Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
dajete li vi djeci kokice, moj ih pravo voli, a negdje sam čitala da se djeca najčešće njima guše, jer im one ljuspice se zalijepe za grlo.
moja Esma voli kokice pravo,prvo sam joj ja kidala samo ono bijelo od kokica bez ljuspice,medjutim njoj to malo pa se pocela otimati sa nama i onda joj i pustili i nije bilo hvala Bogu problema a sad jede samo one sto nisu iskokane lopuzica i puna joj pelena bude kokica neiskokanih ja vas ne pozdravi dobra vam noc generacijo
Davno sam čula to za gljive s tim da su mišljenja podjeljna, negdje stoji da ne prije 6. god. a negdje ne prije 12. god. Nisam se puno raspitivala ali mi je imalo logike tako da ih B nikada nij probao. S ih jede, od 4. god.
Opasnost od gljiva, djeca ne smiju bar do 7 godine probati gljive-naravno misli se na bilo kakve jestive. I to ne samo smanjenjem imuniteta i pogoršanjem ekoloških uvjeta već i stoga što "otrovne tvari kao što su mauskarin, muskaridin, bufotein, aktivne tvari s toksičnim svojstvima (npr. kolin) , teški metali i još mnoge druge, kad dospiju u dječji organizam mogu izazvati teže poremećaje u radu jetre i bubrega. To često dovodi ili do trajnog invaliditeta ili smrti.... dijete se može otrovati ne samo svježim, nego i sušenim i ukiseljenim gljivama."
N-N hvala na pojasnjenju o gljivama nije na odmet .Ja ne dajem niti sam davala sta ja znam rijetko ih jedemo.Jedino kad krene njihova doba svekar ide i bere ih po sumama i jede sam cak ni ja ne vjerujem ...... Naravno da nebi dala da mu iko to daje sve ostalo moze Nisam protiv...
za gljive sam znala...tako da mu to nisam nikad ni nudila...davno je bila rasprava o tome...sjecam se
mozda sam ja nemajka ali ja cokoladu vala ne smatram junk foodom...nikako dapace...jes da mu je ofskroz doziram...jedno kinder jaje (tamo nema ni kockica cokolade , ili prutic one kinder...nekad dobije malo vise ako je dobar...a ako je bas...bas...dobar (sto je rijetko ) dobije citav kinder pingvin ...i kupujem mu jako cesto milh snitu
ne smatram ni smoki strasnim...iapk u njemu ima kikirikija...a kikiriki je jako zdrav ne mislim da ga treba jesti svakodnevno...ali vala sedmicno je ok... pritom nepodrazumjevam kesu da smaze
mislim da se danas oko svega pravi teatar...ako cemo gledati sta je zdravo danas...voljela bih da uzmemo povrce sa pijace ili meso pa da se napravi analiza da vidimo koliko je zaista zdravo...ipak je ova zemlja nasa, nazalost, jako zagadjena...a meso uvozimo...boga pitaj odakle i koliko je staro...tako da...sve je pod velikim ?
Nek sam ih danas spomenula pa makar (gljive), sad mogu mirne duse na spavanje
Nego jestel procitale, Lana pojela 3,5 male virsle , niko nista Ostala bila jedna od vecere, izrezana na kolutice i malo malo ode do tanjirica i uzme zalogajic i onda sma skontala mora piti mlijeko i tako ostade pola virsle...
noa reci kako ti daješ djetetu batake hahaha još i mene zarazi
izdajice jesam li rekla da me ne prijavljujete na RR ja sam dobra mama ja djeci kupila grickalica a marijana naljepnice koje je Noa kvalitetno polizala i nesto joj izbacilo crveno pored usne
Nego jestel procitale, Lana pojela 3,5 male virsle , niko nista Ostala bila jedna od vecere, izrezana na kolutice i malo malo ode do tanjirica i uzme zalogajic i onda sma skontala mora piti mlijeko i tako ostade pola virsle...
Noa se osula jednom od hrenovaka i od tad ih gledamo samo na reklami
mislim da se danas oko svega pravi teatar...ako cemo gledati sta je zdravo danas...voljela bih da uzmemo povrce sa pijace ili meso pa da se napravi analiza da vidimo koliko je zaista zdravo...ipak je ova zemlja nasa, nazalost, jako zagadjena...a meso uvozimo...boga pitaj odakle i koliko je staro...tako da...sve je pod velikim ?
sa ovim se slazem u potpunosti,jedino sto iz mamine baste donesem znam da je iole cisto i zdravo a sto se i slatkisa tice ma moja E jede svasta ali uvijek gledam da pojede glavni obrok kako treba pa onda dobije i ostalo
Do 1. god., ma ustvari i više.... sam "strepila" šta će i koliko pojesti sada već ne. Oboje jedu svašta (mislim na ove prčkalice - smoki, kokice, čokolade, bombone isl.) ali u granicama naravno. Nisu neke izjelice tako da mi nije problem. Doduše S u zadnje vrijeme više traži slatkiše (pripisujem to predpubertetu - šalim se). Oboje jako vole voće pa im svaki dan pravim voćne salate, cijedim sok, ukrašavam i izmišljam Dakle, ne drhtim osim nad gljivama, gaziranim sokovima i sl. nehrani.
bas noa kakva si ti mama dajes djetetu grickalice ,ja to nikad ne bi da ne bi onih bataka i naljepnica ne znam na sto bi izaslo druženje jel joj puno crveno noa?
bas noa kakva si ti mama dajes djetetu grickalice ,ja to nikad ne bi da ne bi onih bataka i naljepnica ne znam na sto bi izaslo druženje jel joj puno crveno noa?
ama nije mislim da se malo zaparala onom naljepnicom kad je probala sazvakati
procitala..procitala...ali iz licnog iskustva necem da pljescem...samo u sebi kucam
ma bezveze mi je sve to evo nas živih a sve smo jeli od smokija,kiki bonbona,kinedr hmmm ako je bilo tada..moja Lana obavezno svaki dan jede monte,2-3 kiki bombone..ha ya
Eh da, jedna gornja trica se uveliko spusta, napipala sam joj vrh ali je unutra jos uvijek, da hoce probiti....a ostale nista....