|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Rak maternice
27.1.2012 1:14:59   
Leli.
zdravo, potrebne su mi informacije, pa molila bih vas ako je iko imao slicnu situaciju da mi pomogne. Jednoj meni veoma bliskoj osobi je prije godinu dana dijagnoziran rak maternice, uslijedile su dodatne pretrage a naposlijetku i operacija u kojoj su doticnoj izvadjena i maternica i jajnici. nakon operacije isla je na redovne kontrole. jucer je otisla na redovnu kontrolu i ultrazvukom i pronasli su joj tumorno zadebljanje (2cm) na mokracnoj besici. Mene sada zanima (posto nisam upucena- a ko luda pretrazujem internet ali ne mogu nista da nadjem) da li to znaci da se rak prosirio??? njoj je zakazan pregled 8.3. a meni se cini da je to pravo dug period za cekanje- al hajd, valjda ne moze ranije. Ako je neko imao neke slicne situacije voljela bih da ih podijeli,jer ovako ne znam o cemu da razmisljam, a sa njom ne mogu da pricam o tome- to je pravo pogodilo. 
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Rak maternice
27.1.2012 9:09:44   
koka i po
na ovo pitanje ti odgovor moze dati samo doktor koji prati njezino stanje.sve zavisi od patologije tumora.
krizni period od operacije tumora je pet godina.ako se za tih pet godina ne pojave nikakve izrasline na drugim organima moze se reci da je isti uspjesno uklonjen,da ne kazem izljecen.
mnogi doktori nisu za operaciju(normalno ukoliko se tumor ne siri i stagnira) jer se zlocudne celije tokom operacije mogu prenjeti preko krvi na druge organe i doci do metastaza.
cak i ako dodje do metastaza one se prate i daju se odgovarajuce terapije za unistavanje celija.
veoma je vazno posvetiti paznju ishrani.unositi hranu po preporuci doktora,koristiti vitaminske preparate a izbjegavati odredjene namirnice npr.crveno meso koje treba zamjeniti ribom.korisno je unosenje zitarica posebno kukuruza jer on "podize" broj leukocita u krvi koji su vazni za imunitet a unistavaju se kemoterapijama.orasi i ljesnjaci takodje povoljno uticu na ovako oslabljen organizam.
ovo ne pisem iz licnog iskustva nego iz iskustva meni drage osobe.


_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Leli.)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Rak maternice
27.1.2012 15:18:50   
Leli.
Koka i po, hvala na savjetu i na odvojenom vremenu, skenut cu joj paznju na ishranu, mada eto ona ne zeli o tome da prica- pa cak ni da se spomene bilo sta u vezi toga, vec je jednom prosla kroz sve to pa mozda je jos rano i jos je soku, kasnije ce biti lakse... Znam, sve ce biti jasnije kad doktor ustanovi stanje- a do tada slijedi -pretesko- cekanje. Hvala jos jednom, lijep pozdrav.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *