ja kupila i donijela i do ispred ulaza
Nego ako bude se to ponudilo,e nemam pojma Možda ako bi bila otvorena makar 2-3 prsta i ako bi na CTG bilo kontrakcija makar i nepravilni a ako ne ja ne bih iako ni indukcija nije baš bauk ali je agresivnija ako ide od početka ta ako treba sve sama obaviti pa sad
sweet vjeruj da ja vec razmisljam o tome o cemu ti razmisljas, o indukciji... i ja iskrena da budem ne bih, nego bih cekala da samo krene...bojala bih se da cu napatiti bebu pa da ne bih imala snage da se porodim....ili da se beba ne daj Boze zaglavi u porodjajnom kanalu...
< Poruku je uredio malena27 RR -- 5.6.2011 0:13:48 >
Sweet mila mislim da ti je dovoljno ta jedna osim ako ne misliš ih bušiti sa čim a nije problem ako treba budem ja kupila i donijela i do ispred ulaza
Nego ako bude se to ponudilo,e nemam pojma Možda ako bi bila otvorena makar 2-3 prsta i ako bi na CTG bilo kontrakcija makar i nepravilni a ako ne ja ne bih iako ni indukcija nije baš bauk ali je agresivnija ako ide od početka ta ako treba sve sama obaviti pa sad
Pa i ja mislim da c emi ponudit ako vec ima dovoljno naznaka, rekose da nece na silu me pordadjat :/
sweet vjeruj da ja vec razmisljam o tome o cemu ti razmisljas, o indukciji... i ja iskrena da budem ne bih, nego bih cekala da samo krene...bojala bih se da cu napatiti bebu pa da ne bih imala snage da se porodim....ili da se beba ne daj Boze zaglavi u porodjajnom kanalu...
Sad nemam pojma kako da sutra reagujem ako dodje do toga, nisma znala da se beba moze zaglavit kroz indukciju...
ne znam ovog svog nagovoriti user posted image user posted image user posted image doduse, danas smo se malo mazili i ljubili user posted image user posted image user posted image
Ja sam mazenje i ljubljenje ukinula ( samo se pusamo ), predstavlja mi samo patnju kad je poslije toga STOP..E a prije sam kontala kako je trudnicama super,mogu kad god hoce i sta hoce a da ne brinu o plodnim danima,pa cekaju da prodje ... Sad kad dodje to vrijeme doktor kaze No,No! Zabrana pa se ti pusi..
Sad nemam pojma kako da sutra reagujem ako dodje do toga, nisma znala da se beba moze zaglavit kroz indukciju...
sweet problem kod indukcije koji se nekad desava je da, zena dobije trudove, ali se ne otvara, pa se izmori od trudova, kad beba krene, onda nema snage da tiska da beba izadje... ne mora znaciti da ce se to tebi desiti, ja sam samo napisala da bi mene bilo strah.... cisto iz tog razloga da ne napatim bebu....
sweet problem kod indukcije koji se nekad desava je da, zena dobije trudove, ali se ne otvara, pa se izmori od trudova, kad beba krene, onda nema snage da tiska da beba izadje... ne mora znaciti da ce se to tebi desiti, ja sam samo napisala da bi mene bilo strah.... cisto iz tog razloga da ne napatim bebu....
Ja sam u cetvrtak bila vec otvorena prst a grlic se kaze jos skratio i omekso kolko sam skontala tako da ja neci bit zabetonirana u svakom slucaju, sad dal je amnioskopija potaknula da s ejos otvorim, to cemo vidjet sutra.... A danas cujem da je navodno 1 prst=2cm
< Poruku je uredio sweet insanity -- 5.6.2011 0:26:51 >
haman da sam se bila zacepila...mislim da utrogestan djeluje na zarastanje tamo dole
nego evo opet one sedmice, meni se ova tabela svidja
4+3 tjedna su kraj 1 mjeseca 8+5 tjedna su kraj 2 mjeseca 13+1 tjedna su kraj 3 mjeseca 17+4 tjedna su kraj 4 mjeseca 21+6 tjedna su kraj 5 mjeseca 26+2 tjedna su kraj 6 mjeseca 30+4 tjedna su kraj 7 mjeseca 35+0 tjedna su kraj 8 mjeseca 40+0 tjedna su kraj 9 mjeseca
Ja sam u cetvrtak bila vec otvorena prst a grlic se kaze jos skratio i omkeos kolko sam skontala tako da ja neci bit zabetonirana u svakom slucaju, sad dal je amnioskopija potaknula da s ejos otvorim, to cemo vidjet sutra.... A danas cujem da je navodno 1 prst=2cm
ovo je otprilike..ali ne mora biti...jedan prst je jedan prst tog dr koji te pregleda i nije svaciji prst isti...to ti je odokativna mjera...a ne znam, ja ne bi vala indukciju, znam da ti je dodijalo biti trudna,ali sta fali dati bebi priliku da ona sama podje vani nece ostati unutra svakako
IZVORNA PORUKA: sweet insanity Ja sam u cetvrtak bila vec otvorena prst a grlic se kaze jos skratio i omkeos kolko sam skontala tako da ja neci bit zabetonirana u svakom slucaju, sad dal je amnioskopija potaknula da s ejos otvorim, to cemo vidjet sutra.... A danas cujem da je navodno 1 prst=2cm
malo je jedan prst...ali ako bude 3-4 sutra, moglo bi to fino krenuti mislim da dr. nece rizikovati pa te na silu poradjati, dobar znak je da je grlic omeks'o i da se skratio
IZVORNA PORUKA: sweet insanity Ja sam u cetvrtak bila vec otvorena prst a grlic se kaze jos skratio i omkeos kolko sam skontala tako da ja neci bit zabetonirana u svakom slucaju, sad dal je amnioskopija potaknula da s ejos otvorim, to cemo vidjet sutra.... A danas cujem da je navodno 1 prst=2cm
malo je jedan prst...ali ako bude 3-4 sutra, moglo bi to fino krenuti mislim da dr. nece rizikovati pa te na silu poradjati, dobar znak je da je grlic omeks''o i da se skratio
Pa rekao je da nece siliti, nego da dodjem sa stvarima kao da cu ostat i da me neko saceka, ako ne bude indikacija da ce me vratiti kuci...samo se nadam da mi nece opet amnio radit, uhhh...
< Poruku je uredio sweet insanity -- 5.6.2011 0:33:14 >
pa eto onda, nemoj se brinuti.... ice to aBd sve svojim tokom i kako treba... slusaj samo dr. i babice sta ti govore...
Valja mi, hehhe. Mm govori kao, ma neces se sti sutra porodit, mozda fakat necu ali cinjenica da su sutra sanse fifty-fifty i za jedno i za drugi su dovoljne da me cine nervoznom i to pozitivno nervoznom i naravno sa dozom neke vrste straha.
Oodh ja sada da se istusiram i obrijem ovo sto je naraslo od cetvrtka pa da malko duze pajkim i da ne zurim ujutro
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
vanjske roletne Admin
Molim da napiset_e svoja iskustva po pitanju vanjskih roletni...planiramo ovih dana uraditi..i konacno skinuti zaluzine koje su odron..nista odvratnije i gluplje nisam imala
i koju firmu ste angazovali za iste:
Saplast
Ettect
neka treca
odgovor (97%) odgovor (3%)
Broj svih glasova: 107
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!