Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Dobila sam zaledjenu sarmu... Je li trebam cekati da se odledi ili je kuham kao "nezaledjenu"
Svaki savjet je dobrodosao ili cu je "zgurati" u zamrzivac
u pretis, zalij vodom kad propišti 10 minuta nek kuha...otvori začini ako treba i dokuhaj u otvorenom pretidu
Mojoj je sika isto utjeha, ne mislim da se nesto najede od nje. Ali ja ne dajem bas uvijek. Kazem: nema ili ne moze i zabavim je necim drugim. Ali pred spavanje je obavezno. Mada ako ja nisam u kuci zaspe i bez nje. I npr kada se udari, onda se smiri uz "kiku". Tajra moze li odokativna metoda? Joj ovo me podsjetilo kada je moj drug kupovao curi grudnjak i ne zna koji je broj. I mi mu kazemo: pa onako "od ruke" valjda znas, a onda evo probaj, nas smo 3,vidi koje su najblize po velicini i mi ti kazemo broj.
Jutro Niko nije pitao za nas Ja se ipak moram malo pozaliti,skupilo mi se U 22h sinoc zavrsili u hitnj.Temperaturu bila 40,nosic krvario. Odatle na pedijatriju,gdje smo proveli par sati skidajuci ludu temperaturu. Uzas,on je buncao i imalo svako malo groznicu,ma prestrasno... Izbacio krvavu sluz,uz krvarenje iz nosica,uz temperaturu koja uopste nije spadala,a bila je 40,ma haman luda bila. Uglavnom dijagnoza je viroza,upala oba uha,rhinopharingitis i naravno zubici rastu Nakon pedijatrije otisli i na orl,u 03 jutros kuci dosli. Sad je temperaturu 38,5. Od ponedjeljka ujutro nikad nije spala ispod 37,3.Uz sve i proljev smo dobili. Samo da moje pile ozdravi Ljubimo sve male i velike drugare i njihove mame,samo nam budite zdravo
bas mi je zao, sve vam se sastalo nadam se da ce uskoro ozdraviti, drzimo vam fige
uh duša draga baš mi je žao
Jutro Niko nije pitao za nas Ja se ipak moram malo pozaliti,skupilo mi se U 22h sinoc zavrsili u hitnj.Temperaturu bila 40,nosic krvario. Odatle na pedijatriju,gdje smo proveli par sati skidajuci ludu temperaturu. Uzas,on je buncao i imalo svako malo groznicu,ma prestrasno... Izbacio krvavu sluz,uz krvarenje iz nosica,uz temperaturu koja uopste nije spadala,a bila je 40,ma haman luda bila. Uglavnom dijagnoza je viroza,upala oba uha,rhinopharingitis i naravno zubici rastu Nakon pedijatrije otisli i na orl,u 03 jutros kuci dosli. Sad je temperaturu 38,5. Od ponedjeljka ujutro nikad nije spala ispod 37,3.Uz sve i proljev smo dobili. Samo da moje pile ozdravi Ljubimo sve male i velike drugare i njihove mame,samo nam budite zdravo
bas mi je zao, sve vam se sastalo nadam se da ce uskoro ozdraviti, drzimo vam fige
uh duša draga baš mi je žao
sunce malo, baš mi je žao.. nadam se da će sve brzo proći aBd ... nedaj te se
good morning... .... ima li ovdje gluhih i slabovidnih ... žmi isli kod zubara...mom S. narasla nekakva izraslina na desnima...nesto slicno fistuli bez gnoja... iiiii jesam se sinoc prepala... a zubar mi se crce od smijeha...veli to je nekakav eruptivni hematom kad zub raste ,... aaaaaa koko seljanko cccc ja bebu imala prije dvanaest godina ..na to se vadim ... ...evo vam sto niko ne pita za me
Amani draga bas mi je zao, a prvi dan kad si pisala da mu je visoka temperatura pisala sam ti da je i nama tako bilo i sve dok nam nisu promijenili antibiotik, rekli su virusno visoka temperatura izazvala veliku upalu kojoj ceclor nije djelovao, a i ospen je blag pogotovo za upalu oba uha... nama je pet dana trajala i nismo je uspjevali skidati ispod 38, a bila je i 40,5 i isto u hitnu pa na pedijatriju pa novalgetol joj injekciju dali i cepic voltarena i to joj spusti samo na 39. Nadam se da ce drug biti brzo dobro...nedaj se draga...
Tajra posto su nekuvane sarme a zaledjene, a ne zelis kasu od sarmih ...ja ih kuvam u serpi na laganoj vatri bas da se ne bi raspale, dovoljno je da malo vode stavis, sporet na minimum i polako kuvas i dodajes vode tako ce se one odlediti, a ja stavim tipa za "broj" manji poklopac od te serpe na njih, ono da upadne skroz u serpu i poklopi ih, a voda treba da prelije preko tog poklopca koji je direkt nanjima tako one prilikom kljucanja se nece pomjerati i nemaju prostora raspasti se...nadam se da si skontala...
Lady, Mama, Bambi mi smo uvijek za, sto se mene tice moze i sutra. A Lady sa Malom cemo kad otopli malo, tako se ona juce izjasnila
ja sam jutros garant najsmotanija kuharica ovdje. Pravila razljevu za dorucak i sve fino umutim i sastavim, izlijem u 2 tepsije i onda skontam da nisam stavila prasak za pecivo Hajd nazad vracaj u zdjelu, peri tepsije, stavljaj prasak i ponovo u rernu... al se ispati za ovaj dorucak
Jao Amani bas mi je zao sto vam se to desilo, hravrom djecaku saljem puuuno da sto prije ozdravi. I mi smo sinoc imale burnu noc prepala sam se da me jos uvijek zeludac boli od nervoze. Atiji se najvjerovatnije malo zacepio nosic, i ona onako u snu pocne histericno plakati, kad sam je privila uza se primijetim da sve teze i teze dise. Kontam opet je uhvatio napad, pokusavam je smiriti pa da se obucem i da je vodimo doktoru i malo joj stisnem nosic par puta jer joj nesmijem nista ukapati jer je ona u polu snu da nedobije sok. Ona sve sve plice i plice dise. uspikem je nekako malo smiriti malo je umijem kad ona poce disati na nos i poce normalnije idsati. Kasnije je zaspala kao da se nista nije desilo a ja evo i sad sve strepim nad njom
pcelice, mogu misliti kako si se prepala i znam osjecaj koji ostane poslije u zelucu, grozan Nadam se da nije nista ozbiljno i da ce nam drugarica biti dobro
Eh, ja odoh malo sta raditi pa se javim opet
A dusa draga, nisam imala pojma ni da je bolestan bas sam se rastuzila, mogu misliti kako je tebi tek ljubimo tebe a i maje none, da sto prije ozdrave
ja sam jutros garant najsmotanija kuharica ovdje. Pravila razljevu za dorucak i sve fino umutim i sastavim, izlijem u 2 tepsije i onda skontam da nisam stavila prasak za pecivo Hajd nazad vracaj u zdjelu, peri tepsije, stavljaj prasak i ponovo u rernu... al se ispati za ovaj dorucak
A da je bilo nesto komplikovanije ispalo bi super, bez problema
jutro drage a pa sta je ovo sva djecica bolesna nadam se da ce brzo ozdraviti Amani vama moram posebno poslati jer se borite sa temp. i znam kako vam je,mi isto malenom tesko skidamo turu i nje se bas bojim mi smo dobro,super spavamo,u zadnje vrijeme jede onako ustvari bira hranu sto dosad nije nikada,nadam se da je faza koja brzo prolazi,prica ma samo ispada iz njega eh imamo ustvari jedan problem,prije mozda mjesec dana po nogicama mu se pojavili lisajevi,na malim dijelovima koza mu bas suha crvena i ispucala,mazali smo jekodermom i bepantenom ali nije pomoglo a sad sam primjetila i jedan ili dva na rukicama,a jucer mu se lice zacrvenilo i izasulo,sinoc mu namazem jekodermom i jutros je puno bolje,eh sad neznam od cega bi to moglo biti a ne vodi mi se doktoru jer se bojim da u cekaonici nesto ne pokupi ili bi trebali
ja naucila praviti americke palacinke ...jucer me mm naucio ...evo koga interesuje...super dorucak ili vecera...jos da mi je naci onaj njihov sirup od javora
jaje umutiti sa kesicom vanil secera i mlijekom (mlijeka ide odokativno istoj kolicini koliko i jajeta...valjda samjasna ) u to dodati brasna...otprilike 3 kasike...ja imam onu drvenu lopaticu pa ne znam tacno kolika je to kolicina kasika...a ide jedna ta drvena i jos malo...treba ispasti gusca smjesa nego za francuske palacinke...otprilike, gustoca otopljenog sladoleda
na ugrijanu tavu tefalovu na koju se stavi mrvica ulja pa se to ulje kistom razmaze...tek toliko da je zamasceno...u sredinu izliti malo smjese...da dobijete onaj fin krugic ...kad se pocnu baloncici stvarati...sitni...okrenuti...e budu preukusne...ja mu mazem domaci dzem od drenjaka..smaze sve
Nek mi niko ne spominje palacinke naredna dva mjeseca Ja preksinoc krenula da pravim palacinke a posto mi je sve odokativno napravila oko sedamdeset palacinaka. Tri puta sam se odmarala i ponovo pocinjala. Ajla sva sretna juce samo palacinke jela a ja pala s nogu dok sam ih ispekla nece mi zadugo naumpasti
ja naucila praviti americke palacinke ...jucer me mm naucio ...evo koga interesuje...super dorucak ili vecera...jos da mi je naci onaj njihov sirup od javora
jaje umutiti sa kesicom vanil secera i mlijekom (mlijeka ide odokativno istoj kolicini koliko i jajeta...valjda samjasna ) u to dodati brasna...otprilike 3 kasike...ja imam onu drvenu lopaticu pa ne znam tacno kolika je to kolicina kasika...a ide jedna ta drvena i jos malo...treba ispasti gusca smjesa nego za francuske palacinke...otprilike, gustoca otopljenog sladoleda
na ugrijanu tavu tefalovu na koju se stavi mrvica ulja pa se to ulje kistom razmaze...tek toliko da je zamasceno...u sredinu izliti malo smjese...da dobijete onaj fin krugic ...kad se pocnu baloncici stvarati...sitni...okrenuti...e budu preukusne...ja mu mazem domaci dzem od drenjaka..smaze sve
dadada bas mi je drago da A nesto pojede nasekirala sam se nedavno kada si pisala da si ga patila i na kraju dana vriska, plac, te kako je sa obje rukice stavljao pomfrit u usta dusa draga, bas sam se rastuzila, morala sam mm procitati post i kazem mu vidis da ima gorih nejelica d nase N nadam se da se ne ljutis sto ovo pisem
dadada ja ovako pravim palacinke, one standardne. Samo bez vanilin secera. A te "americke" su sa guscom smjesom, je li?
standardne koliko ja znam trebaju malo "odmoriti" u frizideru + moja mama doda i malo vode/mineralne...i smjesa je znatno rjedja... i ne ide vanil secer
dadada bas mi je drago da A nesto pojede nasekirala sam se nedavno kada si pisala da si ga patila i na kraju dana vriska, plac, te kako je sa obje rukice stavljao pomfrit u usta dusa draga, bas sam se rastuzila, morala sam mm procitati post i kazem mu vidis da ima gorih nejelica d nase N nadam se da se ne ljutis sto ovo pisem
ma naravno da se ne ljutim....cisto da vidite koliko je tvrdoglav, i da kod njega ne pali da mu ne dam nista sem onog sto je svima za rucak...a ja vise neponavljala to