|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  748 749 [750] 751 752   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
6.7.2011 15:33:57   
star
sanelaceca-sretno i uzivajte u prvom plivanju...ja idem u poonedjeljak...ako nam sutra dr odobri ...a ja se nadam da hoce jer vec danima sanjam more i miris mora user posted image user posted image user posted image
palachinken- ovo ce ljeto tebi def ostati u najljepsem sjecanju user posted image user posted image user posted image
gerberka-potvrdjujem sve sto je dijamant napisala a ugovor na određeno prelazi automatski na neodređeno nakon 2 godine neprekidnog rada (u toj firmi naravno)..ja sam isto tako na ug na određeno i to mi se produzava svaka 3mj..srecom pa se dobro osjecam i radim normalno (iako su me prebacili na lakse radno mjesto).. i firma je ok..s obzirom da je privatna..ug mi je produzen prije 2 dana i od tad sam na go..na trudnicko planiram 01.09. jer mi je termin 28.09. user posted image user posted image user posted image pa onda aBd porodiljsko.. samo se nadam da ce sve biti ok do tada i da cu normalno raditi...ako me ove vrucine ne dokrajce user posted image znate li ko placa porodiljsko? kanton?biro? i da li oni placaju i doprinose i naknadu ili samo naknadu a firma doprinose?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 18726
6.7.2011 15:38:46   
gerberka
star kanton plaća porodiljsko

i tebi je kao i meni...produzavanje ne znaci nista osim godisnjeg i eventualno regresa
i za porodiljsko moras imati ugovor npr ja moram na 20 mjeseci da bih imala pravo na porodljsko..što ne znaci da ostajem raditi za stalno, jer nemam 24 mjeseca neprekidno u ovoj firmi kako bih ostala po automatizmu

jedino dobra volja direktora kjoji moze dati ugovor na neodredjeno

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 18727
6.7.2011 15:46:46   
star
e to su nam prava!! najgore je sto ne mozes kako treba uzivati u cinjenici da ces postati majka i da donosis novi zivot na svijet jer postoji mogucnost da nemognes tom djetetu pruziti sve ono sto bi htio..jer se bojis da ces ostati nedaj Boze bez posla....nikakva mi prava nemamo user posted image user posted image user posted image
ja se nadam da ce mi se ugovor produzavati i produzavati..sefica je ok..raspituje se kakvi su uslovi vezano za porodiljsko..sama mi je predlozila trudnicko..jos ni jedna cura nije dobila prekid radnog odnosa zbog trudnoce..ili porodiljskog..pa eto nadam se...al na kraju krajeva i ako ne produze...ma boli me briga ..ja sam svog malog mangupa dugo cekala i ima da uzivamo zajedno...tajo, mama i nas bebacuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 18728
6.7.2011 16:25:18   
ivannna
Joj cure sto sam se ja danas smorila, isla na DIP da dam krv za TORCH i hepatitis B, to mi je doktor tražio, pa jos nesto trebala obaviti u gradu, a joj leđa me rasturila, a jos sam jednom usput pravila pauzu i pila kafu :).
Kad dođoh kući gladna, uzmem pojedem nesto, iiii ko da sam kamenja pojela evo jedva dišem, naručila sam da mi muž donese kiseljak user posted image .
Meni trudnoću vodi dr.Godinjak, al za sada privatno, pa se sve pitam da ne daj bože zatreba da odem u bolnicu, a njega ne bude koga da tražim, da li je nekome Godinjak vodio trudnoću i zna li kome on ostavlja svoje pacijente ako njega nema. Mislim gore na Jezeru ima svakakvih likova, to je strava,uvjerila sam se u to iz raznih priča forumašica ali i kad sam bila na operaciji, pa ne bih da me zapadne neko takav.
E da sve hoću da vas pitam kad ste vi počele piti neke vitamine za trudnice, meni za sada doktor daje samo folnu kiselinu...
Divim se vama sto spremate i čistite kuću, meni se ništa ne da, a mozda je ovo samo faza user posted image

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 18729
6.7.2011 16:31:20   
palachinken
ivanna, mislim da će ti krajem 12. ili 13. sedmice ukinuti folnu a uvesti vitamine, to im je obično praksa

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 18730
6.7.2011 16:39:59   
ivannna
Ahaaa, ok onda neću ništa sama poduzimati po tom pitanju, bar ne još uvijek user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18731
6.7.2011 17:13:15   
Arina
curke drage ....kako ste mi ...kako pupe....vidim ima svega pomalo....a sta ces tako mora...
Mi smo oki-doki....malo vrucine...ali izdrzi se....skoro izlazimo iz kriticnog razdoblja...hvala Bogu....jos smo u plusu sedmicu jer je ovulacija bila ranije....tacnije u pllusu smo 6 danauser posted image ....pa ja sad kontam da smo za par dana napunili tu famoznu 12 sedmicu.....odma mi je lakse....za dobar postotak...
A i situacija je sa simptomima jenjala....mucnine se smanjile hvala Bogu....i napetost sva popustila....sad se lakse dise....a i nekako sam odma zivlja.....ona bezvoljnost je prosla....nekako imam vise energije...ha ha ha ....
E i onih user posted image vrazijih gljivica sam se rijesila opet hvala Bogu....trebale su dvije ture plimicola...i to je to....sad je iscjedak  sasvim normalan ....a bas sam se bila prepala....
Drage moje cuvajte mi se ....mazite pupe....puno pusica svima.....

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 18732
6.7.2011 17:29:22   
Selma.A.M
Šta je ovo tiho na rr-u ?
Ja spremila nosiljku i unutra ubacila odjelca : jedno rozo-jedno žuto i na rozom i na žutom stavila ceduljice : Ako bude žensko ponesi ovo rozo
Ako bude muško ponesi ovo žuto

user posted image user posted image user posted image user posted image   Ništa nas nesmije iznenaditi  user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 18733
6.7.2011 18:17:02   
palachinken
Ja ću AS sa odjećom ostaviti kod mame. Nije mi ovaj moj baš pozdan, mislim da će se živ pogubit i zaboravit user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 18734
6.7.2011 18:54:43   
Gift
zenice sta radite, kako ste mi, imal koga za mahalanje...
Selma nasmija me za ova odjelca, al zar ti se porod vec priblizio?
meni se tako jede sladoled a evo gledala ovaj recept na temi foto kuhanje, pa se veeeoma dvoumim bil sad pravila..a posle cu se kajat, kad me svi napadnu za kile...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 18735
6.7.2011 18:58:04   
Selma.A.M
Palachineken i ja sam mislia prvi put da će se pogubiti oko stvari za bebu ali nije zato je oko mojih stvari kad sam trebala izaći ,ustvari zaboravio je kesu iznjeti iz kola,pa kad sam krenula u onu sobu gdje se presvlači za izlazak iz bolnice on me pitao : Pa kako ćeš ti u toj bolničkoj spavaćici van ??? user posted image user posted image
Pa rekoh gdje mi je kesa,sa vešom,kaže nisi spremila,ja ponijeo ono što si ti stavila u ormar.......Onda je bilo zovi mamu i svekrvu (jer su bile kod mene kući)  ima li kesa-nema,onda je on otišao u kola kad ono ostalo u gepeku.................Zato više ništa ne prepuštam slučaju user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 18736
6.7.2011 19:03:50   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Gift

Selma nasmija me za ova odjelca, al zar ti se porod vec priblizio?

Pa moglo bi se reći da je usitnilo user posted image  još 2 dana pa ulazim u deveti mjesec.........Ali kako me nešto drmaju često lažljivice nekakva me panika fata (pa neka bude spremno-zlu netrebalo) user posted image

Kako si ti sad sa kontrakcijama?

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 18737
6.7.2011 19:03:55   
gerberka
IZVORNA PORUKA: star

e to su nam prava!! najgore je sto ne mozes kako treba uzivati u cinjenici da ces postati majka i da donosis novi zivot na svijet jer postoji mogucnost da nemognes tom djetetu pruziti sve ono sto bi htio..jer se bojis da ces ostati nedaj Boze bez posla....nikakva mi prava nemamo user posted image user posted image user posted image
ja se nadam da ce mi se ugovor produzavati i produzavati..sefica je ok..raspituje se kakvi su uslovi vezano za porodiljsko..sama mi je predlozila trudnicko..jos ni jedna cura nije dobila prekid radnog odnosa zbog trudnoce..ili porodiljskog..pa eto nadam se...al na kraju krajeva i ako ne produze...ma boli me briga ..ja sam svog malog mangupa dugo cekala i ima da uzivamo zajedno...tajo, mama i nas bebacuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

star, ma mogu oni svi da se puše, produzavaju ili ne , ALI sreću mi niko ne može umanjiti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 6.7.2011 19:04:24 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu star)
Neposredna veza do poruke: 18738
6.7.2011 19:04:05   
Gift
joj zene ne znam kako je kod vas al meni su se izgleda hormoni totalno poremetili il sta vec, jer ne samo da placem na svaku sitnicu nego mi i smijesno i ono sto me nikad prije ne bi nasmijalo, ono totalne gluposti..il sam ja odlijepilauser posted image

Neposredna veza do poruke: 18739
6.7.2011 19:06:37   
Gift

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Kako si ti sad sa kontrakcijama?

dobro je hb..ponekad malo zaboli ali je izdrzljivo, jedino me i dalje boli nisko kad piskim..

Neposredna veza do poruke: 18740
6.7.2011 19:12:35   
Selma.A.M

joj zene ne znam kako je kod vas al meni su se izgleda hormoni totalno poremetili il sta vec, jer ne samo da placem na svaku sitnicu nego mi i smijesno i ono sto me nikad prije ne bi nasmijalo, ono totalne gluposti..il sam ja odlijepilauser posted image

Ja sam samo iskrena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 18741
6.7.2011 19:27:11   
Gift
hihihih sasvim moguce

Neposredna veza do poruke: 18742
6.7.2011 20:50:23   
Selma.A.M
Jao jeste sparina neka.............Šta mi vi radite ?
Ja evo sklepala šerpu klepa (kulaka) i napravila malcu sladoled od malina ( morala sam pasirati pošto neće da ih jede onako) i usisala kuću,evo me sad kao da me neko izgacao....Još da mi muž dođe i pripazi na malca da se odem okupati i taman za danas user posted image  

Gift ja sam opet nerovozna pa sve govorim hormoni (ali fakat jesu jer me nerviraju neke obične i glupe stvari tipa ako se malac previše mazi,ako mi mašina ne opere neku fleku sa odjeće) ja se iznerviram da bi mogla sve pošutati i onda kao vrhunac otkinem plakati  user posted image  (sva sreća da se javlja jednom dnevno user posted image )

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 18743
6.7.2011 21:02:32   
Sonja
brzinsko javljanje od mene...

danas me nesto jako krsta bolila nije mi dalo lezati..bas kao pred men. user posted image user posted image user posted image
pa sad ne znam jesul to mozda kontrakcije koje je dr. spomijalauser posted image i par puta me jako presjeklo..mislila ici do hitne ali hB prestalo je

selma to ti je super za odjelcauser posted image user posted image user posted image za svaki slucaj

a ja nisam imala nista spremno za izaci iz bolnice jer mi moje nista nije moglo..i kazem mm da mi kupi trenerku neki veci br. i da mi to donese i koju ce majicu
kad on meni kupio BIJELU trenerku i to mi duga ko da sam 2m visoka a gore ona guma jaka sto steze..gornji dio prevelik..oj boze sramote...tako da ovaj put sam pametnija i sve cu sama kupiti i spremiti...sreca pa mi je ono sve za bebu donio..i ja sam spremila bijelo odjelceuser posted image za Adina za svaki slucajuser posted image

pozdrav svima

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 18744
6.7.2011 21:05:27   
Gift
ma i ja se na sve iznerviram, al mi bezze sto mi automatski krenu suze..
sta mislite reagujel beba na zvukove..

Neposredna veza do poruke: 18745
6.7.2011 21:09:22   
Sonja
reaguje naravno user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 18746
6.7.2011 21:11:52   
Gift
evo na HRT1 pocinje Miris kise na Balkanuuser posted image user posted image user posted image e sad cu da utvrdim gradivo

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 18747
6.7.2011 21:14:08   
Selma.A.M

ma i ja se na sve iznerviram, al mi bezze sto mi automatski krenu suze..
sta mislite reagujel beba na zvukove..

Itekako user posted image  

Ja sam primjetila da se bebica u stomaku umiri kad Amar priča u blizini,ali ako se udari i ono zavrišti ( zaplače) baš se trzne..............I od skora sam primjetila kad perem neko suđe na sudoperu pa se stomak nalazi u blizini ćoška sudopera ako meni slučajno tanjir lupi od onaj lim bebica se automatski trzne (valjda je prepadne) pa mi baš bude user posted image ..........

Uglavnom bebice itekako reaguju na zvukove i svjetlost (isprobano user posted image  )

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 18748
6.7.2011 21:15:36   
Gift
IZVORNA PORUKA: Sonja

reaguje naravno user posted image

pa primjetila sam ja da se ona pocne jace mrdati ako su kakvi glasniji zvukovi, al reko umisljam..

< Poruku je uredio Gift -- 6.7.2011 21:16:57 >

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 18749
6.7.2011 21:18:15   
Sonja
ne umisljas..bas je onako kako Selma kaze

ja se sjecam u prvoj trudnoci jedan dan cijeli nisam osjetila bebu i bas se zabrinula i dosao mm s posla i tako ja njemu kaze on ma ne brini sad ce on da plese i pocne svirati klavijaturu(a inace kad je svirao beba se bas mrdala:) i on poceo svirat a beba odmah mrdatuser posted image user posted image nisam mogla da vjerujemuser posted image
i to za jake zvukove razbijanja ili slicno isto se trzala sjecam se...

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 18750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  748 749 [750] 751 752   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  748 749 [750] 751 752   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *