Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi prohodaliiiiiiii i to ko veliki trcimo po cijeloj kuci , i to ko veliki trcimo po cijeloj kuci user posted image , guzna mamina odlucila guzu da [/quote]čestitamo prve korake
< Poruku je uredio marinčii -- 8.4.2011 15:18:20 >
evo me umorila sam se bas.
isla jutros s Igom da vadimo krv, pa po uputnice kod dr.
e onda se vratili i u setnju svi skupa.
setali smo puna dva sata i isli po Igorove nalaze.
moja pedijatrica se boji da je on malokrvan a on ima jaku krv ko ista, eritrociti poviseni, hemoglobin povisen a zeljezo je u granicama normale. a njega covjek kad pogleda stvarno je blijed . ali eto pa ti budi pametan.
vidjecemo sta ce dr reci. a dobili smo i termin za nefrolosko savjetovaliste, samo jos djeciji hirurg.
da li neko zna dali se i kod djecijeg hirurga moze naruciti telefonom ili se mora otici gore?? i ima li ko broj ?
a zaboravila sam prijaviti, juce su prvi put jeli kelj, nisam im nikada pravila.spucali obojica pune tanjire, a navece im pravila prvi put poparu i to su smazali.ladyprobaj lani napraviti poparu ekstra je nisam ni ja znala ova moja djeca se udavila sinoc.
nisam uspjela sve iscitati, ne znam ima li bolesnih bebica? amani jeste isli dermatologu???
ja sam danas nesto bolezljiva,izgleda da ce me gripa uhvatit,al sam morala malog izvest,inace bi cijelo vrijeme imala taj neki blesavi osjecaj krivice
a zaboravila sam prijaviti, juce su prvi put jeli kelj, nisam im nikada pravila.spucali obojica pune tanjire, a navece im pravila prvi put poparu i to su smazali.ladyprobaj lani napraviti poparu ekstra je nisam ni ja znala ova moja djeca se udavila sinoc.
Standardnu poparu? Meni je popara komadici hljeba posuti sa voda+puter+malo soli kad prokuha i preko pavlaka, sir po zelji...jel to to? Tako ja jedem, a mm ne bi ni za zivu glavu ....Kelj nisam ni sebi nikad pravila....ja samo kupim ko spuzva sta ko jede i sta ko pravi
Standardnu poparu? Meni je popara komadici hljeba posuti sa voda+puter+malo soli kad prokuha i preko pavlaka, sir po zelji...jel to to? Tako ja jedem, a mm ne bi ni za zivu glavu ....Kelj nisam ni sebi nikad pravila....ja samo kupim ko spuzva sta ko jede i sta ko pravi
< Poruku je uredio MALA1994 -- 8.4.2011 15:45:11 >
ja u zivotu to jela nisam, meni dedo samo drobu pravio sa kras ekspresom, a mm jeste, baka mu pravila.
a ja nasla u onim receptima sto sam i tebi slala i pravi se kao sto si napisala. moji su polizali tanjire.
ja isto nisam od kelja, ali djeca moraju da jedu svo povrce, ja sam ga juce prvi put pravila i stvarno je odlican bio, pa probaj lani napraviti.
teacher, ja kupujem obicne pahuljice u amku , postavljala sam nedavno sliku njih trebas ili potopiti u mlijeko jedno 30 minuta da nabubre i smeksaju ili prokuhati u mlijeku 5-10 min.a mozes i u jogurtu. moj L.zeza sa zvakanjem jos uvijek ali to pojede i to sa pola banane i jos nekom vockom, moze jabuka ili kruska bilo sta.
amani sad sam procitala da ste bile kod dr, morate se znaci bas paziti, a a-derma ima bas cijelu kolekciju za AD barem koliko sam ja vidjela. jelena ti si ziva enciklopedija sa ovim narodnim lijekovima, imas li jos sta na lageru
felix, naruzize te ali u pravu su, nemoj tako vec sam ti rekla. vjeruj mi i ja sam umorna od mnogo cega ali en smijes se pustiti ne ide. probaj ga odvesti privatno kao sto su ti vec rekli. a na kojem odjelu ste vi na vodjenju u bolnici zar niste na pulmologiji??
da li neko zna dali se i kod djecijeg hirurga moze naruciti telefonom ili se mora otici gore??
treba mi djeciji hirurg, konsultacija za obrezivanje, zna li iko ????
Mi smo obrezivanje radili privatno tako da ne znam kakva je procdura gore. Mozda da stavis pitanje na temu sunet,sigurna sam da dosta zenica zna... Ljubi djecake i hvala ti sto pitas za nas
Mama2009 ljubi tu mirnocu slatku i uzivajte na vikendici,vrijeme je prekrasno
nazovi na koševo pa se dogovori kada dijete da mu dovedeš i koji je na raspolaganju. on mora dijete pregledati prije nego se dogovori za obrezivenje... Moja seka išla tako prošle sedmice dogovorila sunet za četvrtak koji dolazi...
Joj Jelena...ja ne skontah da je Ana prohodala PA CESTITAAAAAAM...vidim da ti svi nesto cestitaju i da zoves na lace...a mene stid pitati
Mala...ja obozavam kelj...mmmm...ne znam kako ga ti pravis...al ja tu svu zelenjavu pravim isto...tj. krompir pa kad prokuha ubacim kelj ili blitvu ili tikvice...ili vec...pa kuham dok se krompir neskuha...pa procijedim, zalijem maslinovim uljem, malo jos posolim i pobiberim i usitnim tj. da se maslinovo ulje biber i sol ujedine...dobijes skoro pa kasu ...nije bas kasa...al dobro usitnim...i to uz ribu ili natur snicle...mmmm...ja gladna
felix kad stigneš pročitaj svoje postove. ono zadnjih 50 ili tako nešto pa preleti. stalno se žališ. ili je anel zdrav, pa skače ili je bolestan pa visi po tebi. i ostala djeca to rade. i ostale žene imaju svekrve koje ne pomažu. ja da sam na tvom mjestu ja bih pod hitno poradila na sebi. ne možeš anelu valjati ako se razboliš. način na koji ti pišeš postove je uvijek sa nekim negativizmom. jučer pišeš da si išla u kupovinu sa sestrom. umjesto da si sretna, pišeš koliko te noge bole, anel trčao, ovo ono. uvijek je prisutan negativni ton u postu. nije do anela ni tm, ni svekija nego do tebe. uzmi neke vitamine da se malo trzneš, dobiješ energije. trudi se da gledaš na stvari iz drugog ugla. možda ti i nisi takva, ali iz postova tako izgledaš.
primjeti da su ti sve žene haman isto napisale. nema razloga za plakanje. mi smo se sve prepale da se nešto desilo. a ovakve stvari se i drugima dešavaju. nije problem doći na forum, požaliti se, potražiti utjehu, ali u gotovo svim tvojim postovima je ista negativnost prema životu koji vodiš. ili nešto učini ili ...
chuci ma najbolje da se nejavljam po tvom nema veze nisam trebala nisat pisat sad mi krivo al nema veze ... Hvala svima.... Vise nikad se necu zaliti bolestan nije bolestan .... da juce mi bilo super al predhodnu noc zeno draga ja nisam spavala umorna sam rekla sam bole noge od hodanja nista negativno. Samo vidim trazite u mom postovima nega. a ne u ostalim..... Ocito niko me ne shvata koliko sam umorna jer dvije sedm. ne spavat pored toga bolest ........
Felix mila... Stvarno se nasikiram kad procitam ovakve postove koje napises. Polako draga moja.Moras biti smirena i pribrana,sto zbog svog djecaka,sto zbog sebe. Zenice su te vec posavjetovale.Zelim vam sto prije da Anelko ozdravi pa da i ti sebi mozes dati malo oduska...
Moj A. je sa nepunih pet mjeseci dobio bronhitis i dan danas ga ima. Kao i tvoj A.,jako cesto je bolestan,upale grla i razne gripice nikad nas ne zaobidju. Uz sve to od drugog mjeseca ima atopijski dermatitis koji pogorsava sva navedena stanja. Zato znam kako je imati dijete koje je bolesljivo haman uvijek. Ali ne dam se,znam da ne smijem klonuti duhom,znam da sam njemu najpotrebnija jaka i smirena,koliko je to moguce biti. Zato moras sama sa sobom poravniti,sto kazu.Moras biti jaka i nemoj da razmisljas ni o kakvom ostavljanju i da toliko sikiras sebe. Nije lahko dijete odgojiti,sto puta sam cula.Sada znam i zasto. Ali isto tako znam da nista ljepse od nase djece nema i da smo mi,roditelji tu da budemo jaki,najjaci uvijek,jer nasi malisani zasluzuju i trebaju samo najbolje od nas...
Saljem ti bezbroj zagrljaja i pozitivnih vibrica i ljubi mi to dijete slatko najvise,bit ce to uskoro iza vas aBd...
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
Hvala vam...maloprije ustala i odmah se otima hoce na noge da hoda , a sva nekakva "klimava" predje ona cijelu kucu uzduz i poprijeko, zaviri u svaki cosak, ali nekako jos nestabilno, po malo se ljulja.
Mi odosmo da se spremamo za dr Gezu...ove mame sto su po Dobrinji ako cuju kakvu vrisku, skiku, lomljenje i ostalo oko pola sest ne brinite to je moja Ana