|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  747 748 [749] 750 751   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
6.7.2011 11:51:35   
gerberka
one su bile snizene , bile su troje..valjda zbog manjih brojeva, ne znam stvarno..jer im tek ide sezona, rukavi - bretelice, al su sexy njam, njam
ja uzela dvoje broj M/L i ovo ljeto cu akoBogda da ih koristim.
U njih sam se sredila kad sam išla na pregled , ko prava trudnjaca user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18701
6.7.2011 11:52:19   
gerberka
ime je prelijepo i rijetko..suppeeerrr user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 18702
6.7.2011 11:52:57   
Semica
DIJAMANT sretan rodjendan malenom i od meneeeuser posted image user posted image Iskreno i od srca zelim sve najboljeeeee,najljepse...Zdravlja i ljubavi najvise,a ostalo ce samo doci user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

Neposredna veza do poruke: 18703
6.7.2011 11:54:44   
Semica
palachinken...lijepooo imeeeeeeee...neobicno skroz...user posted image user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 18704
6.7.2011 11:56:44   
bebix
IZVORNA PORUKA: ciciban26

IZVORNA PORUKA: bebix

Ciciban mene vodi Lejla Imsirija, htjela sam nekog dobrog a ko nije previse zauzet a o njoj sam puno dobrog cula ali sve je naravno individualno, ima dr Naima ona je sestra od ove moje dr, dok ima i muz od lejle dino mislim idrizbegovic on mi je fuj, bila sam jednom kod njega kad ona nije bila tu, mislim ono standarno kod njih su Murtezic, neki Sanjin, doktorica Dizdarevic mislim da su od boljih, zelim ti puno srece neznam koja si nedjelja ja isto imam ponekad bolove u krstima i po dnu stomaka a u zadnje vrijeme mi se stomak nekako ruzno stvrdne ja popijem apaurin od 2 mg i magnezijum koji inace pijem i prodje mada je opet sve individualno, nadam se da sam ti barem malo pomogla, sretno user posted image

Jesi draga,hvalauser posted image user posted image user posted image . Ja sam 26 + 1 i evo prvi put deveram s ovakvim bolovima. Vise mi lici na jaku upalu mokracnih kanala nego na kontrakcije,tako da se zaljevam  brusnicom a i mg sam popila za svaki slucj. Cekam i nalaz UK pa cemo vidjeti. Ali ponovi li se bol od sinoc,morat cu na Jezero.

Ja sam za to ako potraju takvi bolovi da je bolje ipak se javiti kao sto kazu bolje sprijeciti nego lijeciti, nisam neka panicarka ali se svaka majka plasi za svog bebaca, nek su nam zdravi i ziviuser posted image , cuvaj se probaj malo dok traju bolovi mirovati..

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 18705
6.7.2011 11:57:14   
palachinken
Hvala cure, i mi smo zaljubljeni u ime, čak i prije nego smo znali spol imali smo Mahdija u rukavu user posted image . Ja nemam ni jednu rezervu, mislim nijedno drugo muško ime mi nije zapalo za oko, a ženskih mogu 30 odmah izbaciti user posted image

Odoh ja sad oribati kupatilo pa čistiti dalje po stanu. Sve kontam nije to puno kvadrata, a kad krenem u radove nikad kraja user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 6.7.2011 11:59:43 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 18706
6.7.2011 12:47:55   
DIJAMANT
Ženice HVALA VAM od srca, divne steuser posted image user posted image user posted image user posted image

Nego Palachinken, to ime je bila i moja opcija za ovo drugo dijeteuser posted image A ne znam šta sad, ti si valjda bliža terminu pa ti ga "prepuštam"user posted image , do mog termina još puno pa ću valjda naći nešto drugo.user posted image Nećemo valjda "navalu" Mahdija na vakcinacijamauser posted image

U prvoj trudnoći se meni sviđala imena Eman, Hamza, Danin, Imad, Imran  i dr. Sreća pa ne dadoh ni jedno od tih. Kad sam svog odvela na prvu vakcinaciju sve ta imena kod djece.user posted image

Neposredna veza do poruke: 18707
6.7.2011 12:54:57   
palachinken
Pa šta fali koliko je ime često, ako je lijepo i lijepog značenja user posted image Prošle godine nije bilo Mahdija u top 100 najčešćih, a ko zna šta će dogodine bitiuser posted image
Nego kakvu tortu praviš malcu?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18708
6.7.2011 13:22:41   
DIJAMANT
Ja volim lijepa i neobična imena, a naravno najvažnije je da ime ima lijepo značenje. Ja znam dosta lijepih imena, ali ih je moja familija "razgrabila"user posted image . I sa prvim sam gledala da ime nije često, a da je lijepo. Ovog puta sam samo s mužem razgovarala o imenu Mahdi, reko neću opet da mi ga neko iz familije "ukrade", jer imam dosta trudnica oko sebe u familiji. Nema veze, imam ja uvijek "keca u rukavu"user posted image

Evo pravim "Pijesak tortu".  Mi je svi volimo, jako je ukusna, a nije teška za napraviti. Danas pravim za goste koji će svakako navratiti (čitaj: uža familija), a slavlje smo odgodili za 10 dana jer je mnogo familije i prijatelja na moru, pa ćemo pričekati da se skupe. Za tu svečanost sam mislila organizovati večeru u restoranu i tortu naručujem od jedne žene svake godine. Torta joj je fenomenalna. Jedino, ove godine kaže ne pravi više po narudžbi, ali je nama izašla u susret (valjda sad čuva unuče, pa nema vremena kao prije).

Neposredna veza do poruke: 18709
6.7.2011 13:32:36   
animagical
jutro zene, sta bi sa babilon? vidim sad nesto je bolucka...haman da je od strea, kako ej cula za grlicuser posted image ako nije vec otisla, moja preporuka uputnicu od dr opste prakse pa u vojnu, a moze vala i bez uputnice jer kod njih pise uputnica i knjizica ako nije hitno...valjda je zvala doktorauser posted image

odo piti kafuuser posted image sta iima kod vas? jesu svi ostali ok?

p.s. moze ona i na jezero, ali ja vala ne bih vise nikad da mi kozu gule...

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18710
6.7.2011 13:54:11   
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

ja jos nikad nisam otisla u dispanzer za zene user posted image user posted image user posted image   svaki put kad pomislim sta me dole ceka, kazem sutra cu user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image Vjeruj da sam sinoć sve s mukom popola što moram opet tamo. Još kad im kažem, nisam dosad nijednom bila na pregledu al sad hoću CTG, ima da me zapale živu. Kad ćeš ti?

ako nista znam se svadjati i sama user posted image user posted image user posted image   znao me muz izvuci iz centralne laboratorije u bolnici da ne ubijem jednu sestru koja me redovno maltretirala zbog uputnica, a nekad bi mi ih i poderala...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 18711
6.7.2011 14:04:31   
palachinken
Ja se ne znam svađati, ja sam papak user posted image
Doduše, do sada mi niko nije u dijete barnuo, vjerovatno će da se mama medvjed probudi user posted image

Kako ti je u školi? Zaboravih ti reći, nemoj da te oni crnjaci sestre L nasikiraju, ona ionako uvijek spominje najgori mogući scenarij svega.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 18712
6.7.2011 14:06:24   
palachinken
Joj evo me k'o prava kućanica, uradila svu kuću, pritegla, zategla i sad napravila kafu, pa s ćejfom gledam kako je sve fino i uredno user posted image Da mi je neko rekao da cu u ovom uživati, ošamarila bih ga! user posted image

Neposredna veza do poruke: 18713
6.7.2011 14:24:01   
star
Pozdrav svim hot mamama...planira li iko na more narednih dana? 

Neposredna veza do poruke: 18714
6.7.2011 14:27:16   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: palachinken

Joj evo me k'o prava kućanica, uradila svu kuću, pritegla, zategla i sad napravila kafu, pa s ćejfom gledam kako je sve fino i uredno user posted image Da mi je neko rekao da cu u ovom uživati, ošamarila bih ga! user posted image

E i ja sam ovako uradila svu kuću, ali nemam kad uživati. Ovo moje dijete se danas toliko "pomamilo" da me je sludio. Uz sav posao još mi on namjerno zijane pravi i valje se od smijeha. A maloprije nas je sadaka sačuvala. Ja pored svega još i sutliju pravila (malac slabo voli rižu, nije je dugo jeo, reko ja ću njemu skuhanu rižu izmiksati u blenderu pa završiti kao sutliju). Moje dijete je da ja ne vidim upalilo prekidač na bazi miksera (blendera) ali još nije bilo uštekano u struju. Ja u čašu nasula ključalu rižu i stavila čašu na bazu, a ni sam je poklopila još. Kako ja uključi u struju, tako sva ona riža vrela izleti po meni, po plafonu, po tepihu............. Nemam pojma kako nas nije sve ispržilo. Samo mali plik imam na ruci. Njemu sreća ništa. Ja sva isprepadana, a njemu smiješno. Zakocenuo se od smijeha. Valjda kako sam i ja vrisnula i počela da skakućem i da se okrećem oko sebe.........njemu šega.............. Što ti je dijete, nema pojma šta je opasnost. Tako da mi je sve prisjelo. Kuhinja mi je ko da je bomba u nju pala. Sredila sam koliko sam mogla, ali plafon je sav u tufnamauser posted image

Neposredna veza do poruke: 18715
6.7.2011 14:28:16   
Selma.A.M
A Palachinekn počelo je počelo (vidiš šta znači to gnježđenje) ono da je sve pod konac...............
Ja evo došla iz skitnje,nešto me gospođa boli a i ovo maleno u stomakuse pravo uznijelo......Još mi u pola čaršije pukla japanka pa sam morala dati pare za neke bezveze (jeftine) gumene japanke,nije mi se dalo birati...............

I da Palachinken preljepo ime user posted image

Neposredna veza do poruke: 18716
6.7.2011 14:31:17   
Selma.A.M
Jao Dijamant baš veselo user posted image  

Ovaj moj gledao neki crtić u kojem se kao snimaju filmovi pa kad onaj sa onom trubom kaže "Klapa 2" iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii akcija .........

Kod mene A je uzeo ljevak i nosi na ustima i samo ponavlja : " IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ACKIJA "  user posted image user posted image  Hoću poluditi,mozak me boli user posted image user posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 18717
6.7.2011 14:32:15   
sanelaceca
star ja sutra idem na more nadam se da ce biti lijepo vrijeme user posted image

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 18718
6.7.2011 14:34:37   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Jao Dijamant baš veselo user posted image  

Ovaj moj gledao neki crtić u kojem se kao snimaju filmovi pa kad onaj sa onom trubom kaže "Klapa 2" iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii akcija .........

Kod mene A je uzeo ljevak i nosi na ustima i samo ponavlja : " IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ACKIJA "  user posted image user posted image  Hoću poluditi,mozak me boli user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
Da mi ko hoće reći recept kako se mozak odmori, odmah bi mu platila user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 18719
6.7.2011 14:35:15   
palachinken
A toooo je znači to famozno gniježđenje user posted image user posted image I da, 300 puta sam namjestila posteljinicu i ogradicu oko krevetića, iako ću svakako ovih dana sve to skinuti i oprati user posted image

Kako da skinem masnu fleku od bademovog ulja sa zida u boji? Malo sam se zanijela trackajući stomak, pa sad ima ružna mrljica na zidu. trenutno sam nasadila plišanu igračku ispred da se ne vidi user posted image

star, ja ljetujem na porođajnom odjelu KBZ user posted image a ostale nek se jave.

Selma, ti se baš rasklapaš! Jel tebi 100% da moraš na carski ili imaš neke šanske za prirodan?

dijamante, šta te briga, imaš dizajnersku kuhinju!

Neposredna veza do poruke: 18720
6.7.2011 14:39:03   
gerberka
cure, jel 6 mjeseci staža bez prekida znaci pravo na porodiljsko i koliko ono iznosi mjesecno, jel 80% plate?

a kad se stice pravo na zaposlenje na neodređeno????

evo nešto kontam, sva sam u brizi user posted image  pišite

Neposredna veza do poruke: 18721
6.7.2011 14:41:49   
DIJAMANT
Imam dizajnersku kuhinju, kao i ti dizajnerski zid.user posted image Pojma nemam kako se masna fleka skida sa zida, a rado bih ti pomogla. Jedino da pitaš muža da malo išmirgla šmirgl papirom i da prekreči istom bojom samo na tom mjestu (vjerovatno je ostalo poslije krečenja malo iste boje, bar mi uvijek ostavimo za takve slučajeve).
Vidjećeš Palachinken aBd kako kad ti djetetu bude jedno dvije godine i malo starije cijeli stan postaje dizajnerski user posted image Za godinu dana od prethodnog krečenja ko da ti je tornado prešao preko zidova user posted image (prstići, bojice, plastelin, hrana i ostalo)user posted image

Neposredna veza do poruke: 18722
6.7.2011 14:50:45   
Selma.A.M
Dijamant ja često kažem mužu ma ne boli me ni  glava više kao prije sad mi  mozak pulsira (ono kuc-kuc) a on kaže: Znači reci ne boli me glava,mozak me počeo boliti user posted image user posted image user posted image  pa ja sad kad kome govorim da je A pretjerao sa igrom i galamom kažem : Mozak me moj od njega počinje boliti user posted image user posted image user posted image  

Palachineken nebi smjela zbog očiju na prirodan porođaj iako bi ja volila ,pa mi zato i krivo što mi se ovo sve dešava : te kontralcije,te otvorena prst ipo,te se beba spustila, te me gospođa boli,još samo treba da mi krene prirodan porođaj user posted image

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18723
6.7.2011 15:05:53   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: gerberka

cure, jel 6 mjeseci staža bez prekida znaci pravo na porodiljsko i koliko ono iznosi mjesecno, jel 80% plate?

a kad se stice pravo na zaposlenje na neodređeno????

evo nešto kontam, sva sam u brizi user posted image  pišite

Gerberka, pitanja koja si postavila su jako kompleksna i da bi ti se na njih odgovorilo, morala bi dati više podataka o svom zaposlenju, odnosno o ugovoru o radu.
Naime, pretpostavljam da si primljena na određeno vrijeme (ne pišeš koliko, i je li to bilo u pismenoj formi ili nije, ili da li si pripravnik ilil volonter).......ako ti poslodavac nije zaključio ugov. o radfu u pismenoj formi , niti ti je u roku od 15 dana uručio potvrdu o zaključ. ugov. na određ. vr. , onda se smatra da si ti zapravo zasnovala radni odnos na neodređeno vrijeme.

Drugo, ovih 6 mj. koje spominješ imaju veze sa pravom na godišnji odmor, a ne na porodiljsko odsustvo. Žena i materinstvo su u Zakonu o radu posebno zaštićene. Ako si zaključila ugov. o radu na određeno vrijeme ti si svejedno zaposlenik u smislu odredbi Zakona o radu koje se i na tebe odnose. Imam jedan savjet za zebe: trebala si, a ako već nisi otići u pravnu službu u svojoj firmi i tražiti da te upoznaju sa internim aktima tvog preduzeća (imaš pravo na to) kojima je ta oblast posebno "razrađena" baš za tvoju firmu, i naravno nhe smije se u tome odstupati u odnosu na Zakon.

Porodiljska naknada (o njoj sam neki dan pisala) je 80% plaće zaposlenika, ako taj iznos ne prelazi maximum predviđen kantonalnim propisom (kod nas je to oko 600 KM).

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 18724
6.7.2011 15:14:07   
gerberka
dijamant hvala ti mila

u radnom sam odnosu na određeno vrijeme

a znam da se potpisuje ugovor i kada dobivas na neodređeno

sve u svemu, hebem ti ovu drzavu, razloga je mnogo

ljubim te

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 18725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  747 748 [749] 750 751   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  747 748 [749] 750 751   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *