milomoje
|
IZVORNA PORUKA: slono Nikad nisam bila u zajednici, ali zaista pokusavam da vas razumijem i suosjecam s vama. Ne znam kako bih to izdrzala, ali ima ih koje tako dobro vladaju situacijom, samo ti roditelji moraju biti dobri blećci, a ta snaha mudrica da ne moze biti veca. Vi to ocito niste cim vam se desavaju takve stvari. Ne daj mi Boze, ja bih nekoga odlezala!!! Pokusajte sa svojim muzevima fino porazgovarati i neka ne budu kao vecina onih koji nece da izadju iz hatera svojih roditelja, a roditelji se izivljavaju na vama. Sram ih bilo!!!! Moja mama je snahi rintala kucu kad je trebala roditi,sve joj stvari za bebu odnijela ispeglane i oprane, pomagala oko bebe, sto kupi meni, kupi i njoj, odlazila im kad se pozele da ne dosadjuje, kad je imala jedan problem ( svjesno prekinula trudnocu ), mama je vodila dr, bila s njom taj dan, pomogla dok ona lezi, jer svojoj mami nista nije rekla da se "ne sekira", i sad nakon svega toga, ne dolaze mojim roditeljima i ne znam da imam brata, a mama sina. To je samo 10% . Moj brat je klepio usima i bukvalno sto ona kaze, tako je. To je odvratno, zato treba naci neki kompromis. Vjestice sve postignu, a papucari igraju kako one sviraju. Ne mogu a da nista ne kazem na ovo iako je tema off... preostra si zaista,.. ili smo sve mi takve kada su nasi u pitanju, skacemo na svekrve, zaove itd, a svoje snahe isto ne zelimo razumiti... vjerujem da ima vise od ovoga sto si napisala za snahu sto je ucinilo da se ne vidjate cesto, ali halooo pa upravo si prebacila sve to sto je tvoja mama ucinila za nju, uostalom neke stvari su se ocekivale da bude tako lijepo kao sto si navela... kontradiktorna si... ili ja ne kontam neke stvari... mudrica ima, to se slazem, ali treba poci od sebe jel... ja imam i zaovu i svekrvu a i imam brata i snahu koja se ne slaze dobro sa mojima.. i mrzim kada sestra kaze izgubila brata i mati sina, dajte ljudi osvjestite se, i ja svog brata ne vidjam koliko sam prije, a ne koliko bih zeljela u ovoj recenici lezi konflikt...kontas,... prioriteti se mijenjaju u zivotu draga moja sto prije shvatis to bolje, ovo mislim na sve sestre koje su kao izgubile brata...uh
|