Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 16:54:40
emma.L
bebice od početka imam taj žućkasti iscjedak, ne znam mogu li ga sa utrogestanom povezati jer ja pijem skoro od početka svaku večer dva utrogestana. Nema mirisa, ne svrbi, ne boli pa mi dr. kaže da je moguće od navale progesterona u trudnoći.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 17:00:12
Bebica11
IZVORNA PORUKA: emma.L
bebice od početka imam taj žućkasti iscjedak, ne znam mogu li ga sa utrogestanom povezati jer ja pijem skoro od početka svaku večer dva utrogestana. Nema mirisa, ne svrbi, ne boli pa mi dr. kaže da je moguće od navale progesterona u trudnoći.
sad mi je lakse...ma ne smeta ni meni nesto specijalno, al znam da zuta boja nije bas dobra inace pa sam se prepala da mi se upala nije vratila al spomenuti cu doktorici, valjda ce sve ok biti aBd
izvinite sto smaaaraaaam
nego babilon cestitam na sinu , al nek imamo i nasih djevojcica, sad bih u inat jednu curu da imam da povecam broj zenskica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 17:09:59
Bebica11
Selma ako je srce ok, nemoj se sekirati bezveze, jer je normalno da se i do 2 dana bebica ne osjeti. Ja sam gledala kako na gak-u bude bebe hodanjem uz i niz stepenice(al nemoj pretjerati)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 17:28:01
Selma.A.M
Hvala vam na savjetima i podršci
Stvarno danas nema šta nisam progutala i popila ali ne vrijedi,čula sam se sa svojom doktoricom rekla mi je da probam još kafu crnu da popijem pa da opet probam leći..... Ma ja stvarno nisam paničar ali što je puno-puno je jer i sama dr mi danas kaže pa jeli moguće da neće makar da se mrdne......Sat sam ležala samo na leđima i ništa a dosad ne mogo ni 15 minuta a da se ono ne uzvrpolji..........
Ja radim i funkcionišem sasvim normalno trudim se ne razmišljti i ne osluškivati svako malo,ali je teško.....Danas mi još dr reče kao srčana akcija za sad ok,ali zbog toga što nema pokreta ploda treba se pratiti je je to prvi znak za uzbunu ako Nedo Bog posteljica počinje praviti probleme .....
Eto utuši ja vas, pa sad odoh popiti kafu i opet malo zaleći ako nebi bilo ništa do 21h opet put pod noge i bolnica,nadam se da je sve ok i da jednostavno danas nije naš dan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 17:33:03
Bebica11
Lezi i popij kahvu kako ti je zena rekla, uhhh covjek nikad rahat. Hajde promrdace se aBd al dobro je da si pod lijecnickim nadzorom, nemoj se sekirati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 17:44:16
Sensia
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Hvala vam na savjetima i podršci
Stvarno danas nema šta nisam progutala i popila ali ne vrijedi,čula sam se sa svojom doktoricom rekla mi je da probam još kafu crnu da popijem pa da opet probam leći..... Ma ja stvarno nisam paničar ali što je puno-puno je jer i sama dr mi danas kaže pa jeli moguće da neće makar da se mrdne......Sat sam ležala samo na leđima i ništa a dosad ne mogo ni 15 minuta a da se ono ne uzvrpolji..........
Ja radim i funkcionišem sasvim normalno trudim se ne razmišljti i ne osluškivati svako malo,ali je teško.....Danas mi još dr reče kao srčana akcija za sad ok,ali zbog toga što nema pokreta ploda treba se pratiti je je to prvi znak za uzbunu ako Nedo Bog posteljica počinje praviti probleme .....
Eto utuši ja vas, pa sad odoh popiti kafu i opet malo zaleći ako nebi bilo ništa do 21h opet put pod noge i bolnica,nadam se da je sve ok i da jednostavno danas nije naš dan
selmic, da doktori i sta sumnjaju ne do Bog ne bi te poslali kuci nego bi ostala gore na promatranju. samo se opusti i ako ti bas vrag ne bude dao mira odi opet nek te pregledaju ali ja mislim da to nije nista. Jednostavno ima bebica koje se u jednom momentu ulijene, uspavaju......neke bebice se malo i lupkaju neke vise, bitno je da si se pregledala i da je srce ok. bice to sve ok ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 17:52:36
Selma.A.M
Ma ovo je jako nemirna beba,pa je zato čudo da se "nije javljala" više od 17 sati ....
AL OD DANAS SE ZAKLINJEM U KAFU, NAKON JEDNOG FILDŽANA (turska kafa) ME JE SAMO RASTEGLA ALI SAD DOK SAM SJEDALA ZA KOMP LUPILA ME JE JOŠ DVA PUTA...JAO KAO DA JE PRVI POKRET
P.S nova velika slova nisu galama već moja sreća
Ma nisam se ni u prvoj trudnoći ovako nasikirala kao ovaj put Ali sad sam happy
A nebi mene ni bilo strah da ja ne "kuburim" sa štitnom i hormonima a oni vrlo lako izazivaju ovako neke loše stvari kao što je spontani i ili nedo Bog ovo što sam ja sumnjala,a najveći problem je TSH hormon koji meni baš neda mira već dva mjeseca je na 0.000
Aj što se ja ispisa,ali nije važno preskačite post ako vam dodije čitati ,važno je da sam ja sretna ..
Odoh zvati doktoricu,da joj se pohvalim ,hvala dragom Bogu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 17:55:20
animagical
selma pokusaj leci na ledja i blago pritisnuti stomak s jedne strane, ne s obje. kao da poguras bebicu. a nekako i bebe osjete kad je mama pod stresom pa se usute, ma ni da mrdnu... nadam se da ce poceti skakutati...javi sta ima novo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 18:03:09
drznica
Selma sad si naljutila bebu bice BOX mec heheheh. Bebice i ja imam taj zuckasti od pocetka, vise sam imala dok sam koristila utrogestan, kako ne koristim manje je ali i dalje imam. Dr.mi je rekla da ne koristim uloske nikakve jer to samo pogorsava stanje...pa eto vidjecu kako ce ici. Vec 15 dana sam bez dnevnih ulozaka...moze se...gacice obavezno peglati. Ja u pon. idem na kontrolu pa cu opet pitati vezano za to zuckasto. No sikiriki vidis da smo sve iste heheheh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 18:03:26
gerberka
bravo za mučnine me more, ali pratim vas cure...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 18:26:00
Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
Selma sad si naljutila bebu bice BOX mec heheheh. Bebice i ja imam taj zuckasti od pocetka, vise sam imala dok sam koristila utrogestan, kako ne koristim manje je ali i dalje imam. Dr.mi je rekla da ne koristim uloske nikakve jer to samo pogorsava stanje...pa eto vidjecu kako ce ici. Vec 15 dana sam bez dnevnih ulozaka...moze se...gacice obavezno peglati. Ja u pon. idem na kontrolu pa cu opet pitati vezano za to zuckasto. No sikiriki vidis da smo sve iste heheheh
hvala ti drznice, ma ja mislim da je utrogestan samo pripomogao da malo obilnije bude. Sad sam mami rekla da mi kupi jogurt onaj obicni da popijem.
jos ja stavljam 6 tableta dnevno, valjda je i vag. flora popustila, sto je puno, puno je...pogotovo sto se inace uvijek operem nakon 3-4 sata od stavljanja a sinoc sam kasnila i onda sam tek jutros stavila na sabahu i spavala 7 sati poslije tako, onda cim sam se probudila bilo vrijeme za novu turu i rasturilo me skroz danas, bas mi je i ruzan osjecaj dole
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 18:28:09
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
bravo za mučnine me more, ali pratim vas cure...
gerberka, to su slatke muke...vjeruj mi ono kad smore jedva cekas da prestanu a cim prestanu pocnes se brinuti zasto su prestale jer nekad i nije dobar znak rano da prestanu a nekad rano prestanu a to je sasvim ok, sve je individualno
ja sad nemam nikakvih simptoma i jedva cekam da se bebica promrda da znam da je sve ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 18:47:34
Nina_Lana
Evo da vas i ja pozdravim , danas sam bila na pregledu i hb sve ok, bas sam se raznjezila kad sam vidjela malu bebicu kako raste u mom stomaku, a bas sam bila zaboravila taj osjecaj ...Mucnine polahko prestaju pa je sad sve lakse...
Selma meni se to desilo u prvoj trudnoci i samo sam se bez veze kao i ti isprepadala....ludi doktori i ne znaju nista drugo nego nas isprepadat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 19:06:11
Sonja
halloooo
evo mene malo prosetala do radnje sutra na uzv pa cemo vidjeti hocu li u hodnju ili na lezanje opet
vidim Selma imala uzbunu...heheh hoce nas bebe zafrkavat i prepadat
a ja se moram pohvalit da sam juce osjetila svoju bebaru malo mi je cudno jer mi je 15+1 juce bilo...ali kad pomislim da sam A osjetila u 16.sed znaci i nije to tako rano bass sam sse obradovala i fino je osjetila..100% sam sigurna da nisu crijeva
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 19:17:15
Semica
evo i ja da se javim...
Uzela sam nalaz (TPHA) i hB negativan je...ahhh sad je lakse
Mnogoo mi pupo u zadnjih par dana narastao...danas su me sestra u dz i prijatelj jedan pitali jesam li pred porod pa se zacudili kad sam rekla da ima jos vise od 2 mjeseca do poroda....fijuuuuuuuuuuuuu
Bebana cestitke za ...Babilon cestitke za
Gerberka-ja sam sa 6+3 isla na prvi pregled i bilo je srcane akcije...
Sonja-sretno na pregledu..nadam se da ce zabrana biti ukinuta...
Selmic- za bebine pokrete...dusa draga malo pavala
Ostale bebeleeee kod kojih je usitnilo-cuvam fige i zelim svu srecu svijeta...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 19:20:59
drznica
Kontam ja sad da skoknem do ove apoteke blizu mene da se izvagam...kazu raja da sam se lijepo "popravila" i ja primjetim stomak,guza...al bas me zanima koliko....huh drzite fige vracam se brzo ako ne prekucam vagu hahahahaha
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.6.2011 19:24:52
Semica
IZVORNA PORUKA: drznica
Kontam ja sad da skoknem do ove apoteke blizu mene da se izvagam...kazu raja da sam se lijepo "popravila" i ja primjetim stomak,guza...al bas me zanima koliko....huh drzite fige vracam se brzo ako ne prekucam vagu hahahahaha
Ma kladim se da im vaga nece valjati jer ce pokazivati koju kilu vise hihihihih