Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Žene, malorpije sam nešto čistila ispod kreveta, haman sam naglo ustala, pa mi se sad nesvijesti. Jelde to ima veze sa željezom? Moguće da mi je malo tenulo ovih dana, iako je bilo gigantski dobro na zadnjim nalazima prij 2 mjeseca. Odoh jedan šušteći Fe popit.
Ja mislim da ja vise nemam tih problema poslije ovolike doze heferola.
Babilon dtraga i mene interesuje ista stvar. Koja je uopste procedura kad se ide u blnicu na preglede,ja do sada samo kod privatnika. a Obzirom da mene ne popustaju ovi bolovi a moj dr. nije u SA mislim da su mi sve sanse da cu zavrsiti na Gak-u . One s iskustvom uputite nas
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
Žene, malorpije sam nešto čistila ispod kreveta, haman sam naglo ustala, pa mi se sad nesvijesti. Jelde to ima veze sa željezom? Moguće da mi je malo tenulo ovih dana, iako je bilo gigantski dobro na zadnjim nalazima prij 2 mjeseca. Odoh jedan šušteći Fe popit.
Ja mislim da ja vise nemam tih problema poslije ovolike doze heferola.
Sreća pa ne idete na more avionom, mislim da te onaj skener ne bi pustio
Babilon ja ti sad ovu trudnocu nisam ni vodila privatno, vec sam stalna na Jezeru, vodi me Lejla Imsrija, mogu ti reci da je ok, jeste da je gore generalno guzva pa se malo duze ceka ali i to je kako kad, a sto se tice iz iskustva ti mogu reci moje prijateljice koje su vodile trudnocu privatno tek su u devetom mjesecu isle na Jezero tek da se upoznaju kako gore izgleda, nadam se da sam barem malo pomogla
Ciciban najbitnije ti je da imas uputnicu kad ides na jezero a da se narucis na pregled odnosno ultrazvuk broj telefona je 033 250 285, ja sam 28 nedjelja i idem gore svake 3-4 nedjelje na kontrolu ja sam zadovoljna, jeste da ima ponekad nesto neplanirano malo se ceka,ali ima 4-D uzv tako da je stvarno ok gore
Hej, vidim sinoć u neka doba enči je spominjala što mi je dr rekao za helanke. Kaže mi da, iako ja njih srolam ispod stomaka, opet ta guma pritisne cirkulaciju i to direktno šteti bebi. Pa glavica mu je sad skroz dole nisko, tačno mu preko čela dodđe guma od helanki, mišonja moj mali. Elem, ništa usko, ni gore ni dole. Zato su mi one ljetnje tanke haljine najbolji izbor. A jutros sam sebi kupila neke pamučne šalvare, jednobojne, tanke, pravo udobne i široke, mogu sad, a moći će i poslije trudnoće.
eh nisam znala, a nisam ih ni oblacila, pa necu ni u buducnosti super za info..mada eto vecina trudnioca fura helanke + tunika ..cini se tako bezopasno
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
jeste...i zeljezo a i kompletna krvna slika igra ulogu...i meni se to desava...kod mene krv UZAS...crvena krv.zrnca,hemoglobin...sveeee ispod donje granice....fuj!!!
Babilon dtraga i mene interesuje ista stvar. Koja je uopste procedura kad se ide u blnicu na preglede,ja do sada samo kod privatnika. a Obzirom da mene ne popustaju ovi bolovi a moj dr. nije u SA mislim da su mi sve sanse da cu zavrsiti na Gak-u . One s iskustvom uputite nas
I ja sam sito neupucena :))) uzas!. Kod kojeg si ti dotkora? Ja sam jucer bilan a pregledu kod svog, i jutros se probudim sa bolovima u donjem dijelu stomaka za koje me je on jucer pitao a nisam ih imala.. kad se hoce. A kontala sam svakako uporedo da idem i gore i privatno pa st aBog dragi da.
Babilon ja ti sad ovu trudnocu nisam ni vodila privatno, vec sam stalna na Jezeru, vodi me Lejla Imsrija, mogu ti reci da je ok, jeste da je gore generalno guzva pa se malo duze ceka ali i to je kako kad, a sto se tice iz iskustva ti mogu reci moje prijateljice koje su vodile trudnocu privatno tek su u devetom mjesecu isle na Jezero tek da se upoznaju kako gore izgleda, nadam se da sam barem malo pomogla
Bebix hvala puno na info! Ja sam planirala mozda u vojnu, iako ni to nisam skroz sigurna.. hm...
Neznam sta bi ti rekla za vojnu ja sam prije 8 godina rodila sina i malo mi je lose iskustvo, ja sam sina rodila u petak u 22 i 30 tada nisu imali pedijatra da bebu pregleda odmah nego sam lezala do ponedjeljka samo zbog toga, da bi mi dr koja ga je pregledala rekla da je prilikom poroda doslo do preloma kljucne kosti, sva sreca koscica je zarasla tako da nije imao nikakvih posljedica ali ipak se pitam nedao bog da je nesto bilo teze u pitanju, ne bi da te plasim puno zena je prezadovoljno dole tako da je sve stvar srece i mozda iskustva pri porodu, svakako da se nije jezero otvorilo ja bi vjerovatno opet dole isla a ovako mi je draze gore sve je novo i ipak ima gore vise uslova za nedaj boze, naravno da je najbitnije da se uz boziju pomoc sve zavrsi ok, u svakom slucaju puno srece nama svima
I ja sam sito neupucena :))) uzas!. Kod kojeg si ti dotkora? Ja sam jucer bilan a pregledu kod svog, i jutros se probudim sa bolovima u donjem dijelu stomaka za koje me je on jucer pitao a nisam ih imala.. kad se hoce. A kontala sam svakako uporedo da idem i gore i privatno pa st aBog dragi da.
Ja sam kod dr. Beslije. Do sada hvala Bogu nisam imala jacih bolova ni problema,i danas kad mi treba on nije tu Kontam da odem na Gak ali vjerovatno prije moram po uputnicu,pa ne znam jel se moram najaviti ili bi me odmah primili A da nazoves svog dr i kazes mu za te bolove,mislim da nije za zanemariti ni bol u krstima. Mene je moj dr. sad kad sam ga zvala odmah pitao za te menstrualne bolove i bolove u krstima? Joj danas smo grozne
Babilon mozes ici uporedo i u vojnu i privatno, a ako hoces i na jezero . Animagical ti ide u Vojnu i privatno ap ti ona moze detaljnije reci kakva je procedura u vojnoj. Ja idem privatno kod dr koja inace radi na Jezeru pa tako da je meni super u slucaju da mi sta treba, a ona nije u gradu ona nazove nekog gore da me primi. Ja sam se u prvoj trudnoci zeznula, isla kod Hadžiomerovica privatno i kad mi krenuo porod u 16. nedjelji i morala na GAK, moj dr zavrsio radno vrijeme ne mogu ga dobiti, na GAK-u nikog ne znam...to sto ides privatno tretiraju kao da si pekmeza pa izbjegavas njih i ostale gluposti.
Bebix sve mi je jasno, drago mije da je tvoj bebac dobro prosao na kraju hB, iako do toga nije ni trebalo doci a kamoli cekatit oliko na pregled ?!?! Kao sto kazes, sve zavisi od srece... Vidjecu jos.. Moram malo razmisiltil... Jedino sto me vuce na jezero jeste upravo ta 'ne daj Boze da sta bude....' oni imaju sve spremno...
Ciciban, hocu svakako sam kontala da nazovem doktora da mu kazem da mi se pojavila ta bol, kao blaga menstrualna, koja ne traju dugo niti stalno nego eto opjavi se tek tako, a krsta me drze... Iako sam i to citala da je ok, ali sta ja znam, sva sam postala isprepadana.. Do sad sve bilo OK, mislim i sad je hB, ne ureklo se, bebica ok sve super, nisam otvorena, samo mi se naglo skratio grlic pa me prpa... Nazvacu ga!
JelenaT, hehehe, kontala sam obici sve bolnice pa st abude :)). Ja mislim da Animagical isto ide kod Divanovica kao i ja, pa cu je bas pitati kod koga ona ide u Vojnu.
Joj zene, kad nas nseto sijevne, kako nas lijepo hladan znoj oblije... Kaze meni mojap rijateljica 'ne znas ti sta znaci briga za djetetom'....ma sta ne znam, ziva se isprepadam ibrinem a u stomaku mi jos. Ljubi ga majka :D
Jutro ženice! Ja samo da vam malo mahnem, odoh praviti torticu, mom sinu danas treći rođendan . Mašala, u dobar čas kako kažu. Ne mogu vjerovati da je toliko vremena prošlo, ko da sam ga jučer rodila
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
ja jos nikad nisam otisla u dispanzer za zene svaki put kad pomislim sta me dole ceka, kazem sutra cu
Vjeruj da sam sinoć sve s mukom popola što moram opet tamo. Još kad im kažem, nisam dosad nijednom bila na pregledu al sad hoću CTG, ima da me zapale živu. Kad ćeš ti?
Ja bila u trećem mjesecu i fino otvoreno rekla da idem privatno i da sam došla samo da mi daju uputnicu za TAT. Naravno, nastao je problem. Prvo su me pustili da čekam sat vremena u čekaonici u kojoj se farbala stolarija. Kad me prozvala odmah je nastao haos. Kaže "neka ti uputnicu da dr. kod kojeg ideš". Ali, rekoh, ja bih i taj nalaz radila privatno da mogu, ali se on radi samo u bolnici. Kaže ona znam. Pa reko onda znate i da mi privatno ginekolog ne može dati uputnicu za bolnicu, nego samo vi u Dispanzeru. Kaže ona meni "Znam". Reko : i šta sad? Kaže ona :"Direktor nam je zabranio da izdajemo bilo kakve uputnice trudnicama koje vode trudnoću privatno": Reko "Dobro, evo ja sam vam sad došla pa me zavedite u kartonu kao trudnicu, i dajte mi uputnicu".Kaže ona meni "Dođi mi slijedeće sedmice, pa ćemo to onda riješiti" Ja sam bila ko ris ljuta( što zbog razgovora, što zbog farbe, što zbog straha kojeg imam od DZŽ - tamo su mi dvije tr. završile spontanim). Druga stvar, mi zaposlene žene toliko novca dajemo za zdravstvo godišnje da je nemoguće tolerisati takvo ponašanje zdravstvenih radnika. Ja njih i dalje plaćam, bez obzira što idem privatno. Uglavnom, uputnicu sam dobila od porodičnog ljekara kome sam sve ovo ispričala i rekla da ću "ići dalje" ako mi neko od njih ne da uputnicu. Takoda vam ja želim puno sreće žene koje idete tamo0. Ja znam da sam upravu, ali jedino će ih opametiti kad im se neko suprotstavi pravno i do kraja.
babilon i ciciban mozete ici i privatno i na jezero,ja idem privatno ali smatram da nema potrebe da idem i gore da cekam i onda te prime ali zato sto samo moraju.uputnica treba,samo ako j ehitan slucaj moraju te pregledati bez uputnice.ja idem privatno kod dr. koja radi i na GAK-U i jako sad zadovoljna.
Ciciban najbitnije ti je da imas uputnicu kad ides na jezero a da se narucis na pregled odnosno ultrazvuk broj telefona je 033 250 285, ja sam 28 nedjelja i idem gore svake 3-4 nedjelje na kontrolu ja sam zadovoljna, jeste da ima ponekad nesto neplanirano malo se ceka,ali ima 4-D uzv tako da je stvarno ok gore
Bebix hvala puno . Kod kojeg dr. ides na Jezero? Mene interesuje ukoliko se danas odlucim javiti gore,obzirom da imam bolove a moj dr nije tu,da li ima neki dezurni doktor ili kome me "uvale" da cekam? Svakako cu se spremiti i po uputnicu za slucaj da bolovi ne popuste.
DIJAMANT malenom sretan treći rođendan mašala veliki momčić
Ostale vidim počelo se kukati u zoru ,mene od jutros neke jakoooooo bolne i neredovne kontrakcije drmaju,baš me presjecaju pa mi udaraju čak i u butine...Predpostavljam da nije ništa strašno ali za svaki slučaj neću danas ostajati kod kuće sa malcem već odoh mami ....................... to je sigurno-sigurno je ............
Hvala vam na čestitkama ne mogu da vjerujem kao jučer da sam došla na ovu temu i bila trudna 12 nedleja a gle sad 36 nedelja fura
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 6.7.2011 11:38:51 >
Gerberko, slobodno ti njih sad furaj, ali u ovom mom stadiju eto više nisu preporučljive.
ja inace volim da nosim haljine, a u New Yorkeru sam kupila dva pamucna tregeršuza za trudnice, imaju i podesavanje na stomaku sa 59,90 snizen na 19.90 km jedan jedino sto volim visoku potpeticu pa sad pičim u ravnom meni vise ni jedne moje hlace ne mogu / br 38 /, ne mogu mi u stomaku, osjecam da me stežu palačinko, sad vidim termin, mozda bude i na moj rođendan 20.
hehehe, ljetna djeca su vesela jedva cekam da rodis imate spremno ime???
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Ciciban mene vodi Lejla Imsirija, htjela sam nekog dobrog a ko nije previse zauzet a o njoj sam puno dobrog cula ali sve je naravno individualno, ima dr Naima ona je sestra od ove moje dr, dok ima i muz od lejle dino mislim idrizbegovic on mi je fuj, bila sam jednom kod njega kad ona nije bila tu, mislim ono standarno kod njih su Murtezic, neki Sanjin, doktorica Dizdarevic mislim da su od boljih, zelim ti puno srece neznam koja si nedjelja ja isto imam ponekad bolove u krstima i po dnu stomaka a u zadnje vrijeme mi se stomak nekako ruzno stvrdne ja popijem apaurin od 2 mg i magnezijum koji inace pijem i prodje mada je opet sve individualno, nadam se da sam ti barem malo pomogla, sretno
palačinko jel tebi dr govorio nesto za ovu trudnioku knjizicu..ja ga pitala kaze on ne treba vam...uhh, ja sam kontala ponijeti u aktovci one njegove nalaze pa nek iscitavaju
Selma, i ja sam isto tako došla jaaako rano na ovu temu, čini mi se da sam čitavu vječnost ovdje. Ja predlažem da vi meni napravite oproštajno, kao ono što prave ženama pred udaju djevojačko, tako i vi meni pred porod, trudnjevačko veče Primam poklone i novac, uopšte nije problem Sretna ti nova sedmica!
gerberko to sniženje u NY? Mislim, ne znam što se zanosim, meni tamo više ništa ne može Ali hajd, još 2 sedmice Mali će biti Mahdi, aBd To nam je jedina opcija od početka. I što kažeš, ljetna djeca su super . Nisam ja njega ni pitala za trudničku knjizicu, jer je moja prijateljica malo prije mene bila kod njega i njoj je isto rekao da joj ne treba. Karton je već druga stvar, njega bi trebala otvorit kod onih zaba u poliklinici. Rekao mi je da ponesem sve te njegove papire u porodiliste.
< Poruku je uredio palachinken -- 6.7.2011 11:50:43 >
Ciciban mene vodi Lejla Imsirija, htjela sam nekog dobrog a ko nije previse zauzet a o njoj sam puno dobrog cula ali sve je naravno individualno, ima dr Naima ona je sestra od ove moje dr, dok ima i muz od lejle dino mislim idrizbegovic on mi je fuj, bila sam jednom kod njega kad ona nije bila tu, mislim ono standarno kod njih su Murtezic, neki Sanjin, doktorica Dizdarevic mislim da su od boljih, zelim ti puno srece neznam koja si nedjelja ja isto imam ponekad bolove u krstima i po dnu stomaka a u zadnje vrijeme mi se stomak nekako ruzno stvrdne ja popijem apaurin od 2 mg i magnezijum koji inace pijem i prodje mada je opet sve individualno, nadam se da sam ti barem malo pomogla, sretno
Jesi draga,hvala . Ja sam 26 + 1 i evo prvi put deveram s ovakvim bolovima. Vise mi lici na jaku upalu mokracnih kanala nego na kontrakcije,tako da se zaljevam brusnicom a i mg sam popila za svaki slucj. Cekam i nalaz UK pa cemo vidjeti. Ali ponovi li se bol od sinoc,morat cu na Jezero.