Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Pusa vam od nas za laku noc. Amani ovdje vjecito napamet antibiotici. Meni su dali ovako zithromax dozu antibi,tika 250 mg nakon sto amoxicilin od 500 mg nije funckionisao, a po kg zithromax treba biti 500 mg najmanje nasla sam njihovu stranicu i pise kako se daju doze za odrasle i djecu . Srecom stariji nam braco rjetko kad bolestan, maleckom su mozda 2 puta uradili nalaze, nekad cak kazem mislim da ga boli grlo a ne uradi se ni bris , ili tesko daju antibiotik ili ih daju previse.
Temperatura opet raste, 39,5. Ipak idemo doktoru,strah me ,stize nam noc. Hropinja i tesko dise,opet bronhitis proradio... Moj djecak samo lezi i trazi vodu.Pojeo samo tri kasike supe. Srce mi se cijepa... Ljubimo drugare i drugarice,samo nam budite zdravi,nista vaznije od toga nema...
Hvala vam drage moje na podrsci,mami znaci mnogo,najvise
a joj duša draga,baš mi je žao ,nadam se da je noć prošla mirno i da je dječak već bolje
Eh ovako vratila se ekipa od doktora....Dijagnoza je upala grla,upala nosa i upala lijevog uha blaza....Ali doktorica kaze kako vam je bolestan super izgleda...Ima preko 15 kg nije se do pravo izvagati....Dobio je sumamed forte sirup,prospan(vec ga pio) i operil sprej za nos....Nista danas nije mogao spavati od kaslj kaze teta a doktorica kaze dobro je sto izbacuje slajm...Vljda se nece izasuti od summeda i hb pluca su u redu....Rekla je d se ne cudimo ako dnas i sutra bude imao temp ali od srijede ne bi trebao i da ga dovedemo na kontrolu u cetvrtak...vjerovatno ce mu tad nalze raditi....Jedva cekam da dođem kuci da sam od njga nadam se d ce bar pojesti juhicu sto sam mu ostavila da moze sirup popiti
a joj pa šta je više sa ovim upalama i virusima,nadam se da je A bolje i da tarapija pomaže
L.mi se jos uvijek budi i njemu dajem obicno mlijeko, a ovom gospodinu mutim ad. hocu i ja da spavam
lady vidim imas dijagnozu, oodlicno.
amani, apotekarko nadam se da je noc bila mirna da nije bilo ture.
dadada bravo za mahalca, ti se zalis treba dijete socijalizovati pa eto ti socijalizacije dijete ide u komsiluk sa ostalom djecom kad ti neces da ga vodis
Nadam se da ce djecak prestati traziti mlijeko...ako je vec 2 noci preskocio, mislim da je to to.... Tako sam ja Lanu odvikavala...probudi se (lupam) u 4 i trazi, ja dam cuclu ona zaspe...tako 1-2 noci, onda se budi 5-6 ja dam cuclu...i nakon nekoliko dana smo izbacili skroz nocni obrok i vec odavno pije mlijeko oko pola 8 tad i ustajemo.... Ne znam sta cu sa L. ako je ova faza probiranja - ne svidja mi se...jest da me niko ne pita ali eto, ne svidja mi se...ja cu se truditi i boriti protiv nje i vidjet cemo ko ce izvuci deblji kraj.... Mala kad cemo kod Jelene
e zene vidite famoznih kolica, meni je ah ostao na njima. zena mi se bila cak ponudila da bi besplatno dostave iz srbije u sa ali ja vec imala dvoja i nisam uspjela premuntati muza a mogla su biti nasa za 270 EUR
lady pa cim ova promjena vremena prodje dogovaramo se za kafu , ona juce par puta pitala
Ja krenula da te pitam koliko su...preeedobra su....a nisu skupa s obzirom sa je 2 djece...Mislim cifra jeste da te glava zaboli ali su doooobraaaaa....
Moze hajde... Vidjet cemo hoce li pitati jos koji put
Amani Apotekarka nadam se da su djecaci danas bolje
mi smo imale noc, adni se pored crvene guze zacepio i nosic, tako da se budila haman svakih 15 minuta, ne moze da dise pa se probudi pa place i trazi da je nosam, ne da da sjednem kaze nosaj mama adnu ostavila sam je s nanom, sljez, da joj kupe kapi, sta mislite koje su najbiolje da joj uzmem jel operil jak ili je bolje aquamaris kad dodjem s posla na scenu ce stupiti babyvac posto samo ja to hocu da radim, mm i nana se boje, odnosno bude im zao sto cura place i oni puste,
kako su ostale beb Lady ma proci ce nekad i ta faza, kod mene Adna cim pocen drzati zalogaje u ustima znaci da nece da jede i ja ne navaljujem juce je bila pita koju sreca voli pa je rucala, pojela je cak i koju kasiku supe
mala...A. je jako drustven...kad kazem socializacija...mislim prije svaga da je vrijeme da se svako s svojom rajom druzi jer je u kuci nemoguc, bas iz razloga sto mu fali njegovo drustvo/vrsnjaci...barem ja to tako tumacim...a i meni moje ...pa se onda ujedamo tj. svadjamo...oboje smo jako tvrdoglavi...a mislim da je i ovo probiranje hrane vise neko natezanje sa mnom nego zaista da mu se gadi...a kad smo vec kod hrane, opet , lady...nemoj samo uraditi moju gresku...ja te molim ...nemoj je siliti...stvorices joj averziju prema hrani...to je ascare neka faza...i moj je bio u tom uzrastu kad je sve pocelo...otidji kod pedijatrice, mozes i sama, da vidis najispravniji nacin
Megi rastu li joj zubici? Operil je nama dala dr prosli put ali da se stavlja samo 3dana max...i to 3x dnevno Rekla mi to da stavljam 3 dana i onda aquamaris da nastavim (za njega nema ogranicenja) I ja koristim babyvac, jednom kad sam pred tetom cistila nosic s njim, zena se zamalo izvrnula .... Ma Megi, ja kad Lana pojede odredjenu kolicinu i kaze nece vise ja postujem ali kad mi nakom 5 zalogaja zatvori usta i drzi po 10min zalogaj, meni se smraci pred ocima....odmah mi zivci prorade...ne valja mi to ali ne mogu si pomoci, sve lijepo i sve polako a poslije poludim....
operil daju orl doktori cim je neka upala, mi kad smo kod geze bili luka je odmah dobio operil p za djecu i rekao da ih smijemo do 8 dana koristiti. a aquamaris sprej ti je fizioloska otopina s njom ne mozes nista pogrijesiti mozda su ti one bolje za pocetak.
a kad smo vec kod hrane, opet , lady...nemoj samo uraditi moju gresku...ja te molim ...nemoj je siliti...stvorices joj averziju prema hrani...to je ascare neka faza...i moj je bio u tom uzrastu kad je sve pocelo...otidji kod pedijatrice, mozes i sama, da vidis najispravniji nacin
Imam osjecaj kao da mi hoces reci da vas prestanem daviti sa Laninim jelom/ne jelom Joj dadada, ja poravnim, pa polako, pa joj pricam pa dam igracke a onda nakon pola sata poludim
a kad smo vec kod hrane, opet , lady...nemoj samo uraditi moju gresku...ja te molim ...nemoj je siliti...stvorices joj averziju prema hrani...to je ascare neka faza...i moj je bio u tom uzrastu kad je sve pocelo...otidji kod pedijatrice, mozes i sama, da vidis najispravniji nacin
Imam osjecaj kao da mi hoces reci da vas prestanem daviti sa Laninim jelom/ne jelom Joj dadada, ja poravnim, pa polako, pa joj pricam pa dam igracke a onda nakon pola sata poludim
ja se ovako peglam sa L.i onda mi pukne film i samo ga pustim (on opet okrece glavu nece ) jer se bojim da ce kao i ja prestati jesti i onda nema sanse da ga privolis da jede.barem sam ja bila takva.
juce je doruckovao onako, rucao super, i vecerao super. zato ja vidim da me salta i samo ga pustim.
lady jesi kupila sirup ( ja jesam ja dosadna). al reko da vidim prvo sa tobom pa da ja onda probam
Moja ti Lana pokusni kunic jel A ja cekam ne bi li ti kupila pa da javis rezultate.... Zapisala na papir oba ona sirupa, da vidim koji ce mi preporuciti, prolazim pored apoteke, renoviraju zgradu i hajd kupit cu u apoteci preko puta kuce, dosla kuci i pravac gore , i onda oko jela bla bla bla...i ne kupih - opet
a koliko je to para, mislim koliki je kurs dolara.ona je meni u neka doba slala mail da su snizena na 200 EUR . a to je kao sa baby vayom, vani 12 Eur a kod nas 50 KM. dok se svi ugrade.
lady jesi kupila sirup ( ja jesam ja dosadna). al reko da vidim prvo sa tobom pa da ja onda probam
Moja ti Lana pokusni kunic jel A ja cekam ne bi li ti kupila pa da javis rezultate.... Zapisala na papir oba ona sirupa, da vidim koji ce mi preporuciti, prolazim pored apoteke, renoviraju zgradu i hajd kupit cu u apoteci preko puta kuce, dosla kuci i pravac gore , i onda oko jela bla bla bla...i ne kupih - opet
danas cu ja gledati da kupim, ako ne danas onda ujutro posto idem kod logopeda.ovdje u ovoj glupoj apoteci leko nista nema sto ja trazim, gledaju me ko marsovca
Lady ma rastu joj zubici, dvije trojke izasle ostale dvije se guraju ona je stvarno dobra, ali je guza boli uzas jedan i sad ovaj nosic, garant joj od mene preslo jer sam i ja prehladjena nista onda danas idemo sa sljezom i aquamarisom ili nisitom popodne babyvac pa ce valjda biti bolje
a vidim pricamo o drustvenosti moja bi isla bilo gdje samo da ima djece da se ima s kim igrati, cim joj neko pruzi rukicu ona ode nema necu