|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
12.8.2010 0:09:56   
mida
user posted image user posted image user posted image Jako mi je drago da se kod tebe dobro zavrsilo posle vanmatericne draga amarilis,ovakve price me samo ohrabruju da idem dalje.Kod mene nazalost je nekakav ;poseban slucaj; bio,ja sam methotrexate primala svako 3 dana skoro mjesec dana(tacnije 8 puta) jer mi je beta jako sporo padala,naravno male doze,dobro sam podnijela osim blage mucnine i to pri kraju,da li je to do drzave,stanja pacijenta ili misljenja doktora neznam,inace radjeno mi je u Njemackoj.To sto sam htjela pitati je,dali imas oba jajovoda(kod mene je jedan u kom se i desila vanmatericna)meni su rekli 3 mjeseca cuvanja pa hsg da provjere jel prohodan pa tek onda da planiram trudnocu,neznam vise sta da mislim i ovi doktori su me izludili dodje mi da vise i neidem na preglede radim kako ja mislim da je najbolje pa sta dragi Bog da.
Zelim ti sve najbolje i puno puno sretnih i veselih dana sa tvojom curicom
Ljubim vas obje i saljem vamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amarilis)
Neposredna veza do poruke: 226
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
15.8.2010 16:26:49   
amarilis
Draga Mida, potpuno razumijem o čemu govoriš. I ja sam bila gotovo skrenula s pameti, jer sam već prije imala spontani zbog kojeg sam godinu dana radila TORCH i koji je uvijek bio pozitivan, da bi nakon godine rekli da im aparat bio u kvaru svo to vrijeme i da sam zdrava, da sam uradila po svom i sve napustila, možda bi i prije postala majka a možda i ne, možda mi se ova vanmaterična ne bi ni desila ali opet hvala Bogu i doktorima, sve je ispalo ok.
Ja imam oba jajovoda, tražila sam mišljenja od tri ljekara, dva su bila da je sve ok a jedno da trebam na laparoskopski pregled jajovoda.
Ja ti savjetujem da se opustiš maksimalno, doktorica mi je savjetovala da pijem čaj od divlje nane i matičnjak i pila sam, uradi što ti doktori predlažu ipak imaš jedan jajovod i čuvaj ga.
Hvala tebi na lijepim željama i želim da i ti uskoro dobiješ malu slatku bebicu...

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 227
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
29.8.2010 14:54:07   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: ivonasc

boki!!
imala bi jedno pitanje, prekjuer sam napravila test koji je bio pozitivan, otila ginicu koji na ultrazvuku nije nista vidio, poslao me vaditi betu i rekao da se boji da je vanmaterina trudnoa, a ja sam prije 3 dana primjetila smekasti iscjedak, pa ako je itko prolazio isto da se javnete


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu amarilis)
Neposredna veza do poruke: 228
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
29.8.2010 16:48:06   
ljubičica 28
Ivonasc, prije svega dobro dosla!

Kad si imala posljednju mentstruaciju i jesu li ti inače neredovne. Mnogo zavisi i od toga.
Ja sam isto uradila test (ustvari 4 user posted image , i svi su bili pozitivni) nakon 15 dana kasnjenja user posted image , otisla na ultrazvuk odmah sutradan jer mi se pojavio smedji iscjedak i na ultrazvuku dr. nije vidjela nista. Medjutim, nije me poslala da vadim betu vec mi je propisala dabroston 2x1 i mirovanje, i da ponovo dodjem za sedmicu dana. Nakon sedmicu se na ultrazvuku pojavila malena mrvica koja se uredno smjestila gdje treba.

Sve je indivudalno, ali je meni zbog neredovnih menstruacija dr. odmah nagovijestila da je moguce da se ovulacija (a samim tim i oplodnja) desila kasnije i da je prvi put bilo suvise rano da se nesto vidi na ultrazvuku. Sad cekam iducu kontrolu za dvije sedmice i nadam se da ce do tada aBd srce uredno kucati.

Eto, to je moje iskustvo. A tebi zelim da bude isto i da bude suvise rano da se nesto vidi na ultrazvuku. user posted image




< Poruku je uredio malena27 RR -- 15.12.2010 8:48:08 >


_____________________________

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 229
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.11.2010 0:26:52   
Anoniman
user posted image mi kasni 5 dana a test je pokazao da nisam trudna,išla sam ginekologu,na UZV se ništa nije vidjelo,on misli da je možda vanmateričnauser posted image Da li je moguće da je vanmaterična ako je test bio negativan?

(odgovor članu ljubičica 28)
  Neposredna veza do poruke: 230
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.11.2010 10:10:20   
manuela RR
Ja koliko znam mislim da test i u slučaju vanmaterične trudnoće bude pozitivan.
Ja bih prije rekla da ti nisi bila trudna.


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 231
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
14.11.2010 8:22:55   
ena0002
Anonimna uradi betu ona ti je najsigurnija

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 232
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
13.12.2010 2:27:43   
Mia
Drage moje forumasice, nazalost, ja se opet javljam na istoj temi user posted image  Ponovo sam imala vanmatericnu trudnocu, ali sam ovaj put sam, ako se tako moze reci, bolje prosla. Prvi put kad mi se desila vamatericna (pocetkom ove godine) ostala sam bez desnog jajovoda. Sada mi se trudnoca desila u lijevom jajovodu. Laparoskopska operacija mi je prije dvije sedmice uradjena u Opcoj bolnici i ovaj put je dr. uspio napraviti (ako sam dobro shvatila) mali rez na jajovodu kroz koji je izvukao plod koji se tu zaglavio. Rekao mi je da mi se vanmatericna trudnoca desila jer se jajovod zavrnuo user posted image  i napravio mehanicku prepreku oplodjenoj jajnoj celiji da dodje do materice. Da li je neko od vas cuo za ovakav fenomen ili sam ja prva na svijetu kojoj se to desilo?user posted image

Ja ako Bog da svakako planiram, kad se malo oporavim, da uradim dijagnosticku laparoskopiju kako bi se provjerila prohodnost ovog jedinog jajovoda koji imam. E sada bih zeljela da vas pitam: da li se nekoj od vas desilo da poslije ovakve vanmatericne trudnoce (koja je okoncana laparoskopijom) ipak ostane u drugom stanju (naravno putem tog jajovoda na kojem je izvrsena operacija)? Ja se jako brinem oko toga kako ce mi zarasti taj oziljak koji mi je sada napravljen na jajovoduuser posted image  Bojim se da mi sada taj oziljek ne bude pravio preoblem kod iduce trudnoce pa da on bude razlog za jos jednu vanmatericnu trudnocuuser posted image  Inace ja apsolutno nemam problema sa zatrudnjivanjem. Oba puta kad sam ostala trudna sam bukvalno ostala trudna iz prvog pokusaja, ali su nazalost obje trudnoce bile vanmatericneuser posted image Moj dr. me tjesi upravo ovom cinjenicom, jer kaze da je danas veliki problem neplodnost kod mladih ljudi, a eto  kao ja i mm imamo srecu da smo plodni tako da uvijek ima sansa za vantjelesnu oplodnju.
Oprostite na ovako dugom postu, ali eto morala sam se malo ispovjediti. Molim sve forumasice koje su imale ovakvu situaciju kao ja ili znaju takvog nekoga da se jave i iznesu iskustva. Ja sam jako uplasena od svega ovoga i ne mogu da vjerujem da mi se sve ovo desava. Vec sam krisom pocela da citam temu "Vantjelesna oplodnja" i nimalo nisam optimisticna user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 233
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
13.12.2010 7:02:12   
anidla
nadam seda ce na kraju biti onako kako ti zelis a znam da hoce user posted image

sretno i uz tebe smo.....

< Poruku je uredio malena27 RR -- 13.12.2010 10:22:35 >


_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 234
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
14.12.2010 23:55:43   
Mia
Je li moguce da niko nema odgovor na moje pitanjeuser posted image  Ovo cu shvatiti da mi nema pomoci bez VTOuser posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 235
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
7.1.2011 22:37:55   
mida
Draga Mia evo jedne koja je prezivjela skoro isto kao ti,neznam da li si citala pisala sam sve u predhodnim postovima.Ukratko ostala bez desnog jajovoda prije godinu i po,posle pauze od 6 mjeseci ostajem trudna nazalost vanmatericna u lijevom,uspjeli su ga sacuvati,provjera jajovoda procjena doktora 50 50 da ce doci ponovo do vanmatericne,ni sama neznam kako sam to prezivjela,uzas niko to nedozivio.Predlazu vto i vec sam u procesu tek pocela a jos nisam na temi vto(citam je krisom jos uvjek kao i ti)kao da sebi jos necu da priznam da je samo to ostalo.Nezelim da te obeshrabrujem,ja sam tako odlucila,mislim da nebi vise mogla prezivjeti jos jednu vanmatericnu,nerazumije ko to nije dozivio,plac,depresije,zasto ja...jadam mm sta je sve prezivio samnom.Ali i to je proslo,naravno jos uvjek zaplacem i padnem u dapresiju ali nije bolno kao prije.Zato glavu gore,idemo dalje,razgovaraj sa doktorima,uradi sta mislis da je najbolje za tebe,Uz Boziju pomoc i doktore,dozivjecemo i mi ako Bog da da drzimo nase bebe u narucju,nista nas nesmije sprijeciti na tom putu,nada jos uvjek postoji.Zelim ti svako dobro,da doneses pravu odluku i istrajes na tom putu i da nam se javis uskoro sa lijepim vijestima.Saljem ti punouser posted image user posted image user posted image podrske i da uskoro ugledas user posted image  ako Bog dauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 236
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
10.1.2011 20:55:43   
ena0002
Mia, Mida bas mi je zao sto ste sve to prosle user posted image .....ma ne znam sta bih vam savjetovala...opet je na vama da razjasnite same sebi jeste li i dalje spremne rizikovati user posted image ......ne znam....ja bih ipak razmislajal o VTO kao opciji...oprostite sto sam direktna ali mislim da sam iskrena.....mislim da nije jednostavno nakon svega opet krenuti u borbu za user posted image  prirodnim putem....znaci pitanje je da li ce se desiti...i ako se desi hoce li opet biti vanmatericna user posted image .....a vrijeme ide user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 237
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
10.1.2011 22:25:44   
smarija
e cure moje evo i ja cu se pridruziti ovoj temi.
naime ovako krece moj slucaj borba sa neplodnoscu traje vec 9-ta godina.prosle godine u januaru ostanem trudna pomocu inseminacije iz drugog puta i desi mi se spontani poslije toga jos dvije inseminacije i nista,pa mi doktorica predlozi IVF.
Sa tim krenem u deset_om mjesecu 2010 i tacno 29.10 nakon embriotransfera zavrsim u bolnici jer sam zapala u teski oblik hiperstimulacije doktori se bore sa mnom 15 dana i napokon beta pokaze trudnocu ali je beta bila jako mala svega 39,2 da bi mi doktroi rekli da od trudnce nema nista.Sledece vadjenje krvi moja beta pocinje pravilno da raste i niko sretniji od mene do mog ultrazvuka gdje sve krece nizbrdo.
Odvedu me na uz da bi vidjeli bebe ili bebu jer su mi vracena dva embrija kad ono vanmatericna i to ne u jajovodu vec u cervikalnom kanalu,niko nije mogao da vjeruje pa su odlucili da prate par dana,sto je nazalost i povrdjeno.
Slucaj ovakve trudnoce je jako rijedak u svijetu od 0,1 do 0,3%,a kod nas na KC ja sam drugi slucaj od kako bolnica postoji,prvi put sa ovakvom vrstom trudnoce sreli su se prije 4 godine s tim  da je kod te zene bila prirodna trudnoca.
Kod ovakve trudnoce nema operacija jer bi se u tom slucaju desilo krvarenje koje nazalost zavrsava smrcu zene ili laksi slucaj vadjenjem maternice,jer se krvarenje ne moze zaustaviti.Meni su ukljucili cistostatike za unistavanje ploda jer je to bilo jedino rjesenje i jedini pokusaj da ne bi doslo do ovog najgoreg.Srecom dobro sam reagovala na te injekcije i beta je pocela padati.
I tako odrapim u bolnici dva mjeseca s tim da jos nije sve gotovo beta je jos pozitivna i to se jako sporo rjesava.
Rekli su mi da zbog inekcija koje sam primala moram napraviti pauzu minimalno 6 mjeseci pa pokusati ponovo.
Ovo sam napisala jer niko ne moze garantovati da i sledeci put nece doci do vanmatericne trudnoce bila ona u jajovodu ili cervikalnom kanalu iako se zacece desilo IVF metodom.


< Poruku je uredio smarija -- 10.1.2011 22:26:46 >

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 238
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
10.1.2011 22:50:08   
ena0002
Smarija bas mi je zao user posted image ....i nadam se da sve biti OK user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 239
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.1.2011 18:42:30   
Mia
@mida
Znaci i ti si u istoj situaciji kao i jauser posted image  Meni dr. predlaze VTO kako bi izbjegli mogcnost ponavljanja vanmatericne trudnoce, ali kao sto vidis iz posta forumasice smarija ni VTO nije garancija da se to nece desiti. Upravu si za sve sto si rekla, ali ja jednostavno ne mogu da se pomirim sa tim da necu moci prirodno zatrudnjeti user posted image  redovno pratim forum o vantjelesnoj oplodnji i vidim da ima uspjeha, ali mi se cini da, nazalost, ima vise onih kojima ni to ne uspijeva user posted image  Ja vise ni sama ne znam sta cu sa sobom user posted image

Reci mi molim te za koju kliniku i dr. si se odlucila za VTO? Ja planiram, ako Bog da kad se oporavim, da uradim dijagnosticku laparoskopiju jer zelim da saznam (ako je moguce) koji je razlog za nastajanje vanmatericne. Ako mi se laparoskopijom utvrdi da prirodnim putem ne mogu zatrudnjeti, onda cu bez imalo razmisljanja da se ukljucim u postupak VTO.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 240
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.1.2011 18:46:59   
Mia
@enaooo2

Hvala ti na savjetima i komentarima. Upravu si za sve sto si rekla. Ne znam za druge, ali meni je jako tesko da prihvatim da necu mocu prirodno zatrudnjeti tj. da ce mi se opet desiti vanmatericna trudnoca user posted image  Medjutim, kako vrijeme prolazi i kako vise citam i saznajem o ovom problemu, mislim da ce na kraju VTO biti jedina mogucnost user posted image

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 241
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.1.2011 19:37:27   
smarija
drage moje nisam sa svojim postom htjela da vas obeshrabrim samo kazem da ni IVF nije garancija da ne moze doci do vanmatericne.
i niko ne treba da odustane,treba se boriti na bilo koji nacin da bi dosli do svog zeljenog cilja user posted image
ja prva ne mislim odustati cekam da prodje tih 6 mjeseci i idem ponovo raditi IVF imam 5 zaledjenih embrija i ja idem po svoje bebice pa sta dragi Bog da
ne zelim misliti da ce se ponovo isto desiti ali sta je tu je,na to niko ne moze uticati

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 242
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.1.2011 20:04:52   
ena0002
IZVORNA PORUKA: Mia

@enaooo2

Hvala ti na savjetima i komentarima. Upravu si za sve sto si rekla. Ne znam za druge, ali meni je jako tesko da prihvatim da necu mocu prirodno zatrudnjeti tj. da ce mi se opet desiti vanmatericna trudnoca user posted image  Medjutim, kako vrijeme prolazi i kako vise citam i saznajem o ovom problemu, mislim da ce na kraju VTO biti jedina mogucnost user posted image

Ma iskreno ja sam se sa tim davno pomirila...mislim tuzno ali istinito...ako nisam uspjela ostati user posted image  za ove 4 godine cisto sumnjam da cu bez MPO ostati prirodnim putem...a meni se ne cekaju jos 4 godine user posted image ...a kod mene i kod muza haj da kazem manje-vise nalazi uredu......i nemoj da ti zvucim okrutno ali sto se prije pomirimo sa tim prije cemo poduzeti neke konkretne korake...evo da budem iskrena sa svim tim sto ti se desilo....a jako mi je zao sto jeste user posted image , ja bih dalje samo razmisljala o VTO
Smarija jesi li ti ono u Ljubljani radila VTO?

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 243
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.1.2011 20:39:54   
kupina
smarija tako mi je zao user posted image ...zalosno bogami.....nadam se da si ok

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 244
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.1.2011 20:54:43   
mida
Draga smarija,bas mi je zao,znam kako ti je....eto da nema ovog foruma jos ujek bih vjerovala da se samo meni desili to sa opadanjem bete.Naime slicno kao kod tebe,u aprilu vanmatericna u jajovodu,laparoskopija,uspiju sacuvati jajovod(jedan i imam)odstrane plod,medjutim prva kontrola sok...beta ne samo da nepada nego i raste(jos uvjek sam ubjedjena da nisu dobro ocistili,naravno doktori misle drugacije,kao tijelo i mozan nece da priznaju da nema trudnoce zato beta nepada,glupost samo da se operu),jos bi se i radovala da nije bili laparo.Ukljucuju metotrexate svako 3 dana jer sporo pada,uglavnom skoro 2 mjeseca je sve trajalo.Koje ironije,godinama cekam i dala bi sve za user posted image  i sto vecu betu a niko sretniji od mene sto je pala.Pauza se racuna od zadnje doze citostatika,nemoj zaboraviti,kao treba 6 mjeseci da izadje iz tjela,bar su mi tako rekli.Posle pauze u novu borbu i da na se javis sa lijepim vjestima.Znam...mnogo toga ruznog smo prezivjele...ALI nista nije toliko tesko da bi se odrekle tog malog drekavca kojeg cemo i mi ako Bog da dzrati u narucju.Ljubim te i saljem ti punoooooouser posted image user posted image user posted image podrske....
PS.drzi mi fige za iducu sedmicuuser posted image user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 245
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.1.2011 21:01:14   
ena0002
IZVORNA PORUKA: mida

ALI nista nije toliko tesko da bi se odrekle tog malog drekavca kojeg cemo i mi ako Bog da dzrati u narucju.Ljubim te i saljem ti punoooooouser posted image user posted image user posted image podrske....
PS.drzi mi fige za iducu sedmicuuser posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image  samo hrabro i u nove borbe user posted image ...docekacemo aBd i mi user posted image  user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 246
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.1.2011 21:14:36   
mida
Smarija sigurno se pitas zasto fige????Posle pauze od 6 mjeseci,razgovora sa doktorima,vise misljenja,odlucili smo VTO,znam rekli su mi da postoji mogucnost vanmatericne ali mnogo manja nego prirodnim putem,pa sta dragi Bog da.I vec sam u postupku,iduce sedmice imam transfer,strah me je,jos se nisam ukljucila na temu vto(citam je naravno,placem od srece a i radosti sa svakom trudilicom a i naucila sam dosta toga,nista nisam znala)valjda sama sebi jos nevjerujem a i prvi je put pa valjda nemam sta pametno reci.Sada brojim dane i molim Boga da uspije.....kad bi mogla ovo sve prespavati....valjda ostanem pri pameti......user posted image eto zasto mi trebas cuvat figeuser posted image ........

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 247
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.1.2011 21:17:58   
ena0002
Mida sretno user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu mida)
Neposredna veza do poruke: 248
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.1.2011 21:26:28   
kupina
mida sretno user posted image user posted image da abd uspije

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 249
   RE: Vanmaterična/extrauterina trudnoća
11.1.2011 22:02:50   
mida
ena,kupina.....hvala vam drage mojeuser posted image

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *