Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
sve vas puno pozdravljam i javljam se po prvi put,a vecinu cesto pratim i poznati su mi...od danas imam malo vise vremena pa cu se i javljati..imam djecaka 21 mjesec i jednog velikog 12 god. na temi sam oko prestanka dojenja ako ste i vi prestali dojiti bez velikih poteskoca pomozite mi u savjetima..ljubim vas i hvala vam
Dobrodosla Ja sam dojila svega 2mj pa ti tu ne mogu pomoci, zao mi je....
Evo ja cu potpisati lady i dodat da sam ja dojila manje od 1.mjes. Marrijana , obnovio nam se djecak super ja cu abd. krajem aprila donijeti A. robicu od mame ljetnu mislim da ce nam moc jos ovo ljeto
drage moje toliko sam se trudila po rodjenju da doji,a ovo sada iziskuje mnogo vise vjerujte
IZVORNA PORUKA: felix
IZVORNA PORUKA: Lady26
Dobrodosla Ja sam dojila svega 2mj pa ti tu ne mogu pomoci, zao mi je....
Evo ja cu potpisati lady i dodat da sam ja dojila manje od 1.mjes. Marrijana , obnovio nam se djecak super ja cu abd. krajem aprila donijeti A. robicu od mame ljetnu mislim da ce nam moc jos ovo ljeto
sve vas puno pozdravljam i javljam se po prvi put,a vecinu cesto pratim i poznati su mi...od danas imam malo vise vremena pa cu se i javljati..imam djecaka 21 mjesec i jednog velikog 12 god. na temi sam oko prestanka dojenja ako ste i vi prestali dojiti bez velikih poteskoca pomozite mi u savjetima..ljubim vas i hvala vam
dobro dosla, ja ti ne mogu pomoci oko dojenja jer sam imala samo probleme sa istim. a inace otvorena sam za sva pitanja
dan,joj kako smo vas pozeljeli i druzenje s vama ali nikako da nadjemo vremena,nadam se samo da je sve ok i da su svi dobro kao mi,da puno setate i hodate jim jam nadam se da ce odvikavanje proci dobro,mi smo prestali prije mozda dvije sedmice,prvo sam prorijedila dojenje i zamjenjivala ga obrokom a u medjuvremenu sam privikavala da pije obicno mlijeko na flasicu koje je u pocetku samo pljuvao ali malo po malo dosli smo na dva podoja ujutro i navecer,a i on se privikao na mlijeko iz flasice pa je prvo ujutro dobijao flasicu mlijeka a onda i navecer i super je sve proslo hB i ja nisam imala problema sa grudima a bilo me bas strah upala,eto i vama zelimo puno srece i strpljenja jer moj jos uvijek zna traziti da doji ali nema vise ah da sisali smo se sinoc da vidite kako slatku frizuricu ima
Poz svima. Bravo za Lanicu i hodanje bas mi je drago. Ja sam u jutarnjem soku ovaj ce me A. izluditi bukvalno . Prehladjen je opet nos curi, hropti, kaslje :( itd. Penje se na visecu nonstop, odvrne vodu i dok ja dodjem da ga uzmem sav mokar i sve tako ukrug. Eh jutros ja spavam on je to uradio i ukljucio cudo u sudoperu ima melje smece i proizvodi uzasan zvuk ako nesto zapadne poput kasike i sta ja znam. Eh taj je zvuk mene probudio i njegovo vristanje u glavi mi je samo bilo da je samljeo rukicu . Neznam ni ja kako sam dosla tamo i hvala Bogu sve je ok, sva se tresem. Nedaj Boze nikom ovaj osjecaj. Dosla bi vam ja opet na kaficu s Lady da mi pokaze malo Saraj'vo ovako s ovom treskavicom .
Jim Jam, ja sam svog malenog dojila 14 mjeseci. Kad smo poceli uvoditi dohranu, kroz odredjeni period prirodno se poceo smanjivati broj podoja, poslije godine je ostali dojenje ujutru i navece, eventualno jednom poslije posla. Od godine do 14. mjeseca sam smanjila samo na ujutru i navece, pa onda samo ostalo ono navece pred spavanje. Onda sma cekala cca 2 sedmice da se smanji kolicina mlijeka prema tom jednom dojenju, i popusti napetost u grudima, i onda smo prestali i to jedno dojenje. Tada muz stupa na scenu, on je uspavljivao malenog dok ''nije zaboravio'' siku... Ne znam hoce li ti ovo pomoci... ako te jos nesto zanima, samo pitaj...
Jim Jam dobrodosla nadam se da cete uspjesno prebroditi odvikavanje mi smo stvarno bezbolno prosli, ja joj proridjeila dnevne podoje kad sam krenula raditi sa njenih godinu dana, onda smo jos dva mjeseca dojili popodne pred sopavanje i ujutro i ona je postepeno sama odbijala da doji kao da je bila ljuta, ko veli nema po danu dojenja necu ni ja kad tebi odgovara, mada sam ja pokusava jos malo bar ono pred spavanje, ali nije islo, u medju vremenu je prihvatila flasicu valjda nece ni kod vas biti problema
Amani nadam se d anije nista strasno, mozda je samo viroza, ljubi malog djecaka
pozdravcic
Eh jutros ja spavam on je to uradio i ukljucio cudo u sudoperu ima melje smece i proizvodi uzasan zvuk ako nesto zapadne poput kasike i sta ja znam. Eh taj je zvuk mene probudio i njegovo vristanje u glavi mi je samo bilo da je samljeo rukicu . Neznam ni ja kako sam dosla tamo i hvala Bogu sve je ok, sva se tresem.
hB da je sve bilo u redu. možeš li nekako to zaštiti, npr dodatnim prekidačem. tako je mm meni napravio da se mašina za suđe pali ne samo na mašini, nego imam prekidač na zidu koji se prvo mora upaliti. inače ajša stalno klika ono dugme na mašini
Temperatura opet raste, 39,5. Ipak idemo doktoru,strah me ,stize nam noc. Hropinja i tesko dise,opet bronhitis proradio... Moj djecak samo lezi i trazi vodu.Pojeo samo tri kasike supe. Srce mi se cijepa... Ljubimo drugare i drugarice,samo nam budite zdravi,nista vaznije od toga nema...
Hvala vam drage moje na podrsci,mami znaci mnogo,najvise
Eh ovako vratila se ekipa od doktora....Dijagnoza je upala grla,upala nosa i upala lijevog uha blaza....Ali doktorica kaze kako vam je bolestan super izgleda...Ima preko 15 kg nije se do pravo izvagati....Dobio je sumamed forte sirup,prospan(vec ga pio) i operil sprej za nos....Nista danas nije mogao spavati od kaslj kaze teta a doktorica kaze dobro je sto izbacuje slajm...Vljda se nece izasuti od summeda i hb pluca su u redu....Rekla je d se ne cudimo ako dnas i sutra bude imao temp ali od srijede ne bi trebao i da ga dovedemo na kontrolu u cetvrtak...vjerovatno ce mu tad nalze raditi....Jedva cekam da dođem kuci da sam od njga nadam se d ce bar pojesti juhicu sto sam mu ostavila da moze sirup popiti
Temperatura opet raste, 39,5. Ipak idemo doktoru,strah me ,stize nam noc. Hropinja i tesko dise,opet bronhitis proradio... Moj djecak samo lezi i trazi vodu.Pojeo samo tri kasike supe. Srce mi se cijepa... Ljubimo drugare i drugarice,samo nam budite zdravi,nista vaznije od toga nema...
a dusa draga, odvedi ti njega. vjerovatno ce vam inhalacije ukljuciti, , ljubav lijepa
ne sekiraj se sto ne jede, bitno ti je da pije.akoimas vodice od supe daj mu to sa sokom ili cajem da pije da ga malo drzi. a visoka je to tura vjerovatno od nje ne moze jesti cuvajte se
aMAni koji si cepic stavljala samo voltareni pomazu kod tolike ture mi smo u cetvrtak 39,5 imali skinuli je bili i opet nocu se popel na 39 p ujutro nije bilo i eto zezta nas d sad doduse 37,7-38 najvise...mozda je i kod njega grlo ili uho
a dusa draga, odvedi ti njega. vjerovatno ce vam inhalacije ukljuciti, , ljubav lijepa
ne sekiraj se sto ne jede, bitno ti je da pije.akoimas vodice od supe daj mu to sa sokom ili cajem da pije da ga malo drzi. a visoka je to tura vjerovatno od nje ne moze jesti cuvajte se
amani zao mi je dusa draga velika podrska od nas . Bit ce on dobro abd. pusa vam puno