|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  429 430 [431] 432 433   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
18.12.2009 17:16:20   
cija
moja je prošlu vakcinu pola dana bila nervozna,a kad je dobila drugu bila je uspavana

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 10751
18.12.2009 17:19:00   
Meri29
Kod moje dusice nije bilo otoka, ali nervoza je bila katasrofalna. Da sam barem znala da je to od vakcine lakse bi mi bilo ova tri zadnja dana. Ali kada ne mogu da se organizujem vise i nadem vrijeme za RR, ko mi je kriv user posted image user posted image user posted image user posted image
Sada se mucimo sa zacepljenim nosicem, bas mi je zao user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Neposredna veza do poruke: 10752
18.12.2009 17:20:37   
mamaajna
vakcinu koja se dobiva s 2 mjeseca je dobro podnjela bez teperature,samo je spavala taj dan

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 10753
18.12.2009 17:24:11   
Visnja RR
sad ce opet svaka od vas reci evo ova je opet dosadna user posted image ...
ali da se to pise samo na konkretnim temama i da se prvo one citaju (pa onda chata) bilo bi bolje i vama i vasim bebama...
bar sam ja tako radila nekad... prvo citam sve sto mi je bitno za moje djete na konkretnim temama a tek onda idem na teme gdje se mogu opustiti...
(sad me lincujte ) al na temi za sugestije user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 10754
18.12.2009 17:25:42   
mamaajna
jesi uzimala pumpicu za nos

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 10755
18.12.2009 17:29:38   
Meri29
Jesam nabavila pumpicu za nos, ali jos uvijek sve izbacuje kroz kihanje pa je nisam iskoristila, a imam i sljezov caj u pripremi ako zatreba user posted image user posted image user posted image user posted image
Visnja slazem se za citanje tema, to sam vec odradila, ali opet je lakse kada se sa vama podijeli iskustvo, bar nekako u dusi user posted image user posted image user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 10756
18.12.2009 17:56:22   
teacher75
evo je pravo nervozna, smirim je jedva, malo bude tiha pa opet pocne:(( nadam se samo da je nece temperatura uhvatiti

< Poruku je uredio teacher75 -- 18.12.2009 18:00:47 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 10757
18.12.2009 18:13:30   
mnn
večer.sigla i ja malo nakon što sam sve opeglala i stavila veš...alex se igra u viperu.jučer je bio sav nervozan od zubiju i još je povračao...ma ja nisam više znala što mu je...ali evo smirilo se hvala bogu. spavao je dugo i mama je jako bila sretna jer se napokon odmorila...user posted image

ćestitamo male rodjendane svim bebama!user posted image user posted image user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10758
18.12.2009 20:09:32   
Mya_81 RR
Agonija čekanja nam se produžuje do ujutro. Kao najbolje da čekamo da još ova zadnja boca odradi svoje pa ćemo onda provjeriti leukocite....ja već odavno luda user posted image

Sad se idemo kupati, pa papati...pusaaaaaa user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 10759
18.12.2009 20:24:55   
cija
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jao što se moj mm ispsovao sad moja Mia kad sam pročitala sms ....user posted image user posted image

Pa stvarno...mislim znalo se koliko dijete ima primiti injekcija...???!!!
Hajd ujutro,pa hajd uveče,pa opet ujutro...prvo...ta doktorica je paglu da ne kažem drugačije ili sestra ko je već to izjavio!!???

LEUKOCITI SPORO PADAJU!!!!!!SEDIMENTACIJA ISTO!!!!I šta se može desiti za 12 sati od zadnje injekcije!? Ništa specijalno!!!!Bože Dragi....

Hajd sve to ok...al vani je i prehladno,al hajd i to ,nego psoihilčki je umor...odmah se sjetim svog ctg-a ,pa kad mi kaže hajd dođi ujutro,pa opet u podne,pa taman kontaš to je to,onda te i naveče zovne!?

Izdržite cure moje,biće to ok user posted image user posted image

I mi se idemo kupati,a i da nismo planirale,morale bi user posted image user posted image user posted image

Naime ... jela je kašicu i super ,sviđa joj se piletina,karfiol,tikvica,mrkva i malo putera,al u po frke je počela pljuvati (igrati se)...skontala da je to zanimljivo...ma ne moram vam ni govoriti kuda sve nije bilo kašice...mm i ja smo se valjali od smijeha..o daa...imam i sliku user posted image

Neposredna veza do poruke: 10760
18.12.2009 21:20:14   
teacher75
zaha, vakcinu smo primili jutros u domu zdravlja novi grad, nije bila velika guzva, valjda jer je ruzno vrijeme a i brzo ide. nema sansi da zaspi, citav dan kenjka, nervozna je, rektalno sam joj maloprije mjerila temperaturu i pokazuje 37.4 ,pa sam joj dala malo paracetamol sirupa. vidjecu kakva ce biti za 3-4 sata

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 10761
18.12.2009 21:31:59   
Apotekarka
Joj mila Mya bas nmi je zao sto te toliko drze u neizvjesnosti misle da je lako s malim djetetom hodati tamo-ovamo po ovij hladnoci i u sezoni gripe...Zelim ti od srca da sto  prije malena zavrsi s tim hodanjima doktoru i naravno da leukociti budu spali a znamo da jesu...a to za temp.poslije vakcine nadam se da ce spasti mi nismo do sad imali problema,stavimo hladne oblogice paracetmola jednom popijemo i budemo ok...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10762
18.12.2009 22:04:32   
cija
Ponosna sam na sebe što sam redovnbija ovdje user posted image pohvalite me ,pohvalite user posted image user posted image user posted image

Ova moja ovdje vrišti,mislim zueza se...samo da ne spava,igra se,smije se,al pospana je...samo da ne pođe plač...sve ostalo je ok!

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 10763
18.12.2009 22:10:32   
sheri
vecer bebe i mame!
moja user posted image pajki, a ja proucavala ove tablice nadohrane.
cija, prvo da te pohalim sto si se uredovila ovdjeuser posted image user posted image user posted image user posted image
a sad pitanje, jeste li isli na vaklcinu?

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 10764
18.12.2009 22:23:42   
cija

IZVORNA PORUKA: sheri

vecer bebe i mame!
moja user posted image pajki, a ja proucavala ove tablice nadohrane.
cija, prvo da te pohalim sto si se uredovila ovdjeuser posted image user posted image user posted image user posted image
a sad pitanje, jeste li isli na vaklcinu?

nisam išla...mi smo kao naručene 20.12.,pa ćemo vidjeti kao ćemo to izvesti....govorila sam ti ono o dolasku sestre,pa sad ne znam....vidjećemo!

Vi?

I kako ide tablica nadohrane,šta to sad?

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 10765
18.12.2009 22:25:13   
dafri
I ja non stop dumam oko te nadohrane i opet ništa ne skontamuser posted image user posted image
cija kako bolan uspavljuješ curu de i nama šapniuser posted image

Mya_81 nadam se da ćete sutra završiti i s bocama i da će leukociti biti u normali

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 10766
18.12.2009 22:27:24   
cija
ja svoju samo na nogama...ljuljam je...eto tako zaspi,a danas je sama zapajkila i sinoć,al opet ide uspavljivanje na nogama.

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 10767
18.12.2009 22:30:49   
cija
Što se tiuče nadohrane...ja to idem onako kako ona traži....

Pojede koliko ona može u tom trenutku...a kad je kašica u pitanju,naročito voćna user posted image popapa punu zdjelu...

E s obzirom da tu bude i voća,keksa i rižinih pahuljica,obično ne papa 3 sata...tu i tamo radi žeđi dam vodice,al to slabio ide ,paonda povuče par gutljaja sike i to je to.Za 3 sata ide sika...pa opet popodne slana kašica,pa sika i onda kako ujutro oko 6-7 ,kako kad (i to je pomjerila) doji po par puta do 10 ,11 h ,onda svo to mlijeko nadoknadi.a kako su zubići i to se sve nekad poremeti.Uglavnom (ne znam iz kojeg razloga) bolkje jede popodne user posted image

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 10768
18.12.2009 22:35:46   
dafri
user posted image user posted image za Ajlin-Annam ,moja pojede kašičicu dvije ujutro i ništa joj se ne sviđa osim banane koje pojede pola,ali ne mogu svaki dan isto,a popodne ništa ni ne dajem,možda bih trebalauser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 10769
18.12.2009 22:40:14   
cija

IZVORNA PORUKA: dafri

user posted image user posted image za Ajlin-Annam ,moja pojede kašičicu dvije ujutro i ništa joj se ne sviđa osim banane koje pojede pola,ali ne mogu svaki dan isto,a popodne ništa ni ne dajem,možda bih trebalauser posted image

ma ne moraš draga...i ja sam po jedan obrok davala,al eto sad kombinujem slano i slatko.prva je slatka,predveče slana..S tim da slane nije baš ljubitelj,uvijek je malo ostane user posted image pa nadomiri ubrzo sikom.

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 10770
18.12.2009 23:00:08   
belmac
i mi isto ovako ručamo. ujutro slatku, a poslijepodne slanu. mada je razlika što se moja ubi slanim kašicama.slisti tikvicu, mrkvu, karfiol, mesku.... od slatkih voli bananu, a ostalo sve ide na guranje i reovno ostavi.čudna beba!user posted image

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 10771
19.12.2009 10:07:16   
marinčii
jutro za sve bebe,mi smo noćas lipo spavali ..od pola 9 do pola 4..dojio i onda opet do 6 sati odspavo i nije više al tajo ga čuvo a mama do 9 spavala,
mya_81 držimo fige da to bude super da uživate za božić pogotovo što je tada minji mali roćkasuser posted image user posted image ..
vidim pričalo se o nadohrani..mi imali jedan pokušaj koji je neslavno završio pa evo pauziramo već 4 dan..mislila mu danas dati bananu..šta mislite jeli on to već smije?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 10772
19.12.2009 10:14:31   
shejla
smije, naravno...samo banana zatvara, da znas, pa nemoj pretjerivati user posted image

Mi sad imamo 3 obroka - ujutro voce, pura, frutolino... za rucak povrce, meso, riza... za veceru ako sta ima od rucka ili zitarice sa vocem.
Odjednom je pocela sve da jede...do prije par dana je samo voce htjela, a ovo drugo po par kasikica... I odjednom pocela sve fino jesti...Mashallah!

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10773
19.12.2009 10:21:53   
LUNA4
jutrooo kako su mame i bebe???
mi smo dobro jos malo nas muce grcici ali sad se da izdrzat.....ali sad smo stalno na rukama....
kako li se vi nosite sa tim nosenjem???

mama i tata imaju dva Anđela kraj sebe i najsetniji su na svijetu!!!!
LUNA 18.6.2004.
ANTEA 2.9.2009.
nase najvece bogatsvo su nase dvije prekrasne princeze!!!

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 10774
19.12.2009 10:26:04   
marinčii
hvala shejla,ma mi smo probali jabukicui nije htio i onda mu probala onaj baby first pap i sve povratio i otada nismo ništa pa eto danas bi probala malo banane valjda mu se svidi..a neću puno 3,4 kašikice (ako prihvati)a mi sa stolicom nemamo problema kakimo svaki dan po 2 putauser posted image e sad kako će bit kad počnemo papati kašikom budemo vidili 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 10775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  429 430 [431] 432 433   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  429 430 [431] 432 433   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *