|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Obicaji
21.12.2011 13:07:46   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bananica

Eh da,kaze moja sveki obicaj je kad osoba umre da se cuva upaljeno svjetlo u sobi gdje je osoba preselila i da se stavlja voda na prozor

ovako smo i mi radili sad kad je nena umrla

i mi kad je moj deda...
rekao on on davno tako mora biti...
sad se sjetih...
mi smo vodu držali 40 dana čini mi se na porzoru njegove sobe
+brasno.
Tako je kod moje nane bilo kad mi je dedo umro, a kad je kod svekrve babo umro, samo je ostavljala upaljeno svjetlo 40 dana...

Jao...a sto ovo kuku?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 176
21.12.2011 13:09:54   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: rose 87

hanady i kod mene je bila tako jedna starija kolegica i kod nas na poslu produznih kablova na sve strane zbog racunara i ona meni tako ne prelazi-reko nidje veze(al rodi mi se dijete sa pupcanicom oko vrata)user posted image user posted image

joj rose šuti...ama ja sam natavila po svom i prva nije imala problema sa pupčanicom bila je na mjestuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 177
21.12.2011 13:10:31   
bananica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

aman od kud ti žito user posted image a kud si sito bacala? što tooooo

cuj otkud, svekrva pripremilauser posted image to sam radila prije ulaska u njihovu kucu, a gdje sam sta bacila ni sama ne znam, jer je to tolika graja nastala da nisam ni cula gdje sta trebam, a prije svadbe mi niko nije upute dao, a sito gdje je zavrsilo user posted image user posted image zna onaj sto ga je kasnije trazio, ako ga je neko i traziouser posted image user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 178
21.12.2011 13:10:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Eh da,kaze moja sveki obicaj je kad osoba umre da se cuva upaljeno svjetlo u sobi gdje je osoba preselila i da se stavlja voda na prozor

ovako smo i mi radili sad kad je nena umrla

i mi kad je moj deda...
rekao on on davno tako mora biti...
sad se sjetih...
mi smo vodu držali 40 dana čini mi se na porzoru njegove sobe
+brasno.
Tako je kod moje nane bilo kad mi je dedo umro, a kad je kod svekrve babo umro, samo je ostavljala upaljeno svjetlo 40 dana...

Jao...a sto ovo kuku?
i ja se sjecam kao djete kad mi je nana umrla da se drzalo upaljeno svjetlo i casa vode na prozoru 40 dana
Tako isto i kad je djed umro
Al uvjek sam se pitala stouser posted image to rade tako....
Il kad mi je djed umro rahmetli, tu noc kuci znaci kazu ne valjda da mrtva osoba bude sama u sobi da se ne spava da bude neko pokraj njega i uci i to su isto radili do jutra dok nije doslo auto i odvuklo ga u gasulanu .

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 179
21.12.2011 13:11:07   
Anoniman
prije ulaska bacala zito, i na kraju i sito bacila

Kad sam ulazila u kucu moje svekrve, dala mi je Kur'an po desnu ruku,

isto ovo,al sam ja prije ulaska bacala zito, i na kraju i sito bacila, onda sam vrtila dijete , cini mi se tri puta sam ga okrenula i onda u kucu, a pogacu smo mm i ja polovili, pa ko odlomi veci komad taj ce sefovatiuser posted image nista od ovoga mi nije bilo tesko uraditi,samo sam zamjerila sto mi to ranije niko nije rekao, bas sam se izgubila jer nisam znala da trebam to raditi

u opcini sam ga nagazila na nogu, ne bih se sjetila da nisu ostali poceli vristati, stani mu na noguuser posted image

user posted image To me podsjeti koliko sam viskoko bacila svoj buket na svadbi. Imam i fotku, jos se znamo nasmijati tomeuser posted image user posted image

http://www4.slikomat.com/11/1221/ow8-PIC-01.jpg

(odgovor članu bananica)
  Neposredna veza do poruke: 180
21.12.2011 13:12:07   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: *pcelica*

A na kraju, i vidimo dokle su nas kese i pokloni doveliuser posted image

e bas ovo je zalosnouser posted image sve se gleda kroz novac, kesu...ljudi su se udaljili...nemaju novac za poklona pa radije ne dodju, a meni to bas bezveze
isto tako za bacanje na kitnju, prije je to neka simbolika bila, a sada se gadjamo ciframa pa nam puno ako se na jednoj svadbi tri puta baca, a neki ce cak zbog tog razloga i odustati od odlaska na neko vjencanje

Ja sam bila na jednoj svadbi gdje se bacalo na serbe i podijelili su nam koverte i na svakoj koverti je bilo ime i prezime. Cak je bilo uputstvo Zene su trebale da stave 50 a muskarci 100 eura user posted image

to je možda šala bila, ja bi im cenera ubacila samo

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 181
21.12.2011 13:12:16   
Hanady RR

i ja sma ovaj običaj porvela po ulasku u kuću...

baciš tri puta u kuću da sa tobom dođe nafaka...baciš tri puta prkeo ramena vani da ostane nafaka i u kući iz koje dolaziš
a ond azavrljaciš sito na krov kuće da tamo ostane po mogućnosti ko d au toj kuću dugo ostanešuser posted image

ja sam sve obavila...al krov mi bio povisoko...one tetke zagraktale baci mlada sito baci aja ga zavrljacim iza leđa...eleme zasuh stariju sestru moža svoga smao tako...em su sito rpeounili em ja u panici od graktanja bacih pojakouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 182
21.12.2011 13:13:21   
veeseelaa

cuj otkud, svekrva pripremilauser posted image to sam radila prije ulaska u njihovu kucu, a gdje sam sta bacila ni sama ne znam, jer je to tolika graja nastala da nisam ni cula gdje sta trebam, a prije svadbe mi niko nije upute dao, a sito gdje je zavrsilo user posted image user posted image zna onaj sto ga je kasnije trazio, ako ga je neko i traziouser posted image user posted image

kud ne nacilja  svekrvu da pogodiš user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 183
21.12.2011 13:14:25   
bananica
baciš tri puta u kuću da sa tobom dođe nafaka...baciš tri puta prkeo ramena vani da ostane nafaka i u kući iz koje dolaziš
a ond azavrljaciš sito na krov kuće da tamo ostane po mogućnosti ko d au toj kuću dugo ostaneš

bas ovakouser posted image sad mi sjecanja naviruuser posted image user posted image a sito sam na jegdje bacila, pojma nemam gdje, al na krov sigurno nisamuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 184
21.12.2011 13:14:26   
veeseelaa
a ond azavrljaciš sito na krov kuće da tamo ostane po mogućnosti ko d au toj kuću dugo ostanešuser posted image

ja sam sve obavila...al krov mi bio povisoko...

nema šanse da bi ja do krova dobacila, prozor bi stradao
helem ne kontam te običaje

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 185
21.12.2011 13:15:36   
bananica

kud ne nacilja  svekrvu da pogodiš user posted image

ma stajala tik pored meneuser posted image user posted image bilo bi ofirnouser posted image

Neposredna veza do poruke: 186
21.12.2011 13:16:36   
bananica

prije ulaska bacala zito, i na kraju i sito bacila

Kad sam ulazila u kucu moje svekrve, dala mi je Kur'an po desnu ruku,

isto ovo,al sam ja prije ulaska bacala zito, i na kraju i sito bacila, onda sam vrtila dijete , cini mi se tri puta sam ga okrenula i onda u kucu, a pogacu smo mm i ja polovili, pa ko odlomi veci komad taj ce sefovatiuser posted image nista od ovoga mi nije bilo tesko uraditi,samo sam zamjerila sto mi to ranije niko nije rekao, bas sam se izgubila jer nisam znala da trebam to raditi

u opcini sam ga nagazila na nogu, ne bih se sjetila da nisu ostali poceli vristati, stani mu na noguuser posted image

user posted image To me podsjeti koliko sam viskoko bacila svoj buket na svadbi. Imam i fotku, jos se znamo nasmijati tomeuser posted image user posted image

http://www4.slikomat.com/11/1221/ow8-PIC-01.jpg

ovo je rekorduser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 187
21.12.2011 13:16:50   
veeseelaa
user posted image vala bi ja s tim stitom nekom dokundisala user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 188
21.12.2011 13:17:01   
Anoniman
Kod mojih komsija, koji  su Katolici, obicaj je bio da 'mlada' baci jabuku(na kojoj su utaknute kovane novcanice) preko kuce... a nama djeci je bilo da je trazimo user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 189
21.12.2011 13:17:26   
Hanady RR
Ovaj običaj sa sitom stavrno je dosta zastupljen u sarajevu....
ja sad nešto kontaam...na svim svadbama familije i bližih prijetlja mlada se sitom šicalauser posted image

ma ja sam dosta tih običaja ispoštovala...al stavrno svaki napola...nisma ni jedan ''ubola'' ono pravo...eto ni sito nisam na mjesto bacilauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 190
21.12.2011 13:20:19   
veeseelaa
a tek kolce kad se zaigra, strašno user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 191
21.12.2011 13:21:12   
Anoniman
ona meni tako ne prelazi-reko nidje veze(al rodi mi se dijete sa pupcanicom oko vrata)

ja non stop preskacem kablove, a oboma bio pupcanik oko vrata obmotanuser posted image

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 192
21.12.2011 13:21:57   
veeseelaa
a tek onaj običaj da se prag i sveki u ruku poljubi user posted image sve se vrti oko sveki user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 21.12.2011 13:22:07 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 193
21.12.2011 13:21:57   
Anoniman

ovo se ceka kad mlada izadje user posted image user posted image user posted image uh pa se uhvati kolo pa poigra ,  pozeljela sam otic nekome u svatove user posted image user posted image da se poigra !

Neposredna veza do poruke: 194
21.12.2011 13:22:25   
*pcelica*
Ja nisam bacala sito. Mene su posipali rizom i bombonama user posted image i tjerali me da ljubim taj nesretni prag I da prodjem mm ispod ruke Onda smo iz iste case morali da popijemo sok i mm da razbije casu.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 195
21.12.2011 13:22:40   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: felix

ovo se ceka kad mlada izadje user posted image user posted image user posted image uh pa se uhvati kolo pa poigra ,  pozeljela sam otic nekome u svatove user posted image user posted image da se poigra !

sad ja nešto zamišljam neke forumašice kak igraju kolo
zamislite samo da to neko od dadade zatraži user posted image user posted image user posted image user posted image

iju iju ijuju hahahahah

< Poruku je uredio veeseelaa -- 21.12.2011 13:23:21 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 196
21.12.2011 13:23:02   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: jelenaT

ona meni tako ne prelazi-reko nidje veze(al rodi mi se dijete sa pupcanicom oko vrata)

ja non stop preskacem kablove, a oboma bio pupcanik oko vrata obmotanuser posted image

užas...još ćemo doć na to da su ova nagađanja tamak akko rpičaju...a mis e zezamo sa tim...
jelena kad treće bude nećmo prkeo kablova nema šanse što je sigurno sigurno jeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 197
21.12.2011 13:24:38   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: felix

sad ja nešto zamišljam neke forumašice kak igraju kolo
zamislite samo da to neko od dadade zatraži user posted image user posted image user posted image user posted image

iju iju ijuju hahahahah

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Neposredna veza do poruke: 198
21.12.2011 13:25:16   
veeseelaa
a kad ono na mikrofonu u restoranu prijave da će se sad mlada darovati hahahahah
i onda idu one pjesme "Trepetljika trepetala", "Dobro došli, kićeni svatovi", „Danas majka ženi svoga sina“... user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 199
21.12.2011 13:25:50   
*pcelica*

a tek onaj običaj da se prag i sveki u ruku poljubi user posted image sve se vrti oko sveki user posted image

Ja svojoj sveki nisam ljubila ruku Ona prisla poljubila mm i mene u obraz. Ja se nje prepala user posted image Ne stvarno Ona ima dva imena Jedno koje joj je u dokumentima a drugo kako je svi koji je znaju zovu Ja za ovo drugo saznala kad sam vidjela rodni list od mm da joj je pravo ime ko u sestrine bivse svekrve a ta zena mojoj sestri zivot toliko zagorcavala ma na slamku ga pila pa se ja prepala i moja ce biti ista ali hB nije user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *