|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  550 551 [552] 553 554   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
5.6.2011 13:56:16   
sanela.asja
jer ja ne znam sta da pricam sa majstorima 

Majstori su inace tracare ma kakve zene,sve znaju i sve vole da rastabireuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sami pricaju tvoje je da slusasuser posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13776
5.6.2011 14:19:40   
sweet insanity
Evo nas, nisu me danas ostavili ali ima napredka, 2 prsta sma sada otvorena ali je grlic jos uvjek potvrd. Medjutim sam se malo prepala, ctg nije kao bio OK,nakon sat i po setnje malo bolji i dr. kaze kao malo je neaktivna nego inace ali nija patoloski al ja se opet brine. Opet mi je radio amnioskopiju i to velikim amnioskopom i nisam nista osjetila  sto me zacudilo, plodova voda odlicna hB i dalje. Pise da je glavica visoko i pokretna, a prije je bila nisko, haman se pomjera.....Sta ima kod vas?

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 13777
5.6.2011 14:41:45   
sweet insanity
Zene, dal da se brinem za ctguser posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 13778
5.6.2011 14:52:19   
animagical
ma ne brini sweetuser posted image pa da je ista za brige, ostavili bi te u bolniciuser posted image  

Neposredna veza do poruke: 13779
5.6.2011 14:56:42   
sanela.asja
Zene, dal da se brinem za ctg

Nebrini se da ja sta rekli bi ti i nebi te pustili kuci to samo pisuljica zeza cika doktore user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 13780
5.6.2011 15:27:51   
sweet insanity
Hvala na podrsci i Jelena mi je rekla da se i njoj to desavalo i da je cesto u 9.mjesecu da se beba uspava. Trudit cu se da ne brinem i nadat se da ce sve biti OKuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio sweet insanity -- 5.6.2011 15:28:18 >

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 13781
5.6.2011 16:11:28   
idacha
oj, zene, jeste vrijedne, nabijate mi komplekse.... ja ko trut, nista ne mogu, i to fakat ubi...

al, joos malko aBd..
ja kontam da ce me poroditi za najduze 10ak dana, zbog ovih edema...

sweet, no sikiriki, sasvim je normala da se bebi uspava... a, tvoja je haman ljenivica, pa je tesko razbuditi.. daBogda ti tako bila i kad se rodiuser posted image super za otvaranje... tebi je u utorak termin, jel tako? jos malo... sad ce to i kod tebe krenuti lagano...
jelo, dusice moja, jesam te pozelilauser posted image user posted image user posted image user posted image kako mi je ancica? jel se smirila upala, nisam nikako mogla upratiti... super sto seka stize i maleni.. ancica ima da se odusevi... kako si mi ti? ljuuuuubim
palachinken, animagical, sanela.asja, malena, skvo, ziki, i sve ostale.... kissssssssssssss

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 13782
5.6.2011 16:12:23   
palachinken
Nego šta nego će biti OK. Imaš ovdje čitav tim za moralnu podršku user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 13783
5.6.2011 16:15:49   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Evo nas, nisu me danas ostavili ali ima napredka, 2 prsta sma sada otvorena ali je grlic jos uvjek potvrd. Medjutim sam se malo prepala, ctg nije kao bio OK,nakon sat i po setnje malo bolji i dr. kaze kao malo je neaktivna nego inace ali nija patoloski al ja se opet brine. Opet mi je radio amnioskopiju i to velikim amnioskopom i nisam nista osjetila  sto me zacudilo, plodova voda odlicna hB i dalje. Pise da je glavica visoko i pokretna, a prije je bila nisko, haman se pomjera.....Sta ima kod vas?

Znam da se brines..ali ja sam bila par puta svjedok, kada vrate zenice sa CTG-a na setnju ili na hapu...pa kada ponove bude sve okej....setaj...krenulo je otvaranje..a vezano za indukciju...meni su malo dali i "pogurali " me indukcijom...kada bi opet bila u istoj situaciji, pristala bi...indukcija nije strasna..ona nekada pomogne..ja jos nisam cula da je napravila neki "problem"....sasvim normalna stvar...ona i jeste za da se malo zena "stimulira"..meni je vodenjak vise od 24h curkao...i bila otvorena 4 prsta...sasvim normalno je da su mi ukljucili indukciju..beba ne smije da se pati...samo idi redovno na kontrole...predpostavljam ides opet sutra?

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 13784
5.6.2011 16:17:43   
Skvo RR
Mi bili na vrelu bosne....umce spava...skrsili smo po jedan macho..gledamo tenis i uzivamo..cekamo da se princeza probudi.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 13785
5.6.2011 16:19:28   
idacha
skvo, user posted image user posted image za divan dan.. bas lijepo.. ja cekam da se moji momci vrate, pa mooooozda malko u setnjicu i ja da izadjem...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 13786
5.6.2011 16:19:45   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Znam da se brines..ali ja sam bila par puta svjedok, kada vrate zenice sa CTG-a na setnju ili na hapu...pa kada ponove bude sve okej....setaj...krenulo je otvaranje..a vezano za indukciju...meni su malo dali i "pogurali " me indukcijom...kada bi opet bila u istoj situaciji, pristala bi...indukcija nije strasna..ona nekada pomogne..ja jos nisam cula da je napravila neki "problem"....sasvim normalna stvar...ona i jeste za da se malo zena "stimulira"..meni je vodenjak vise od 24h curkao...i bila otvorena 4 prsta...sasvim normalno je da su mi ukljucili indukciju..beba ne smije da se pati...samo idi redovno na kontrole...predpostavljam ides opet sutra?

Danas je i nakon setnje i hape bila uspavana alii malo vise aktivna nego dva sata prije, A idme opet prekosutra je rmi je termin.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 13787
5.6.2011 16:20:48   
sweet insanity

Mi bili na vrelu bosne....umce spava...skrsili smo po jedan macho..gledamo tenis i uzivamo..cekamo da se princeza probudi.

Vidjela sam slike, super vam je bilo izgledauser posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 13788
5.6.2011 16:22:39   
Skvo RR

Vidjela sam slike, super vam je bilo izgledauser posted image

Jeste vala....user posted image user posted image user posted image user posted image ..prosto zaboravim da imamo onaku ljepotu..sram me bilo...user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 13789
5.6.2011 16:23:20   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: idacha

oj, zene, jeste vrijedne, nabijate mi komplekse.... ja ko trut, nista ne mogu, i to fakat ubi...

al, joos malko aBd..
ja kontam da ce me poroditi za najduze 10ak dana, zbog ovih edema...

sweet, no sikiriki, sasvim je normala da se bebi uspava... a, tvoja je haman ljenivica, pa je tesko razbuditi.. daBogda ti tako bila i kad se rodiuser posted image super za otvaranje... tebi je u utorak termin, jel tako? jos malo... sad ce to i kod tebe krenuti lagano...
jelo, dusice moja, jesam te pozelilauser posted image user posted image user posted image user posted image kako mi je ancica? jel se smirila upala, nisam nikako mogla upratiti... super sto seka stize i maleni.. ancica ima da se odusevi... kako si mi ti? ljuuuuubim
palachinken, animagical, sanela.asja, malena, skvo, ziki, i sve ostale.... kissssssssssssss

Da, da u utorak, tada su mi rekli da svakako dodjem. Nadam se da nisu pogrijesili sto mi nisu rekli da dodjem i sutra. I eto oslobodila sma se straha od amnioskopije, mozda je sad nisma ni osjetila jer sam bila vise otvorena.user posted image Kako ste vi?

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 13790
5.6.2011 16:23:30   
Skvo RR

skvo, user posted image user posted image za divan dan.. bas lijepo.. ja cekam da se moji momci vrate, pa mooooozda malko u setnjicu i ja da izadjem...

Idacha..nego sta....bolje se osjecam cim malo prosetam...i tebi ce goditi....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 13791
5.6.2011 16:26:39   
idacha
ma, skvo, godi meni sve sto ne podrazumijeva kucu, ali none su problem.. nakon 10 metara, cini mi se, pocne voda ispod koze da ljulja...

odoh se opet pruziti, da pripremim noge za setnjuuser posted image
sweet, kiss za tebe i ljepoticu... sretno mila, ako krene i javi obavezno :)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 13792
5.6.2011 16:29:44   
Anoniman
Sweet vec sam ti rekla, nemoj da brines... milki pupu, setaj i uzivaj user posted image . Sto se tice indukcije ja samo kazem sreca pa postoji, mene je ona spasila, a i Anu, jer je porod krenuo naopako.

Ma idacha izgleda da joj je temperatura bila od vakcine, joj vise i vakcine i sve za poluditi sam skroz. Seki jos nije stigla, sad zovem mm kaze pa uzivamo usput, staju na svakom cosku (on otisao po njih do mojih), a ja ovamo kao na iglama jedva cekam kad ce, a i sveki ce mi veceras. Ja sam generalno dobro, da kucnem od drvo. Bebi se okrenuo, kontrakcija nema, ukinuta mi terapija, samo po potrebi apaurin, samo eto malo taj visak plodove vode nas sikira, ali bice to sve ok. Udebljala se svega 4,5kg, a ja sam mislila minimalno 7-8 zato sto mi stomo buknuo, ali oan kaze zbog tog viska vode zato mi stomak izgelda veci, tj meni se cini...tako oan kaze user posted image
Odoh sa curom do prodavnice dok kisa nije udarila i ovi moji stigli.
Ljubimo vas user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 13793
5.6.2011 16:31:04   
animagical
sweet normalno je da si nervozna pred veliko finaleuser posted image sad ce to jos malo pa ces se maziti s bebicomuser posted image
svekar dosao, upalio rostilj i sad cekamo da on to izdeverauser posted image da znate kako je to fini cikouser posted image
skvo neka ste se izhodale, ja isto svaki dan ne smirujem...bojim se hocu li poznati ako pretjeram, jer kad se umorim osjetim malo pritisak u dnu stomaka, kao da beba gura...e sad jel to za brige?
idachauser posted image sad ce bebi bucko vani, jos malo jel?  dizi noge na jastuk...
palachinken uslikaj nam bebi cosak kad zavrsite krecenje??
sta li bi sinoc s viktorijom??user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 13794
5.6.2011 16:31:42   
stefania
hej zenice...sto vas se sad nacitah user posted image , bebach spava pa reko da uhvatim fore da vidim sta rade odrasli user posted image ...eh, sweet nemoj da brines za ctgi meni je sedmicu prije poroda, dakle prije dvije sedmice od danas ctg bio "nako" tj padali su nam otkucaji ispod 120 nekoliko puta u toku jednog mjerenja..ja se prestravila, kad ono za tacno sedam dana dodje moj djecakuser posted image ...eh, sta sam sad jos htjela da napisem ne sjecam se, a ja, isto za sweet, draga moja to ti je taj sluzni cep, pa kod mene nije ni ispao kako treba i nije bilo krvi uopste ali jeste bilo bijelog pranja tj one sluzi ko prije menstruacije...a krvi nikako cak ni ono jutro kad mi je poceo porod..ako ste raspolozene da vam na brzinu dignem moral evo kako je protekao moj porod ( ultra kratko cu da pricam)...proslu nedjelju probudila se oko 5 da piskim (standardno ustajanje u 9 mjesecu) i skontam da me boli stomak..ali malo ko da cu dobiti..na putu u wc skontam da sam ko pisnula u gace, iscudim se sama sebi i lijepo se operem presvucem u cisto i vratim u krevet...kroz 15 minuta, ista orica...i sve tako do jedno 7-pola 8...tu skontam da mi je nesto, i ko odemo do bolnice...ja uvjerena da su laznjaci ali eto reko da odemo da se mm smiri (jao da ste vidjeli njegove panikeuser posted image )...gore me pregledaju i kad mi je dr rekao da sam otvorena 4 prsta i da odmah idem u salu, majke mi kad nisam umrla...nisam nikako ocekivala, imala sam jos tri sedmice do termina...helem neise...klistriraju me i stave kateter i strpaju u salu...tamo bila jos jedna trudnica i slusala sam njen porod dok su mi stavljali infuziju...uh to nije lako ( mislim na slusanje poroda, ne na infuziju :)) ..pa druga infuzija, bolovi lagano postaju strasniji i strasniji, mene fata panika i trazim carski koliko me grlo nosi a dr kaze, "a sa ce ti to kad cu te ja poroditi do cetiri danas"...tek sam nekako tad skontala da se sve to stvarno desava...glupaca :)...uh bolilo jeste, ali Boga mi, epizotomija i  ja se porodih prije 14.h...u svemu tome pukao mi je cervix i posteljica je ostala unutra, pa su me uspavali za sivanje i ciscenje...uh jest mi to bilo drago..kad sam vidjela one anesteziologkinje da sam ikako mogla ustala bih da ih izljubim hehe...oko tri sata me probudili iz anestezije, strpali prvo u onaj hodnik pa onda i u sobu...a oko 5 su mi vec donijeli mog bebca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i stvarno, nikad vece srece...to vam garantujem...uh i od sveg srca zelim da sto prije i vi to docekate...stigli kuci poslije tri dana jer sam ja morala biti na posmatranju i primiti nekoliko transfuzija i antibiotike, ali bas me bilo briga za sve jer nekako dijete ucini da bol nije bol neg onako, tekmala prepreka da odete do hale user posted image ...ne stvarno mislim tako a isjekli su me to bi se reklo od "pupka do supka"...is prosla bi ja to sve i po jos 100 puta amo kad vidim ovog malenog...i nije suplja...to zna svaka od vas koja vec ima bebu (npr.jelena, selma itd:)...tako da to kazem ovim prvorotkama :) a vi duple mamice potvrdite...
uhhh majko moja sta sam napisala sve a rekla fol necu puno..joooj sori...malena izbrisi post ako je puno user posted image user posted image
nisam mogla da se zaustavim...

user posted image user posted image user posted image puno srece i ljubite stomacice

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

Neposredna veza do poruke: 13795
5.6.2011 16:33:58   
sweet insanity

ma, skvo, godi meni sve sto ne podrazumijeva kucu, ali none su problem.. nakon 10 metara, cini mi se, pocne voda ispod koze da ljulja...

odoh se opet pruziti, da pripremim noge za setnjuuser posted image
sweet, kiss za tebe i ljepoticu... sretno mila, ako krene i javi obavezno :)

Hvala i javim svakako :):*

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 13796
5.6.2011 16:39:16   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: stefania

hej zenice...sto vas se sad nacitah user posted image , bebach spava pa reko da uhvatim fore da vidim sta rade odrasli user posted image ...eh, sweet nemoj da brines za ctgi meni je sedmicu prije poroda, dakle prije dvije sedmice od danas ctg bio "nako" tj padali su nam otkucaji ispod 120 nekoliko puta u toku jednog mjerenja..ja se prestravila, kad ono za tacno sedam dana dodje moj djecakuser posted image ...eh, sta sam sad jos htjela da napisem ne sjecam se, a ja, isto za sweet, draga moja to ti je taj sluzni cep, pa kod mene nije ni ispao kako treba i nije bilo krvi uopste ali jeste bilo bijelog pranja tj one sluzi ko prije menstruacije...a krvi nikako cak ni ono jutro kad mi je poceo porod..ako ste raspolozene da vam na brzinu dignem moral evo kako je protekao moj porod ( ultra kratko cu da pricam)...proslu nedjelju probudila se oko 5 da piskim (standardno ustajanje u 9 mjesecu) i skontam da me boli stomak..ali malo ko da cu dobiti..na putu u wc skontam da sam ko pisnula u gace, iscudim se sama sebi i lijepo se operem presvucem u cisto i vratim u krevet...kroz 15 minuta, ista orica...i sve tako do jedno 7-pola 8...tu skontam da mi je nesto, i ko odemo do bolnice...ja uvjerena da su laznjaci ali eto reko da odemo da se mm smiri (jao da ste vidjeli njegove panikeuser posted image )...gore me pregledaju i kad mi je dr rekao da sam otvorena 4 prsta i da odmah idem u salu, majke mi kad nisam umrla...nisam nikako ocekivala, imala sam jos tri sedmice do termina...helem neise...klistriraju me i stave kateter i strpaju u salu...tamo bila jos jedna trudnica i slusala sam njen porod dok su mi stavljali infuziju...uh to nije lako ( mislim na slusanje poroda, ne na infuziju :)) ..pa druga infuzija, bolovi lagano postaju strasniji i strasniji, mene fata panika i trazim carski koliko me grlo nosi a dr kaze, "a sa ce ti to kad cu te ja poroditi do cetiri danas"...tek sam nekako tad skontala da se sve to stvarno desava...glupaca :)...uh bolilo jeste, ali Boga mi, epizotomija i  ja se porodih prije 14.h...u svemu tome pukao mi je cervix i posteljica je ostala unutra, pa su me uspavali za sivanje i ciscenje...uh jest mi to bilo drago..kad sam vidjela one anesteziologkinje da sam ikako mogla ustala bih da ih izljubim hehe...oko tri sata me probudili iz anestezije, strpali prvo u onaj hodnik pa onda i u sobu...a oko 5 su mi vec donijeli mog bebca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i stvarno, nikad vece srece...to vam garantujem...uh i od sveg srca zelim da sto prije i vi to docekate...stigli kuci poslije tri dana jer sam ja morala biti na posmatranju i primiti nekoliko transfuzija i antibiotike, ali bas me bilo briga za sve jer nekako dijete ucini da bol nije bol neg onako, tekmala prepreka da odete do hale user posted image ...ne stvarno mislim tako a isjekli su me to bi se reklo od "pupka do supka"...is prosla bi ja to sve i po jos 100 puta amo kad vidim ovog malenog...i nije suplja...to zna svaka od vas koja vec ima bebu (npr.jelena, selma itd:)...tako da to kazem ovim prvorotkama :) a vi duple mamice potvrdite...
uhhh majko moja sta sam napisala sve a rekla fol necu puno..joooj sori...malena izbrisi post ako je puno user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image puno srece i ljubite stomacice

Divno ohrabrenje,hvala Stefanija.

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 13797
5.6.2011 16:46:00   
palachinken
stefania user posted image Divna priča, čestitke i uživajte sad!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 13798
5.6.2011 16:46:40   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: stefania

Da Stefania, hvala na ohrabrenju, i ja jedva cekam aBd da vidim svoje zlato pa neka boli, bol ce prociuser posted image Cestitam ti jos jednomuser posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 13799
5.6.2011 18:07:12   
sweet insanity
Ja obukla nesto laganije, vruce i taman izasla da setam i dok sam sisla ono zahladni, poce vjetar i kao da ce kiša i vrnem se u stan...a taman mislila prohodat mal.....

Neposredna veza do poruke: 13800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  550 551 [552] 553 554   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  550 551 [552] 553 554   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

AD mlijeko
pony2507

Veliki je izbor AD dohrane za bebu. Koji odabrati? Da li je ono najskuplje ujedno i najbolje?

Aptamil (65%)

Hipp (12%)

neko trece... ? (22%)

Broj svih glasova: 49

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *