|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar
20.9.2016 23:07:57   
winky_sa
Cestitam i ja na urednim kontrolama. user posted image
Tackice nisam jos uvijek ni uputnice pokupila, nadam se da cu stici sve pa da i taj ctg uradim u ovoj sedmici. A sto cetvrtak?Jesu li im tad komisije?
Strepnja nadam se da ce ti mucnine brzo proci. Ja sam citala da zenama pomaze i donat mg, kao i manji obroci, bademi itd.
Nego jeste li danas kakav novi film pregledale? user posted image
Laku noc svim user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 276
21.9.2016 8:46:50   
bejbibi
Hello zenice ,sta ima.jeste se naspavale? Ja opet nisam ,ustala rano i evo tek sad dosli majstori..da hoce sto prije uradit to grijanje i da odu.
Dobila sam kremuuser posted image kasnije cu je isprobati kad se okupamuser posted image treba 2x dnevno mazati

WINKY ja odgledala prekjuce dva filma al totalno bezveze,ne preporucujem user posted image ko fol neka komedija sa chris rock a glup film do bola...top five ,bezze
I 45 years bezze iako ima ocjenu extra meni se nije uopste svidio

Kako ste ostalw

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu winky_sa)
Neposredna veza do poruke: 277
21.9.2016 8:55:11   
bejbibi
Dobila sam i neka 3 testera po 2 kapsule ,monoderma a15,c10 i e5...zna li neka sta je to i kako se koristi...citala sam da je to za lice kao anti ageing tretman i osvjetljavanja pigmenta kao...al ne znam kako se koristi...samo kaze da se stavlja na cisto lice ,pretpostavljam kao kremauser posted image

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 278
21.9.2016 8:57:48   
amelaaaa
Doobroo jutrooo user posted image
Malu sinoc preuzela mama, tako da smo se i muz i ja naspavali user posted image user posted image Kao novi user posted image

bejbibi ni meni nista mrze nema nego kad majstori izrade... te hoce doc, te nece, te bit ce za sedam dana a bude za 2 mjeseca user posted image

strepnja cestitam, aBd da ti brzo i lako prodje i ostalih 33+ sedmice, da ta mucnina bude najveci problem, i da brzo prodje user posted image

samy i tackice vama nije ostalo vise od 7 dana user posted image Kakav je osjecaj? Ima li straha user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 279
21.9.2016 9:59:18   
tačkicaa
Pa majku im jebem svima, ni jedan usrani doktora da se pojavi. Dva sata se grčim, fa bi da kraju opet rekli haj kuci, dodji u ponedjeljak. Svega mi, najbolje se kuci porodit user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu winky_sa)
Neposredna veza do poruke: 280
21.9.2016 10:03:05   
amelaaaa
Ccc draga tackice sve te razumijem... Kako znaju biti neljubazni to je cudo jedno user posted image
Nemoj se puno nervirat :*

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 281
21.9.2016 11:00:16   
lejla80
Jutroo i do mene..da se razumije nisam tek ustala al nisam ni tako davno user posted image Valjalo je prvo napuniti želudac da se more normalno komunicirat, kontam jedi Lejla dok ti nisu uveli dijetu.. Ja tačno ne znam šta ću jesti ako mi uvedu dijetu zbog ovog ogtt testa. BTW nisam danas išla da ga vadim, ne mogu dva dana da hodam zaredom, neka me jedan dan da malo predahnem a i ne znam sa mališom šta da radim, koliko sam skontala to traje dva tri sata, sveki mi na moru, uhhh, hajde nešto ćemo smislit.

Bejbibi e vala bit ćeš bijena user posted image ma ja ti obične žvake žvačem, odmah zadužim kutiju i nosim je svuda sa sobom. Vidiš nisam znala da ima i taj pepermint. Gdje to uzimaš? A mm, pojma nejmam što me nervira, ako niije bolji, nije ni gori nego ranije, valjda ters žena, ne dao Bog nikome user posted image

Samy hajde drago mi je da si makar zadovoljna, jer i on je očito prezauzet, dok te vraća, ko da mi trudnice uživamo hodati svaki dan po Jezeru.

Amelaaa au što je fino kad je mati blizu, sretna si user posted image

Tačkice moja, kako misliš nema doktora, zar ne moraju biti dva na prijemu user posted image Jesi li uradila CTG? Uh miša mu, baš mi je žao, pa ni prošle sedmice te nisu pregledali, ccc. hajde još malo izdrži, sad će tvoja curetina aBd.

2011.
2016.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 282
21.9.2016 11:29:42   
tačkicaa
Eto ti da ne povjerujes, znaci ctg bukvalno prva zavrsila i od 8 svo vrijeme cekala. Naglasila da me nisu ni prosli put pregledali, i dzaba. Vidim sve zene vracaju, samo potpise neka Kasumovic ctg i haj kuci. I na kraju i mene poslase. Kaze u ponedjeljak da dodjem. Pa jbt u ponedjeljak su komisije, meni termin za 7 dana, a ovo dijete koliko divlja, komotno se mogla i okrenut' user posted image ziga me kroz kanal, ledja, prepone, ova ubija a stomak se grci svako par minuta user posted image
Ali kad sam vidjela da neka dodje, izljubi se s njima, i preko reda. Odjednom od nekud neka doktorica, obradise je i ode gospodja sva sretna user posted image
Kontala sam opet u petak otic', jbg mogo bi me ko i ginekoloski pregledat', vrijeme je user posted image
Ma ja mislim Lejla da ce taj test bit uredan, oni s tim dimenzijama bebe vazda nesto pogrijese...

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 283
21.9.2016 11:43:53   
bejbibi
Au TACKICE bas mi zao sto su te vratili,kako su bezobrazni hej..al kad tako neko dodje preko reda tacno bi isamarala i tu doticnu i doktora ccc..bezobrazluk zivi

LEJLA u apoteci imas ,zovu se RENNIE TABLETE ZA ZVAKANJE meni pomognu odmah ql nakon nekog vremena mi se opet pojavi zgaravica pa opet uzmem ...mozes cak do 11 tableta na dan al ja ne bih ...dvije su dovoljne ..

Evo majstori odose jest pa ce doc ..odradili tek pola posla user posted image trebaju jos jedan zid busiti ,u spavacoj ,spojiti radijator u spavacoj i na hodniku...

Ja stavila grasak kuhat ,A ga bas voli ..nasjeckala i teletine iako slabo jedu meso ovi moji al kolko tolko bar ...joj bas imaju slab apetit.samo nesto suho bezze jedu user posted image

Neki autor...

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 284
21.9.2016 11:53:58   
bejbibi
Jooj ja u svemu ovome zaboravila jest user posted image sad mi muka

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 285
21.9.2016 12:56:43   
lejla80
Tackice jesi li išla sama? Ma treba njima gore frku izgleda napraviti. Mm bi garant pomahnitao, imam brigu ići gore sa njim. Sad kontam, šteta što nisi uzela kontakt od one prve doktorice što te pregledala. Odi ti opet u petak ako se baš brines i ako te vrate traži napismeno da ti daju da su te vratili. Trebaju biti na svom radnom mjestu i raditi svoj posao. U ponedjeljak su ti i amniocenteze pored komisije tako da je bolje da ne ideš. Što se tiče ginekološkog, ja ne bi insistirala, svakako si u terminu. Kad zaboli uradit će ga.

Bejbibi, probat ću i te, ja uglavnom gastale uzimam a mm mi ih sve potroši user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 286
21.9.2016 13:22:25   
Midnight_489
Dan,ženice user posted image
Ja se evo častim kiflicama sa eurokremom,svekrva napravila,bujrum user posted image

tackicee ja brezobrazluka,ja najradije ne bih ni išla koliko doktori nekad znaju biti brezobrazni,ccc user posted image
Pa žene drage,ja kada pročitam šta se sve dešava,najbolje izgleda u kući roditi,kako su prije naše nane radile user posted image
Za ovo tvoje iskustvo tačkice,no koment user posted image žalosno....

Hana - mamina princeza 03.01.2017 :)

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 287
21.9.2016 14:03:35   
amelaaaa
Sad mi nesto naumpade, idete li vi kod svojih dr.u 9tom tackice user posted image Cek pa neko te valjda pregleda ginekoloski da znas jesi li se pocela otvarat...

U Tz kad udjes u 9ti (ako vodis trudnocu u DZ) dobijes uputnicu za UKC da imas za slucaj da krene porod, a svake sedmice normalno ides svom dr.na kontrolu, kao i u pocetku trudnoce. Eh, ako se ne porodis u medjuvremenu, na zadnjoj kontroli u 9tom dr.te fino pozdravi, pozeli ti srecu i na termin se javljas na UKC i od tad si njihova briga.

(odgovor članu Midnight_489)
Neposredna veza do poruke: 288
21.9.2016 14:21:42   
samy_lo
TACKO nevjerovatno..tako ti je to ako nemas ili doktora ili stelu

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu Midnight_489)
Neposredna veza do poruke: 289
21.9.2016 14:59:02   
tačkicaa
Lejla ma odveze me mm, pa dodje po mene s posla kad zavrsim. A inace sam do prije neki dan isla sama, kobajagi mogu ja. Mogu vraga, u glavi corba a sad i noge otkazuju user posted image
Amela mene jos niko nije u ovih 9 mjeseci ginekoloski pregledo. Ovdje vodis trudnocu u DZ ili privatno do 36.sedmice. Onda ides na Jezero ili u Vojnu, u zavisnosti gdje ces rodit'. Mozes izabrat doktora da te kao vodi za to vrijeme do poroda, ali onda kad radis ctg ides samo njemu i sta god ti treba moras njega cekat. Ja nisam nikog izabrala, kontam svejedno mi, koii je tu nek me pogleda. I eto radili su mi prve dvije sedmice uz, ali sad nema ni jednog. Cim vide da se ne valjas po podu vrate te.
Samy Ma prodjes ako imas stelu. Evo bilo je puno zena danas koje imaju svog doktora, ali gospodin doktor nije doso od jutros, pa i njih vratise da dodju drugi put. Samo ova neka sve ctg-ove ispotpisiva. Ma vala da mi je docekat porod aBd, da ih se rijesim...
Bejbibi a sto se majstora tice, tacno zanm kako ti je. I meni su prije dva mjeseca prvo prozore, pa radijatore mijenjali. Odgadjali, pa nisu zavrsili, pa se vracali, izvalili sve sto su mogli. Ma uzas... Ali sad je fino, pa misli na to user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 290
21.9.2016 15:09:16   
lejla80
Ništa, valja onda štelu ganjat, nisam planirala uhh ... Imam u Vojnoj doktoricu, maminu drugaricu al nešto mi se zbog te pedijatrije ne ide dole. Mislim bilo šta da loše krene razdvoje majku i dijete, al eto s druge strane treba biti pozitivan. Živa ne znam šta da činim. Još nisam ni počela razmišljati, uhvati me prpa samo kad pomislim user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 291
21.9.2016 15:18:06   
Bebica11
Lejla ne sekiraj se nije ogtt ni toliko strašan. Ja pripadam Ng pa mi je najbližw na Ilidzi ga radim. Treba ti prvo uputnica u Dz od ginekologa potom odeš u apoteku kupiš glukozu 75Gr. Jedno jutro se nakanis to vaditi user posted image kupiš novine da ti nije dosadno i u Dz u laboratorij. Prvo daš urin i vade ti krv natašte pa onda popiješ tu glukozu oni je razmute. Ma meni je ok nije toliko bljak 😂 to je secer i voda kao serbe. I eto sjediš 2h mirujes i ponoviš urin i krv i to je to
Meni je hB okuser posted image
Koliko ti teži beba???

Tačkice mene to nije iznenadilo. Ne gledaju oni uzv gore samo ctg i ginekoloski ako imas neke bolove,curkanja sluz il čep il sl (mada ni na bolove ne reaguju ako ih na ctg ne vide)user posted image

Ja vam žene s pritiskom deveram. U nedjelju bio skočio na 150/80 a ja niskotlakas. Od umora...Prvo oči pa čelo pa me sva glava zabolila. Uglavnom sad pratim ne pijem kahvu opet. Mm je stigao hB pa je sad sve boljeuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 292
21.9.2016 15:31:50   
amelaaaa
Joj to je bas komplikacija, bezveze... Sta fali da dr.koji te vodi izvede trudnocu do kraja... Svugdje razlicito. Zato ja npr.u prosloj trudnoci nisam isla maksuz na ctg user posted image Tek kad sam dosla da se porodim uradise mi i spakovase me u radjaonu user posted image user posted image
Ja sutra na kontrolicu, javim kako sam prosla ako stignem, posto sam tek u 1 narucena :)
lejla je li sutra test :) Ili preskaces jos jedan dan user posted image
bebice sretno s tim pritiskom, cuvaj se...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 293
21.9.2016 15:49:40   
winky_sa
Amela sretno sutra na kontroli.
Lejla drzim fige za oggt test, bit ce to dobro vidjet ces. user posted image
Tackice bas mi je zao da si se iznervirala. Stvarno su grozni, kad ovo sve procitam meni se i ne ide na taj ctg, a bila sam uzbudjena, onaj osjecaj kao da se priblizava user posted image

(odgovor članu amelaaaa)
Neposredna veza do poruke: 294
21.9.2016 15:50:55   
winky_sa
Bebice pripazi pritisak, pokusaj odmoriti i drzati ga pod kontrolom.
Ako sam jos nekoga zaboravila halalite user posted image

(odgovor članu winky_sa)
Neposredna veza do poruke: 295
21.9.2016 16:22:50   
lejla80
Joj žene šta je ovo baby bum hah... ja svaki dan čujem za nekog iz okoline da je trudan. Plodna neka godina haman.
Amelaaa neću više preskakati, sutra aBd idem i to kutarisat. Sreća ove me moje žene uputise fino da ne lutam. Tebi sretno draga.
Bebice tebi je odavno vakat da malo ptitisnes kočnice. Jest da je teško pored djece al moraš malo usporiti. I ja ću na Ilidzu aBd, dole vodim i trudnoću mada pripadam NG. Nisam se nikad prebacila a i ne mislim jer sam baš zadovoljna sa svojim dr. Kamo sreće pa da on i porađa. Ne skonta jedino jel ta dva sata moram sjediti u DZ, ili mogu malo i prošetati. Iskreno ne znam koliki je bebac, nisam ni upitala cccc, a nemam nikakvog nalaza.

2011.
2016.

(odgovor članu winky_sa)
Neposredna veza do poruke: 296
21.9.2016 19:56:00   
samy_lo
LEJLA prestupna godina pa svi trudni :D

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 297
22.9.2016 8:03:41   
bejbibi
Jutro zene ,ajmo na noge ...ja skoro citavu noc nisam spavala zbog A :( nos joj se zacepio pa dok sam ocistila ,kasnike se ona razbudila i tek u 6 zaspala 😣 od pola 2 do 6 nije spavala ccc...

Mi idemo danas za slo aBd .imam ja sutra rano kontrolu kod ginica u bolnicu pa mi je bolje da odem odmah tu i raspitam se oko poroda .sveki me narucila i utorak kad i A ima kontrolu al u drugom gradu a meni vise odg u bolnicu gdje planiram roditi aBd .. mm ce se odmah vratiti ,mora raditi ,pa aBd ce doci u utorak da zajedno odvedemo A kod alergologa ..

Neki autor...

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 298
22.9.2016 10:07:09   
tačkicaa
Jutro i od mene user posted image Evo Bejbibi i ja sam imala neprospavanu noć zbog vražje nervoze u nogama user posted image Ali saću ja to nadoknadit' aBd user posted image Znači ti već ideš u Sloveniju? Pa hoćeš li odma' ostat' do poroda ili se vraćaš?
Lejla Kako testiranje? user posted image
Aman Bebice tebe će izgleda sve pogodit' u ovoj trudnoći user posted image Odmaraš li? Ili te terorišu s posla? To nikako ne ide u prilog tvom problemu s pritiskom user posted image
Winky Ma sva sreća pa se gore ide tek od 36.sedmice, odeš 4-5 puta i eto bebice, i to u najgorem slučaju nadam se user posted image Ništa, ja ću opet sutra aBd otić', pa valjda neko pregleda user posted image
Samy Jesi spakovala torbu za porodilište? Evo ja danas kobajagi završne stvari zbavila, ako ne budem šta zaboravila user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 299
22.9.2016 10:56:48   
winky_sa
Jutro i od mene.
Ajoj bejbibi tebi se bas skupilo. Sretno na pregledu, nadam se da ce A brzo ozdraviti.
Tackice dobro si ti, 3-4 puta i gotovo, nadam se da ces sutra imati vise srece sa pregledom.
Nego da li se za porodiliste pakuju pelene za bebu, ili samo kada mm dodje po mene da ponese nekoliko komada??? user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *