|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Paketići za sve
16.10.2008 16:16:14   
Gigana
Evo ja dobih ovaj e-mail od kolege, pa da ga i vama proslijedim.  Ako znate nekoga ko ne može priuštiti paketić svom djetetu, evo prilike da se učini dobro djelo.


Humanitarna akcija: Paketići za SVE 


Udruženje altruista „DOBRO“ po drugi put organizuje akciju pod nazivom „Paketići za SVE“ koja ima za cilj da barem na jedan dan usreći djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja čitave Bosne i Hercegovine.  
U toku prošlogodišnje akcije, uspjeli smo usrećiti preko 1000 djece prvenstveno iz Sarajeva, kao i iz Olova, Ustikoline, Goražda, Tuzle, Visokog, Maglaja, Mostara i mnogih drugih bh. gradova. Građani su nam pomogli svojim novčanim prilozima, slatkišima, igračkama, školskim priborom i odjećom za najugroženiju djecu.  
Ove godine nam je cilj usrećiti još veći broj djece. Da bismo to uspjeli trebamo vašu pomoć. Ovim putem vas pozivamo da nam pomognete da se djeca bar na taj jedan dan, sa paketićem u ruci, osjećaju kao djeca i zaborave na surovu realnost koja ih okružuje.  
U nastavku možete naći više informacija, kao i načine na koje nam možete pomoći.  Osposobili smo i račune za uplate iz inostranstva. 
 

Akcija „Paketići za SVE“ 
Ko: Udruženje „DOBRO“ i svi ljudi dobre volje 
Šta: Akcija „Paketići za sve“ 
Zašto: Nažalost realnost je takva da mnoga djeca u BiH neće osjetiti radost novogodišnjih i svih drugih praznika na onaj dječiji način: primanjem paketića, jer se njihovi roditelji bore da im osiguraju ono osnovno za život, a svaki slatkiš ili igračka su već luksuz. Mi želimo što većem broju te djece izmamiti osmijeh na lice i uljepšati im barem jedan dan. 
Kome: Svako od nas zna neku porodicu čija djeca neće dobiti paketić za predstojeće praznike. Mi smo napravili početnu listu tih porodica koje planiramo posjetiti i uručiti im paketiće. Planiramo proširiti tu listu svakom novom informacijom o djetetu kojem možemo uljepšati svakodnevnicu. 
Kako: Skupljanjem s jedne strane slatkiša, igračaka, odjeće, i svih drugih doprinosa u naturi, a s druge strane skupljanjem novca od kojeg ćemo kupiti potrebne stvari za paketiće (opet slatkiše, igračke, knjige, slikovnice, školski pribor i slično), a zatim pakovanjem paketića, obilaženjem porodica i lično uručivanjem paketića djeci.  

 


Kako ja mogu dati svoj doprinos: 
  • Kontaktirati nas kako bismo dogovorili preuzimanje vašeg doprinosa u u naturi koji ste prethodno pripremili
  • Kontaktirati nas kako bismo dogovorili preuzimanje vašeg doprinosa u novcu
  • Uključiti se u proces pakovanja i uručivanja paketića
  • Dostaviti nam informaciju o porodici za koju mislite da bi mogla biti korisnik ove akcije
  • Prikupiti sredstva za paketiće na vašem fakultetu, u školi, radnom mjestu, komšiluku, porodici...
  • Poslati ovaj mail svim ljudima za koje mislite da bi se mogli/htjeli uključiti, ili postaviti na vašu stranicu/blog/forum...  
    Iskreno se nadamo da će se svako od vas opredijeliti barem za jednu od navedenih tačaka i biti dio ove akcije koja za cilj ima OSMIJEH i RADOST  dječice.  
     

    Uplate u BiH se mogu vršiti na račun Udruženja „DOBRO”:  
    Udruženje altruista „DOBRO”  
    Broj računa: 1610000055480034  
    Raiffeisen banka  
    Pri uplaćivanju navesti obavezno svrhu uplate, npr: Humanitarna akcija: paketići za SVE 
    [color="#333333" size="3"]Uplate iz inostanstva: [color="#333333" size="3"]Direktno preko stranice [color="#0000ff" size="3"]www.dobro.ba[color="#333333" size="3"] , ili se obratiti na kontakt e-mail adresu. 


    Kontakt:
  • putem e-mail adrese: [color="#0000ff" size="3"]info@dobro.ba ;
  • putem telefona: 062 621 524  (za pozive iz inostranstva: +387 62 621 524) ;
  • putem web stranice Udruženja: [color="#0000ff" size="3"]http://www.dobro.ba
     
    Udruženje altruista „DOBRO“
  • Neposredna veza do poruke: 1
       RE: Paketići za sve
    16.10.2008 16:20:51   
    haida
    Super akcija....podržavam u potpunosti.
    Najvjerovatnije da ću uplatiti na žiro račun ako ništa drugouser posted image user posted image user posted image user posted image

    _____________________________

    ALINA 29.06.2004.

    ARMIN 13.11.2008

    (odgovor članu Gigana)
    Neposredna veza do poruke: 2
       RE: Paketići za sve
    16.10.2008 16:26:04   
    Gigana
    ma ja imam toliko Vedadove garderobe koja mu je mala, neke stvari su čak i nove, nikad mu ih nisam stigla obući, pa cu vjerovatno to dati ovom udruženju, a vjerovatno ću i uplatiti nešto na račun. 

    Svi mi govore da ostavim odjeću za drugo dijete kad rodim, ali svako ima svoju nafaku, tako da će biti te odjeće na pretek i kasnije.  sad je možda potrebnija nekom djetetu više, nego da meni stoji po ormarima i skuplja prašinu.

    (odgovor članu haida)
    Neposredna veza do poruke: 3
    Stranica:   [1]
    Stranica: [1]
    Idi na:








    Anketa

    Nos.
    пеперутка16

    Kako čistite nos male djece?

    Oznake

    Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *