Leena
|
IZVORNA PORUKA: škorpija IZVORNA PORUKA: samy_lo Moja prijateljica kako je ostala trudna ne da pusi,nego ih jede..i kada joj neko kaze da barem smanji upola ona se naljuti,kao da joj je neko dusman..ja imam u kuci pola kutije cigara koje sam dobila u februaru,ali uopste mi se ne pusi nisam nikad pušila i razumijem da je pišačuima jako teško, ali to je žtrva koja se mora podniejti za bebu, šta da kažu trudnice koje ćčitavu trudnoću provedu na patologiji ili u strogom mirovanju kući, mnogo toga je teško ali se podnese za malo biće. i da s vama budućim mamam podjelim još nešto što je bilo za mene šokantno, rpodila sam na carski i ležala u vojnoj bolnici, bilo je mama, neke porođene na carski a druge prirodno koje čitavu noć nisu htjele uzeti bebu u naručje, da ih utješe ili pokušaju podojiti već ih strpaju u onaj krevetić dva metra udaljen od krevet, beba vrišti čitavu noć, one spavaju kao top i jedna se čak u 3 sata ujutro derala na bebu: Ušuti već jednom, stvarno mi se plakalo tih dana, ja sam 4 sata poslije carskog dobila bebu i odmah je počela dojit, nisam je sipušta alz ruku, nisam dala sekundu da zaplače, tako i cimerka, a u drugim sobama haos. Nije mi jasno kako žene mogu biti takve Evo mene, padobranca, upadam Ja u prve dvije trudnoce nisam pusila, u trecoj nisam mogla prestati, a pokusavala sam... Pusila sam 5 cigareta dnevno, brojala ih, ali sam se bez njih bukvalno tresla... ovisnost kao i svaka druga. Ja sam sa obje strane bila, znam i kako je tesko prestati, a moze se, kao sto sam u prvoj trudnoci, sanjala sam cigare svaku noc bukvalno, ali sam izdrzala, u drugoj su mi se trudnoci gadile cigare, pa je bilo lakse, a u trecoj sam pokusala, ali kad me uhvati kriza, nisam se uspjela oduprijeti kao prvi put.. naravno da bih voljela da jesam.
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm) *Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm) Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm) All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
|