|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  427 428 [429] 430 431   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
18.12.2009 8:34:53   
dafri
Jutro ,i moja se sinoć u pola 6 probudila ja je prebacila kod nas i do pola 7 spavala,ali mm jutros radi od pola 9 pa sam ja do 8 spavalauser posted image
Ja stavljam Sunce moje malo i okrenem je,ako ne može onda kad zaspi očistim nosić štapićima za uši,znam da bih trebala s pumpicom ali ne možeš se približiti koliko vrišti.
Hanady ja se dvoumim za tu ogrlicuuser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu sweet BaBy)
Neposredna veza do poruke: 10701
18.12.2009 8:36:19   
marinčii
joj i ja se nadam samo da ne bude temperature ,mada sam čitala da sad otprilike kad im bude pola godine tek postanu svjesni da su osoba zasebna od mame pa se javlja taj strah od odvajanja,pa može biti da se zato češće bude i traže našu utjehuuser posted image naše male dušice

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 10702
18.12.2009 8:41:34   
danis
dobro jutro svima ! ja vise neznam sta je ovom mom bebijuuser posted image  jucer je cijeli dan bio super i onda je oko 5 'poceo cendrati samo bi se nosao ja ga uzmem on se i dalje buni pa zaspe ustvari ne spava nego ima oke zatvorene i nesto se zali ... i sve tako do 8 kada se skroz rasplakao u 9 je jeo i zaspao ... nije se budio do 6 jeo i sada opet spava ... nosic mu curi ... tem.nema , odvest cu ga danas kod dr.
kako su vase bebice? vidim da ima jos zacepljenih nosica , cestih budjenja ... user posted image  a proci ce sve to .

sve te vise volim svakog dana svakog jutra danas vise nego jucer a mnogo manje nego sutra
k 13 01 2004
d 09 07 2009

Neposredna veza do poruke: 10703
18.12.2009 8:42:47   
sweet BaBy
Jutro i ostalim mamama.
Ex-Yu ljubni nam tu malu i zdravu zvijezdu padalicuuser posted image Dusica draga.
hehe moja bebica iako je mladja od tvoje i ja imam nekad osjecaj da nece da spava da joj ne bi sta promaklouser posted image user posted image

dafri super da si se naspavala.I ja ponekad cisti stapicima, ali ovo je bas duboko i samo pumpica pomaze, ali zato suze frcaju na sve strane.

MA kako god marinčii oni ce uvijek biti vezani za nas. Moja beba ako se rasplace, samo je ja mogu smiriti i osjeti ako me nema tu 1-2 sata, a kod dodjem osmijeh od uha  do uhauser posted image

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 10704
18.12.2009 8:43:51   
Mya_81 RR
Joj, Marinčii, i mi smo puno bolje spavali dok smo bili manji...

Evo, već 9-ta večer da se ona budi u pola 4...tačnije u 3:33, a sve sam više uvjerena da joj je to navika jer se budi uvijek imedju 3:30 i 3:40 user posted image ... a poslije hranjenja oko pola 7 nam više nema spavanja, a za to mislim da je kriva bolnica jer smo se tamo ''morali'' buditi u 6 user posted image ...

Mene glava boli, evo pijem kafu, Minjica se igra, a danas malo kasnimo na bocu...već smo odavno trebali krenuti medjutim sva vrata nam se na autu smrzla pa čekam da idemo taksijem jer ne mogu po ovom ledu i snijegu sama user posted image

Hvala na podršci, drage naše  user posted image

I ovaj Višnjin post me zbuniuser posted image Zar u onom obavještenju nije izričito rečeno da će teme mame i bebe biti izbrisane user posted image A meni  nije nikakva zamjena 'hanuma grad'user posted image

Sweet baby, moraš redovno čistiti nosić..od toga sve krene user posted image ...ja u Zenici još uvijek nisam našla Babyvac tako da ću morati slati nekoga u Sarajevo...eh, tako nam je kad živimo u velikoj selendri...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 10705
18.12.2009 8:52:52   
Private
Prvo dobro jutro svim dragim bebama koje su nas probudile od jutros,pa onda mamama.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 10706
18.12.2009 8:59:26   
marinčii
mya draga sretno na boci i da ti leukociti budu baš kako trebauser posted image user posted image i ja sam baš gledala taj babyvac al ni kod nas ga nema al sve se nadam da nam neće trebati nekako bi me i bilo strah to priključit na usisivač i malenom u nosu,kad sam mm rekla on kaže ne dolazi u obzir da mu to radiš

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 10707
18.12.2009 9:06:45   
Ex Yu
Mya pa sta je opet ljepotica bolesna user posted image user posted image a joj ...

e babyvac mislim da je bolje uzeti onaj rucni apirator na baterije meni je super ja sam ga kupila kosta 80 KM i kad god osjetim zacepljen nosic nedam da sidje na grlo ja to odma posisam i cisto ko suza jest da place i krevelji se a nezna ni on sam zasto inace neda dirat nos al sto se mora mora se nek place ja pjevam i borimo se ispocetka nije plakao al je bio mali ja sam to kupila nije imao ni 2 mj. i odlicna je stvar i stvarno vrijedi tih para ... baterije se jos uvijek nisu potrosile nijednom radi kao prvi dan ima tri nastavka i supe rpokupi sve al se prije moraju na par minut aukapati kapi ... da znate sta sve izadje iz tako malog nosica nebi vjeovale ... a stapicima samo gurnete dalje a izvadite veci komad kji smeta disanju a ono od cega se upali grlo samo se spusti nize u nos pa mi to nije rpakticno neznam ...

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10708
18.12.2009 9:27:25   
sweet BaBy
user posted image user posted image user posted image moja bebi ima sad temperaturu 37.4user posted image user posted image user posted image razdrazljiva je, placljiva.... skroz malo je jelauser posted image user posted image

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 10709
18.12.2009 10:02:31   
marinčii
IZVORNA PORUKA: sweet BaBy

user posted image user posted image user posted image moja bebi ima sad temperaturu 37.4user posted image user posted image user posted image razdrazljiva je, placljiva.... skroz malo je jelauser posted image user posted image
swwetbaby i moj matej je imao turu prošli tjedan al je brzo spala i hvala bogu nije morao piti ništa osim kapi za kašalj,,kako si je mjerila pod pazuhom?nije to puno to je samo blago povišena,najbolje da je istuširaš ulij u kadicu mlake vode i spužvicu i tuširaj je 10-tak minuta..al dobro ugrij stan,....ako bude rasla onda daj paracetamol..ako ima više od 6 kg možeš dati 2,5ml 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 10710
18.12.2009 10:33:38   
mojbebac
dje ste drage moje, ja evo na poslu, bebi kuci sa bakom, dobra je, super spavala, ruckala, popodne idemo u kupovinu za paketice, i poklone .... vrijeme je vec ..... bas se radujem ..... ljubim vas ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10711
18.12.2009 11:13:32   
Anoniman
jutrooo,mi smo dobro spavali.Mi se mucimo s kakom,tesko nam kakit kako smo poceli jesti GH napinje se al nistauser posted image danas sam rekla mm.da nam kupi sokic od sljiva.
Jutros smo papli pola kasice,jos bi al mama nije dala ionako nemoze kakituser posted image
Ljubimo vas punoo
Ex yu pa di si zeno,bas sam mislila na tebe gdje si kad vidim tvoj postuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ex Yu)
  Neposredna veza do poruke: 10712
18.12.2009 11:20:11   
marinčii
felix a pije li vodice možda i ona omekša stolicu,nemoj mu davati bananu koji dan možda se zato muči s kakom...nama je dosad rekord da samo jedan dan nismo kakili a inače po dva puta kakimo svaki dan,,a dok smo bili manji i po 5 puta smo znali imati stolicu e sad šta će bit kad počne papati kašice neznam..vidit ćemouser posted image ,da vas pitam ovaj moj kad pajki imam osjećaj koda hrče ..a nekad ako se okrene na drugu stranu više to ne čujemuser posted image jeli se vašim bebicama to događa...ja kad god da sam to spomenula pedijatrici ona bi samo kao rekla nije to ništauser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10713
18.12.2009 11:23:48   
Anoniman
naravno,da nije nista i A hrce ko medouser posted image user posted image user posted image
Nedajem vodu,nikako vec caj od komorace  danas sam mu skuhala jaku kamilicu i davala necel ga to proceratuser posted image
a cekam i sokic od  sljiva.....
Marinci,malo je sinoc kakio,napinjao se kad nema puno u peleni malo al cvrsto...Inace kad kaki,bude puna pelena i sav se zalijepi

< Poruku je uredio felix -- 18.12.2009 11:24:53 >

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 10714
18.12.2009 11:44:56   
marinčii
ajde lakše mi je kad znam da nije jedini koji hrčeuser posted image user posted image
a duša mala valjda će biti bolje kad popije sokić od šljive,ja kontala sutra bananu mu probat dat al neko mi reče kao ne prije 7 mjesecauser posted image mislim  hello?pa zašto onda ikako prave kašice na kojima piše da su od 4 mjeseca ako se ne smiju prije 7 mjeseca davati ne kužim

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10715
18.12.2009 12:07:33   
sweet BaBy
IZVORNA PORUKA: felix

jutrooo,mi smo dobro spavali.Mi se mucimo s kakom,tesko nam kakit kako smo poceli jesti GH napinje se al nistauser posted image danas sam rekla mm.da nam kupi sokic od sljiva.

I moja beba nekada ima problema sa kakom. Napinje se, ali nista. I ja onda stavim malo mlake vode i njenog samponcica, promuckam i stavim u spricu i ubrizgam joj u guzu. Kroz 3-4 min. svi problemi rijeseniuser posted image

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10716
18.12.2009 12:17:42   
marinčii
sweet baby šta bi s turom jeli spala?možda si je samo previše obukla i od tog može porast tura

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 10717
18.12.2009 12:34:42   
sweet BaBy
Polahko spada hB. Dala sam joj malo paracetamola. ALi nece skoro nista da jede. Samo malo doji. Hajd bolje ista nego nista.
Ma ona je mali tarzancicuser posted image ona uopste ne da da se puno oblaci i uvijek je samo body i tanke hlacice. Ali ovo joj je od mm, on je ovih dana prehladjen.

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10718
18.12.2009 13:03:48   
marinčii
ajde super..ma i moj je imo 37,5 i ja mu dala malo paracetamola al mi pedijatar reče kao ništa dok ne pređe 38..al eto valjda strah pa tako reagiramo...ma više i ove prehladeuser posted image i meni nos curi užas i kišem stalno baš me strah da ne prenesem na njega

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 10719
18.12.2009 13:11:03   
DM
Ja svom dala malo banane jučer,pomiješano sa jabukom,i to mu je i inače prvi put svježe voće, do sada smo sve kuhaliuser posted image
U ovoj brošuri što smo dobili u DZ banana je prekrižena i ne spominje se uopšteuser posted image
Jesam li poranila?!
Nisam više imala ideja šta da mu dam(nekad nemam inspiracije)Non-stop se mrkva vrtiuser posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10720
18.12.2009 13:16:03   
marinčii
doublemom ni meni to nije jasno kao ne prije 7 mjeseca a vidim da imaju kašice gotove od banane i na njima piše 4mjeseca...mislim kakve gluposti

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 10721
18.12.2009 13:16:23   
Apotekarka
Dobar dan...
MOj bebi spava pa ja malko svratila iskreno kako ovo generalno ciscenje nema kad se dudgo zadrzavati po ovoj meni najdrazoj temi...
Mi smo rucali piru a i nismo bogznaodusevljeni...Nocas smo spavali od 10 i 15 do 9 samo mu jednom dudu dodalauser posted image user posted image user posted image ...
Jutros sam ga 10 min izvodila na snijeg pred kucu imamo par slikica postavit cu,nekako je sav u cudjenju bio...A joj malo me bunite za tu temparaturu zar nije  do 37,5 u guzi normalno...
Nadam se da ce bebare koje su bolesne brzo ozdravitri a sve cekam da se Mya javi i kaze da su Minii skroz leukociti spali...
Ex yu pa nek si se i ti javila fale nam tvoja crvena slovauser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 10722
18.12.2009 13:21:36   
marinčii
apotekarka pa je normalno u guzi al mi mjerimo pod pazuhom,ajde stavi slikice da vidimo malenog...ja nisam nekoliko dana svog izvela kako je kašljuco pa me strah

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 10723
18.12.2009 13:22:56   
Apotekarka
evo sad cu postaviti a smijesan je pravo to mu je prvi snijeg...a jedva cekam Bozic nas prvi...user posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10724
18.12.2009 13:23:57   
DM

IZVORNA PORUKA: marinčii

doublemom ni meni to nije jasno kao ne prije 7 mjeseca a vidim da imaju kašice gotove od banane i na njima piše 4mjeseca...mislim kakve gluposti

Moj Mm kaže da su to markentiški trikoviuser posted image user posted image user posted image
a svim piše(gotovo svim) od 4.mj,a najbolje je da majka sama procjeni(bar ja tako9!Jasvom jučer davala i malo soka od narandže razblažen sa vodom!By the way-prokuhavate li vi još uvijek vodu djeci (ja živim u Pazariću) ?
A za temp. rektalno mjerena tura je uvijek 0.5 stepeni viša nego mjerena ispod poazuha( zato odbijemo to pola i dobijemo stvarnu temp))

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  427 428 [429] 430 431   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  427 428 [429] 430 431   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Tablica dohrane
SdZ

Da li ste pratili tablicu uvodjenja dohrane? Kad ste bebama uveli dohranu? Hvala na odgovoru (:

* (92%)

** (8%)

Broj svih glasova: 53

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *