|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  428 429 [430] 431 432   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
18.12.2009 13:25:09   
DM
Mi smo sinoć po noći izlazili na snijeg-nemože se dijete načuditiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10726
18.12.2009 13:25:38   
Visnja RR

Temperatura

Imamo vec temu koja bi vam uvjek trebala biti u glavi prije nego pitate i pedijatra ili ukljucite lijekice za bebare...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 10727
18.12.2009 13:26:10   
cija
user posted image Ex-Yu izgleda sam te vratila onom porukom user posted image user posted image

Mi na odvikavanju od ljuljanja..sinoć uspjelo,evo i jutros...sinoć zaspala prije pola 12 ,jutros se probudila oko pola 11h user posted image user posted image user posted image

Napredak!

Neštuser posted image o kahne,pa se ja isprepadam,al Bože moj...valjda suh zrak i ko li će znati više,a i ova pljuvačka ide...al nešto nam zub stao user posted image user posted image user posted image ko viri bijelo,a nešto joj ne volim ni trpati ruke u usta...nek to drugi obavljaju... (tetka npr. user posted image ) ...

Uglavnom hB sve ok...

Ja Minji i dalje držim palčeve za dobre nalaze ... user posted image user posted image user posted image user posted image

I evo vam ružni leukociti user posted image

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 10728
18.12.2009 13:27:16   
marinčii
ma meni ništa oko te nadohrane nije jasno,recimo ono medolino od lina,na njemu piše da se smije od 6 mjeseci davati a sami znamo da med se ne daje prije 1godine a i kasnije ..e sad u tom medolinu ima meda u čemu je razlikauser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 10729
18.12.2009 14:12:40   
Mya_81 RR
Ništa od nalaza do večeras user posted image ... kad budemo išli na zadnju bocu onda će nam vaditi krv...

Mi smo jako smanjili hranjenje...jednostavno neće da jede...sad uglavnom pojede po obroku 100ml...od jutros je pojela samo 200...baš neće i ne mogu je nikako ni na prevaru nahraniti user posted image user posted image user posted image

I strašnoooooooo smo nervozni....to je za poluditi kakva je danas user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 10730
18.12.2009 14:17:21   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: marinčii

ma meni ništa oko te nadohrane nije jasno,recimo ono medolino od lina,na njemu piše da se smije od 6 mjeseci davati a sami znamo da med se ne daje prije 1godine a i kasnije ..e sad u tom medolinu ima meda u čemu je razlikauser posted image

Nemam pojma u čemu je razlika, ali ja se više s tim neopterećujem...kombiniram tabele i neku svoju vlastitu procjenu...

Znam samo da nam je već nekoliko dana hranjenje muka živa...čim joj dam kašikicu odmah trpa obje ruke u usta, zajedno s onom kašikicom pa to sve skupa bude haos...još kad je uhvati muka od onog velikog plastičnog siperka cura hoće da pukne od huje user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10731
18.12.2009 14:17:41   
škorpija
mya jede li ti kašice, i moj ajdin pije puno manje mlijeka otkad smo uveli nadohranu, 80 do 100 ml po obroku, samo pred spavanje pojede više. držimo vam fige sa nalazi buduuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 10732
18.12.2009 14:24:30   
dafri
Cija daj recept ja se satra hospajući na lopti ,donedavno je bar naveče mogla sama zaspati a sad neće više
Mya_81 i moja je smanjila a neće ni kašice prešli na bebelac 2,tamo piše 3x180,ne znam jel se to konta i sa dohranomuser posted image
doublemum moja jedino i hoće bananu a ostalo nema šanse
Za taj medolino i ja kontam u čemu je fora,dr.nam rekla da uvodimo gluten nešto mi ranouser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

Neposredna veza do poruke: 10733
18.12.2009 14:25:28   
Mya_81 RR
Škorpija, palo mi je i to napamet...jedemo već neko vrijeme kašicu u 12h, a neki dan sam uvela i popodne malo...

Baš bezveze...s jedne strane treba krenuti i s tom nadohranom i da se upoznaju sa svim okusima, a s druge strane bi im to mlijeko još uvijek trebalo biti glavni dio ishrane...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 10734
18.12.2009 14:26:52   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: dafri
Mya_81 i moja je smanjila a neće ni kašice prešli na bebelac 2,tamo piše 3x180,ne znam jel se to konta i sa dohranomuser posted image

Da, to je preporučena dnevna doza mlijeka bez obzira unosi li beba još nešto sa strane...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 10735
18.12.2009 14:33:08   
teacher75
mi danas bili na drugoj vakcini, tj.vakcinama koje se daju nakon 2 mjeseca, pa sad cekamo hoce li dobiti temperaturu. je li vasa beba dobila temperaturu od tih vakcina?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 10736
18.12.2009 14:35:32   
juni
Emil nije nikada dobio temperaturu. Mi bi mu dali malo paracetamola i mjenjali obloge i sve super prodje.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10737
18.12.2009 14:38:48   
Visnja RR

Iscitaj pdf Uvodjenje guste hrane
imas dosta tema koje ce ti pojasniti dohranu (preporucujem obratiti posebnu paznju na postove AmrinoRR)

ja licno medolino ni dan danas ne dajem Asji...a i cokolesnik sam uvela tek sa 12 mjeseci...
za prvu godinu je sasvim dovoljno nestle riza/kukruz ...uz svo ostalo voce i povrce koje pripremas i uz dojenje ili AD...

03.04.`08

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10738
18.12.2009 14:40:15   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: teacher75

mi danas bili na drugoj vakcini, tj.vakcinama koje se daju nakon 2 mjeseca, pa sad cekamo hoce li dobiti temperaturu. je li vasa beba dobila temperaturu od tih vakcina?

tema o vakcini jako dobro pojasnjava sta raditi kad se beba vakcinise i ako ne daj Boze dobije temperaturu... nadam se da boca nije boljela puno malo bebce

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 10739
18.12.2009 14:43:25   
teacher75
vidjela sam temu, i znam sta mi je raditi, ali nemam vremena sad da sve ono citam:))

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 10740
18.12.2009 14:50:59   
Visnja RR

vidjela sam temu, i znam sta mi je raditi, ali nemam vremena sad da sve ono citam:))

al svakako kad nadjes vremena iscitaj jer je to osnovni razlog naseg postojanja na forumu...da procitamo sve bitne stvari kako bi smo bili sto kvalitetniji roditelji i nasim bebarama /djecici pruzili sto kvalitetnije djetinjstvo...

a ukratko samo prati svoju bebu... mjenjaj obloge (stajaca voda) ...najbolje nekom spricom uspricaj na vaticu da ne moras svaki put skidati... ako osjetis da ima turicu daj panadolbaby sirup... al vjerujem da nece biti potrebe...mozda ce beba biti nervozna danas a, a mozda ce i biti malo uspavana... individulano je...

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 10741
18.12.2009 14:54:23   
teacher75
znam to za obloge, rekla mi je pedijatrica, a uzela sam paracetamol sirup ako se pojavi, nego me interesira cisto statisticki kolika je vjerovatnoca da ce dobiti temperaturu

Neposredna veza do poruke: 10742
18.12.2009 14:56:47   
marinčii
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Iscitaj pdf Uvodjenje guste hrane
imas dosta tema koje ce ti pojasniti dohranu (preporucujem obratiti posebnu paznju na postove AmrinoRR)

ja licno medolino ni dan danas ne dajem Asji...a i cokolesnik sam uvela tek sa 12 mjeseci...
za prvu godinu je sasvim dovoljno nestle riza/kukruz ...uz svo ostalo voce i povrce koje pripremas i uz dojenje ili AD...
višnja iščitala sam ja te teme i konzultirala se s iskusnijim mamama i uzela taj ,riža/kukuruz od hippa koji se pravi s vodom i neki dan dala malenom pojeo 4 kašikice i nakon sat vremena mi povratio tako da sad pauziramo već 3 dana .

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 10743
18.12.2009 14:59:13   
Visnja RR

znam to za obloge, rekla mi je pedijatrica, a uzela sam paracetamol sirup ako se pojavi, nego me interesira cisto statisticki kolika je vjerovatnoca da ce dobiti temperaturu

vrlo mala...sve vakcine koje je moja Asja primila su prosle bez turice...

marinci ja nestle nisam nikada davala solo vec samo dvije-tri male kasicice pomjesane sa vocem ili povrcem...

hipp ne bih nikad jer mi je grozan ukus user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 18.12.2009 15:00:11 >

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 10744
18.12.2009 15:03:03   
marinčii
a neznam nisam pametna..budemo probali za koji dan s voćem možda to prihvati,u svakom slučaju hvala

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 10745
18.12.2009 16:19:29   
belmac
evo i nas još uvijek na našoj dragoj temi.
juće smo malo bili na snjegićima. bebi je uživala.jest da je bila malo zbunjena, ali se nije bunila. malo smo se provozali i sa sankama.user posted image user posted image user posted image
mya i moja ami je u tom nekom vašem periodu u dva navrata po par dana prosto izbjegavala da otvori usta kad bi joj ponudila da jede bilo šta drugo osim sike. naravno, pustila sam je da sama izabere da li treba da jede ili ne, ali sam se malo brinula. to bi trejalo po 4-5 dana i nakon toga bi joj se vračao njen "lavlji" apetit.user posted image
teacher moja mna je svaki put poslije vakcine imala turicu i po dva dana. bezobzira na redovne oblogice bila bi nervozna, kenkava, i imala bi turu. nadam se da nećete imati naše simptomeuser posted image

višnja potpuno su mi  jasni tvoji postovi kojim nas upučiješ da riješenja naših problema i dilema potražimo na određenim temama, i vjerujem da većina nas tako i radi kada se suoči s nekom dilemom, ali ipak ova tema daje malo drugačiji ton tim informacijama...nas 10-15.redovnih na ovoj temi, nekako smo se vrlo zbližili,i na ovu temu dolazimo da bi razmjenili mišljenje, podjelili probleme, dileme,... ali...i da se našalimo, budemo podrška jedna drugoj, prava smo "virtualna porodica"... meni ova tema puno znaći!  

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10746
18.12.2009 16:56:58   
Anoniman

doublemom ni meni to nije jasno kao ne prije 7 mjeseca a vidim da imaju kašice gotove od banane i na njima piše 4mjeseca...mislim kakve gluposti
svastauser posted image user posted image user posted image
mi bome,jedemo i to cjelu smazemo.Mi smo kakiliuser posted image user posted image pio sok od sljiva pomaze bogme.Danas je pravio samo belaja ostavim ga u krevetic,i virim svaku sek.kad  cujem vristi ja u sobu on se prvi put okrenuo na tibu,tako ruzno da je rukicu pod stomak smoto glava dole bas me prepo,nesmijem ga vise nikad samog ostavit.Pa se onada udari u celo od moju,glavu pa povrati ruke trpa poslije jela u usta mesecini,kao da krajnike vadi toliko je strpa.Danas sami belajiuser posted image ...

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 10747
18.12.2009 17:07:22   
Meri29
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

mozda ce beba biti nervozna danas a, a mozda ce i biti malo uspavana... individulano je...

Nisam imala pojma da se ovo moze desiti kada se primi vakcina. Moja je Majda prije tri dana primila vakcinu i bila je strasno nervozna, slabo je i spavala, cini mi se da je po cijeli dan i noc samo plakala. HB danas je vec boljeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Neposredna veza do poruke: 10748
18.12.2009 17:10:30   
Mya_81 RR
Kod nas se u savjetovalištu nakon vakcine dobije papirić na kojem piše koje su sve popratne stvari koje možemo očekivati i što da radimo u tom slučaju...

Mi dosad nismo imali temperaturu i nismo bili nervozni već samo uspavani...

A po nečijem savjetu na mjesto gdje se primi vakcina stavljam obloke od mladog kravljeg sira...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 10749
18.12.2009 17:16:11   
Honey3
evo malo i nas na ovu temu da vas pozdravimouser posted image teacher kojem domu zdravlja pripadate,gdje ste primili vakcinu???i moja beba treba da primi tu sto se daje na dva mj.mi smo kasnili sa prvom vakcinom zbog prehlade pa evo tek sad treba primiti ovu drugu...mi pripadamo Otoci pa me interesuje ima li guzve nesto me strah cekati dole zbog ove gripe,najradije ne bi ni isla

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 10750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  428 429 [430] 431 432   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  428 429 [430] 431 432   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *