Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 10:35:08
gerberka
IZVORNA PORUKA: helena_7
gerberka samo da ti kazem da je lijepo vidjeti te na ovoj temi!
pa mogu da ti kažem moja helena da ja još ne mogu da vjerujem hvala ti drugarice
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 10:36:44
palachinken
IZVORNA PORUKA: jelenaT
ja kazem baby love pelene zakon. Nikad mi ni jedna nije propustila, nikad mi se od njih dijete nije osulo, a i cijena je prihvatljivija od pampersa. Dok pampers je cesto znao propustiti i dijete se osuti i ako sam uzimala najskuplje i kao najbolje. Generalno svi DM proizvodi su mi super.
Isto Kupit cu babylove pelene, a imam jedno pedesetak tetra pelena, trebam još nabaviti one fine cover pants i mi spremni
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 10:38:33
Anoniman
Palachinken ako ces koristiti tetra trebas kupiti i svedske i menlin gacice da ne propusti piša , takodje prilikom stavljanja tetra pelena bebiju trebas paziti na polozaj ćune prilikom previjanja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 10:39:22
gerberka
IZVORNA PORUKA: helena_7
nego de ti ticker stavi da te "pratimo" dokle si!
hajd poslije prvog uzv
palacinken, hajd javi se..jelde da je i tebi naj doca dao prenatal odmah u startu ?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 10:45:21
palachinken
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Palachinken ako ces koristiti tetra trebas kupiti i svedske i menlin gacice da ne propusti piša , takodje prilikom stavljanja tetra pelena bebiju trebas paziti na polozaj ćune prilikom previjanja
Sve imam i švedske i menli s tim da su meni menli fuj plastika, pa cemo uzeti one neke bolje zaštitne što koža diše kroz njih. A svakako tek moram naučiti previjanje
Gerberko, jest odmah u startu i folnu i prenatal
< Poruku je uredio palachinken -- 13.6.2011 10:47:55 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 10:50:44
palachinken
Jos ova i slijedeća sedmica Ih, pored jednog bolesnog djeteta, drugog nerminog u stomaku i cuke, trebam ti i ja, trudnica u devetom mjesecu. E to bi tek bio dernek
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 11:07:44
vila_7
gerberka ja sam samo folnu prva 3 mjeseca,kasnije nista al sam jako pazila na prehranu i uvijek su mi super nalazi bili cak i odmah nakon poroda! Prehrana je cudo!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 11:18:10
DIJAMANT
Jutro drage moje
Kako ste mi danas? Ja danas puno raspoloženija nego jučer. Jučer sam bila prava drekavica , sve mi je nešto smetalo, samo sam galamila po kući, pa su mm i dijete pobjegli napolje odmah poslije doručka, nije ih bilo 3 sata Onda sam krenula sa "terapijom - čisti kuću", ali slabo mi je pomogla, sve mi nešto ispadalo iz ruku.....onda me uhvatila neka depra, samo bi plakala Pa me onda uhvatila panika zašto bebu ne osjeti Prije tri dana fino osjetila udarce i poslije toga ništa Uglavnom, zato se jučer nisam ni javljala.......A danas sam "ko nova"
Private- Čestitam na rođenju kćerkice! Želim vam brz oporavak! Drznice - Sretan ti rođendan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 11:25:37
babilon
Hvala vam zenice moje ;D otprilike sam skontala ad je to prirodno, ali prvi put trudnica pa sve oci otvorene sto imam ;))) reko da pitam hanumice moje iskusne, nema tu fule ;D
joj opiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisat vam ne mogu kako se radujem sutrasnjem pregledu kod doktora ihihihihihi
bebicu osjetim svak dan, totalno neopisiv osjecaj radosti, svaki put mi izmami osmjeh ;D
nasla sam par stvarcica zimskih, posto ce moj bebac aBd doci na svijet 19.10.11 pa ce u zimu, samoc ekam da vidim je li ili da kupim pravu boju hihihi
cmoka za sve
Drznice - SRETAN RODJENDAN ;D sve lijepe zelje da ti se ostvare, po prioritetu ;)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 11:31:06
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Anica1
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT
Anice kako si ti? Dugo te nije bilo?
Dobro sam, evo danas 15 punih semdica, zakoracili u 16-tu Ne boli me vise pupo, ne ziga nista, aparin djeluje
Kako si mi ti? Vidim da je danas raspolozenje odlicno
Super, baš mi je drago, samo nek ne boli I ja sam super. Ponekad, ali samo ponekad me stomak zaboli (mislim da je to bila posljedica prečestog kihanja od alergije), ali hB i alergija više nije onako strašna. Valjda je iscvjetalo šta je trebalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 11:41:13
DIJAMANT
Anice vidim gledaš kolica. Moj ti je savjet da se dobro informišeš i razmisliš šta ti treba prije nego se odlučiš na kupovinu. Ja sam pogriješila kad sam prvom djetetu kupovala. Kupila sam Graco kolica sa autosjedalicom. Ono je predviđeno tek rođenu bebu voziti u autosjedalici montiranoj na kolica, međutim kad sam izlaziš u šetnju treba to sve ponijeti u rukama, i bebu u autosjedalici i kolica. (Ako živiš u zgradi a nemaš lifta pazi na težinu kolica). Onda sam ja dijete stavljala u kolica bez sjedalice, ali u tom slučaju beba nije okrenuta prema meni nego od mene. Još kako sam ga rodila u ljetnim mjesecima nisam ga mogla zaštititi od sunca u njima.( Sada mislim da je najbolje da su kolica sa pokretnom ručkom, tako da u početku beba bude prema tebi, a poslije nekih šest mjeseci samo okreneš ručku na dr. stranu i beba uživa u pogledu oko sebe). I još nešto, kod ovih kolica koje imam ni autosjedalica mi nije bila baš fina, u smislu da je beba u jako ružnom položaju. Mislim da je previše "uvaljena", a kad je montiraš u bazu u autu, dijete maltene stoji.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 11:47:37
Anica1
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT
Anice vidim gledaš kolica. Moj ti je savjet da se dobro informišeš i razmisliš šta ti treba prije nego se odlučiš na kupovinu. Ja sam pogriješila kad sam prvom djetetu kupovala. Kupila sam Graco kolica sa autosjedalicom. Ono je predviđeno tek rođenu bebu voziti u autosjedalici montiranoj na kolica, međutim kad sam izlaziš u šetnju treba to sve ponijeti u rukama, i bebu u autosjedalici i kolica. (Ako živiš u zgradi a nemaš lifta pazi na težinu kolica). Onda sam ja dijete stavljala u kolica bez sjedalice, ali u tom slučaju beba nije okrenuta prema meni nego od mene. Još kako sam ga rodila u ljetnim mjesecima nisam ga mogla zaštititi od sunca u njima.( Sada mislim da je najbolje da su kolica sa pokretnom ručkom, tako da u početku beba bude prema tebi, a poslije nekih šest mjeseci samo okreneš ručku na dr. stranu i beba uživa u pogledu oko sebe). I još nešto, kod ovih kolica koje imam ni autosjedalica mi nije bila baš fina, u smislu da je beba u jako ružnom položaju. Mislim da je previše "uvaljena", a kad je montiraš u bazu u autu, dijete maltene stoji.
To sa pokretnom ruckom sam i ja odlucila da cu uzeti definitivno, sad jos ne znam hocu li se odluciti za ona kolica 3 u 1 ili... Posto ce biti zimska bebica, nisam pametna :( A zivim u zgradi gdje nema lifta na 3. spratu :(
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 11:53:09
drznica
h da se slavljenica malo oglasi. HVALA PUNO NA LIJEPIM ZELJAMA Ciciban...pa eto ja starija godinu od tebe...ma nego sta nego mlade heheheh Sinoc mislim da mi se beba javila iza 00:00 kad sam legla, smirila se pocelo je u stomaku da se nesto odvija...da li pravi party mami za rođendan ili su crijeva jos se ne zna heheheh PUSA SVIMA
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 11:56:32
drznica
Zaboravil sam vam reci da sam ofarbala kosu...napokon taj izrastak uhhh. Rekla dr.moze poslije 13.sedmice...eto ja sam to ucinila, nadam se da nece biti stetno. Sad sam neka svjetlija brineta heheh dosadila ona plava. Nego znate li vi steti li ovo geliranje noktiju??? Ja to radim mjesecno gel na pridrodne?!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.6.2011 12:10:57
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: drznica
Zaboravil sam vam reci da sam ofarbala kosu...napokon taj izrastak uhhh. Rekla dr.moze poslije 13.sedmice...eto ja sam to ucinila, nadam se da nece biti stetno. Sad sam neka svjetlija brineta heheh dosadila ona plava. Nego znate li vi steti li ovo geliranje noktiju??? Ja to radim mjesecno gel na pridrodne?!
Blago tebi za farbanje! Ja nešto ne smijem još, a sama sam sebi dosadila sa ovom sad šarenom bojom i frizurom. U prethodnoj trudnoći mi moj dr. savjetovao da se ne farbam. Doduše, nije on rekao baš "nemoj", nego kao nije preporučljivo, jer nije dovoljno ispitano. Takav odgovor je dao i mojoj prijateljici koja se odmah nakon toga ofarbala i kaže "pa nije mi zabranio", a ja odmah to shvatila kao "nemoj". Dakle, sve zavisi od toga šta želiš da čuješ. Iskreno, znam da neću hodati neofarbana cijelu trunoću, ali neka me još malo
A za geliranje ti ne znam odgovoriti. Znam da u inostranstvu ne možeš vidjeti trudnicu da nema gelirane ili nadograđene nokte. (Ja sam u prethodnoj trudnoći pratila RTL-ovu emisiju o porodima i znam da sam se upravo tome čudila) A ja se bojim i nokte nalakirati