Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pik ja prva! Neću kafu ni spominjati, jer će ohladiti dok ostatak raje ustane. Sinoć nisam do sitnih sati zaspala, bio strašno nemiran, pa onda štucao...a eto nakon tri sata nekog smiješnog izgovora za spavanje evo me opet budna, bilo mi teško disati u ležećem položaju, a i žgaravica me ubi. Trebam izumiti neko vertikalno spavanje
Ooooo palachinken draga pa ti pravo uranila Evo sad jedna ,kako su nam mea i sensia na godisnjem niko ne ispija ovu ranu Ja sam cijelu noc muku mucila s nekim cudnim bolovima,krene od ledja (u visini struka) pa se proteze do stomaka,ali samo lijeva strana.. I bas je bolilo,nekad oko 4 sam uspjela zaspati ali me opet u 7 probudila bol u predjelu stidne kosti. Je li neka imala slicne bolove Najgore sto kad zaboli moja podje lupati pa mi jos gore bude
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
jutro cure...ima li neko nesto slano za jesti??? Mukaaa miiii....
A jutros samo se probudila saaaa...............ogromnom bolnom bubuljicom na celuuuu, crvena i boli, fuuuuuj a nikad ih nisam imalaaa.... ali neljutim se ja na bebu, nije ona to namjerno sigurno
Jutro jutarnje trudnjace.Vidim sve ste od jutros krenule sa nekom kuknjavom,da vam se pridruzim. Mene uzasno bole noge,nisu natecene ali su skroz utrnute,ko da su metalne, ne mogu ih saviti....a danas me ceka milion obaveza
i ja nikakva, em sam prespavala i kasnila na posao, em sam cijelu noc ustajala da piskim....
bas sam smorena... ali izdrzace se nekako gladna sam ko vuk na sabahu bila....ali posto cu uskoro ici na trudnjacke vjezbe, kupicu si sebi nesto usput do poliklinike... jutros kako sam naglo ustala, tako me naglo i grc uhvati u lijevom listu....aaaaaaaaaa sve sam zvijezde prebrojala
danas suncano...a ja obukla maju dugih rukava, misleci da ce biti hladno
< Poruku je uredio malena27 RR -- 6.7.2011 9:04:14 >
Zao mi je sto se niste napajkile....nisam ni ja vala nesto posebno,ali ne zalim se...
Palachinken,mene zgaravica ubijala 4 dana i ja na kraju odem doktorici da mi da neke tablete i prepise mi Ranobel po potrebi i pomazu...a lakse bude kad se lezi sa malo izdignutom glavom-barem meni...
Ciciban-mene zna uhvatiti neka bol naprijed sa desne strane i odatle udara u ledja isto sa desne strane...i kad me to uhvati moram da legnem inace cu crknuti...i onda ne znam ni sta me boli,stomak ili ledja...ali ne traje dugo...pola sata odprilike...ali se zna javiti vise puta ( 2,3) u toku dana...pitala sam sestre u DZ kazu da to beba vjerovatno neki zivac pritisne...hmm...
Ostale
ja dobila svoju u 11toj sedmici trudnoce...( kod privatnika)..a u DZ daju kad se udje u treci mjesec... A sluze za to da se zapisuje svaki detalj koji ima veze sa tvojim i bebinim zdravljem i razvijanjem u trudnoci...tvoji podatci sa kontrola-pritisak,kilaza,terapije,nalazi itd itd...a bebine mjerice sa UZvuka,napomene i sl.a osim toga naravno u knjizicu su upisani svi tvoji podatci kao sto su ime i prezime,adresa,broj tel.jesi li imala pobacaja..je li prva trudnoca...termin poroda...jesi li imala neku operaciju..i tako u nedogled hehehe
ja dobila svoju u 11toj sedmici trudnoce...( kod privatnika)..a u DZ daju kad se udje u treci mjesec... A sluze za to da se zapisuje svaki detalj koji ima veze sa tvojim i bebinim zdravljem i razvijanjem u trudnoci...tvoji podatci sa kontrola-pritisak,kilaza,terapije,nalazi itd itd...a bebine mjerice sa UZvuka,napomene i sl.a osim toga naravno u knjizicu su upisani svi tvoji podatci kao sto su ime i prezime,adresa,broj tel.jesi li imala pobacaja..je li prva trudnoca...termin poroda...jesi li imala neku operaciju..i tako u nedogled hehehe
Semicee hvalaaa....mislim da cu je onda dobiti na slijedecoj kontroli mada cu tad vec biti 17 sedmica ali nije to kasno, zar ne? Imam sve nalaze uvijek sa sobom!
Hvala ti opet!
Nije kasno naravno...vidjet ces-do poroda ce biti sva isarana na kraju se neces moc snac kad je otvoris
jutro zenice! joj ja sam ko popi.sana da prostite na izrazu. Hem me stomak poceo boluckati u donjem dijelu, kao blagi menstrualni bolovi, a o krstima da ne pricam.. Hajde za krsta se i ne sikiram, vec ovaj stomak ;/ Vidjecu ako me ne popusti danas zovem doktora... Malaksala sam sva nekakva pih, nisam vjerovala da cu se u ovolikoj mjeri druziti sa wc soljom kad krenem spavat :))))
Pitanje, vi sto privatno vodite trudnocu, da li uporedo idete i kod doktora u bolnicu/jezero ili...? nisam bas upuTITA ;)))
Hej, vidim sinoć u neka doba enči je spominjala što mi je dr rekao za helanke. Kaže mi da, iako ja njih srolam ispod stomaka, opet ta guma pritisne cirkulaciju i to direktno šteti bebi. Pa glavica mu je sad skroz dole nisko, tačno mu preko čela dodđe guma od helanki, mišonja moj mali. Elem, ništa usko, ni gore ni dole. Zato su mi one ljetnje tanke haljine najbolji izbor. A jutros sam sebi kupila neke pamučne šalvare, jednobojne, tanke, pravo udobne i široke, mogu sad, a moći će i poslije trudnoće.
Jutro zene,evo i mene.Danas me nista ne boli,bas sam bila zabrinuta sinoc. U prvoj trudnoci me nikad nista nije bolio pa nemam iskustva s tim. Ja se predozirala heferolom. Sinoc u 12 i jutros u 6 popila heferol umjesto cefaleksin. I kad sam ustala jutros i htjela heferol da popijem -nema ga,odem u spavacu kad on na ormaricu umjesto cefaleksina. Majko mila jesa smotana postala....ccccccc....ibretim se sama sebi. selma cestitke na novoj sedmici.
Žene, malorpije sam nešto čistila ispod kreveta, haman sam naglo ustala, pa mi se sad nesvijesti. Jelde to ima veze sa željezom? Moguće da mi je malo tenulo ovih dana, iako je bilo gigantski dobro na zadnjim nalazima prij 2 mjeseca. Odoh jedan šušteći Fe popit.