|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  616 617 [618] 619 620   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
14.6.2011 19:33:41   
Sonja
uh i ja moram na vagu al tek 30.6 kad budem na kontrolu isla
sad sam se pocela debljati
nece vise biti minusauser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 15426
14.6.2011 19:34:52   
Semica

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Hello drage moje user posted image
Babilon cestitke na user posted image , masAllah sto imamo frajera...samo kod mene mala pisuljica.
Premorena sam da citam sta ste sve pisale,ugl ako kome treba cestitati na novoj sedmici,mjesecu i sl. - CESTITALA

A sad da vas pocastim bar ovako user posted image user posted image user posted image .. Jer danas je nas dan- Upravo Diplomirala,bebi 23 pune sedmice a mami punih 26  godinauser posted image user posted image

Cestitkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuser posted image user posted image
user posted image

Bgm ima jos pisuljicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image
Jedna mala lopuzica je kod meneeeeeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 15427
14.6.2011 19:35:38   
drznica
hahahahhaahuser posted image nećete vjerovati vaga ne radi... e bas sam baksuz. Moracu negdje traziti prije kontrole da se pripremim hahhaha da se tamo ne iznenadim puno!

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 15428
14.6.2011 19:36:44   
Semica

IZVORNA PORUKA: drznica

hahahahhaahuser posted image nećete vjerovati vaga ne radi... e bas sam baksuz. Moracu negdje traziti prije kontrole da se pripremim hahhaha da se tamo ne iznenadim puno!

user posted image user posted image user posted image user posted image
bilo je za pretpostavit da nece raditi ili da ce biti "neispravna" user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 15429
14.6.2011 19:38:58   
animagical
sta je drznice, pokvaris ljudima vagu i sad kao ne radiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 15430
14.6.2011 19:47:48   
drznica
hahahh kad sam procitala natpis VAGA NE RADI aaaaaaaaaa pa reko kako cu na RR sad napisati da ne radiš nece niko vjerovati hahaha

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 15431
14.6.2011 19:49:52   
animagical
nista sad se vrati pa slikajuser posted image user posted image user posted image zezam seuser posted image nego provjeri u apoteci u bbi kad budes na poslu?

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 15432
14.6.2011 19:53:43   
Selma.A.M
Ja nesmijem ni stati na vagu ali sad aBd 24 ću morati, a nije mi ni malo draga ona tovarna uvijek mi doda 2 kg višeuser posted image  
Mi smo ok,malo se igramo,malo se guramo, malo je nasikiralo mamu pa se sad trudi da nadoknadi  onih 17 sati mira ali ne bunim se ja.....user posted image

A vjerovali ili ne iako nisam sujevjerna i neke stvari stvarno za mene nemaju značenje,ali danas dok sam ovo isčekivala  i valjda u onoj panici i strahu znate o čemu sam mislila :

Pa što ja budala pokupov sve za bebu i sebe, opra i složi ovako rano,eto mi sad user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 15433
14.6.2011 19:55:17   
Bebica11
Da vas pozdravim s lijevog boka i casom sladoleda....ko prica o kilamauser posted image , nemojte mi cejf kvaritiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 15434
14.6.2011 19:56:54   
drznica
Još zalosnije je to sto sam na poslu i tamo u toj apoteci sam i pokusala user posted image
Selma, svi mi odmah na najgore nesto pomislimo, intinkt ludi. Ja isto razmisljam kad poceti kupovati, mozda tamo u 7. mjesecu je ok...kad dodđem sa goisnjeg ili prije. Ma nema potrebe nista puno osnovne stvari...neki bas pretjeruju u tome. Jedva cekam taj period user posted image

Neposredna veza do poruke: 15435
14.6.2011 20:00:33   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Ja nesmijem ni stati na vagu ali sad aBd 24 ću morati, a nije mi ni malo draga ona tovarna uvijek mi doda 2 kg višeuser posted image  
Mi smo ok,malo se igramo,malo se guramo, malo je nasikiralo mamu pa se sad trudi da nadoknadi  onih 17 sati mira ali ne bunim se ja.....user posted image

A vjerovali ili ne iako nisam sujevjerna i neke stvari stvarno za mene nemaju značenje,ali danas dok sam ovo isčekivala  i valjda u onoj panici i strahu znate o čemu sam mislila :

Pa što ja budala pokupov sve za bebu i sebe, opra i složi ovako rano,eto mi sad user posted image

Ja nisam sujevjerna ali kad sam imala spontani moja seka cim je saznala da sam trudna od radosti je kupila par stvarcica i bilo mi je jako tesko poslije kad ih vidim i onda sam ih poklonila drugaricama koje su rodile a ostavila sam samo 1 cajapice za uspomenuuser posted image

Zato sad niti mislim o kupovini jos, mozda ni do 9.mjeseca...jednostavno da tad imam sta raditi i da mi brze vrijeme prodjeuser posted image

mada mi zaova govori da je nana od mm narucila vec iz njemacke od kcerke da mi nesto kupiuser posted image , to joj je prvo praunuce, jos ako rodim musko, bicu glavna kod nje...ona strasno voli mm jer je JEDINI UNUKuser posted image

Neposredna veza do poruke: 15436
14.6.2011 20:03:52   
animagical
ja sam kupovinu za bebu ugl obavilauser posted image ali me zato ceka krecenje- odgodjeno zbog kiseuser posted image pranje cilima, generalno ciscenje...pa tek onda pranje i peglanje bebinih stvari i prebiranje sta mi fali da kupim...

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 15437
14.6.2011 20:16:42   
Hannica
Hii.user posted image
Ja se osjecam grozno,muka mi je jer sam se prejela (Jopet user posted image ),pritisak me nesto zeza,prevruce mi je a ne smijem ukljucit klimu jer mi ja Hana bolesna,joj bas mi nije ni do cega.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 15438
14.6.2011 20:16:48   
Selma.A.M
Ma ja sam sve kupila i spremila,oprala još samo da rasporedim po ormaru jer mi sve stoji u plakaru pa samo da napravim razmještaj oko naših stvari jer smo već pretrpani...
Meni stvari za bolnicu spremne od kozmetike do spavaćica i ogrtača....Pa iskreno dok su mi danas crne misli se vrtile po glavi baš mi  je bilo teško + jer sam ja to već sve spremila ...
A meni je ostalo još samo da kreetić se sklopi i prostre ali to neće dirati dok se ne porodim aBd pa će muž to završiti jer ću ja ranije gore leći (kao što znate user posted image ) pa da mi se to nepraši a i da malac nebi uskakao unutra pa ga rashebo ipak je njemu 20 kilica u guzi user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 15439
14.6.2011 20:28:52   
sanela.asja
Ja cu akb kad se vratim s mora polako spremati,moram jos sweet pitat sta ide za bolnica znam da s asjom su mi sve vratili i badem mantil i papuce ma sve samo licna higjena i peskir je mogao a za sad neznam sta ide user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

Neposredna veza do poruke: 15440
14.6.2011 20:46:25   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Ja cu akb kad se vratim s mora polako spremati,moram jos sweet pitat sta ide za bolnica znam da s asjom su mi sve vratili i badem mantil i papuce ma sve samo licna higjena i peskir je mogao a za sad neznam sta ide user posted image

Mislim da je na znazi isto kao  i tad , ništa od svoji haljina se nesmije unijeti osim peškira, i oni klasični stvari  sapun,četkica za zube itd........
Ali pošto ću ja pola mjeseca provesti na ginekologiji ( na čuvanju trudnoće) ja sam zato svoju spavaćicu,ogrtač i papuče spremila,kao i unutarnji veš,čarape i  dnevne uloške user posted image user posted image  kao i knjigi,mp3  i ostale gluposti kao što je lepeza za hlađenje user posted image user posted image user posted image ............. Valja gore ubiti vrijeme sa nečim

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 15441
14.6.2011 20:51:24   
Anoniman
Evo mene kao Selma, na um mi pale virsle user posted image . Malu nahranila, okupala, pa dok sam joj kosu osusila sva sam se preznojila i momacki umorila, sad stavila da mi se skuvaju virsle, bas mi se jeduuser posted image

Neposredna veza do poruke: 15442
14.6.2011 20:52:17   
animagical
selma a sto ces ti morati lezati na patologiji?? jel zbog stitne? meni niko nista to ne rece... rekli su mi za heparin ali nisu za lezanje u bolnici

Neposredna veza do poruke: 15443
14.6.2011 21:00:04   
mala75
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

ovo ti je provjereno jer sam u petak izašla iz bolnice, ako ležiš tamo na ginekologiji B gdje se čuva trudnoća možeš ponijeti sve svoje i spavaćicu ili pidžamu, papuče, pribor ma sve sve a ako ideš na porodilište može samo pribor za ličnu higijenu, peškir, ulošci, vidim da nose i pampers, sok kažu samo od narandže i to ti je to, a daju ti onu njihovu spavaćicu

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 15444
14.6.2011 21:02:54   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: animagical

selma a sto ces ti morati lezati na patologiji?? jel zbog stitne? meni niko nista to ne rece... rekli su mi za heparin ali nisu za lezanje u bolnici

Pa eto ni meni niko nije reko do  famoznog 7 mjeseca,kad sam bila na kontroli i doktorica mi rekla ono kao usput :
Selmice znaš da ćete mi morati leći ranije u bolnicu zbog tvoje štitne,jer kao u 9 mjesecu hormoni pobudale samo ne znam kud mogu više otići jer su i sad već u tačku došli ali eto....
I ja rekoh: Ma nije problem,ali opet jeli to baš obavezno ili preventiva,kad ona kaže kao to je baš nužno pogotovo zbog štitne u trudnoći user posted image  
Sad samo čekam kad ću,valjda poslije UZ tj poslije 27.juna nekada jer mi reče kao 24 dođi na pregled a 27 na UZV pa ćemo onda vidjeti za bolnicu ,kao da bude sve spremno

Neposredna veza do poruke: 15445
14.6.2011 21:05:52   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Evo mene kao Selma, na um mi pale virsle user posted image . Malu nahranila, okupala, pa dok sam joj kosu osusila sva sam se preznojila i momacki umorila, sad stavila da mi se skuvaju virsle, bas mi se jeduuser posted image

Joj i meni nešto prečestu u zadnje vrijme naumpadnu,pogotovo sa senfom ( a nikada ga ranije nisam voljela) tako da: Čudno je ovo drugo stanje zvano trudnoća user posted image user posted image user posted image user posted image

Žene ako niste gledale SHREK-zauvijek poslije crtani iskreno vam preporučujem,ma crtić je za 10+ 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15446
14.6.2011 21:09:47   
animagical
e jeste neke ja bi sad hot dog ali u ono maksuz pecivo za njega pa sa senfomuser posted image   a gdje da mi stane sad pojela kilo tresanja, a prije toga zdjeletinu jagoda i dva kuhana kukuruzauser posted image uh kas stomak proradi od ovolikih vlakanauser posted image user posted image user posted image
selma, moracu i ja pitati jel to samo za hiper ili je i za hipo trudniceuser posted image meni se majke mi zadeverali oko gustine krvi niko mi stitnu i ne spominje...sama moram tsh gledati...

Neposredna veza do poruke: 15447
14.6.2011 21:15:23   
Anoniman
Ču sok od narandže user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ovdje ti prvo naglase da niposto ne pijes sok od narandže kad se porodis.

Ja sam se bukvalno prežderala, joj oci gladne, a oko sest sam pojela porciju palacinaka.

Neposredna veza do poruke: 15448
14.6.2011 21:15:40   
animagical
drznice mislim da si ti prosli put htjela na onu radionicu o dojenju evo ima opet..
evo kopirano sa dojenja i dodavanja

Drage trudnice i mame, novi susret grupe za podršku dojenju zakazujemo za 18.06. u 12h.

Mame savjetnice za dojenje Udruženja DjeCa pokušaće odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice.

Tema našeg sastanka je: Koristi i zamke dojenja

Zbog ograničenog broja polaznica prijave su obavezne i primaju se na e-mail adresu: dojenje@djeca.org

Predviđeno trajanje susreta je 90 minuta. Prisustvo je besplatno.

ja mislim da cu otici opet, prosli put je bilo superuser posted image ako jos koja moze, da se vidimouser posted image

Neposredna veza do poruke: 15449
14.6.2011 21:18:58   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: animagical

e jeste neke ja bi sad hot dog ali u ono maksuz pecivo za njega pa sa senfomuser posted image   a gdje da mi stane sad pojela kilo tresanja, a prije toga zdjeletinu jagoda i dva kuhana kukuruzauser posted image uh kas stomak proradi od ovolikih vlakanauser posted image user posted image user posted image
selma, moracu i ja pitati jel to samo za hiper ili je i za hipo trudniceuser posted image meni se majke mi zadeverali oko gustine krvi niko mi stitnu i ne spominje...sama moram tsh gledati...

Ja sam hiper ali mislim da nema neke razlike što se tiče hipo ili hiper je oba stanja zavise od TSH hormona koji nedo Bog može da izazove rane kontrakcije.....Nebi bilo loše da napomeneš svog Divanovića user posted image  .....

Kako je sad stanje ti sa štitnom ,jesi skoro kontrolisala TSH hormon da nije nedo Bog počeo luditi jer hoće on u zadnjiem tromjesečju proraditi ponovo kao npr kod mene.....Ja sam nakon 7 mjeseci minimalne terapije za mjesec počela piti duplu dozu PTU-a jer je naglo hormon opet skočio,a ja uopšte ga nisma osjetila tj nisam imala one popratne  pojave npr umor,ubrzano lupanje srca,česta stolica,tremor user posted image  

Neposredna veza do poruke: 15450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  616 617 [618] 619 620   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  616 617 [618] 619 620   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *