|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
5.8.2008 23:33:27   
aazra
Ja sam vec rekla da mi sva ta procedura izgleda komplikovano, mislim to narucivanje za carski i sva ta komisija i pregledi.
Sta ako to sve ne uradim na vrijeme, nece mi valjda dovesti zivot u pitanje i da sad oni "vjecaju" na toj komisiji kako ce me poroditi, a ja da se patim...
Sta mi sve pada na pamet. Inace, nije me strah prirodnog poroda, stvarno nije i vise bi voljela tako, ali ako se bebac ne okrene sta onda? Brine me sto bi sva ta procedura s komisijom mogla trajati danima, a oni mi nece bas dva mjeseca unaprijed zakazati termin za carskiuser posted image . meni je termin 10.10.
Haida tvoje iskustvo je ohrabrujuce, sto si i pored tog polozaja rodila prirodnim putemuser posted image Je li ti to prva beba, prvi porodjaj?

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
5.8.2008 23:45:40   
Vizionarka
Ne sekiraj se doktor/ica ce ti sve na vrijeme reci, vjeruj. user posted image

_____________________________

Moli kao da djelovanje nije dovoljno.
Radi kao da molitva nije dovoljna.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
6.8.2008 8:25:32   
haida
Aazra to mi je bila prva beba. U opštoj bolnici idu na to da sve prođe prirodnije što više može...
Ja to cijenim i mislim da je ispravnije tako nego odmah da se doktor odluči na carski.
U novinama sam čitala da se sve više trudnica odlučuje za carski rez iako to nema potrebe....kao strah ih bolova. Dr. Gutić nije htjela par operativnih zahvata da potpiše jer smatra da nije potreban carski rez i da može sve ići prirodnim putem što je bolje i za majku ako hoće poslije još da rađa.
Meni nisu ni spominjali carski nego su mi govorili da će sve fino proći i da se ne brinem jer nisam prva koju tako porađaju.
To što bebu okrenu ti ništa ne osjetiš.....mene su sjekli da bi dobili više prostora.....gurnuli su joj guzu prema gore kako bi prvo uhvatili nogice i tako je izvukli.
To je sve trajalo možda 2-3 minute.
Sad za sad mi je ova druga beba okrenuta glavom prema kanalu što ne mora značiti da će tako i ostati.
Ja bi se onda ponovo odlučila na prirodni porod iako glava ne bude dole....
Ja ovo govorim iz ličnog iskustva i to je moje mišljenje. Isto tako mislim da nije uredu izbjegavati prirodni porod ako nema razloga za carski rez.

_____________________________

ALINA 29.06.2004.

ARMIN 13.11.2008

(odgovor članu Vizionarka)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
8.8.2008 23:13:17   
dacy
moja je beba stalno okenuta glavicom dole, ali nemora znaciti da ce tako i ostati

(odgovor članu haida)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
9.8.2008 13:49:46   
HINDA
mali princ nemoj da se sikiras i razmisljas o tome, kod mene druga beba isto u tom tjednu nije bila okrenuta kako treba, doktorica mi je to rekla na zadnjem ultra zvuku, kada mi je prosao termin normalno se okrenula i prerano je da se pocinjes otvarat, ja sam u oba puta presla termin po deset dana i pocela se otvarat mozda tri dana prije poroda. Sve ce to ako Bog da uz Boziju pomoc dobro proci samo ti nemoj o tome razmisljat i sikirat se, jer ima jako lijepih stvari o kojima mozes sada razmisljat i radit. ja sam tada bila opsjednuta casopisima o bebama, iscitavala kako se kupa, oblaci, sta je dobro za bebu sta ne, nisam nikad razmisljala o porodu sve sto se tice trudnoce bilo je ishrana koja se preporucuje,krema za stomak i nastojala sam da izbjegavam sve sto bi me cinilo nervozno i sto bi me ljutilo.    

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
13.8.2008 19:30:21   
mali princ
evo mene opet, u ponedjeljak sam bila na konroli i bebac je i dalje okrenut zadkom..razgovarala sam mlo sa dr i rekao mi je kao da jos nista nije sigurno i da jos postoji mogucnost da se okrene..ali ako ne da ce mi raditi carski, a ako ja zelim porod prirodnim putem da moram potpisati da to radim i zelim na moju inicijativu...posto mi je termin 11.09, rekao mi je da oko 01.09 dodjem i da se dogovorimo sta i kako dalje..ne znam vise ni sta da mislim ni sta da radim...mislim da mi je carski neminovan iako sam ja htjela to izbjeci..ali i dalje mi je cekati i nadati se da ce se bebica mozda i okrenuti, mada tesko jer sam vec u 36.sedmici...user posted image

(odgovor članu HINDA)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
13.8.2008 21:36:37   
Almira86
Pozdrav mali princ,kod mene je ista situacija,isto sam u 36 sedmici,beba okrenuta zadkom,meni je dok.rekla ako se neokrene za 2 sedmice da će me na carski,zabrinuta sam pošto nikad nisam imala operacije,kako će to djelovati na mene i na bebuuser posted image ,meni je termin 10.09,aBd bit će sve uredu,tebi želim sve najbolje.

(odgovor članu mali princ)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
13.8.2008 22:16:47   
moni
Halo glavu gore pa ni carski nije nešto najgore što vam se može desiti.Evo mene rodila prije 3 mjeseca carskim rezom živa i zdrava. Ista situacija kao i kod vas zadak. A vjerujte mi bilo je gore slučajeva porađali ih po 12 sati prirodno i onda kad nije moglo hajde hitan carski. Vjerujte da je u tom slučaju bolje da znaš, carski pa šta.

POZZZ

(odgovor članu Almira86)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
13.8.2008 23:05:10   
aazra
Drage moje, moj se bebac pravilno okrenuo hvala boguuser posted image

32. mi je sedmica, dakle pocetak 8 mjeseca valjda nece opet "sjesti"...
Ja sam za prirodan porodjaj, operacija je operacija, ali da mi je ostalo ovako ne bih rizikovala.
i nisam osjetila kada se okrenulo, samo mi je u zadnje vrijeme nekako lakse "nositi" stomak, a negdje sam citala da beba ako je okrenuta guzom bas preteze, u sto sam se i sama uvjerila.
nikad se ne zna, zelim vam da se i vama okrene kako treba, ali ako je slucaj kao kod tebe "mali princ", bolje i carski nego rizikovati!!

Inace, ja zelim izbjeci carski jer ne zelim puno guzve u kuci nakon sto se porodim. Onda zbog dojenja, brige oko bebe, duzeg oporavka....

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
13.8.2008 23:11:09   
Emina*
IZVORNA PORUKA: aazra
Drage moje, moj se bebac pravilno okrenuo hvala boguuser posted image



user posted image   user posted image   Azra, od srca cestitam, i ne brini se,
pisonja vise nema kuda, samo napolje, naravno kad za to bude vrijeme user posted image   user posted image


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
14.8.2008 12:36:24   
mali princ
azric i ja se pridruzujem cestitkama, blago tebi..drago mi je cuti da kod nekog ipak okrene na dobro...
a almirice nama ti je izgleda ista situacija, sve nam se poklapa pa i termin nam je u dan..nama nista ne preostaje nego nadati se i pripremati se fizicki i psihicki za carski..drago mi je kad mi se neko javi ko je dozivio taj carski a narucito ako su komentari pozitivni...
ni ja nisam nikad hvala Bogu do sad imala nikakav operativni zahvat pa mi je i to malo...
ali nadat nam se najboljem, no sikiriki...almirice user posted image

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
14.8.2008 14:01:34   
aazra
Drage moje, hvala vam puno...user posted image
Ja zbog mnogih razloga najvise zato sto smo MM i ja sami, ali i iduci na vjezbe za trudnice zelim prirodni porod. Smatram da je glupo ici na carski zbog "straha od poroda".
Ali u nekim situacijama je bolje ne rizikovati, na kraju neke zene kazu da je gora epiziotomoija od carskog i da vise boli. Pokusajte i to gledati s pozitivne straneuser posted image
Ja vam od srca zelim da se i vase user posted image okrenu, stvarno sam cula puno slucajeva da se to desi par dana pred porod, a nekad cak zna biti i obrnuto pa porod zavrsi carskim, a zena se svo vrijeme sprema za prirodni porodjaj.
ja se iskreno nadam kao sto rece Eminica da moj "pisonja" nema vise kuda osim napoljeuser posted image  i da ce ovako ostati.


(odgovor članu mali princ)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
3.9.2008 14:03:46   
Almira86
Pozdrav,samo da vam javim da moja beba i dalje okrenuta zadkom,ležala sam jedan dan u bolnici zbog kontrakcija,i bio mi je loš snimak ctg,bila sam zabrinuta al dobro je sve prošlo,u ponedjeljak idem ponovo na kontrolu,naj vjerojatnije tad ćemo se dogovoriti o svemu vezano za porod.Zanima me šta je s mali princ jel se tvoja beba okrenula?

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
3.9.2008 15:03:09   
aazra
Joj bas mi je zao... A kako je sad sa CTG-om, sta su rekli koji je bio razlog? ja sam neki dan radila CTG, nije mi bio u redu, pa mi rekli da prosetam user posted image , pa mi radili ponovo i bilo ok.

Izdrzi jos malo, koja ti je sedmica nemoj se brinuti ni ako te prije posalju na porodjaj, bitno je samo da beba akobogda izadje zdrava i sve bude u redu, a sad je najmanje bitno kako ce se roditi.

A u vezi prirodnog porodjaja, jedna zena sto radi s mojom mamom imala zakazan termin za carski na Kosevu beba joj bila okrenuta zadkom, ali je jednu noc probudili trudovi, beba krenula napolje.
onda su je poslali na prirodni, malo je duze trajalo, ali sve je proslo u redu, imala je samo malo veci rez.
Kaze da se prepala jer je beba u toku porodjaja imala stolicu a kako je bila okrenuta guzom, malo te stolice i izaslo napolje. Ali mislim da ipak ne bi to odugovlacili da nesto nije bilo u redu sa CTG-om, ili da je bilo nekih drugih problema. Ipak je bolje s tim polozajem bebe na carski. Moje se stalno nesto "tumba" valjda nece opet promijeniti polozaj...

(odgovor članu Almira86)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
3.9.2008 15:25:44   
tresnjicaaa
Ma nemoj da se brinete zbog carskog toliko. Moj je super prosao. Naime ja sam dobila kontrakcije i onda su me stavili na drip, jedan, dva, tri, ali ni poslije 12 sati patnje i pokusaja prirodnog poroda nisam se otvorila vise od pola cm. Tako da su mi carski uradili. Nisu mi vadili nikakve nalaze i peglali me sa tim jer je bio hitan. Ja sam voljela da je porodaj isao prirodno ali pravo da vam kazem da bih prije izabrala carski nego onu patnju. Sad sam opet trudna i bas me zanima da li ce mi savjatovati carski ili prirodno. Drzim vam fige da vas porodaj prode sto bolje.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
4.9.2008 10:23:00   
Almira86
Uredu je ctg,kad sam ga radila na prijemnoj u bolnici nije bio uredu,zbog toga me dok.koja mi vodi trudnoću zadržala u bolnici i često mi uključivala ctg,mada sam čula od žena koje leže duže u bolnici da se desi većini žena da na prijemnoj aparat pokaže loš snimak do čega to bude neznam.Da nije uredu nebi me pustila kući.ja sam u 39 sedmici.

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
6.9.2008 10:29:43   
mali princ
evo mene, da vam se javim..ovih dana mi bila frka oko priprema i vadjenja svih potrebnih nalaza..
bila sam juce na uz i beba je i dalje zadak, tako da sam bila pred komisijom doktora i odluceno mi je da ce mi raditi aBd carski u ponedeljak ujutro..posto mi je termin 11.9, nema se vise sta cekati i narucena sam u ponedeljak, u nedelju navece se moram javiti i leci u bolnicu..
ne znam sta da vam kazem, koliko mi je panika i strah, toliko mi je drago da se to sve aBd sa hajrom zavrsi...
almira, nemoj se sekirati radi tog ctg, kazu da kod vecine pred kraj beba se smiri i skuplja snagu za izlazak i novi svijet, tako da ctg je malo losiji..no sikiriki..sta su tebi rijesili?


(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
6.9.2008 10:32:39   
mamyca
Mali pric sretno,zelim da sve prodje super,a  hoce aBd.Pozz

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu mali princ)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
6.9.2008 11:21:46   
Almira86
Pozdrav mali princ,baš mi je drago što si se javila.Mene je neka panika uhvatila nemogu ni da spavam ni da jedem..baš mi je panika.Ja ću akobogda u poned,na kontrolu pa vidjet ću šta će mi reći,ja bi voljela da to ranije bude da nečekam termin.kolko dugo traje to vađenje tih nalaza,kakva je procedura,šta sve treba?

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
6.9.2008 12:07:19   
tresnjicaaa
Sretno mali princ user posted image drzimo ti fige da sve prode hajirli. Almira nemoj da te hvata panika vjeruj mi taj carski nije nista strasno. A za nalaze ne znam jer ih meni nisu vadili. Sretno vam bilo.user posted image

_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu Almira86)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
7.9.2008 19:59:51   
Daja_sa
Drage moje...evo citam sve dosad napisano...
Danas sam bila na kontroli 36/37 sedmicu i bebica nije pravilno okrenuta. Kaze moj dr. da je bas zasjela i nema namjeru da se okrene. Vec zadnja dva mjeseca je konstatno u istom polozaju. Relativno krupna beba i on kaze da nije optimistican da ce se i okrenuti do predvidjenog termina....posteljica zrela...elem zakazao mi komisiju za 15.09 zbog carskog reza...i da ocekujemo bebu za 15-20 dana...a joj...Nikad nisam o tome razmisljala...samo prirodni porod i u tom smjeru se i psihicki pripremala...ovo sad mi nekako doslo kao hladan tus...citav dan sam u nekoj panici i strahu sta ce i kako ce biti.
A ctg jos nisam nikad ni radila...narucena sam za 5 dana...tek...user posted image user posted image

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
7.9.2008 20:22:21   
Adana
Dusice drage samo polako. Bice sve OK aBd. Mali princ sa srecom. Evo ja sam se porodila prije 52 dana na carski i sve je super. Oporavila sam se mnogo brze nego sam mislila, a straslja sam strasljiva. user posted image  Bude bolno i ruzno prvih par dana, ali prodje! I taman onih 5 dana sto budes u bolnici bude taman dovoljno da se oporavis da mozes funkcionisati kod kuce. Meni je dragi bio jos 6 dana po izlasku iz bolnice sa mnom i nakon toga mi nije niko trebao. Bitno je samo da ne jedete bar nekih 6-8 sati pred operaciju, i ne pijete nista. Pripremite spavacicu, gacice i uloske da budu negdje na ruku, bilo na torbi, u torbi na vrhu, na nocnom stolicu, tako da je sestrama lakse da vas obuku kada dodjete iz sale. I vlazne maramice stavite isto tako negdje blizu kreveta. Pelene i vlazne maramice za bebu neka isto budu negdje pri ruci sestrama. Pripremite se na to da je preko madraca navucen najlon pa onda carsaf, pravo je neugodno i vruce i klizi carsaf. Pomaze ako je gornji dio madraca podignut malo. Lakse ustati i okrenuti se. Skinite sve pred operaciju, nakit, sminku, lak sa noktiju, zavezite kosu ako vam je uga bice vam lakse, i naravno gacice i grudnjak. Uostalom gacice svakako necete imati kada vam stave kateter.
Na predhodnoj strani sam opisala proceduru vadjenja nalaza i ostalo pa ako koga zanima neka procita.
Sretno svima!!! Pozz i puse

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
7.9.2008 20:29:34   
Daja_sa
Draga Adana...hvala na ovim rijecima utjehe...stvarno znaci jako puno. I najmanji detalj mi je bitan a evo ti si uspjela da me smiris da barem lijepo pajkim veceras...a sutra je novi dan..pa i ja se nadam da ce to sve biti kako treba.
Velika pusauser posted image

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
8.9.2008 0:17:42   
Adana
Draga Daja_sa, nema na cemu, zaista!!! Drago mi je da sam pomogla bar malo. Ako ti bilo sta zanima ili ti ikako mogu pomoci slobodno pitaj.
Samo polako, dan za dan i sve ce aBd biti kako treba. Nije bauk roditi na carski vjeruj mi. Vec sam ti rekla da sam strasljivica i slabo podnosim bol i ne volim ni bolnice ni injekcije, pa sam evo ziva, zdrava i sretna.
Zelim ti sve najbolje, da budes smirena, i da sve prodje u najboljem redu. Pozz i pusica i za tebeuser posted image

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Re: beba se nije okrenula, zadak
8.9.2008 23:05:31   
aazra
Cestitke "Malom princu" user posted image jedva cekam da nam se javi i kaze kako je proslo.
Za krupniju bebicu (cini mi se preko 4 kg da je pisalo) i jos okrenutu na zadak carski je ipak najbolje rjesenje.

Almira i ostale sretno, a nadam se da ce i meni biti...user posted image

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *